Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Lemerült zenehallgatás közben az iPodom. Úgy vettem észre, hogy úgy viselkedett mint egy bakelitlejátszó mikor ugrik a tü, úgyhogy kivettem a fülhallgatót. Nem reagált a gombnyomásokra és hiába tettem fel a töltöre is. Úgy hagytam pár órára, majd feltöltés és utána már müködött. Két-három alkalommal vittem magammal ezután, majd az egyik napon bekapcsolás, zene kiválaszt, indít. Igen zavaró zörejek zavarták a zene élvezetét. Ezek után a korábban hallgatott zenéket újra elökerestem, hogy esetleg az mp3-mal van e a probléma. Sajnos nem és nem is a fülhallgató a bünös. Most itt tartok. Tegnap és elötte egész nap hallgathattam a magyar rádiók siralmas zenei kínálatát. folyt. köv.
Elhiszem hogy azt mondják, nemtom nekd milyen van, nekem mini, de ott van a dobozon, és ha icipicit is tudsz angolul akkor ezt gondolom érted: Included: FireWire cable, USB cable, Ac adapter...
leesett?? akkor hol van ??? Fotexnél vette apám, képzelheted hogy neki se jó hogy hazahozza örömmel és NEM bontja ki hisz a doboz alján ott van hogy USB is van benne...
sőt, még valami: A magyar felhasználói kézikönyv az apple "jóvoltábol" körülbelül 1 a/4es oldalt tesz ki.... az angolban ott vannak a tartozékok lerajzolva és ott vigyorog az USB is....
hát hihetetlen komolyan. rajta van a dobozon hogy inluded USB 2.0 tehát bekaphatják. szerintetek nincs igazam ???? nem hiszem el komolyan.......és itt baszakszik az egész család....ááááhhh
komolyan mondom január 3án odamegyek a bokor utcábaés olyan balhét verek hiogy megemlegetik......
nektek volt hozzá usb kábel??? mert ha igen nekem a dobozba nem adtak...ha nem akkor is felháborítónak tartom , hogy százezer forintba nem fér bele egy 1500 forintos kábel.
nem értem az apple-t. ezzel mindenesetre jól elkúrták a karácsonyomat.....köszönöm szépen....büdös faszok...európába vagyunk bazmeg mindenki windowst használ, az isten faszát....na bocs a trágárságért, de ez most mind szívből jött
Ki, de készülj fel egy laza kínlódásra. Szombattól a mai napig csak poháralátétnek volt jó, a szervízt is megjárta, szóval nem urban legend a szoftverhiba! Hozzáteszem ezt a hivatalos Apple szervíz mondta...
Amúgy meg kétségkívül mindent üt!
"Rechargeable batteries have a limited number of charge cycles and may eventually need to be replaced. Battery life and number of charge cycles vary by use and settings."
na én kb. azt szűröm le hogy marha jó dolog ez a kis gép ilyen gondok még a telefonom mp3 lejátszójával is vannak, szóval szerintem nem lehet rossz, bár MÉG nincs a kezembe a sajátom, de már csak 9 nap:-)))
egyébként nem tom hogy én mozgok e technikailag rossz körökbe de én megkérdeztem tíz embert hogy ismeri e és 2 válaszolt igennel, szóval ..... :-))
Tartok töle, te kevered a szezont a fazonnal. Az oprendszer az "normál" állapotban valami apple származék, ezt lehet frissíteni az ipod updaterel, ami muxik win és mac alatt.
Ezzel szemben amiröl a lenti oldal szól, az az, hogy az egész apple féle oprendszert kidobod, és helyette linuxot raksz rá, ami azért nem egy "sima" ügy.
Azt tényleg nem értem, hogyan tudja elcseszni az ipodot az updaterrel, de hát ügyes emberek mindenüt vannak :-)) De lehet hogy csak olvasni-írni nem tud, ezért az updateren megnyomta az "állítsa vissza az eredeti állapotot", ami teljesen reseteli az egészet, az adatpartíciót (amni a zene van) pedig kiüríti. De az oprendszerhez nem nyúl.
Hát ez az! Ezt nem értem, szóval símán fel kéne tudni rakni akár a macen, windowson, linuxon az op rendszert otthon házilag. Miért kell ezzel a szevizhez fordulni?
Én nem értem, mit nem értesz. :-) Az ipod ui. egy szimpla számítógép, a kérdés "mindlssze" az operációs rendszer lecserélése. Van egy csomó elhavazott linuxos, akik a kenyérpiritóra is tudnak linuxot pakolni - miért pont az ipodra ne tennének? (az xboxon is megy linux) Persze nem egy windowsos Next, Next, OK nyomogatós módon :-))
Egyszerü megoldás - ne használd az Updatert, ha elcseszi neked (nekem eddig semmi gondom nem volt vele) Az Updater egyébként pont a rendszerszoftver frissítére van kitalálva, ennek használatára is igaz a régi mondás "If it ain't broke, don't fix it" azaz, ha müködik, ne javítsd meg :-) *
Az Mac-re meg azért térnek át sokan, mert az ipod az elsö Apple termék, amit használnak életükben, és rájöttek, hogy muxik. A legközelebbi szgép amit veszek, valszeg az új Mac lesz (majd, egyszer...)
talált olyan nem Apple szoftvereket, amelyekkel használható lett végül PC-n Esetleg nem árt elolvasni a használati utasítást, és az iTunes programot használni, ami a dobozban benne van - azzal muxik. Az Updater neve szerint "rendszerfrissítö program"
Én ezt nem teljesen értem.
Mármint azt hittem, hogy mindenki saját maga rakhatja fel a softot az ipodra.
Ha ez nem így van, akkor hogyan lehetne linuxot rakni rá?
Tulajdonképpen eddig (mielött rátaláltam erre a fórumra) csak jót hallottam az iPodról (A Világ legjobb mp3lejátszója stb.). Elérkezettnek láttam az idöt, hogy én is beszerezzek egyet. Bécsben 12.000 Ft-tal olcsóbb, ezért úgy gondoltam, ha ott veszem meg, ingyen városnézhetek. Ott sincs mindig minden Apple boltban raktáron, de szerencsére a második helyen találtam egyet.
A gondok akkor kezdödtek, amikor összekötöttem a PC-mel. A szoftver (iPod Updater) ugyanis úgy ahogy van letörölte a rendszerszoftver az iPodomról. A mesében nincs ilyen! Elvittem a hivatalos Apple szervízbe, ahol potom 5000+áfáért helyreállították a szoftverét (merthogy szoftverre nincs garanica szerintük) és javasolták, hogy ne a PC bekapcsolása után dugjam be az USB-csatlakozóját, mert valószínü attól szállt el a szoftver. Miután másodszorra is "leformattálta" a rendszerszoftvert elvittem a Bécsi úti Apple-boltba, ahol azt javasolták, vigyem vissza Ausztriába vagy jópénzért ök is megnézhetik, de csak másnap vagy azután. A hivatalos szervíz pedig felajánlotta, hogy megmutatják, hogyan teszik fel a rendszerszoftvert. Az Apple központi számán közölték: nincs nemzetközi garancia, vigyem vissza Bécsbe. Sok dolgom lett volna másnap, de nem bírtam idegileg, úgyhogy irány a vásárlás helye, ahol ugyanazt közölték (miután feltették újra a r.szoftvert), hogy a kütyünek semmi baja, rengeteg iPodot eladtak már PC-seknek és semmi panasz és van nemzetközi garancia, egyedüla monitorokra van "csak" kontinentális gar. Azt is közölték, nem váltják vissza, mert müködik és mert nagyon karcos (kb 2 órát volt elötte a belsö zsebemben, mióta kicsomagoltam). Az osztrák és a magyar Apple szerint is a PC-mel van a baj. Szóval kezemben a méregdrága fehér dobozka, ami kíváló papírnehezéknek például. Az mentett meg a teljes idegösszeomlástól, hogy az egyik számítástechnikában profi ismerösöm, két munkanapját feláldozva, szintén haját tépve, talált olyan nem Apple szoftvereket, amelyekkel használható lett végül PC-n. Nemrég olvastam, hogy az iPodtulajok egyre nagyobb számban térnek át PC-röl Mac-re, most már sejtem, miért: használhatóvá akarták tenni a horribilis árú kütyüjüket. Köszönöm Apple! Nem ártana, ha nem úgy tájékoztatnák az embereket, hogy PC-vel és Mac-kel egyaránt kompatibilis és használata nem igényel különösebb szakértelmet! Nem ártana, ha számítástechnikai szakemberként tisztában lennének a piac túlnyomó többségét birtokló Windows-PC-k világával is!
Kezd halódni ez a fórum...Nincsen senkinek jó, vagy netán rossz tapasztalata??
No,én megvettem az én kis zöld mini almámat.. :))) Ez az én elő-karácsonyi ajándékom..magamnak..
Igaz csak pár napja van meg, de már most el vagyok bűvölve...Ami zavar az az, hogy nem adtak hozzá magyar leírást, így a telepítés nem ment zökkenőmentesen,hisz Windowsos cuccoknál ez másképp folyik, dehát muszáj valahogy beletanulni.
Ami még szokatlan, az a "billentyűinek" illetve a touch padnak a használata.Nagyon érzékeny a drága.
Az lenne a kérdésem, hogy bőrtokot melyik apple centerben lehet kapni, mert a Nagy Ignác utcai Apple Cornerben teljesen kifogytak védő tok-ügyileg.