annak, akit érdekel.:) felújították mind a 4 rugó és érdekes módon megmaradt az a hajlama az autónak, h jobbra erőteljesebben dől, mint balra. akkor is, ha én vagyok a nehezék a balon és a páromat ültetem jobbra(van köztünk erős 30 kiló). a hátsó stabkarokat sk cseréltem ki. nincs más hátra kicserélem az elsőket is. a kérdésem részben ezzel kapcsolatos: nekem az első stabkarok nagyon egyszerűnek tűnnek. olyan, mintha nem is a stabkart kéne cserélni csak a kis gumipogácsákat. lehetséges ez? a másik kérdés is adódik: mi oka lehet még az egyik oldal megsüllyedésének? (a telók teljesen rendben műkszenek. nem kopognak, nem hintáznak)
voltam náluk a jaggal kapcsolatban, először telefonáltam, hogy kellene alkatrész.
persze, van, de menjek oda és mgyarázzam el, mi is kell pontosan.
oké. odamegyek, aztán amikor kiderült, hogy nem igazán akarom náluk csináltatni, hanem csak és kizárólag cucc kéne, mert valahogy jobban izgat, ha én szopok vele, egyből elfogyott a segítőkészségük.
minőségről: beb*szna, ha levágnak egy kalap dohánnyal és még szar is lesz...
HELLO MINDEN TOPICLAKÓNAK!
ÉN ÚJ VAGYOK ITT ,DE MÁR RÉGÓTA OLVASGATOM A HOZZÁSZÓLÁSOKAT.
ÜDVÖZLÖK MINDEN ÁLLÓLÁMPÁS TULAJDONOST INNEN ZALAEGERSZEGRŐL,
AHOL SZINTÉN VAGYUNK A TÍPUSKEDVELŐK KÖZÜL EGYPÁRAN. TALÁN MAJD ÉN IS TUDOK HOZZÁSZÓLNI EGYKÉT DOLOGHOZ ÉRDEMBEN,ADDIG IS FELTENNÉK EGY KÉPET AZ AUTÓMRÓL,HA SIKERÜL. EZ EGY 220D,1968-AS,DE AMINT LÁTSZIK IS,
CSAK A PAPÍRJA,A KASZTNI 1974-ES.1999 ÓTA VAN VELEM,ÉS MINDEN ÉVBEN NÉHÁNY VETERÁNTALÁLKOZÓN ELŐFORDULOK VELE EGY HASONLÓ DRAPP SZÍNŰ 220D TÁRSASÁGÁBAN.A PIROS AUTÓNAK TALÁN KÜLÖNLEGESSÉGE LEHET,HOGY AUTOMATA VÁLTÓS ÉS AZ EZT JELZŐ FELIRAT IS MEGVAN RAJTA.
Lehet, hogy megválnék az állólámpámtól, sajnos másra kéne a pénz...
A hasznaltauto-n felraktam egy hirdetést, irányáron. Ha valakit érdekel lehet alkudozni, bővebb infót pedig Emailben tudok adni. nemlacko@freemail.hu
Minimális javítani való van rajta "igény szerint", üzembiztos, használható, hidegben is induló motorral, esztétikailag elég jó állapotban, nagyon szép belsővel.
Azok a dugók nem azért vannak.
A 230-as motorblokk nagyon hasonlít a dieselre tehát lehet hogy jó hozzá a diesel bak is .
Azon még vasból volt a bak is, meg a szivattyú is.
hát ez nem hangzik vmi biztatóan. ez azt jelenti, h a 230as motoron is alulról való küzdés jelent? láttam két vakdugót a motorblokk elülső felén, akkor ezeknek semmi köze sincs a szervóhoz? tartó nagyon komplex? öntött aluminium vagy hidegen hajtogatott acél?
Jó nagy torna! Szervoállvány az egyik rákfenéje: minden motorhoz különböző ennek a konzolnak a kialakítása; mondanom sem kell a négyhengeresekhez a legritkább... Nagyon nehéz kompletten találni, vmint jó állapotút lelni... Bontott állólámpás kormányműből sztem Magyarországon mindből dől az olaj, vmint "anyjáig" szétkopott... Amúgy kicsit útólagosan kitalált rendszer, mely kevésbé sikerült (123-asnak már sokkal jobb rendszere van) Építettünk szervót állólámpásba, sokat szívtunk vele!
Ebből a szervó szivattyú felszerelés az érdekesebb mert az állólámpán csak alulra tudod rakni a szivattyút.( alsóbak + szivattyú.) + ha nincs rajta a főtengely-ékszíjtárcsán még egy hely ékszíjnak akkor az is kell.
115ösben a műszerfalon lévő óra csak nekem nem működik? bontóban aszonták, h van nekik 9 nem működő, melyiket kérem...:(
más: mekkora munka, érdemes-e átalakítani szervóskormányossá a verdát?
Hát nem egészen. Inkább kezem törne, mint ilyet csinálnék. Bélánk egyébként ma itten vót, oszt heggesztett kicsikét. Egyszer csak készen lesz a satupad. Nyócig dógoztunk. Ótó meg áll oszt várja, hogy mikó merül bé a műhelybe nekije. De ilyet nem csinálnék semmmi pézér se!