Pont most beszéltem a nyírbátori börzén egy sráccal, hogy vannak vadkacsában is albínók, mint minden más állatfajban is, bár nagyon ritka. A fehér vadkacsának is megvan a szárnytollán az a kékes cirkázat, de a többi része hófehér. Ha kimondottan fehér van a kacsádban, akkor keverék. Ha csak olyan világosbarna, akkor nem keverék. Nekem is a háznál tartott vadkacsa gépben keltett tojásai nagyon világosak lettek, de szerencsére megsötétültek, ahogy nőttek.
Sziasztok! Van 4 darab tőkés récém de az egyik gácsérnak fehérebb a tolla vége mint a másiknak. Ez normális szerintetek vagy lehet ,hogy nem fajtatiszta madárról van szó? Előre is köszi a választ!
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Nem tudom jó helyen érdeklődöm -e de valamikor /még tavasszal/ rakott fel valaki egy linket egy liba kacsa tenyésztő értékesítő cégről. Sajna nem tudom erre a fórumra vagy másra, de ha valaki tudja miről beszélek, az tudna segíteni megtalálni? Egy ismerősömnek kellene. Előre is kössz!
Egyébként semmi más tünetük nincs csak tüsszögnek meg talán most a nagy melegben lógott kicsit a szárnyuk. Mivel kezeljem őket? Ha levágom akkor fogyaszthatók?
Mögkérem majd a nevedben a jövendőbeli mönnyasszonyod, egyöt se félj ! Löhet, hogy még kettő is lössz belőle ! ( Csak a torkodon ne akadjon a falat !:)