üdv mindenkinek tegnap alapjáraton ment a gép egyszer csak stop" és töltés " visszajelző kigyulladt, hozzáteszem egy hónapja lett kész a generátor, és megint rossz . oké hogy garancia, de az idő, ? fuvar? mi a fene lehet hogy a "kakas csipje meg"
Kemény a rugózása, így egy pici egyenetlenség is megfogja füvön. Én azzal hoztam frászt -röhögést- a közönségre, hogy srégen leengedem a rézsűn, és a hátsó kereket simán felemeli 60-80 cm-re. "haláli" :-)
Kösz az infót, sikerült könnyen beszerelni. A dobozt a hátsó tolatólámpa és a felette lévő többi lámpa közötti üregben sikerült elhelyezni. Jól működik.
Másik kérdésem is van. Hogyan viselkednek ezek a kocsik hóban, sáros emelkedőn? Nem terepre gondolok. Mennyire kapaszkodóképes? Miután áprilisban vettem nem ismerem a téli viselkedését. A nyáron egy enyhe fűves emelkedőn megállva, nem volt képes előre menni egy harmatos reggelen Erdélyben.
Tolatóradar: Nekem rádiós van beszerelve (hátul a központi doboz kis antennával, eöl a kijelző kis antennával, nem kell végig kábelezni a kocsit!). De! Szerintem nem volt jó ötlet. Mindentől megbolontul, taxi CB, mobil, rádió, tv minden adótorony zavarja. 5 tolatásból 1-nél fixen 02-03m-re áll és sípol.
Nekem 8 fejes van, előre és hátra egyaránt 4-4. (VALEO gyártmány)Teljesen jó,, bár mozgásdetektor nincs benne, így időnként elindulás után egy darabig be-be jelez, persze csak előremenetnél.
A fejegységem tudja a tolatókamerát is kezelni. Gondolkodtam a beépítésen, de egyelőre így jó.
Lehet, hogy Csipeszt meglepem egy tolatóradarral...
Hali! Nekem hátul dupla ajtós, de direkt lemezzel borított (nehogy belássanak és megszeressenek vmit), így azon nem lehet egyszerűen kilátni. Belső tükörnek így csak a helye van meg. Marad a két oldalsó, ami ráadásul eltérő képet ad, a baloldali (vezető felőli) nagyít a másik nem. Megszokás kérdése, a parkolóhely megválasztásakor már az elindulásra gondolok így sok problémától megkímélem magam. Időnként azért kinyitom az ajtót de inkább, minthogy nekimenjek vminek. Tolatóradaron még nem gondolkodtam.
üdv nekem van fenn 4 érzékelős csak buli van mert a vonohorgot látja a két középső érzékelö igy azt kihuztam a panelból, csak a két szélső érzékel. A másik vivaromnál nem volt rajta horog, az frankón működött. Én ugy szereltem fel hogy a lökháritó prizmán kivűl van egy, a tőbbit meg térben elosztottam
Véleményt kérek. Szerelt e már valaki kocsijára tolató radart, a 4 szenzorosra gondolok. Működik e normálisan és van e gond a beszerelésnél? /A hátsó műanyag lökhárító alatt ott van a fém is, a lökhárító magassága is kisebb, mint a készűlékhez adott szerelési leírsban is ajánlott 50 cm. Jelent e ez problémát?/
Pár kép az én autóm belsejéről. Nem volt kedvem rendet rakni mert éppen lemostam és jött egy hívás h. menjek dolgozni. A raktér oldalát és a kerékdobokat is a főnökömmel sk csináltuk.
De az, hogy néhány dolgot, nem idiótán túlelektronizálva oldanak meg, tán néha még jobb is.....
Amúgy a kormánykapcsoló után bizonyára van néhány relé, de túl sok elektronika biztos, hogy nincs.
De egyik nap beépítettem egy olvasólámpát előre, és ahogy ott fent nyúlkálok találok egy CAN bus csatlakozót. Azért az elektronika lehetősége ott van, csak nincs kihasználva :)
A kormánykapcsoló mechanikusan kapcsol. Onnan lehet tudni, hogy kapcsold be a reflektort, és utána tekerd le a fénykapcsolót. Lehet érezni, hogy mit csinál :)
És a saját érdeked is a C-s gumi. Ennek erősített az oldalfala, és az egész gumi. Láttam már felrobbant nem C-s gumit OFF ford transit ON alatt. Szóval mindenképp KELL a C-s gumi. Ja és szinte mindent kibír, azért is jó!!!! A traficomra michelein gumikat vettem, azokkal elégedett voltam!!!!
Igen. Teherautóra csak C-s kerülhet. Nekünk is mind a kettő C-s. Sajna abból nincs olyan választék, mint a személyautókéból, de azért lehet szépeket találni.
Frecska! Nagyon tetszetős belülről a géped, öröm lehet vele dolgozni. :) Majd este teszek fel képet, nincs nálam olyan rend de megtalálok mindent :).
üdv teherautónak minősül, ebből kifolyólag kötelező a c-s ,sőt még a felni is erősitett kell hogy legyen. a műszaki vizsgán, vagy a rendőr számonkérheti