Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Köszi Simulacrum! Megnéztem a védő tokokat. Hát, tényleg nem olcsó, de megéri beruházni rá.
Mivel nem magyar a honlap feltételezem, hogy itthon nem lehet kapni. Vagy az Apple Store-okban van? Nem szívesen rendelném meg külföldről,mert úgy még borsosabb az ára..
Olvass csak vissza, szerintem én belinkeltem egy honlapot, ahol jó kis színes védőgumikat árulnak az ipodhoz. Igaz drága, de én már tucatszor ejtettem le, gyors kerékpározás közben is esett ki a zsebemből és mindig megvédte. Szóval jó dolog. :D
Nagy fejtörést okoz nekem ez az MP3 lejátszó vásárlás. Ugyanis sok érv szól az Apple mellett és sok az Iriver mellett.De,abba azért érdemes belegondolni,hogy a 4-20gigás lejátszókban mindegyik fajtában sérülékenyebb vinyó van!!Ezzel szemben van az Irivernek egy olyan gépezete,amiben igaz csak 1giga van,de az beépített memória,tehát sokkal "strapabíróbb" is.Csak 100 ezer pénzbe kerül....Árban természetesen még így is az Ipod mini a nyerő, sajnos itt már nincsenek arányban a mennyiségi tudás és az ár. Mielőtt az ember beruházna egy ilyen kütyüt sokszor mérlegel.Egy év gari után ha a finomabb mechanikájú Apple beadja az unalmast, vehetsz belőle újat, mert tucat termék lesz lassan, veszik mint a cukrot, alkatrész meg nincs hozzá, még aksit sem lehet benne cseréltetni /utánakérdeztem/.
És azért valljuk be, hogy nem tudod mindig úgy hordozgatni,mint valami hímestojást,egy ilyen vinyóra pedig illik fokozottan vigyázni.Ezzel azt akarom mondani, hogy ha véletlenül leejted,akkor helló szia szevasz..Azért ahhoz meg túl drága, hogy pár évente lecseréld a lejátszód, mint a rossz aksis telefonokat szokás..
Szóval nagyon nem tudom, hogy Iriver legyen, egy kicsit drágábbért, vagy Apple, amivel kapcsolatban azért vannak aggályaim..
Ebben a fórumban még nemigen taglaltátok a problémát ebből a szögből, de azért hátha van valakinek jótanácsa, tapasztalata...miegymás
Nekem ezzel az IPOD Minivel az a problémám, hogy azt írják nem lehet aksit cserélni benne. Vagyishogy csak a szervíz tudja kicserélni, és azt hallottam hogy horribilis összegért. Mennyi lehet egy új aksi? Merthogy a gari egy évre szól, és ha történetesen másfél év múlva dobja be az unalmast, akkor az nem túl baráti, hiszen 73.000.-ért nem azt várja az ember, hogy még az aksira is 10 ezreket költsön.
A régire is lehetett, van hozzá egy ilyen kártyaolvasó kütyü, gondolom ezzel is muxik. A iPod Photoban szvsz a színes képernyö az extra (na meg persze hogy van 60 gigás verzió is!)
Kérdés:megjelent ugye az új ipod phot..szerintetek lehet fényképezőgépről(természetesen digitálisról) rátöltenia képeket az ipodra, vagy ez is csak számítógéphez tud kapcsolódni?
Árulja már el valaki, miért van az , hogy külföldről kell az ipodot megrendelni, mikor van itthon márkaképviselet? Miért teszik rá a hasznukat, annyiért kéne adniuk az ipodot, amennyiért külhonban lehetne megvenni. Nem értem.
Tegnap megjött, nagyon frankó! Még nem sokat tudok róla, most próbálgatom. A kis képernyős mozgókép sokkal jobb, mint számítottam. Tkp. nem is gondoltam hogy egy használható dolog, hanem mint plusz feature az Iriverhez képest, ami ezt nem tudja, de ugyanennyibe kerül.
De most úgy tűnik, hogy egész korrekt a minőség! Sajna a filmek nagy részét át kell a számgépen konvertálni, hogy megegye.
van e itt valaki aki már rendelt ipodot az usa-ból és meg is jött??? ha igen kérem vegyük fel a kapcsolatot én több (5-10) darabot akarok venni ezért fontos lenne a biztonság nagyon....meg hogy ne kelljen utána egy vagyon tax-ot fizetni bárkinek bármi ezzel kapcsolatban akkor szóljon...üdv
Sharepod: ezzel az iPodon lévö számokat lehet bármely más számítógépre átmásolni, rendesen (mert ugye ha közvetlenül az ipodon tallózol, ott összevissza vannak, stb)
EUpod: ezzel pedig a mesterségesen lefojtott max hangeröt (Gain) lehet magasabbra venni (fülhallgató esetében nem annyira lényeges, de ha pl. autómagnón* át hallgatod, akkor nagy a különbség) Bónuszként a töltést jelzö elem képe helyett számmal is ki lehet jeleztetni a töltési szintet (max 500, 200 körül leáll)
* a héten vettem egy ilyen kazetta-adaptert, amivel lehet az autómagnón keresztül hallgatni. Nem egy csúcshifi minöség, de autóban jó.