Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Sajnos, amíg Gyurcsány és körei politikai színtéren vannak, nem lesz ellenzéki egység. És ezt a kormány is tudja. Innen pedig már kicsit konteóba hajlóak volnának a gondolataim.
Fogalmaztam egy hosszú-hosszú választ, de végül nem küldtem el. Ugyanis ahhoz, hogy 100%-ig érthető és hiteles legyen, gyakorlatilag IRL fel kellett volna fednem magam.
Minden esetre legyen annyi elég, hogy a mai pluszt tőlem kaptad és maximálisan egyetértek veled. Ami nem azt jelenti,hogy Jones-al nem értek egyet. Tulajdonképpen te is egyetértesz vele, csak legfeljebb más a megközelítésetek.
"Szerintem nem csak utálatos, de nagyon buta dolog is egyben"
Köszönöm sok millió szavazótársam nevében, akik kamukeresztények, arrogáns úrhatnámok, becstelenek, pedofilsimogatók, náci-szerűségek meg hasonlóak ellenében igyekeztek a szavazataikkal tiltakozni.
NEM véletlenül ily nagy a szavazni nem hajlandóak száma kishazánkban ... S az sem véletlen, hogy inkább az országból való távozást választotta eddig is kb egy millió honfitársunk....
"mert egyrészt kétpólusúvá alakítja a demokráciát, másrészt ebben a két pólusban adott esetben egyik oldalon sem igazából a te szád íze szerint tolják (lásd mostanra "Orbán vs. Gyurcsány"... oszt' mindkettőnek Baracskán/Szegeden/Kenderesen lenne a helye)"
A demokrácia kétpólusúvá válása a választási rendszerbe bele lett égetve jó alaposan, pl az 5 százalékos bekerülési határral ... amit aztán 2010 után még inkább megerősítettek... De az olyan vértforraló dolgok, mint pl a visszahívhatóság eltörlése, az ügynöklisták takargatása, a mentelmi jog széles körben való alkalmazhatósága sem a demokratikus működést és a politikai sokszínűség létét erősítette.
A sok, magát demokratának gondoló okost valahogy nem láttam akkor sem kint tüntetni, amikor pl jogellenesen eltörölték az alkotmányt, és egy alaptörvény-tákolmányt hoztak létre helyette ... Ami bebetonozta a jelen állapotokat... s mivel a gránitszilárdság itt a Kárpát medencében takonyhoz hasonlatos, sok módosításra volt lehetőség-szükség a "mindig-győzelemhez"....
A kizárólagosan orbán-gyurcsány vonalon gondolkodókról nem tudok mit mondani... mindkettő lénytől felfordul a jóérzésű emberek gyomra.
Felbuggyant bennem egy hasonló, jogi utánlépés, válasz, vagyis a cégek felelősséghárításának begyűrűzésének lehetősége. A nagy (közösségi) szolgáltatók ugye egyre inkább azt teszik kötelezővé, hogy az AI által generált anyagoknál, képeknél a felhasználónak/közzétevőnek kötelessége feltüntetni az AI-t, mint készítőt, közreműködőt.
Vajon a fórum is erre az útra lép, s ha berakok egy ilyen képet, akkor (láthatóan vagy szemnek rejtetten, de programnak érzékelhetően) oda kell majd írnom, hogy AI közreműködésével?
Bocs, hunglish voltam, javítom:
Vajon a fórum is erre az útra lép, s ha berakok egy ilyen képet, akkor (láthatóan vagy szemnek rejtetten, de programnak érzékelhetően) oda kell majd írnom, hogy MI közreműködésével?
Egyelőre nem sokra, mer' a gépem most inkább fotózásra van felfejlesztve, aztán annyi helyem nincs, hogy ötven-száz giga zenész cuccot is felpakoljak mellé.
De azért bazmeg, azóta is hüledezek.
Ahányszor előkerült már az audióból midi téma, annyiszor mondtam el, hogy a gép a büdös életben se fogja szétszedni se a kész zenét, nem hogy lekottázni a hangszereket. Még az éneket se képes kiszedni egy számból (lásd karaoke) anélkül, hogy szét ne kúrná a hanganyagot.
Képzeljétek, szembejött velem ismét ez az alapszó: "cunilingus". Szóval nem csak a Hair-ben van, hanem a Nagy nap c. film első perceiben is elhangzik. :-)
Én ülök ugye a dokit kiszolgálós ablaknál (nagy betűkkel kiírva a Pleximre: Zum Arzt). Éppen egy gyerek státuszvizsgálatához néztem a kiskönyvet és a Formularbestellung ablaknál ülő kolléganőm magyarázta, mert abban még bizonytalan vagyok, hogy kell ellenőrizni az oltásokat meg mit kell beírni stb. Nem volt az egész amúgy két perc, mert épp csak kinyitotta a könyvet meg az oltási könyvet és mondta, hogy az ötös státuszon nincs oltás, majd a következőn, mert akkor tölti be a 10 hónapot a gyerek. Közben bejött egy öregasszony és azonnal odaállt és mondani kezdte, mit akar.
Közben a kettes vizsgálóból kijött a beteg és attestet akart. Visszagurultam a gépem elé, kikészítettem a kiskönyvet a pultra a dokinak, szólítottam a következő beteget és odafordultam Saschához (szívemcsücske, kedvenc beteg, egy tök jófej fiatal srác pajzsmirigypanaszokkal), hogy megírjam a igazolását, mert ment vissza dolgozni, csak vérvétel-megbeszélésre ugrott ki hozzánk. Kolléganőm közben visszafordult és írta a taxischeint a rákos betegnek, akinek a férje a váróteremben ült, mondta a néninek, hogy egy pillanat, csak befejezi, amit elkezdett, erre az öreglány odaugrott az én ablakom elé, hogy akkor én írjak neki Candesartant. Mondom neki, hogy ne haragudjon, a másik beteg előbb volt itt, előbb megírom neki az attestet, várjon egy pillanatot. Erre visszaugrott a kolléganőmhöz, aki éppen befejezte a nyomtatást és indult a váróba, hogy odaadja a férjnek, aki várt rá. Mire az öreglány agya teljesen lerúgta a láncot, hogy és sipítozni kezdett, hogy ő azt hitte, hogy ez gyorsabb, és nem küldte el a taxit, most ketyeg az óra, és ez neki pénzbe kerül, A TAXIZÁS NEM OLCSÓ, ezt már kiabálta. Erre a kolléganőm letette a taxischeint, és visszament, megírta neki, mert arany szíve van. De aztán egész nap ezen röhögtünk. :D
Az én nagymamám ezt énekelte: "Lópikula, cintányér, bumsztatta, frank kávé, más öleli, más pampam, trallalala." :D Meg a Söprik a Pápai utcát, csak a 16 éves barna kislány az ő verziójában 116 éves volt és "foga sincs már". :D
Amúgy ismertek, nem vagyok egy gonosz ember, de az elmúlt két hónapban odáig fajult a dolog, hogy kapásból tudnék mondani vagy húsz beteget, akit örülnék, ha nem kéne látnom többet. :D Pl. van egy öreglány, hármas ápolási státuszban van, és abból űz sportot, hogy mindenhova taxival hordatja magát, amit persze nekünk kell kiállítani, szóval eltaxizik hozzánk, mi megírjuk a taxischeint és mondjuk a gyógytornászhoz is írunk taxischeint. És lófasz baja van, nyirokmasszázsra járkál, mikor a nyirokereinek nyilván semmi baja, simán egy randa, dagadt , diabéteszes öregasszony, aki rollátorral jár és nem tartja a diétát. De még ezt is elnézném neki, ha nem folyamat sóhajtozna kinn a váróteremben, mint valami beépített ellenséges ügynök, hogy neki mennyit kell várnia, olyan lassúak vagyunk. És megrendel egy A4-es lapnyi beutalót meg gyógyszert, aztán kétpercenként kijárkál, hogy de el ne felejtsük az amlodipinjét is. Mintha valaha el tudnánk felejteni. :D Van, hogy ketten írjuk, csak menjen már innen. Amikor végre átvált másik orvoshoz, szerintem pezsgőt bontunk elöl.
Én örülök neki. Bevallom őszintén, nem fognak hiányozni a drogosaink. :) Egy már el is ment másik orvoshoz, és be van írva az aktájába minden ilyen betegnek, hogy nem vesszük vissza, mert az orvos-beteg bizalom megrendült. :)
Még mindig maradnak az alprazolamos hülyegyerekek, az egyik a múltkor azt hazudta, hogy elhagyta a receptet, aztán a patikából hívtak, hogy két receptet akar beváltani... Neki is beírtuk, hogy keressen új orvost balekot. :) De a doki volt vacsorázni a haverjával, aki helyettesítette a szabiján, ő is kérdezte, hogy hogyhogy ennyi kannabiszosunk van. Mikor minden kannabiszosnak még a szabadsága előtt dupla adagra szóló receptet adtunk ki...
"De azért adtál egy kis inspirácijót, mert az a bizonyos "reakciókat is" pipa még nem működik. Arra ugyanis kidobálná az esetleges trollra adott válaszokat is, de az egy kicsit bonyibb, mint a nevek alapján történő hozzászólásszűrés."
Azóta meglett ez is. Már jól használható. :)
Majd rakok fel videnyót a telepítésről meg a használatról. A linket viszont csak emilben - annak, akinek kell.
"Áhh, akkor ez a True Detevtive-ből van. Az első évad felülmúlhatatlan, ez a mostani sem rossz, de az elsőhöz nekem valahogy nem ér fel, ahogy a többi sem."
Aha! Nagyon bírtam az egész hangulatot, ami a filmekből áradt. Ez a fajta krimivel ötvözött lassú akciófilm nekem rendesen bejött.
A második évad annyira nem tetszett. Talán a hiányzó happy end miatt. De a harmadikra jócskán kiköszörülték a csorbát: a szenilisedő néger és a kutyákba menekülő fehér fószer kib***ott jó páros volt. A majdnemvégén, ami dumát levágnak (és persze az extracsavar...), az halálos.
A negyedik évadban meg hát... no! Egyrészt a leszbi aktivista dagadt tinicsaj nagyon nem jön be (úgy általában ez az őslakos vudu-szál se kellett volna), másrészt meg hát nincs is igazából szimpi szereplő.
Ami viszont rendesen furcsa, hogy kábé már minden főbb szereplő simán odamondta a másiknak, hogy utálja, mint a szart... aztán a következő második mondatban meg már jópofiznak, mintha mi sem történt volna. Úgy látszik, hogy ezek a geci kanadaiak is rendesen egy más világ. (Csak el ne felejtsem megkérdezni erről Quish-t, ha erre jár...)
"Nálam az MDF szóba sem jöhetett... Úgy éreztem, túl fellengzősen urizálgatósak, mesterkéltek... Talán nem is tévedtem."
Én viszont pont ennek az ellenkezője miatt nem szavaztam végülis a fideszre: szerintem túl komolytalanok... túl nyikhajok voltak. Akkor már inkább a "nyugodt erő". Oszt' nem kellett vóna! Mármint a kettő közül egyik se! :)
"Utálatos dolog mindig valami ellen, és nem valami mellett szavazni...."
Szerintem nem csak utálatos, de nagyon buta dolog is egyben, mert egyrészt kétpólusúvá alakítja a demokráciát, másrészt ebben a két pólusban adott esetben egyik oldalon sem igazából a te szád íze szerint tolják (lásd mostanra "Orbán vs. Gyurcsány"... oszt' mindkettőnek Baracskán/Szegeden/Kenderesen lenne a helye). Szóval a nagy utálatban az ember elfelejtkezik a saját - akár önösnek is nevezhető - érdekeiről, no. Így hullottak ki a kisgizdák, vagy a munkáspárt is, pedig nekik azért eléggé stabil szavazóbázisuknak kellene lenniük. Hiszen két réteg mindig volt és lesz: munkások és parasztok.
"Zárójelben azért megkérdezem. Kivívtuk? Egyáltalán (mi, a nép) kivívtunk bármit is? Vagy a popolus az orránál fogva meg van vezetve?"
A kilencvenes években még talán vívtunk, vívogattunk valamit. 2010 óta viszont egyre inkább a megvezetés került előtérbe. Szerintem én használtam a Fidesszel akpcsolatban legelőször a "médiakormányzás" szót - nem tegnap. Az pontosan ezt a megvezetést jelenti. A demokrácia ugyanis a tömegmanipulációval gyakorlatilag meghekkelhető és a Fidesz pontosan ezt is csinálja.
Ilyenkor mindig a gyerekkoromban, klf. céges bulikon - ahol mindig a fater főzött a népre - előbb-utóbb minden esetben elhangzó, közismert nóta refrénje jut eszembe:
"Unda-bunda szőrös bunda P**a megy az úton Baszd oldalba Széna-szalma-köpönyeg Nyálazd meg a t***met!"
Hát... kábé ez az összes gyerekkori kultúrszippantásom. Már ami a közösséget illeti. :) (Btw. ahhoz képest, hogy a fater egy rakás magyarnótát simán végigénekelt a rádióval, mert gyerekkorában megtanulta a közösségben ez valahol nagyon hátizé. Najó. Én meg persze egy rakás angol popzene szövegét tudom passzíve úgy, hogy azt se tudom, hogy mit óbégatok. Továbbá a Csillagok háborúja angol szövegét.)