Keresés

Részletes keresés

Yooha Creative Commons License 2012.02.06 0 0 3317
Ha telik a kajára, miért ne? De hogy jön ez ide?
A hotolo dolga a hotolas , ezt nem vegzi rendesen. A hajektalan etetese meg nem dolga senkinek.
Előzmény: ZotyaJ (3315)
torqmatic Creative Commons License 2012.02.06 0 0 3316

Ha már hóhelyzet... Kb így néz most ki egy átlagos buszmegálló Debrecenben:

- egy billencs IFÁnyi homok leborítva; garantált hogy még márciusban is ebben fognak dagonyázni az emberek

- a hó természetesen nincs ellapátolva, vagy ha mégis, akkor a padka felé

- részben emiatt a buszok be se tudnak állni normálisan a megállóba, a felszállás is körülményes. Pont a legrosszabb helyen lesz még akkor is hó, amikor már máshol régen elolvadt...

ZotyaJ Creative Commons License 2012.02.06 0 0 3315

Jó reggelt! Ez nem így működik! Ha a teszkós látja, hogy az utcán van egy éhes hajléktalan, akkor odamegy és ad neki enni?

Előzmény: Yooha (3306)
zsitvica Creative Commons License 2012.02.06 0 0 3314

Az AKSD vezetője kinéz az ablakon:

"Jé, esik a hó!

Az én dolgom takarítan az utakat?

Igen.

Akkor gyerünk!"

Ilyen egyszerű!

A város önkormányzata dönti el, mikor esik és mennyi hó?

Jó vicc!

-------------------

Amennyiben az AKSdDvezetője eldönthetné,  hogy esik a hó amikor tényleg esik és akkor uccu neki gyerünk havat takarítani, azt nagy valószínűséggel Debrecen városa NEM akarja majd kifizetni.

Ezért nem adnak neki ilyenre jogot.

Ezért marad a városi hivatalnok kezében a döntés, hogy mikortól szóljon annak a AKSD vezetőnek : Ok. mehettek havat hányni.

kumming Creative Commons License 2012.02.06 0 0 3313

Jó sok marhaságot összehordtál.

Előzmény: zsitvica (3311)
LoLkA Creative Commons License 2012.02.06 0 0 3312

A jogi okok, meg anyagi okokra vezethetők vissza.

Így kíván spórolni a város, hogy a döntést nem az AKSD-re bízza. Mert ha rájuk bíznák, akkor a leeső hópelyheket is elkapkodnák jó pénzért.

Előzmény: Yooha (3309)
zsitvica Creative Commons License 2012.02.06 0 0 3311

LMG-vezet : Az előzőekben leírt kérdésemre miért nem válaszoltál?

Nincs benned annyi gerinc, hogy felvállald?

................

Kedves vezető olvtárs !

A DKV-nál és máshol sem osztogatnak gondolatrendőri jogosítványt önkéntes de felkészületlen zsebdiktátor jelölteknek.

Lolka olvtárs majd válaszol ha úri kedve úgy tartja.

Ez itt NEM a munkásőrség hanem szabad véleménynyilvánítási főrum.

Sem Te sem más nem kapott engedélyt senkitől arra, hogy bármelyik olvtársat bármiről számonkérje.

más

Ha szolgáltató vagy akkor szolgáltass.

Aki velünk az nincs ellenünk illetve aki nincs velünk az ellenünk van című kocsmai okoskodások (értelmezések) kora 1959-ben lejárt.

Akkor ez napi vita téma volt.

Azóta csak a III.osztálynál mélyebb, egyszerűbb kocsmák törzsközönségének népszerű témája a negyedik kevert+fröccs kombó után.

Ha lehet ez a topic továbbra is Debrecen város közlekedéséről szóljon.

Dreamer Creative Commons License 2012.02.06 0 0 3310

"megütheti a bokáját, de az utak azok le vannak járva.."

Inkább "de az utak azok le vannak" sz*rva... :(

Dreamer

Előzmény: Yooha (3309)
Yooha Creative Commons License 2012.02.06 0 0 3309

A visszaéés nem érdekel, ha esik a hó, nyomás takarítani! Jó, gondolom jogi okai vannak hogy nem végezhetik a munkájukat, de ez akkor is gázos így! Aki nem takarítja el a járdát maga előtt, az megütheti a bokáját, de az utak azok le vannak járva..

Előzmény: Dreamer (3308)
Dreamer Creative Commons License 2012.02.06 0 0 3308

Azért mert szerződéses jogviszonyban vannak, és úgy kötötték a szerződést, hogy maguktól nem dönthetik el, hogy menni kell-e vagy sem. (Ez adott esetben visszaélésre adhatna okot)

Lám milyen szép, hogy bizonyos dolgok nem állami kézben vannak?

Dreamer

Dreamer Creative Commons License 2012.02.06 0 0 3307

Nem elsősorban a DKV-val van bajom, de azért leírom, hogy mit tapasztaltam ma.

Igaz csak elcsípett szófoszlányokról van szó, de érdekes volt hallgatni az adó-vevőn folytatott diskurzust. Röviden arról volt szó, hogy a gk vezető kérdezte a diszpécsertől, hogy induljon-e erre meg arra a vonalra hiányt pótolni?

Kicsit érdekes, nem a diszpécsernek kellene vezényelni a járműveket? Hm. Persze az is lehet, hogy nem jól értelmeztem a diskurzust.

A Vágóhíd utca végében több utastárssal vártuk a busz (8 óra környékén) többen voltunk, beszélgettem az emberekkel, ők már majdnem háromnegyed órája vártak.

Megérkezett a busz, legalább a gk. vezető jó kedvű volt. :)

Az Attila téren nem állt be a megállóba, az utasok a buckákon át jutottak el a buszhoz. A Burgundián már beálltunk (majdnem), de kifelé már két perces küszködés kellett.

Engem már nem is érdekel, hogy ki az aki miatt ennyire szar minden (egy napjuk volt, hogy rendbe tegyék a megállók és környékét).

A debreceni média folyamatosan mondogatja, hogy a város felkészült a cudar napokra... aham... és ha nem készül fel akkor mi van? Szerintem nem sok lenne a különbség.

Uff...

Dreamer

Yooha Creative Commons License 2012.02.06 0 0 3306

"Debrecen város Önkormányzata NEM rendelte meg az AKSD Kft-től az utak hó és jégmentesítését,"

Ez melyik topikból való? Itt kerestem de nem találtam.

Amikor szombat reggel hallottam a rádióban, hogy déltől rendelték meg a takarítást, azt hittem leesek a székről! Minek ezt megrendelni? Az AKSD vezetője kinéz az ablakon: "Jé, esik a hó! Az én dolgom takarítan az utakat? Igen. Akkor gyerünk!" Ilyen egyszerű! A város önkormányzata dönti el, mikor esik és mennyi hó? Jó vicc!

Amúgy látott valaki letakarított utat? Én (vasárnap délig) nem!

Előzmény: LMG - vezet (3302)
ZotyaJ Creative Commons License 2012.02.05 0 0 3305

Az a baj, hogy vasalóval akarsz tüzet gyújtani. Ne kérd, hogy egy utasokat képviselő szervezet a járművezetők érdekeit védje. Arra ott van a szakszervezet...

LoLkA Creative Commons License 2012.02.05 0 0 3304

Tegnap tényleg egész pntosan közlekedtek a buszok, valószínűleg a folyamatos hóesés miatt annyira még nem csúszott az út, mint ma.

Ma viszont elég gáz volt közlekedni, sokan meg a buszöbölbe tolták a havat a járdáról, sajnos még az AKSD is.

Előzmény: Yooha (3301)
LoLkA Creative Commons License 2012.02.05 0 0 3303

Az előzőekben leírt kérdésemre miért nem válaszoltál?

Melyikre?

Az imént olvastam, hogy megint ócsároltad a munkánkat, de mintha ezt már tagattad is volna! Nem?

Idézz!

Melletünk állsz vagy ELLENÜNK VAGY?

Mi vagy Te? Poltikus? Kérdezd ezt a főnöködtől, vagy a szekszervezeti vezetődtől. Én az utasok mellett vagyok elsősorban!

Ja! Jut eszembe! A szeretett DERKE Egyesület-ed miért nem tett semmit a mai állapotok ellen?

Honnan veszed, hogy nem tett semmit? Nem csak Index Fórumból áll a világ! Tájékozódj!

Hát ebben úgylátom mindenki nagyon oda teszi magát,de az mégsincs kiemelve egyetlen fórumon sem, hogy:

"Debrecen város Önkormányzata NEM rendelte meg az AKSD Kft-től az utak hó és jégmentesítését,

Ki lett emelve! Csak nem itt nem ezen a fórumon!

De ennek ellenére a DKV zrt munkatársai hajnalban, szokásukhoz híven felvették a munkát, és a

rossz és BALESETVESZÉLYES utakon éppen úgy mint eddig ( több-kevesebb késéssel), debiztonságban, életünkre

vigyázva eljuttatak bennünket az uticéljainkhoz."

Az egyik topictárs nem ennyire fennkölt szóhasználattal, de ezt már leírta ma, vagy tegnap.

Mégha csak itt (mivel sok kolegám olvassa a fórumot), egy KÖSZÖNJÜK jól esett volna!

Köszönjük!

Bár tudod, a stílus maga az ember! Ilyen hangvétel után elég nehéz bármit is megköszönni!

LMG - vezet Creative Commons License 2012.02.05 0 0 3302

Kedves Lolka!

Az előzőekben leírt kérdésemre miért nem válaszoltál? Nincs benned annyi gerinc, hogy felvállald?

Az imént olvastam, hogy megint ócsároltad a munkánkat, de mintha ezt már tagattad is volna! Nem?

Most akkor mi is az igazság?

Melletünk állsz vagy ELLENÜNK VAGY?

Ja! Jut eszembe! A szeretett DERKE Egyesület-ed miért nem tett semmit a mai állapotok ellen?

Vagy nincs beleszólása semmibe, csak azt tudják megszólni, hogy mi hogyan és mikor hibázunk?

Hát ebben úgylátom mindenki nagyon oda teszi magát,de az mégsincs kiemelve egyetlen fórumon sem, hogy:

"Debrecen város Önkormányzata NEM rendelte meg az AKSD Kft-től az utak hó és jégmentesítését,

De ennek ellenére a DKV zrt munkatársai hajnalban, szokásukhoz híven felvették a munkát, és a

rossz és BALESETVESZÉLYES utakon éppen úgy mint eddig ( több-kevesebb késéssel), de biztonságban, életünkre

vigyázva eljuttatak bennünket az uticéljainkhoz."

Mégha csak itt (mivel sok kolegám olvassa a fórumot), egy KÖSZÖNJÜK jól esett volna!

De ez ismételten csak emberség kérdése, mint az, hogy megvárjuk- e a két perc későt. Bár azt sem szokás megköszönni!!!

Mégis megvárjuk  (többségben!)...

Yooha Creative Commons License 2012.02.05 0 0 3301

Tegnap volt szerencsém a 42 buszokkal utazni oda és vissza is. Bár mindkét irányba a sokadik megállónál szálltam fel, mégis csak 2-3 percet késett mindkettő! Szerintem a sűrű hóesés és az eltakarítatlan utak ellenére ez dícséretes teljesítmény. Nem tudom, a város többi részén milyen volt a forgalom meg a késések szintje, de én ezzel teljesen meg voltam elégedve, gratula!

(Ja, a városvezetésnek meg gratulálok, hogy csak délben kezdték el takarítani az utakat, a havazás kezdete után majd' 24 órával)

LoLkA Creative Commons License 2012.02.02 0 0 3300

Egyébként az ilyenfajta utas magatartáshoz nagyban hozzájárul a buszok pontatlansága is, mert ha az utas tudja, hogy általában 1-2 percet késik a busz, akkor még elindul, mert talán elkapja és nem kell megvárnia a másikat.

Ha a buszok jóval pontosabban járnának, akkor az ezirányú utasfegyelem is sokkal jobb lenne.

(Hogy miért késik, vagy megy el a busz hamarabb, abba most szerintem ne menjünk bele.)

Előzmény: kumming (3298)
LoLkA Creative Commons License 2012.02.02 0 0 3299

Teljesen félreértetted azt, amit ki akartam belőle hozni...

Előzmény: kumming (3298)
kumming Creative Commons License 2012.02.02 0 0 3298

Ha meg elégedetlen, akkor nem fog fizetni...

Na nehogy már azért legyen elégedetlen, mert lekéste a buszt, ami időben elment. Nem kell azért átesni a ló túloldalára, ezzel az én fizetek szöveggel. Az éremnek két oldala van. Próbálj már késni a repülőtéren, szerinted megvárnak mert fizettél a jegyért? Tiszteljük már meg az utastársakat, és ne adj isten a vezetőt is, hogy időben kimegyünk a megállóba. Olyan nagy dolog 2 percet várni? Vannak dolgok, amiket tudomásúl kell venni. Lehet bosszankodni ha lekési valaki a buszt, de azért már ne magyarázzuk meg, hogy más a hibás. Lehet aki a buszon van jobban siet, és elvárja hogy ne azzal teljen az idő, hogy későkre kelljen várni. Soha nem fogom megérteni azokat, akik pl. a végállomásra is szinte másodpercre pontosan érkeznek. Majd ha téved 5 másodpercet, ne csodálkozzon ha ott marad.

Előzmény: LoLkA (3297)
LoLkA Creative Commons License 2012.02.02 0 0 3297

Az utas fizet. Ezt sose felejtsd el.

Ha meg elégedetlen, akkor nem fog fizetni...

Előzmény: Yooha (3295)
torqmatic Creative Commons License 2012.02.02 0 0 3296

Én távolsági busznál tapasztalatam, hogy már majdnem indulunk (időben), erre rohan valaki. Na jó felvesszük, jegyet vesz, telik az idő. Megint indulnánk, megint fut valaki a buszhoz!

Ez a - maximum 2-3 perces - intermezzo (amit útközben egyébként simán be is lehet hozni) az utastársadnak adott esetben 30-40 perces (vagy esetlegesen még nagyobb) időmegtakarítást jelent, ezt azért nem ártana figyelembe venni. És legközelebb lehet, hogy pont te kerülsz majd hasonló helyzetbe, gondolom neked se esne jól, ha az orrod előtt húzna el a busz.

Érdekes egyébként, hogy erre a múltkor éppen a sofőrnek kellett felhívni az egyik utas figyelmét, mert az se nézte jó szemmel, hogy megvártunk még 1-2 embert...

Előzmény: Yooha (3295)
Yooha Creative Commons License 2012.02.02 0 0 3295

Az Ördög ügyvédjeként azt gondolom, hogy a busz a megállóba beáll, ajtót kinyit, a menetrend szerinti időben - vagy ha késett, akkor amint lehet - ajtó becsuk és megy tovább. Aki felszállt felszzált, aki nem nem (nyílván ne csukjon oda senkit).

Én távolsági busznál tapasztalatam, hogy már majdnem indulunk (időben), erre rohan valaki. Na jó felvesszük, jegyet vesz, telik az idő. Megint indulnánk, megint fut valaki a buszhoz! Hát a macska rúgja meg, tessék odajönni időben, nem lehet midnenkihez alkalmazkodni!

Úgyhogy ez a "jaj, szegény utas majd ott fagyoskodik, mert lekéste az időben elment buszt" elég demagóg duma. Persze ehhez az is kellene, hogy a busz ne menjen el hamarabb (mert ez is rendszeres), meg mindenki órája egyformán járjon, stb.

Ricsi89 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 3294

Én múltkor láttam a nagyállón, hogy az egyik busz tényleg otthagyta az utast. A busz zárt ajtóval állt a megállóban, de még nem indult el, mire egy öreg bácsi odafutott, kopogott is az ajtón, majd a busz elindult. A kopogás és az elindulás között eltelt pár másodperc, tehát nem az volt ,hogy már épp nidult volna, amikor kopogtak, így simán kinyithatta volna az ajtót.

De volt már ennek ellenkezőjére is példa, tehát nem lehet egyhangúan kijelenteni semmit. 

Egyébként ma az 505-ös KCSV megadta magát a nagyállón indulás előtt. A 491-es benga húzta el.

N dre Creative Commons License 2012.02.01 0 0 3293

Nem tartozik teljesen ide, bocsánat, ha OFF vagyok, de indítottam egy topicot, egy kiváló városi és elővárosi közlekedés-szimulátor játékprogramról. Talán sokakat érdekel, biztosan van már persze, aki ismeri. Cities in Motion

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9211865&la=115867375

zsitvica Creative Commons License 2012.02.01 0 0 3292

Következő két-három éjszakán ismét aktuális lehet:

Ilyenkor az előrelátó és megfontolt társasági főmérnök elrendeli, hogy a kintalvó vagy városi végállomáson éjszakázó autóbuszokat üzemzárástól üzemkezdetig nem szabad leállítani.

Ez ugyan + 5-7 liter üza fogyasztást jelent buszonként, viszont biztos a reggeli (hajnali) üzemkezdet.

Nem új dolog ez, csak az elmúlt 20 évben nem volt olyan hideg, hogy alkalmazni kellett volna.

LoLkA Creative Commons License 2012.02.01 0 0 3291

Létezik mind a két eset, amit Ti felvázoltatok, éppen ezért nem szabad egyik verziónál sem leragadni.

Sajnos van olyan is, tényleg szánt szándékkal hagy ott a sofőr valakit, én is tapasztaltam a minap ilyet, (még a szemkontaktus is megvolt), viszont az is igaz, hogy sok esetben tényleg vagy nem látja a sofőr a szaladó utast, vagy nincs lehetősége megvárni.

Sokszor hiba az utas részéről, hogy ha oldalról fut, akkor a tükörből nehezen fogja meglátni a sofőr.

Előzmény: Dreamer (3290)
Dreamer Creative Commons License 2012.02.01 0 0 3290

Sajnos, nekem úgy tűnik néhány esetben szimplán rugalmatlan beleszarom módon maradnak le az utasok.

Megértem a forgalom biztonsága miatti mondataidat is. Volt kolléga, hogy kinyitotta az ajtót amikor meglátta az igyekvő utast. Na mindegy, nem meggyőzni akarlak, csak kivülállóként elmagyarázni, elmesélni, hogyan élik meg ezt az utasok.

Tudod az éremnek 2-4-6-8... sok oldala van.

Dreamer

Előzmény: kumming (3289)
kumming Creative Commons License 2012.02.01 0 0 3289

Jogos a felvetés, a tisztelt vezető kartárs nem tudott várni kb. 15 mp-et, hogy odaérjen.

Aztén még 15mp-et, és megint, és megint......

Szerintem ha valaki jól láthatóan igyekszik a járműhöz, azt meg kellene várni (ha úgyis áll a megállóban.

Most komolyan, szerinted egy buszvezető a megállóból való elindulás előtt mit figyel, de nagyon? Hát nem azt, hogy valaki valahonnan szalad, esetleg pont tükör holtpontban, hanem erősen a bal oldali tükröt figyeli, már ha kedves az élete, meg a szabadsága. És ezt senki kedvéért nem fogom kockáztatni. Legtöbbször a szaladó utas már csak akkor észlelhető, amikor szabad az út, és indulok, mert akkor visszanézek a jobb tükörbe, nehogy eltapossak valami őrültet. De akkor már nincs megállás, mert a forgalom nemigen engedi. De ha te elinduláskor nem a bal tükröt figyeled, akkor hamarosan a nyugodj békében mondatot fogják veled kapcsolatban emlegetni. Hidd el, könnyü kivülről mondogatni, hogy biztos hogy látta az a szemét sofőr, de direkt ott hagyott. Hát nem így van, nagyon nem, nekem elhiheted.

Előzmény: Dreamer (3288)
Dreamer Creative Commons License 2012.02.01 0 0 3288

Jogos a felvetés, a tisztelt vezető kartárs nem tudott várni kb. 15 mp-et, hogy odaérjen.

Szerintem ha valaki jól láthatóan igyekszik a járműhöz, azt meg kellene várni (ha úgyis áll a megállóban). Nálam ez az otthagyás fogyalma. A lekésés az, ha a jármű már elment a megállóból és ő pont akkor ér oda.

Nap mint nap tapasztalom, hogy nagyon vegyes a vezetői tagozat. Két jól elkülönülő csoport van, aki kiskirálynak érzi magát, és jó sarkosan betartja (vagy éppen még jól rá is tart) a szabályokra, a másik szintént betartja a szabályokat, de kicsit rugalmasabban, hogy a tisztelt FIZETŐ vendég is jól érezze magát.

Mindegy, mert szerencsére jön a tavasz, nem kell már oly soká várni, és őszig magasról teszek ezekre a problémákra...

Dreamer

Előzmény: kumming (3287)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!