Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Szia, sajnos összekeverdtek a dugványok, és nem tudom melyik milyen, de bordóm definitiv nincs, így a dugványok között se lehet. Valakinek ígértem már, megnézem után a marad-e, és ha igen, szívesen adom. Élö növényt viszont nagyon nem szívesen postázok, különösen így ezekkel a friss és törékeny gyökerekkel, úgyhogy örülnék, ha személyes átvétel megoldható lenne.
Peppino növénykét keresek. Cserébe többek közt idei citrom, kalamondin, chinotto (mirtuszlevelű narancs), füge, kávé vagy babér gyökeres dugványokat tudok felajánlani.
Szia! A képen láthatókból szívesen küldök gyökereztetni való hajtást, krém színűm most nincs gyökereztetni való. E-mailomra írd meg a címed, ha kérsz ezekből.
Sziasztok! Tönkre ment a leanderem. Magam is szívesen vennék néhányat. Szinte mindegy, hogy milyen színű, de régóta vágyom krémszínűre. :) Lila (nem tarka levelű) árnyékliliomom, egész nyáron virágzó sásliliomom.
Én éppen leander hajtásokra vadászok. Cserébe rengeteg virágom van: kaktuszok, pozsgások, kövirózsák, sziklakerti évelők,tarka árnyékliliom, tuja és tiszafa hajtások valamint szobanövények.
Kérlek írj nekem, mert én nem tudom megnézni az email címedet, ugyanis nincs feltelepítve a levelező progi a gépre.
Az jó lesz :-) Bár azóta megtudtam, hogy postán is lehet küldeni töveket, túlélik:-), szóval aki szeretne epret, málnát, vagy tavasszal krizantémot, az szóljon!
Szintén nagy virág kedvelő vagyok, főleg citrusok és egzotikus gyümölcsök után érdeklődöm. Pomeló magoncaim nekem is vannak és Sweetie is, hasonló a grapefruit-hoz csak édes a húsa és vastagabb a héja, a pomelóhoz hasonló. A magoncok termőre fordulása 10-15 év, van ilyen tapasztalatom mandarinnal. Pomelónál láttam már az első évben is virágot, de ez nem köt be és csak jó pár év múlva várható újabb virágzás. Az én magoncaim, pomeló és sweetie hatalmas " gatyás" leveleket hajtanak, szinte akkorák a szár mellett növő levélkék mint a mellettük növő levél. Nem tudom ez így érthető-e? :-)Ez mellett igen nagy tüskékel is rendelkeznek. Igen több csírás magoknál elő fordulnak olyan növénykék amiket elvileg nem kell oltani, mert örökölték az anyanövény tulajdonságait, mivel csak 1 növény fejlődik beporzásból, a többi az anyanövény tökéletes klónjának felel meg. Főleg narancs féléknél jellemző a több csírás mag.
Ha valakinek van termő pomelója, vagy tud esetleg nemes ágat szerezni az kérem jelezze.
Dupla rózsaszín leander hajtást, nem gyökeresmég illetve szimpla fehér leander szintén nem gyökeres még cserélnék vagy keri hortenzia hajtásra vagy bármilyen szobanövényre! Minden megoldás érdekel! Szép napot mindenkinek!