Igen erre gondoltam én is, csak kicsit megkevertem.... Erre voltam kíváncsi hogy a 7 euroig, mennyit lehet... De akkor ezek szerint ott nincs meghatározva. Ez jó, így valóban megéri... Köszike
Szia Félreértettél befizetsz napi 23 eurót fejenként ,ezért 0-24 óráig annyit iszol amennyi belédfér.
Benne van a vacsoránál és az ebednél a bor sör ásványvíz üdítőital és az összes bárban minden ital az itallapról ami 7 euró alatt van .gondolom egy prémium konyak drágább 7 eurónál de a koktélok mind 7 euró alatt vannak. A kabinban a minibár nincs benne.
Tehát szerintem igy azert nem nehéz leinni 23 eurót egy nap fejenként és igy a 15 % felszolgalasi díjat sem kell fizetned.kersz egy italt átadod a kartyadat és a pincér hoz egy nullás bizonylatot alairod megiszod az italt és mar kérheted a kovetkezot.
Gyerekeknek 12 euró nekik ásványvíz üdítő gyümölcslevek turmixok alkoholmentes koktelok és a tolcseres fagyi van benne.nekünk 3felnott 1gyerek közel 600 euró de szerintem sokkal többe kerülne ha nem fizetnem be ,és igy nem kell állandóan aggódni hogy elég lesz a penzem vagy nem és az ember tényleg úgy érzi magát mint egy király .
Szia, köszi, gondoltam rá én is de ott pont szombaton leszünk és eddig csak a reptéren találtam aznapra bérlési lehtőséget, az meg már félúton van. De ha valaki tud a kikötő közelében egész nap nyitvatartó kölcsönzőt azt megköszönöm.
Szia... Ez sem rossz, hogy 7 euroig ihatsz bárokban is... Főleg mert mi ha fogyasztunk inkább vacsorához bort vizzel és esetleg valami rövidet... Így viszont jobban megéri a 23 euros csomag... Ha jól értem ebben a 7 euroban ihatsz egy nap kétszer is, vagy csak egyszer 7 euroig?
Mi 11 éve voltunk ott akkor még persze gyerekek nélkül. Nagyon jó show-k voltak már akkor is, most meg már van kardszárnyú delfin (orca) show is illetve egy kis vidámpark is. Tavaly láttunk egy ilyet Orlandoban a Sea Worldben (akkor is gyerekek nélkül egy munka miatt voltam kint, feleségem meg utánam jött egy kis nyaralásra) és maradandó élmény volt.
A Santa Cruzi kikötőből vagy taxival ami kb 35-40 E vagy a kb. félóránként járó busszal (40 perc és 4 főnek kb 20 E ) lehet elmenni Puerto de la Cruzba (40 km)ahol a park van. Elég sok tippet találtam angol és német nyelvű oldalakon erről. Mi úgy tervezzük, hogy kikötés után azonnal megyünk a buszpályaudvarra, ott van a tengerparton kb 1 km a marinától és megyünk át , hogy legyen elég időnk mindenre. Visszafelé is busz, de ha időben megszorulunk akkor taxi. A belépők elég húzósak, de ezekért a programokért mindenütt elég sokat kell fizetni. Nekünk 110 euro összesen a belépő, nektek talán 22-vel olcsóbb mert csak 6 éves kortől kell fizetni, így abba már belesik mindkét lányunk. Amúgy a MSC is kinálja kb dupla áron és elég rövid tartózkodással.
Persze, a mi lányaink is nagyon várják, hogy végre magyar gyerek is lesz a hajón és pont kislányok... A gyerekklub ok, sokat voltak már ott, de azért mi együtt fogunk a parton családi programokat csinálni. Tenerifen pl a Loro parkba megyünk, a gyerekek imádni fogják, Funchal felvonó+ botanikus kert. Róma és Barcelona a főbb nevezetéssegek, az a gyerekeknek is tetszik. pl: Colosseum és Güell park... Jó játszóterek és parkok mindenütt vannak.
Amit az előbb még elfelejtettem.A mi szobaszámunk a 10066,de jön még velünk 3 házaspár ,ők is ott vannak velünk a 10.emeleten.
Remélem tényleg találkozunk,mert a gyerekek jól ellennének együtt.Azért a mini klubbot ti is igénybe veszitek.Ugye??
Mi a gyerekeket csak oda visszük ki ami őket is érdekelni fogja.PL. Funchall-ban a felvonó,az tuti,mert,ha megfizethető a faszán,akkor visszafelé azzal jönnénk vissza...
Valószínűleg, de lassan olcsób lenne, ha kiköltöznétek Genovába.:) Egy kollégám ment Milánóba a vásárba kürtös kalácsot árulni, semmi pénzért nem jönne vissza, egy másik kollégám a héten ment ki ugyanoda egy cipőgyárba 3 műszakban, napi 8 órában edzőcipőket dobozolni 2300 euróért, és még kap munkásszállást, ingyen.
Ok, nem próbálkozunk, marad a séta és vásárlás Casablancában . Ez legalább kényelmes. A gyerekeket nem félünk kivinni, jártam már többször Egyiptomban. Persze ott érdemes mozogni ahol a túristák, erre mindenütt vigyáznak, hiszen rengeteg pénzt hoztak.
Hát,ez az!Teljesen igaza van Andrev Beatnek!!Mi is majdnem így jártunk...
3man indultunk neki.Egy kisbuszt béreltünk 150 EUért,oda-vissza.Útközben a sofőr közölte velünk,hogy a kisbuszt lecseréli egy autóra,mert abba is elférünk+ úgy neki olcsóbb.Az út nagyon hosszú volt.Már nem emlékszem pontosan ,de 3-4 óra volt az út oda.Ott közölte velünk a sofőr,hogy MÁSFÉL órát maradhatunk,mert különben nem érünk vissza a hajó indulásáig.A másfél óra semmi nem volt.Körben sem tudtunk nézni sehol.Hazafelé az út még hosszabbnak tűnt.Besötétedett és iszonyú dugóba keveredtünk.A gyomrom remegett,a férjem morgott,hogy a közbiztonság miatt még a legtöbb pénzünket is a hajón hagyta a széfben.
Már alig volt időnk az indulásig és ekkor történt a legrosszabb.Velünk szemben a busz (én csontra láttam is) elütött egy arab férfit.A pasi meghalt (ezt a sofőrünk mondta).Na,az mindegy volt,hogy mindez a szembe levő sávban történt .Ugyanis az elöttünk levő összes autós kiugrált a kocsijából és rohant nézelődni.Mindez a belvárosban volt már Casablancában.Mi dudáltunk,de mindenki cseszett ránk...
Szóval ,horror volt az egész!!Végül nagy nehezen kerülőutakon tudtuk csak elérni a hajót.Mindez a sofőrünk rutinosságának köszönhető...
Ja,a hajó ekkor sem indult pontosan,mert a fak.programosok majdnem 2 órát késtek Marakeshből...
Szia Babszi, megnéztem amit kértél. Parkolásban nincs külömbség. Ha csak nem annyi, hogy más kocsiját könnyebben ott merném hagyni az utcán. :) Az autópályán a tengelyek számától függ . Tehát nem tudom hány tengelyes a busz amit bérltek. (a hosszítot lehet 3 tengelyes?) Szóval személyautóval most 35,5 euró a határtól Genováig, 3 tengelyes járművel 49,4 euró.
Mi pár hete jöttünk haza a hajóútról, Casablanca is célállomása volt. A Marrakesh-i fakultatív programos busz visszafelé dugó miatt késett kb fél órát, emitt csúszott a hajó indulása is. Viszont ha egyénileg ment volna valaki, nem várták volna meg...
Szia, Marakhesen mi is elgondolkodtunk bératóval vagy vonattal, hiszen elég sokat áll ott a hajó. Mi a rossz tapasztalat ? Eddig csak Istambulban hagytuk egész napra a hajón a gyerekeket a klubban, de az a vízszintesen szakadó eső ( viharos szél+eső) miatt volt. A többi városban már összeált a tervezett programunk a fejünkben.
Mi egyébbként a 11097 kabinban leszünk a Divinán, szintén szőke és kékszenű kislányainkkal ( 6, 10).
Sziasztok! Szeretnénk felvenni a kapcsolatot a nov.25-én induló Divinásokkal, először hajózunk, jól jönne pár infó! Genováig útitársakat keresünk! ildiblzs@gmail.com Köszi!:)
Kedves makossuti nagyon szeretnénk veled felvenni a kapcs. Bennünket is érdekelne Marakesh, és Genováig útitársakat is keresünk. Kérlek írj nekünk, az ildiblzs@gmail.com- ra! Köszi!
Hány évesek a gyerekek?Mi pl. marokkóban tuti,hogy nem vísszük ki őket!Bent hagyjuk őket a mini clubban.Nem biztonságos!Arab ország.A mi gyerekeink meg 5és 8 évesek,szőkék,kislányok derékig érő hajjal,kék szeműek.Egyiptomban amikor velük voltunk állandóan kikapkodták őket a kezünkből.Fotózták őket.Ők meg úgy sírtak,folyton haza akartak jönni.
Kedves Cruzos! Mi is nov.25-i Divinások vagyunk, érdekelne bennünket a marakeshi kirándulás, szeretnénk veled felvenni a kapcsolatot, kérlek írj az ildiblzs@gmail.com mailre, várjuk!:)
Kedves Ferro03! Mi is akkor utazunk, és szintén útitársakat keresünk, ketten vagyunk, ha még nem találtatok senkit, írjatok az ildiblzs@gmail.com mail címre!