Emerson, Lake and Palmer: Old Castle/Blues Variation cover
Szervusztok!
Egy szerintem nagyon különleges tehetséggel megáldott fiatal (teljesen vak) orgonista hölgy, Rachel Flowers közreműködésével készült ELP covert szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Remélem a jövőben sokat fogunk hallani felőle....
Aki esetleg többet szeretne tudni erről a fiatal tehetségről, a következő linken többet megtudhat róla:
Baromi jól játsszák a Pink Floydot. Hétfőn, 23-án a MŰPA Bartók nagytermében fogják játszani.
A kíváló muzsika mellett a látvány is Floydot idéző volt, lesz. Youtube-on csekkolható.
Ennekokáért a Hammond most nem Viscount DB3 lesz csövesített Solton lezlivel hanem A100/145 kombó Vas Bencétől.
Annak a 61-es A100/101-nek gyönyörű hangja van, a lacinak is. Ok, a Pink Floydban az orgona szerepe kárpitos (szőnyeg) jellegű, de az elég erőteljesen.
Javaslom a hétfői koncertet mindenkinek, én ott leszek.
Nincs valakinek elfekvőben A0-39 erősítője? Magyar nevén az A100 orgona végfoka, amit nem használ, és szívesen elkótyavetyélne? Jó magyar dollárért vagy esetleg kis üveggyöngyökért cserébe?
KÖszönöm! Állítottam rajta finoman, és a felső most már indul is szépen lassúban, de most meg ha gyorsba kapcsolok, akkor jóval lassabban engedi el, valamikor 2-3 másodperc is kell neki. Lehet nem voltam elég finom... Gondolom az alsó motornál ugyan ezt a két anyát kell állítani, hogy az is induljon szépen!
A 2. jobboldali képeden ott van a csavarszár. Mind a motor vasmagja alatt, mind fölötte ott van egy 8-as anya.
Na ezzel a két anyával kell lejjebb-följebb játszani hogy a motor pont annyira dőljön hogy hozzáérhessen a tengelye a gumitárcsához, de el is tudjon függőlegesen tőle szakadni gyors vagy stop esetén.
A két anyának azonban szorosnak kell lenni, a motor nem lötyöghet.
Korábban mondtad, hogy azért áll meg lassú állásban a motor, mert nem ér a tengelye a gumitárcsához. Az elején csak az alsó állt meg, mostmár a felső is megáll. Megtennéd hogy a képeken bejelölöd nekem, hogy melyik csavaron kell húzzak? Nagy segítség lenne! Lefotóztam mindkét motort.
Szia ! Sajnálom hogy eddig nem tudtam válaszolni. Nem tudom mennyire vagy jártas az elektronikában, de általános dolgokra gondolok. A sebességváltó kapcsolója zárja a lassú motor áramkörét ? Amikor az erősítő részével foglalkoztál, nem csúszhatott ki. vagy tört le egy forrasztásról a motor tápvezetéke, egyáltalán forog a motor. ha közvetlenül adsz tápot rá ? Ilyenekre gondolok. Ha tudsz konkrétumokat. próbálok még segíteni. Üdv ! Sanyi