Keresés

Részletes keresés

Gundark Creative Commons License 2003.09.30 0 0 225
Köszi :)
Előzmény: AGAVE (223)
AGAVE Creative Commons License 2003.09.29 0 0 224
kedves macready!

Technikai nehézségek gyötörnek minket éppen a weblappal kapcsolatban, de igyekszünk mindent a lehető leghamarabb megoldani. Elnézést a késlekedésért.

Agave

Előzmény: macready (220)
AGAVE Creative Commons License 2003.09.29 0 0 223
Kedves Gundark!

Őszintén örülünk, hogy tetszett a Játékmester, és talán nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, Banks könyveinek mi is nagy rajongói vagyunk. Éppen ezért vagyunk rettenetesen büszkék, amiért nekünk sikerült őt bemutatni a magyar olvasóknak. Kérdéseidre válaszolva:
1. Remegünk a türelmetlenségtől, hogy további Banks regényeket jelentessünk meg (most komolyan), de előbb kénytelenek vagyunk megvárni a visszajelzéseket.
2. A Kultúra regényeket általában csak maga az univerzum köti össze, szereplők és események nem nagyon lógnak át egyik történetből a másikba.
3. Gurgehhel kapcsolatban. Amennyire én tudom, ő kizárólag ebben a könyvben szerepel, de aggodalomra semmi ok: a többi Banks regényben ugyanilyen remekül kitalált és megírt figurákat fogsz találni.

Köszönjük az érdeklődést:
Agave

Előzmény: Gundark (219)
Dohi Creative Commons License 2003.09.26 0 0 222
"The whole concept of an alternate universe is expanded upon in the chapters Dick wrote for a proposed sequel to TMITHC. Told from a Nazi perspective, these chapters examine the existence of the Nebenwelt, the alternate reality wherein the Allies won the war. Just in these chapters, it becomes clear that the science fiction element is much stronger in his unfinished sequel. It's been said that Dick was unable to finish this novel due to his inability to deal and write about the Nazi mentality. For a look at these chapters and a revealing essay by Dick entitled "Nazism and The Man In The High Castle" take a look at The Shifting Realities of Philip K. Dick - Selected Literary and Philosophical Writings (published posthumously)."
Előzmény: ketchikan (221)
ketchikan Creative Commons License 2003.09.26 0 0 221
Bocsánat, valóban a folytatásból elkészült első két fejezetre gondoltam. Tehát: Az ember a Fellegvárban folytatásának első két fejezetét. Kuriózum lesz magyar nyelven, lévén, hogy összesen ennyiiben jelenik meg...
Előzmény: macready (220)
macready Creative Commons License 2003.09.25 0 0 220
Kedves Agave!
Lehet már tudni, hogy kb mikor lesz kész a weblapotok?
Gundark Creative Commons License 2003.09.25 0 0 219
Elolvastam a Játékmestert. Jessz :) Nagyon érdekes hangulata van. És a vége sincs elrontva. Kérdem én, Dear Agave, vagy más illetékes, lesz ennek a "kultúra" sorozatnak folytatása magyarul? Azok külön történetek, más szereplőkkel, vagy valahogy kapcsolódnak ehhez? Nekem a végére elég szimpi gyerek lett ez a Gurgeh (vagy Gurgej hehe :) vannak történet ami "róla" szól?
orcinus-orca Creative Commons License 2003.09.23 0 0 218
Lehet, hogy a Fellegvárban szereplő, betiltott mű első két fejezetéről van szó.
alric Creative Commons License 2003.09.22 0 0 217
Talán a folytatásból elkészült két fejezetre gondolnak.
Előzmény: endre_d (215)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.22 0 0 216
ez esetben passz.
Előzmény: endre_d (215)
endre_d Creative Commons License 2003.09.22 0 0 215
Igy meginkabb nincs ertelme, tekintve (1) a konyvet mar reg megirta, (2) mar reg meghalt szegeny. Szoval tovabbra is varom a megoldast.
Előzmény: Törölt nick (213)
meoindil Creative Commons License 2003.09.22 0 0 214
Nyugatinál aluljáróban, a könyvesboltban.
Előzmény: wired (212)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.22 0 0 213
"... a többit meg kicsit később fogja megírni" és máris van értelme a mondatnak.

Gandalf (Dublin)
http://go.to/Eire

Előzmény: endre_d (210)
wired Creative Commons License 2003.09.22 0 0 212
hol láttad?
előre is köszi..
Előzmény: meoindil (208)
Dohi Creative Commons License 2003.09.21 0 0 211
latom, nem csak nekem tunt fel... biztos kedvcsinalo a teljes konyvhoz.
Előzmény: endre_d (210)
endre_d Creative Commons License 2003.09.21 0 0 210
"PKD megírta Az ember a Fellegvárban első két fejezetét."

Bocs, ezt nem értem. A többit nem ő írta szerinted? Ha meg igen, akkor nincs sok értelme így a mondatnak.

Előzmény: ketchikan (209)
ketchikan Creative Commons License 2003.09.21 0 0 209
Akkor hadd szálljak be még valamivel:-))

PKD megírta Az ember a Fellegvárban első két fejezetét. Úgy néz ki a dolog, hogy az Átjáró Napon (október 25) az Agave kiadó jóvoltából az első kétszáz beérkező látogató megkapja ezt a pár oldalt egy helyes kis kiadvány képében ajándékba...

A füzet nem kerül könyvárusi forgalomba...

Előzmény: meoindil (208)
meoindil Creative Commons License 2003.09.19 0 0 208
Sziasztok!
Megjelent A nevető holttest.
mmbbccyy Creative Commons License 2003.09.19 0 0 207
És nagyon jó is!
Dohi Creative Commons License 2003.09.19 0 0 206
koszi!
Előzmény: orcinus-orca (205)
orcinus-orca Creative Commons License 2003.09.19 0 0 205
PKD: Palmer Eldrith három stigmája az Agavenál...

Előzmény: Dohi (201)
ketchikan Creative Commons License 2003.09.19 0 0 204
Egy novellája ugyan fordításban van az Átjáró Magazin részére, de ha elkészül is, az decembernél (de inkább februárnál) előbb nem jelenik meg. Regényről nem tudok - persze ez nem zárja ki, hogy ne jelenjen meg regénye valahol.

Uff, én beszéltem. :-))

Előzmény: ketchikan (203)
ketchikan Creative Commons License 2003.09.19 0 0 203
Nem. :-((
Előzmény: Herb Atea (202)
Herb Atea Creative Commons License 2003.09.18 0 0 202
Elvtársaim az Úrban! Tud-é valaki arról, hogy fog-e mostanában megjelenni valami, akármi, bármi Harrison-tól...?
Dohi Creative Commons License 2003.09.18 0 0 201
mik is pontosan ezek a karacsonyra tervezett megjelenesek? egy dickrol tudok (bar nemtom, melyik es az allitolag oktoberben jon), de mi a tobbi?
Előzmény: AGAVE (200)
AGAVE Creative Commons License 2003.09.18 0 0 200
Köszönjük az elismerő szép szavakat a borítókkal kapcsolatban, reméljük, hogy ezek a vélemények lesznek többségben. Mindent el fogunk követni, hogy a jövőben is tartsuk ezt a minőséget. Ha az új könyvek hátsó oldalaira pillantotok, akkor láthatjátok, hogy a karácsonyra tervezett megjelenések is elég attraktívra sikerültek. Illetve bízunk benne, hogy ti is annak találjátok majd őket.

A paperback kérdése: egyelőre kénytelenek vagyunk mindenféle hülye anyagi okok miatt a paperbacknél maradni, de azt kell mondanom, a nyomda kifejezetten jó munkát végzett. A könyvek a borzasztó kemény, saját fejlesztésű igénybevételi tesztünk után is könyvek maradtak.

Anita Blake kérdése: Jó híreim vannak a vámpírrajongóknak. A második rész (A nevető holttest) már két hete kijött a nyomdából, úgyhogy jövő hét elejére biztosan ott lesz a boltokban.

Jó olvasást mindenkinek!

AGAVE

Előzmény: wired (198)
Dohi Creative Commons License 2003.09.17 0 0 199
nem kell dobalni es elall sokaig :)

ja, a boritos illetoket meg kuldjetek mar at az europahoz is! :)

Előzmény: wired (198)
wired Creative Commons License 2003.09.17 0 0 198
köszönöm az infót, ma sikerült megvennem.. de aztán jött a második csapás, aszongyák a könyv végén, hogy az Anita Blake-nek is kijött már a második része.. azt látta már valaki?

(tudom hogy messze nem egy kategória, sőt, egy lapon se lehet említeni, de gondoltam megkérdezem :-) )

jah, Agave, ha mégeccer jössz.. bárki(k) is a borító tervezőtök nem lehet(nek) eléggé megfizetve, ezek a könyvek gyönyörűek, komolyan, az eddigi három, ami a kezembe került nagyon jól megkomponált borító, öröm ilyet látni, ki ne engedjétek a fickó(ka)t/hölgyet a kezetek közül!

csak kár, hogy paper back, mert félek, hamar tönkremegy..

Előzmény: orcinus-orca (191)
AGAVE Creative Commons License 2003.09.17 0 0 197
Sziasztok!

Személyes megtámadtatás okán válaszolunk most itt gyorsan a Banks kapcsán felmerült kérdésre, aztán a hét második felében már remélhetőleg beindul a weboldalunk, ott bővebben is tudunk majd eszmét cserélni. Szóval Banks, illetve a Kultúra könyvek. Borzasztó egyszerű a válasz, hogy miért gondoltuk jó ötletnek a Játékmesterrel kezdeni. Először is a Kultúra könyvek nem alkotnak sorozatot abban az értelemben, hogy bármilyen időrendiség fontos lenne a regények olvasásakor. Másodszor pedig a Játékmester minden tekintetben felülmúlja az őt megelőző Consider Phlebas-t. Sokkal de sokkal jobb könyv, na. Úgyhogy azt gondoltuk, ismerjék meg a magyar SF rajongók ezt a valóban elképesztő tehetséggel megáldott szerzőt az egyik legjobb, és egyik legjellemzőbb könyve kapcsán. Egyébként pedig tényleg ellene vagyunk a sorozatok össze-vissza való megjelentetésének, de azt reméljük, ezzel a döntésünkkel pont a magyar olvasóknak kedvezünk. Szeressétek meg Bankset egy igazán kiváló könyve alapján. Ha szerintetek rosszul döntöttünk, küldjétek ránk a porlasztó drónt, vagy valami ahhoz hasonlót.

Köszönjük az eddigi érdeklődéseteket, hamarosan találkozunk a weboldalunkon.

AGAVE

Előzmény: macready (195)
ketchikan Creative Commons License 2003.09.17 0 0 196
A Dick '63-as... :-))
Előzmény: orcinus-orca (189)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!