Nekem is ajánlgatták az Erste-ben a Jokert, de megmondom őszintén, hogy attól szerintem jobb a Raiffeisen Oxigén hitelkártyája, amit decemberben váltottam. Nyilván az, hog ki milyen hitelkártyát igényel, az alapvetően a vásárlási szokásától függ, de azt gondolom, abban mindannyian egyetértünk, hogy a cél, minél jobban járni anyagilag. A Joker, igaz, hog 4-et visszaad bizonyos üzlettípusokban, de kérdés, hogy azokban az üzletekben milyen gyakorisággal fordul meg az ember, mennyit költ? Számomra minden esetre egyik sem az a hely, ahol napi rendszerességgel vásárolnék, és talán még a benzinkút a legvonzóbb, ha valakinek van kocsija és sokat tankol. Ami viszont az ún. egyéb kategóriát illeti, ami szerintem a legtöbb (számlák fizetése a díjneteen kersztül, napi bevásárlások) csupán 1%-os visszatérítést ér. Ehhez jön még az éves kártyadíj, azaz több mint 3000 Ft, viszont állítólag visszakap az ember 5ezret.
A Raiffeisen kártya ugyanakkor minden vásárlás után jóváírja a 2%-ot, ami szerintem kifizetődőbb, szintén ad 5ezret, amennyiben a kártya kibocsátása utáni 2. hónap végén a vásárlás összege több mint 50ezer, és az első évben nincs kártyadíj. Nem rossz még a Citilife sem, amely az élelmiszer jellegű üzletekben történő vásárlás után ad 3-at függetlenül attól, hogy ott mit veszünk, benzinkútnál 2-t, egyéb kategóriában egyet. Szépséghibája, hogy a visszajáró pénzt (citiforintok) nem írja jóvá mint a Joker vagy az Oxigén, hanem rá kell vezetni a kártyára, s csak bizonyos üzletekben lehet úgymond levásárolni. Másik hátránya, hogy a havi kártyadíj 670 Ft. Új ügyfeleknek viszont most ők is adnak 5ezret.
2. A BKV-t kerdeztek, szerintem kapod igen (esetleg egy telefont meger). En nem tudom kiprobalni mert nekem mindig megvan az eves berlet elore a munkahelytol.
vonatjegy, távolsági busz, városi közlekedés, taxik akkor BKV bérlet vásárlásra is adnak 4% visszatérítést?
Fixen 10-én van az fordulónap, nem lehet más napot kérni?
Jól értem, ha 10-én van az elszámolás, 11-én vásárlok bármit (pl. webkincstárba állampapírt, tudom erre nincs %-os visszatérítés) azt a következő hónap 26-áig kell fizetnem?
/Kedvezmény Program munkabér átutalásos részéhez már csatlakoztam, így hitelkártya 5000Ft-os jóváírásához is tudok csatlakozni. /
Unit linked szemet mint az osszes tobbi. Nekem is nyomtatott egyszer egy ugyintezo egy "ajanlatot" hogy mennyi penzem lenne. Na az egy vicc volt, valami 200ezerrel jott ki tobb 20 ev (!) alatt mintha TBSZre tennem 6% kamattal (ami ugye UL-nel nem garantalt).
A kamat és a futamidő közzététele az akciós napot megelőző banki munkanapon történik.
A Bank a NetBank rendszeren indított betétlekötési megbízásokat 2013. február 12. 0:00 órától 16:00 óráig fogadja el! Eseti betétlekötés kamata: 5,00%/év EBKM: 5,07% Futamidő: 41 nap
Én a pénzpiaci alappal kapcsolatban szeretnék 1-2 dolgot megkérdezni. Jól gondolom-e, hogy értékpapír számlát kell először nyitni, ami a SzuperNullám mellett költségmentes? Erre a számlára, ha jól értem, lehetőségeim szerint tehetek be pénzt, amit ők befektetnek valamilyen pénzpiaci alapba, amikor pedig szükságem van a pénzre, mondjuk ki kell fizetni a hitelkártya tartozást, kiveszem azzal a kamattal, ami remélhetőleg több, a megszokott 0,1-es folyószámla kamatnál. Nekem valójában egy ilyen számlára lenne szükségem, amit nevezhetnénk megtakarítáési számlának is, s ami pár százalékot ad a rajta parkoltatott pénzre. Ugyanakkor a problémám az, vagy lehet, hogy én látom rosszul, hogy a vételért is fizetnem kell, illetve a visszaváltásért is. Mi a nyereség abban, ha csak pár hétre teszek be 100-150ezret? Vagy csak ennyivel nem éri meg? Köszönöm a választ.
Tudja valaki konkrétan milyen terméket takar az Ersténél a "Tartós Lekötött Betét"?
Jól olvasom, hogy szuper nulla estén már csak a havi első kp felvétel ingyenes, és 1500ft a "büntetés" ha adott hónapban nem teljesül a 150e a munkabér beutalás?
Szerintem az Erste nem tudhatja, hogy munkabér utalásról van-e szó, vagy a feltételek teljesítése miatt egyéb utalásról. A közlemény rovatba mindenki azt ír, amit akar. Ha nekem XY utalt, az lehet magánszemély de munkáltató is.
(Természetesen ha Erste Bankból történik az utalás, annak esetleg utána tud nézni.)