A Gránitnál van ilyen lehetőség, az utalásnál ki lehet választani a jogcímet, úgyhogy onnan bárki díjmentesen tud magának "munkabért" utalni, szükség esetén.:-)
Nem teljesen. Tudtommal az a primitivseg hogy a kozlemenyben Munkabernek KELL h legyen, csak az OTPnel szakszeru dolog.
Nekem azt mondtak hogy a munkaber tipusu utalasnak van valami kulon kodja es ok ezt nezik. En mondjuk errol meg nem hallottam, de ettol meg lehet igaz :)
Valamit valtoztattak a kondicios listakon (bankkartyas tranzakcios + szupernullasat neztem), de semmit negativ valtozast nem lattam. Valaki masnak feltunt valami valtozas?
Szinte szóról-szóra, pedig nem beszéltünk össze.:-)) Annyi a különbség, hogy a hitelkártyákra szánt pénz a Grániton várja az idejét, és két Malackát tartunk jelenleg, mert ketten kétszer négyezeret akarunk kihúzni a CIB zsebéből, ahhoz addig nem nyúlunk hozzá. Persze ez aprópénz, igazából a "csakazértis" kategória.:-)
Mivel amugy hitelkartya(k)rol koltok mindent, amikor megjon a fizum azt 1-1ben atraktam eddig az AXA-ra, mostmar az Erstehez penzpiaci alapban. Majd kesobb ezekbol fizetem a hitelkartyatartozast a fordulonapokon.
Igy egyreszt nem kell tranzakcios adot fizetni (AXAnal ugye febr 15tol van), masreszt mivel olyan alacsony az alapkamat amilyen, (az AXA 500e alatt 2.75%-ot fizet csak, felette meg nem tartok latraszoloan penzt) ezt egy penzpiaci alap is hozza, igy ertelmet veszti az AXA.
Malacperselyem is van, oda is tolok zset. Azonban evvegen azt is leepitem szerintem, plane ha addigra varhatoan 5%-ra biztos lemegy majd a kamat.
Koltseg penzkivetelnkent 100Ft, (a beteves ugye ingyenes, lasd lentebb) de ennyit boven hoz par nap alatt, ugyhogy elhanyagolhato. Mindezt ~500e koruli pufferrel.
Erste Megtakaritasi Program. Annyi a lenyege mint mas banknal is (pl. Unicredit) hogy atutalsz egy szamlara egy bizonyos kozlemennyel havonta osszeget es azt ok ingyen befektetik. Sok valaszthato csomag (jellemzoen rovidtavu dolgok), max napi 100e ertekben. Ami viszont elony, hogy nem kell rendszeresse tenni, szal amikor amennyit tud az ember csak atdobja es masnap mar meg is veszik a cuccot belole.
En pl. minden szabad penzem betoltom penzpiaci alapba ez eddig 100FT/tranzakcioba kerult, most sporolok vele evi 1200-at.
Sot, igazan ciganykodok pakolhatnak milliokat is, napi 100e bontasban :)
Köszi szépen, közben beugrottam a bankba, ott 15 EUR-t mondtak, de lényegtelen. Egy 5 ájrós vásárlás esetében nem fogok 15/18 EURt fizetni a banknak a közvetítésért.