Keresés

Részletes keresés

KarnEvil Creative Commons License 2014.07.24 0 0 16475

Igen, hangzásban nagyon jól meg lehet oldani a Rhodes-helyettesítést, de ebben a zenekarban a vizuális megjelenés is számít. Fontos hogy nagyjából autentikusan nézzünk ki. A Nord még simán elbújik a Rhodes basszus alatt és a 54 mögött, de a Rhodes nélkül nagyon csupasz és modern a kép. Ezen kívül a billentés is nagyon számít. Ha külföldön játszunk és repülünk, természetesen nem viszem a Rhodes-okat, ilyenkor az Electro-t használom, de nem szeretem Rhodes-ra használni, nagyon más érzés...

Itt egy videó februárból Párizsból a 73-mal. Akkor még nem volt meg az 54, sem a Nord:

Ja és bocs a sok OFF-ért... :)

Előzmény: tehtube (16474)
tehtube Creative Commons License 2014.07.24 0 0 16474

OFF Ez igen Rhodes basszgép, 53, 73?!! Szerintem jól lehet helyettesíteni a Rhodesokat is, csak nekem ehhez saját mintavételezést kellett csinálnom. Bármely "profi" herélt, szintetizátorhangú. Az enyém magasról veri :-)  ON

Előzmény: KarnEvil (16473)
KarnEvil Creative Commons License 2014.07.24 0 0 16473

Köszönöm, a zenekar nevében is! A Rhodes-ot hangmintával helyettesíteni már sokkal nagyobb kompromisszum lenne, mint a G101-et. Ehelyett azt a megoldást választottam, hogy beszereztem egy 54 billentyûst (ami a videón is van), ez jóval "könnyebb", csak 40 kiló, a 73-ast pedig otthon tartom a stúdióban, így mindig van egy Rhodes a kezem ügyében. :) 

Előzmény: tehtube (16470)
tonegenerator02 Creative Commons License 2014.07.23 0 0 16472

Sziasztok,

Ha ráértek, gyertek pénteken a Kertem-be (Olof Palme sétány 3.), ahol az Organism-mal játszunk:

https://www.facebook.com/events/260094054181529/?ref_dashboard_filter=upcoming

tehtube Creative Commons License 2014.07.23 0 0 16471

Szintetizátorhangú orgonaféleség. Érezni hogy "lassan" szólal meg, túl puhán. Ebbe a felfutásba beletették a keyclick pattanását szokásosan.

Alapvetően nem rossz klón, méltó párja a Hammond, Nord cuccoknak.

Persza ha a súly is számít akkor minek 2-3 többletkiló és deciméterek csupán a hanxínváltásoknak?

Előzmény: djuice (16469)
tehtube Creative Commons License 2014.07.23 0 0 16470

Gratulálok, ez úgy szól ahogy kell! Ámbár kíváló Rhodes utánzatok is vannak. Az még marad eredeti? Asse' könnyű.

Magyar orgonista mutatja meg a briteknek hogy is kell csinálni a rákenróllt :-) Öröm nézni itthonról.

A NE4D az egyik legújabb szimuláció, természetes hogy jobban szól elődeinél.

Igazából a klónoknál sokat számít az évjárat, mindig fejlesztenek valamit a programok hanghűségén.

Előzmény: KarnEvil (16468)
djuice Creative Commons License 2014.07.22 0 0 16469

Köszönjük! Már feledésbe is merült. Én is írtam még anno a közönségszolgálatnak, azóta is válaszolnak.:)

Más: Numaorgan 2 bőséges demókkal -> http://bit.do/numaorg2

Alakul alakul de Tube jelzőivel élve itt-ott túlsózott-fűszerezett és erőtlen is, egyszóval digitális még mindig. :(

Előzmény: mancso (16460)
KarnEvil Creative Commons License 2014.07.17 0 0 16468

A közelmúltban beszereztem egy Nord Electro 4D-t. Nekem elsősorban a hordozhatósága, valamint a saját hangminták használatának lehetősége miatt kellett, de meglepően jó a Hammond-modellezése. Ha valakinek ilyesmire van szüksége érdemes kipróbálni!

Ezen a videón Gibson G101 mintával használom, amit én töltöttem rá:

tehtube Creative Commons License 2014.07.17 0 0 16467

Ismét Rhoda Scott koncert lesz Varnus Xavérral, július 26-án a Budapesti Kongresszusi Központban:

http://www.ticketpro.hu/jnp/konnyuzene/1346688-rhoda-scott-varnus-xaver-mao.html

szimizso1 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 16466

Tisztelt fórum társak!

Ha már az előbb feldobtam az orgona vásárlás lehetőségét, illusztrálnám is, hogy miről lenne szó.

Üdv. Miklós

Előzmény: szimizso1 (16465)
szimizso1 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 16465

Szia Matyó! Nekem vannak vadi új 6au6 csöveim meg más egyébb csövek az A0-28-hoz. Ha érdekel. Üdv. M.

Ui. Ugyan itt, egy koncert képes orgona is eladó lezlivel, 122-es végfokkal! Érdeklődést mélben kérnék! Kipróbálható Bpesten.

Előzmény: LittleBig4 (16463)
tehtube Creative Commons License 2014.07.09 0 0 16464

Esetleg midibasszpedál? Jujj de csúnyát írtam :-)))

Előzmény: LittleBig4 (16463)
LittleBig4 Creative Commons License 2014.07.09 0 0 16463

Igen, elég dög lett a hangja! Most már csak az van hátra, hogy az annak idején hangosabbra állított perkát visszahalkítsam, mert most a felső hangok hangerőnövekedése miatt jócskán megemelkedett a szintje. Meg a vibrátót kellene kipofozni, meg 6AU6-okat rendelni :)

Matyooo

Előzmény: tehtube (16462)
tehtube Creative Commons License 2014.07.08 0 0 16462

Igen precíz "görbe" lett, köszi, gratulálok!

Cserébe egy érdekes kép a mai szakadáshoz (is) csatlakozva:

Előzmény: Qqberci (16461)
Qqberci Creative Commons License 2014.07.08 0 0 16461

Ilyen volt, ----------------------------- és ilyen lett...

Előzmény: tehtube (16459)
mancso Creative Commons License 2014.07.08 0 0 16460

Sziasztok!

Petőfi rádió kulturfitnesz válaszolt:

“Szia, kérted tőlünk korábban a Hammond-os adásokat az Index-fórumosok nevében. Íme: http://www.mixcloud.com/Kulturfitnesz/egy-kultikus-hangszer-a-hammond-orgona-1-r%C3%A9sz/ http://www.mixcloud.com/Kulturfitnesz/egy-kultikus-hangszer-a-hammond-orgona-2-r%C3%A9sz/ Üdv, Kultúrfitnesz”

Egy kis hammond a német-brazil meccs után (közben?)

mancso

tehtube Creative Commons License 2014.07.08 0 0 16459

Gondolom a kalibrálás sem lett mellékes. Valami ilyen volt - ilyen lett?

Még egy difi lehet, egy oktávnak középtájt más a szűrése az újabbaknál.

Úgy vélem Matyi a 68 körüli évjáratot favorizálja. 

Előzmény: Qqberci (16458)
Qqberci Creative Commons License 2014.07.08 0 0 16458

Az újrakalibrált B2-C3 valóban meglehetősen vöröskondisan szól immár.

Ez a vörös kondiktól lehet... :-)))

Előzmény: tehtube (16457)
tehtube Creative Commons License 2014.07.07 0 0 16457

Remek Kéknyúl koncert volt az A38 hajón.

Az első lemezanyag instrumentálisan, kedvenc cseredobosommal. Ismét sikerült elszabadulnia több helyütt a zenei pokolnak. Állat volt. Az újrakalibrált B2-C3 valóban meglehetősen vöröskondisan szól immár. Ha most sajnos kivételesen nem is maradhattam zárásig, de amit hallottam, azt bármikor, bárhol, nagyon szívesen. Szuper volt ez az énektelen koncert és a nagyszámú zsűritagság is hasonló véleményen volt.

Előzmény: LittleBig4 (16455)
Lasley69 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 16456

Köszönöm a választ, mindent értek belőle. egyelőre marad a b4II. 

Előzmény: LittleBig4 (16455)
LittleBig4 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 16455

A P100 remek hangszer, csak ne várj tőle B3 hangot :)    - bár talán ez nem segített most sokat.

Előzmény: Lasley69 (16453)
cpthubb Creative Commons License 2014.07.07 0 0 16454

Szervusz!

Nekem van egy P100-asom, a tapasztalatok a kővetkezők:

- Igaz, hogy két részes, de a felső része így is kb.80kg a lábpedál része kb.25kg, így elég nehezen szállítható.

- Ha nincs foldbackelve a felső két oktávon csak a 4' és alattiak élnek.

- A vibrátója csöves ennek megfelelően hagy maga után kívánni valót.

Az interneten található módosítások nekem nem jöttek be.

Üdvözlettel: Gyuri

Előzmény: Lasley69 (16453)
Lasley69 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 16453

Köszönöm a jó tanácsokat, úgy gondolom még kicsit várok  a vásárlással. 

de még egy kérdésem lenne. 

A p100 ast mennyire meri valaki ajánlani, megkeresett egy ismerősöm kecsegtető  ajánlattal.  

Előzmény: hammondfan (16450)
l.csaszar Creative Commons License 2014.07.03 0 0 16452

Szóbakerült az Oberbeim OB3^2, nekem van egy ilyenem. Hozzáteszem, más klónnal nincs tapasztalatom. Ez a hangszer meg sem közelíti az eredeti hangzást, és nem csak a Leslie szimuláció miatt. Azt gyanítom, hogy a digitális hanggenerátorból adódik. A mechanikus hangkeltésnél az egyes felhangok véletlenszerű fázisban vannak, míg az elektronikusnál nem. De ez csak elmélet. Igazi Leslie-vel nem próbáltam, csak egy Korg G4-gyel, de azzal sem meggyőző (ha az ember Hammond-os hangot keres).

tehtube Creative Commons License 2014.07.03 0 0 16451

A VK7-et univerzálissága miatt is javaslom rokkra. A brutál torzítói mellett a wheel brake és ring modulator effektek a legdurvább hardrokkos hangzásra is jók.

Továbbá komoly előny a sok szintihang, amihez így nem kell külön berendezés. Az EGY darab Rhodes mellett pár szép szőnyeg és egyebek találhatók melyek szólhatnak önállóan, egymás mellett-split vagy egymáson-layer.

Abban 100%-ban egyetértek hogy legyen bármilyen kicsi is, de egy igazi mechanikus lezli kellemesebb egy átlagos lezliszimulációnál.

A VK7-nem van egy kellemetlen hátránya, a csúszós, magas és keskeny fekete billentyűi. Nehéz azokon ízesen virgászni.

A Viscount ebben erős, annak rendes Hammond geometriájú a billentyűzete, viszi a kezet.

Egy csöves előfok és egy kis laci a hangra csodát tud tenni. Viszont kell egy másik hangforrás a többihez, mint ezen a videón is egy Alesis Nanosynth, plusz Fatar CM49

De mostanra én is alternatívát használok. Legalább az szól amit szeretnék :-)

Szóval elsőre nem árt egy jó kis lezli lehetőleg csöves előfokkal....

hammondfan Creative Commons License 2014.07.03 0 0 16450

Ha nem veszed rossz néven, megosztanám a saját tapasztalataimat. A VR-760 nagyon jó hangszer, legfőbb erőssége a komplexitás, azaz az orgona melletti egyéb hangszínek sokasága. Az általad említett műfajhoz bár pl lead-ek nem nagyon szükségesek, zongorák, stringek, pad-ek azonban szerintem nélkülözhetetlenek, ezt mindenképpen vedd figyelembe a választásnál.

Ha csak orgona kell, a Roland VK-7 tényleg nagyszerű választás; zseniális a torzítása, bár nekem a vágott billentyűivel nem sikerült megbarátkoznom (a yamahádé is hasonló, úgyhogy neked nem lenne olyan szokatlan). Rockra tökéletes, jobb, mint az xb1.

Viszont szerintem a Viscount DB3 (Oberheim OB3²) is ugyanolyan jó lehet. Igaz, hogy az overdrive nem növelhető extrém mértékig, de azt egy 10e forintos csöves előfok vagy egy lezli is pótolni tudja. (Példának a sajátom, ami az oberheim 2 manuálos változata így szól, szerintem elég rockos:http://www.youtube.com/watch?v=TozzRhLpm7g) És itt el is érkeztünk a lényeghez: ezek a régebbi klónok mindegyikének gyenge a lezli szimulációja! Tehtube videójában is azért olyan ütős az orgona sound, mert külső lezlivel szól! Saját hangján, vonalból nem ilyen jó J

Egyéb alternatívaként pedig szóba jöhet egy midi billentyűzet + notebook a VB3 v. B4 szoftverrel. Véleményem szerint a legmodernebb klónokat is felülmúlja hangban, és jó a chorus vibratója meg a lezli szimulációja is! (A GSI VB3 pl. így szól: http://www.youtube.com/watch?v=tkvm10ciOrg) Tudom, hogy kompromisszum, mert nincs meg a „hangszer-érzet”, de ha úgyis van laptopod, akkor érdemes ezt is kipróbálni.

Sikeres válogatást és – ami a lényeg – örömteli zenélést kívánok!

Üdv:

Gergő

Előzmény: m.lasley (16447)
tehtube Creative Commons License 2014.07.01 0 0 16449

A VR760 dárgább, de a VK7 jóval kedvezőbb a pénztárcára nézve. Kb. XB1 áron van, de mindenben többet és jobban tud.

Van egy Rhodes zongorája. Azzal ilyen rockban "Mobil-Purple" igazából mindent meg tudtam oldani.

Ezzel illusztrálnám.  A Mobilizmóban hallható a zongi is. Így nem kellett más cuccot vinnem. Csakis digitális expression-hangerőpedállal ami a hanxínt is ráncigálja loudness-szerűen.

Előzmény: m.lasley (16447)
sustain Creative Commons License 2014.07.01 0 0 16448

Szeretném mindenkinek megköszönni a gyors, és mindenre kiterjedő válaszokat!!!!!

Valóban, a motor kondija volt a bűnös. Már pukli is volt rajta, belőle áradt a szag is, és a mérések alapján a feladatát sem tudta már maradéktalanul ellátni. Csere után helyreállt a rend!:))))

Köszi még egyszer!!

m.lasley Creative Commons License 2014.07.01 0 0 16447

Köszi a gyors választ.

Igazán a stílus a Deep Purple és a Mobil és a TRB keverékéből álló hagyományos hard rock -hoz mérhető. Most alakultunk újjá a dobosunk halála után és kicsit fel szeretném dobni a hangzást. Kipróbáltam azt a két hangszert amit említettem és a dinamika pedálra gondoltam.

A fő hangzás amit használok orgona és a zongora, bár igazán zongorázni nem szeretek. tavaly még vr-760 ban gondolkodtam, de az most kicsit húzós lenne.

Ha semmi nem marad akkor elindulok szinti vonalon. 

Előzmény: tehtube (16446)
tehtube Creative Commons License 2014.07.01 0 0 16446

Szia. Milyen zene?

Floydra szőnyegnek legjobb a DB-OB3 mivel ott nem jellemző a vibrátó a többit meg nagyon jól tudja.

Santanában pl. a Samba Pa ti közepén a chorus vibrátós orgonahangba minden régebbi klón bicskája beletörik. Oda valami újabb jobban jönne. 

NE3-4, SK1, 

Kemény rockhoz a Roland VK-k passzolnak talán a leginkább.

Pedál? Milyen pedál? Bassz vagy hangerő? Hangerő-swell esetében a egész egyszerűen kihagyhatatlan. Az a dinamika alapeszköze.

De swell, nem valami utólagos analóg, ami csak a hangerőt macerálja és a hanxínhez nem nyúl.

Előzmény: m.lasley (16445)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!