Amúgy megnézve a finálé összefoglalóját, a nem túl sok kosár és a viszonylag nagy különbség ellenére marha jó kis mérkőzés lehetett, nagyon sajnálom, hogy nincs DigiSportom. :(
Ha tehetitek, (legalább) egyszer próbáljatok meg eljutni egy ilyen eseményre, óriási élmény. :)
Én mindenképpen el szeretnék jutni egyszer egy Euroligás meccsre. Legfőképpen a kedvenc csapatom (Kaunas) egyik küzdelmére. :) Ott óriási szokott lenni a hangulat, fantasztikus a kaunasi közönség, beszéltük is pár hete.
Mondjuk tényleg megmondtad, de azért márciusban eléggé szétesettnek tűnt a Real:)
És a durva az, hogy tényleg a "nagyok" szinte mind betliztek. Majdnem megismételte magát a tavalyi dolog, az elődöntőben brillírozó Real, majd a döntőre besülnek. Mondjuk a centereik idióta, tök felesleges faultokkal tették magukat pálya szélére:)
Mentségükre szóljon hogy ebben a szezonban a Real kezdő ötöséből a R. Fernandez - S. Llull - F. Reyes - G.Ayon kvartett volt többségében fix, és a meccsek többségén a maradék kiadó helyen inkább K.C. Rivers kezdett mint J. Carroll.
A Real pedig megérdemelten nyert, és nem azért mert még a negyeddöntők előtt megmondtam, hanem mert idén tényleg ők voltak a legjobbak.
Ha tehetitek, (legalább) egyszer próbáljatok meg eljutni egy ilyen eseményre, óriási élmény. :)
A döntőt végülis behúzta a Real, de Artúrék nem tudom miért hitték, hogy Carrol csere, ő kezdő volt. Nocioni és Maciulis pontja jöttek a padról, ami baromi fontos volt. Érdekes volt, hogy a sztárok betliztek, de szinte mind2 oldalon!
Ma 8-tól Real-Olympiacos döntő a Digi Sport2-n. Nem is értem, hogy egy Final Four-t miért nem a DigiSport1 ad... Arról nem is beszélve, hogy a bronzmeccset még csak nem is közvetítették.
Már fogalmaztam, hogy az öregen megy el a meccs, erre mit játszott a végén!!! És az egész görög csapat!!! 3x álltak fel "nagyobb" minuszról és a végén nyertek!!! Hatalmas meglepetés!!! Az oroszok csapata sokkal, de tényleg sokkal jobb erőkből állt!!! A torna meglepetése már megvan!!!
Olympiacos - Barcelona 73-71 (26-23, 18-13, 15-24, 14-11)
Az Olympiacos 2-1-re vezet a 3 győzelemig tartó párharcban. A következő mérkőzés csütörtökön lesz, ha azt is behúzzák a görögök, akkor négy között vannak.
A Fenerbahce 1 ponttal győzött a Maccabi ellen idegenben, méghozzá hosszabbításban, így most már biztos, hogy nem lesz címvédés. A Fener pedig az első török csapat az Euroliga történetében, akik bejutottak a Final Four-ba.
Összefoglaló:
A Panathinaikos pedig szintén 1 ponttal győzedelmeskedett, a jóval erősebb CSKA Moszkva ellen.
Összefoglaló:
Ma pedig Barca-Olympiacos valamint Real-Efes mérkőzés van. A görögök eddig vezetnek Navarróék ellen. Szerintem megnyerik.
Kimaradt a francia Limoges : 7.2 millió euró, és az orosz Novgorod: 7.1 millió euró.
Ezzel kapcsolatos érdekesség, hogy az egykori euroligás horvát bajnoki címvédő Cibona Zágrábnál bejelentették, olyan komoly a pénzhiány hogy a következő szezonban kb 500 ezer eurós költségvetessel számolnak. Ez kb a Jászberény vagy a Pécs szintje a magyar bajnokságban...
Hát ha okosabb nem is vagyok, elég régóta, és elég sokat foglalkozom a témával, így vannak információim.
A CSZKA Moszkva költségvetése a legmagasabb Európában, a VTB liga által közölt adatok szerint 41.7 millió euró a 2014-2015 - ös szezonban, mögöttünk elég komoly űr tátong, mert a Fenerbahce, az Efes, a Real és a Barcelona kb. 25-28 millióból kijön már.
20-25 millió között lehet a Milano és a Panathinaikosz, 15 és 18 millió/ év körül az Olimpiakosz és a Maccabi. 15-16 millió a Galatasaray és a EuroCup -os Himki Moszkva költségvetése. 10-12 millió euró között megáll a Malaga, a Laboral Kutxa és az Unics Kazany büdzséje. 8-10 millió a Sassari, a Bayern és az Alba Berlin éves kiadása. 5-6 millió körül megállhat a Zalgiris Kaunas, a Strasbourg, és a Cedevita Zágráb, és 4-5 millió lehet a Crvena Zvezda és a lengyel Turow költségvetese. Idén valószínűleg a litván Klaipeda költötte a legkevesebbet az Euroligaban, kb. 3 milliót.
Csak viszonyításképp, a magyar bajnok Szolnoki Olaj idei költségvetése kb. 2.8 millió euró.
Nevek alapján állat a B csapat is, magyar viszonylathoz képest irgalmatlan pénz van ott:) *
De valahogy nem jön ki a tudás. Elismerem, hogy nem nézek minden meccset, így nem tudom, hogy a bajnokin hogy van, de azon kívül, hogy Reyes kiszorította a formán kívüli görög center, uaz a csapat tolja mindig az EL-ben. A "B-csapaton" meg valahogy nem érzem a tüzet, vagy összejön nekik vagy nem. Pedig a 7-12 ember is 100%-kal nyerné a magyar bajnokságot:)
*Te okosabb vagy, lehet azt tudni, hogy a Real, Barca, CSZKA és 1-2 nagyobb mennyi zséből gazdálkodik? Kb számítok egy áll leesésre, de kb fogalmam sincs.
Jogos, ahogy amíg euroligás volt, a Lietuvas Rytas is pazar hangulatú meccseket rendezett Vilniusban.
Nekem is kedvenceim a litvánok, tavaly a spanyolországi VB-n a szlovének és a finnek(!) mellett ők csináltak igazi hangulatot. Túlzás nélkül több ezren szállták meg Barcelonát, szimpatikus , lelkes nép, egy csomó csinos csajjal :)
Szerintem a szeretett csapatomat, a Zalgiris Kaunast is odasorolhatjuk. ;) A moszkvai csarnokkal egyébként teljes mértékben egyetértek. Szörnyű az a csarnok.
Talán volt már a jelenleginél erősebb Real Madrid (szerintem olyan sok nem..), de ez a keret, még a B sor is, bombaerős, ráadásul csapatként is jól funkcionálnak, és nem látok jelen pillanatban olyan ellenállhatatlan kihívót, akik Madridban is jó eséllyel le tudják őket győzni.
A csarnokokról: a moszkvai valóban más kategória, negatív irányban , az gyakorlatilag hullaház. Megint más kategória, pozitív irányban, Belgrád, Athén és Isztambul, persze főleg utóbbi két város esetében nem árt említeni hogyha nem tétre menően fontos az Euroliga meccs, vagy csak egy átlagos hazai bajnoki, akkor a Panathinaikosz, a Fener, és az Efes csarnoka is majdnemhogy kong az ürességtől... Rajtuk kívül jó a hangulat Tel Avivban és Milánóban is, de a német csarnokokra sem lehet panasz.
Ami a spanyolokat, elsősorban a Realt és a Barcát illeti, valóban, főleg előbb említettekhez képest kissé színházias a hangulat, de Madridban vagy Barcelonában nemcsak az Efes vagy az Olympiakosz ellen van sok néző, hanem egy sima bajnokin mondjuk a Manresa ellen is. Nekem már volt szerencsém több nagy európai csarnokban (főleg Olaszországban és Spanyolországban) járni, így az említett madridi arénában is, és tudom hogy ha nem is félelmetes, de mindenképp egyedi az atmoszférája.
Ha a Real spanyol játékosai tanultak a tavalyi VB kudarcából, és nem kerülnek komoly hullámvölgybe, őket tartom a top-favoritnak.
Azt megfigyelted, hogy a kezdő5-ös folyton előnyt szerez, majd jön a B csapat és simán leolvadnak? Ez volt a Maccabi ellen, tegnap, a Barca ellen (most így hirtelen ennyi). Ez nem mindenki ellen lesz így. Lehet, hogy a döntőre Laso összekapja a galerit de per pillanat én ezt nem látom.
Hazai pálya? Mondok neked 5 hazai csarnokot, ahol jobb a hangulat:) Rossz nézni, hogy Madridban, Barcelonában vagy Moszkvában dollár milliomos csapat van és hangulat 0.
Tegnap a görögök amúgy nagyot játszottak, nem volt lyukas poszt és amit lehetett sejteni, agyonvédekezték a Barcát.
Ha a következő 3 hazai meccsüket hozzák, övék az Euroliga serleg. Csapatként ők a legerősebbek most Európában. A négyes döntőn meg talán már tele is lesz az eddig még csak 2/3-ig megtelő Palacio de Deportes.
A Real brutálisan játszott azon a mérkőzésen. 71-107-re győztek a Galatasaray otthonában, 28/18-as triplamutatójuk volt, tehát 64%-os hatékonysággal dobtak. Én nagyon meglepődtem a hatalmas különbségen, bár a Kezdő5 szerint teljesen reális, mert a hazaiaknál nem volt a puerto ricó-i Carlos Arroyo.