Keresés

Részletes keresés

2beavis Creative Commons License 2004.01.02 0 0 3130
Mail ment fanzine-el kapcs.
Előzmény: seventh son (3118)
2beavis Creative Commons License 2004.01.02 0 0 3129
OFF
Csak hogy a félreértéseket eloszlassam, a Live Sh*t kiadvány 3 koncertet tartalmaz:
'89 Seattle - 1 DVD
'92 San Diego - 1 DVD
'93 Mexico City - 3 CD
ON
Az Anatomy Of The Evil tényleg nagyon szuper :)
Előzmény: Alexander the Great (3124)
nicko Creative Commons License 2004.01.02 0 0 3128
Tudom. :)
Azt hallottam már 1x...asszem.
Előzmény: Alexander the Great (3127)
Alexander the Great Creative Commons License 2004.01.02 0 0 3127
Ne mis ilyen giccses szimfónikus verzióra gondoltam hanem akusztikus hangszerek,semmi billenytű és egyebek.
Ugyanis van egy női tribute banda,tőlük van meg a wrathchild,childrend of the damned és a wasted years akusztikus verzióban és kúrva jól szólnak azok a dalok.
Előzmény: nicko (3126)
nicko Creative Commons License 2004.01.02 0 0 3126
"ki akart adni egy dupla akusztikus lemezt a Maidennel"

Leszedtem egy "Anatomy Of Evil" lp-t...valami iszonyat vonósokkal szvsz. :)

Előzmény: Alexander the Great (3123)
nicko Creative Commons License 2004.01.02 0 0 3125
Ja onnan? :D

Thx!

Előzmény: Alexander the Great (3124)
Alexander the Great Creative Commons License 2004.01.02 0 0 3124
http://mp3spy.ru/en/album.html?a=A6DhL279Z

Onnan:)

De azt hiszem hogy ez az új DVD,legalábbis most láttam a boltokban csak.
Egy 93-as koncertjük anyaga és ez csak 3 audio cd,tehát nem a koncertfilm dvd-n,csak a dvd "filmzenéje":)

Előzmény: nicko (3122)
Alexander the Great Creative Commons License 2004.01.02 0 0 3123
Hát igen,tipikus konzervatív brit fejek,főleg a Harris.
Valahol olvastam hogy a Dickinson a Powerslave után el akarta vinni a Maident picit más irányba,ki akart adni egy dupla akusztikus lemezt a Maidennel és egyéb érdekeségeket próbáltatott volna ki de Harris nem engedte.
Ez a Harris féle fafejűság tökéletesen jellemző,majdnem tönkretette a bandát a 90-es években a Dickinson éra után.Csak az mentette meg őket hogy visszahozták Dickinsont és Smith-et.
Előzmény: Bazska (3120)
nicko Creative Commons License 2004.01.02 0 0 3122
"Most is épp a most kiadott Metallica dvd-t töltögettem"

Honnan? Igaz ez itt off de mégis honnan? :)

Előzmény: Alexander the Great (3116)
Alexander the Great Creative Commons License 2004.01.02 0 0 3121
hát ja,az iron maiden-t,number of the beast-et,run to the hills-t,brave new world-t stb.
Előzmény: seventh son (3119)
Bazska Creative Commons License 2004.01.02 0 0 3120
Annyira igazad van. Álldogáltam bátyámmal Debrecenben és amellett, hogy kurvára tetszett a koncert és az, hogy valamit visszacsempésztek a 80-as évek monumentalitásából (Paschendale díszletek, Bruce műsora a DoD alatt), valamikor a koncert közepén ugyanezt mondtam neki. Egy hanggal nem térnek el a lemezverziótól, legfeljebb pár másodperccel hosszabb vagy rövidebb a ritmusszekció kedvétől és pontosságától függően.

És pont a Metallicát hoztam fel neki én is.

BZS

seventh son Creative Commons License 2004.01.02 0 0 3119
hát ami igaz az igaz én minden lacafaca nélkül kivennék egy-két kultikus maiden számot a koncert repertuárból s simán betenném mondjuk a fear of the dark helyére az infinite dreams-et vagy a clairvoyantot,egy szó mi 100 szerintem sokkal jobb lenne ha egyfajta rotáció működne a lejátszandó számok között s mondjuk mekkora meglepetés lett volna ha debrecenbe a fear of után a rime of the ancient mariner( egyik kedvencem:) )jött volna s nem az iron maiden legalábbis én szerintem!

seventh son Creative Commons License 2004.01.02 0 0 3118
sajna még seho sem tart a dolog még 3 vizsgám van remélhatőleg hátra talán utána utánanézek a dolgoknak
ujságot probálom beszerezni de nem találom a hammert amiben a cim benne van ahol rendelhetném!ha vki segitene azt megköszönném!
Előzmény: Bruce Dickinson (3109)
Alexander the Great Creative Commons License 2004.01.01 0 0 3117
hopp,a hozzászólás végén ott maradt valami,az lényegtelen:)
Alexander the Great Creative Commons License 2004.01.01 0 0 3116
És még egy kis Maiden kritika.
A Metallica lehet hogy nem valami jó albumokat ad ki az utóbbi időben,meg az egészhez való hozzáállásuk picit mosolyfakasztó,de azt el kell ismerni hogy a szinpadi teljesitményük sokkal változatosabb,sokkal "zenekaribb" mint a Maidené.
Azt nem szeretem még a Maidenbe hogy hangról hangra játszák el a dalokat 28 éve lassan,ugyanazok a koncertelemek,az egész előre kiszámítható pontosan,semmi megleptés soha.

Most is épp a most kiadott Metallica dvd-t töltögettem és például a Battery-t 10 perces verzióban játszák el,vagy 4 percben a Master Of Puppets-et.Tehát érezni lehet hogy egy koncerten vagy,nem a lemezt kapod vissza hangról hangra,hanem valamai megismételhetlent amit otthon nem találsz meg a cd-én.

Szivesen meghallgatnék a Maidentől is egy 18 perces jammelést ami magába foglalja teszem azt a Rime Of The Ancient Mariner-t,Caugt Somerwhere In Time-ot,Be Quick Or Be Dead-et egy Kiss vagy Queen számrészletet meg egy többperces basszusszólót.Meg az ilyen meglepetés elemek hiányoznak de nagyon.

8.Justice Medley: Eye Of The Beholder-Blackened-The Frayed Ends Of Sanity (09:38)
9Solos (Bass Guitar) (18:49)

Előzmény: Alexander the Great (3115)
Alexander the Great Creative Commons License 2003.12.31 0 0 3115
Szerintem a No Prayer eléggé lapos lemez lett,össze sem lehet hasonlítani az azt megelőzőekkel.Tovatünt mind a lendület,mind az ötletesség.Annyira lehet érezni hogy megfáradtak és holtponton vannak.
A Maiden nagy hibája hogy nem pihent egy picit akkor és a No prayerből és a Fear Of The Darkból kellett volna egy lemezt csinálni max 8-9 számmal és azt kiadni.
De egyébként nem csak a Maiden ült meg,az egész brit metál hullám kifáradt,ez igaz mind a két zászlóhajóra-Iron Maiden/Judas Priest-mind a többi bandára.

Ami a Blazes lemezeket illeti,kellett volna egy jó hangmérnök,egy producer és egy jó énekes:)
Vannak jó dalok meg nagy ötletek de látszik hogy senki nem kontrolálta Harrist és ez tönkretette a zenét.

Ami meg azt illeti hogy ki segití jobban az eladhatóságot,csak meg kell nézni hogy melyik korszakban adták el a legtöbb lemezt,akkor mikor Smith is a banda tagja volt.Egyébként sem illik szerintem a Maiden szinpadi teljesítményéhez a Gers,mind Murray,mind Smith világéletükben áldogálós gitárosok voltak,Harris és Dickinson volt aki felszántották a szinpadot és ez így is mutatott jól.Gers számomra eléggé nevetséges tud lenni a koncerteken.

Előzmény: szódás love (3114)
szódás love Creative Commons License 2003.12.31 0 0 3114
A Maidennek a szevenszán után a nopréjer albuma nagyon ült. Teljesen más hangzás, sokkal izmosabb, agresszívabb hangfekvés, sokkal mélyebb az egész. Ott nagyon nagyot csap Gers pl., markánsan másképp zúz bele játékával az arcba, mint az eldiszkósodó smith. (Annakidején megvettem a szólóalbumát, az A.S.A.P-ot, és hát... Nyílnyál:) Meg is lökött mindenkit az album, nem kis idő kellett, hogy bevegyék a gyomrok. Ezt követően a fírof el lett keverve. Rettenetes hangzás, a dob is laposított rajta, tompa.
Az ezt követő két blézbélis album szerintem, ha brusz énekel rajtuk, kis túlzással a 2 legjobb albuma lehetne a maidennek – zeneileg, hangzásilag rettenetesen ott van, nagyon jók a dalok!
Gers, fenntartom, ebben a műfajban mindenképp jobb gitárosnak számít, sokkal keményebben, pörgősebben játszik, és ami nem mellékes: sokkal jobban kommunikál koncerteken a közönséggel, mint Smith, aki alapvtően a háttérben meghúzódva, mintha csak magának zenélgetne. Én nem bánom, hogy visszatért, hogy itt van, sőt... Csak igazoltnak látom Gers elétolt helyzetét.
:)
Dave sem ugrálós, de a közönséggel ő is nagyon jól bánik dikinzont, hariszt és nikót ne is említsük:)
Adrian Smith jó dalszerző, jó gitáros, de van nála odabent egy jobb is meglátásom szerint, aki a színpadi produktum eladhatóságát nagyban elősegíti. Mellette dave is kivirult, nem ácsorog a színpad egyik sarkában, él, megmozdul, izzik a porond:)))
Előzmény: Alexander the Great (3113)
Alexander the Great Creative Commons License 2003.12.30 0 0 3113
Én pont máshogy látom:)

Ha végig nézzük a lemezek dalszerzőit és a koncerten játszott dalok íróit akkor azt látjuk,hogy noha Dave az aki legrégebbi tag Harrissel együtt,mégis neki van a legkevesebb dala,mind a lemezen,mind a koncerteken.
Ráadásul ha azt nézzük,Adrian kiszállásával volt vége a Maiden aranykorának,az utána jövő lemezek már meg sem közelítik a régiek szinvonalát(kivéve az új persze:)),tehát nyilvánvaló hogy nagyobb a respektje a rajongótáboron belül.
ami meg a gitárosokat illeti,mint dalszerő Dave a kedvencem,és utána a Smith/Gers duó.
Ami a játékot illeti,ott Smith a kedvencem,imádom a visszafogott,de erőtől duzzadó játékát amit főleg a Dickinson szoló lemezeken szerettem meg.
Gers nagy talány,írt jónéhány zseniális dalt a bandának(Ghost Of The Navigator,Dance Of Death) viszont a szinpadi teljesitménye nem tetszik,a szólói sem valami fantáziadúsak,és ezt az idióta összevissza ugrándozását sem tudom értékelni mindig.

Előzmény: szódás love (3110)
Alhazred Creative Commons License 2003.12.30 0 0 3112
Nem tud valaki egy olyan oldalt, ahol pontosan le van írva, ki melyik szólót játssza a lemezeken? mert én nagy részét nem tudom...

A gitárosok közötti különbséget elég könnyen mérem le... Dave szólói lejátszhatatlanok, míg Janick és Adrian nem annyira bonyolult... persze azért ők is elégg.

nicko Creative Commons License 2003.12.30 0 0 3111
Szerintem is jobb Gers. Adrian lepattant '90-ben így ez a büntije. :)
Gers együtt dolgozott pl. Paul Di'Annoval és Clive Burrel mielött a Maidenhez csatlakozott volna.
Előzmény: szódás love (3110)
szódás love Creative Commons License 2003.12.30 0 0 3110
Hi!
Egyszerüen Gers jobb. Technikásabb, minden téren pörgösebb, érzelemdúsabb a játéka is.
És igen, mint azt valaki írta, egyszer ö már lepattant a bandából, ezalatt az idö alatt pedig Gers ugyanolyan alaptaggá nötte magát, mint volt elötte ö is.
Dave az abszolút uralkodó, az ö szólói szentek és sérthetetlenek, azokat senki nem nyúlja, és Gers-szel is tökéletesen kiegészitik egymást: Dave nyomja a magas hangfekvésü szólókat, csillingel úgymond, míg Gers a mélyebb, igazi fémes tónusú okosságot löki. Smith csak "ott van". És mert nem néz ki annak a könyöklö típusnak, nyilván nem is zavarja, hogy ö igazából már csak kiegészítö ember, jó dalszerzö odahaza...
Bruce Dickinson Creative Commons License 2003.12.30 0 0 3109
stimmt sztem is:-)
mi a helyzet a vizsgákkal és a fan clubbal? :-)

azaz újság nekem sincs még meg:-(

szavazások abszolválva, idei év asszem jobb nem is lehetett volna - 2 Maiden koncert + 1 új album, szal király volt na! :-) remélem jövőre is járnak itt, esetleg a szigeten...

no BÚÉK még1x, jövőre 1 topictali? :-)

L..

Előzmény: seventh son (3108)
seventh son Creative Commons License 2003.12.29 0 0 3108
hát az azért mindenkinek egyértelmű szerintem hogy Dave a főnök a szologitár terén s hogy a másik két amigó hogy osztja meg a munkát?nem hinném hogy ezen vesznének össze de én kicsit szivesebben látnám ha a Seventh Son turnét Ossián poloban lenyomó Adrian több munkát kapna a csapatnál de félreértés ne essék Gers-el semmi bajom!
Pilsudski Creative Commons License 2003.12.29 0 0 3107
Köszi szépen.
Előzmény: Alexander the Great (3105)
Bruce Dickinson Creative Commons License 2003.12.29 0 0 3106
Passz, sztem nincs hierarchia, max. Adrian nem pattog6 annyit, mivel 1x már kilépett...és mivel régi számokat is sokat játszanak, gondolom megbeszélték, h. Gersnek is jusson 1-2 szóló..
Előzmény: Alexander the Great (3105)
Alexander the Great Creative Commons License 2003.12.29 0 0 3105
Paschendale egy belga kisváros,nagy mészárlás volt ott az első vh-ban,nézz el a vilaghaboru.lap.hu-ra,ott tuti találsz róla bővebb infót.

Ez meg a többieknek is szól:

Szerintetek van e valamiféle hierarchia a bandán belül,pontosabban a 3 amigo között,mert nekem az eléggé furcsa hogy olyan szólókat is a Gers játszik el(2 minutes,halloweed) amik eredetileg adrian reszortjai voltak,a dalt is ő írta mondjuk.
Vélemény?

Előzmény: Pilsudski (3104)
Pilsudski Creative Commons License 2003.12.29 0 0 3104
Sziasztok.
A Dance of Death albumon két szám van aminek a neve földrajzi név.

A Montségurnak már utánanéztem,kathar erőd volt a XII.századi Fraciországban.

A másik a Paschendale.
Ha jól értettem a szövegét,valami csata helye lehetett,rá is kerestem a google-val,de nem talált semmit.Ha van itt igazi Iron-műkedvelő,igazán megmondhatná,mi volt ott,mikor stb.

Bruce Dickinson Creative Commons License 2003.12.28 0 0 3103
Leszavaztam :)
Utólag is kellemes ünnepeket, és előre is BÚÉK! :)
seventh son Creative Commons License 2003.12.26 0 0 3102
3149

toronymagasan vezetünk!!

Up the Irons

2beavis Creative Commons License 2003.12.25 0 0 3101
3104 (67%)
Előzmény: nicko (3100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!