Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Ha Sutternek van esze valami k. nagy clifhangerrel fejezi be. Bár korai erről beszélni még sztem valami olyasmi lesz mint a negyediké. Ilyen romantikus múltba tekintés, amikor csak egy kis benzingőzös sörözős (nem!) klubocska voltak, akik szerettek kirádnulni:-)
Jax nemigen hal meg, sztem Gemma, esetleg Tara.Jaxnek szenvednie kell egy életen át, mert azt jól csinálja:-)))
pl. Jax fogja Tarát a gyerekkel, aztán tanúvédelmi program keretében leköltözik Argentínába, oszt jónapot.
erről volt szó említés szintjén valamelyik részben. azt hiszem épp Tara hozta fel, mire Jax egyből bemondta, hogy no way, az egy bullshit, másnap lógnának valamelyik fán. amikor FBI szinten vannak embereik a bandáknak, akkor nincs hova menekülnöd. megtalálnak.
az emberölések azért történnek mert különben őt/őket ölik meg. ez csak és kizárólag erről szól. el is mondják többször a filmben, hogy ez a túlélésről szól. ebben a közegben tudnod kell, hogy mikor lépj te először, mert ha nem lépsz, neked csáó van. ez egy ilyen világ a filmben.
ha lesz tervezett vége a sorinak, szerintem épp erre lesz kihegyezve. hogy ilyen nincs. elvágyódás lehet, de váltás soha sem fog megtörténni. drámai végre tudok csak gondolni. olyanra nem, hogy Jax összehozza és elmennek egy családi SUV-val a naplementébe Oregon felé:)
Azt azért csak elhatározta, hogy jobbá-békésebbé kell tenni a Samcro-t, mint amilyen most...hiszen pont ennek elérésén dolgozik (számomra elfogadhatatlan eszközökkel).
Akkor 2 évad múlva megjavul végleg és éli majd a jópolgárok békés-családias életét!:)
Érteni értem, de azonosulni vagy sajnálni egyiket sem tudom. Továbbá azt sem hiszem el, hogy nincs más mód a kiszállásra, mint gyilkolászással (szeret ölni vagy nem...kit érdekel, az eredmény ugyanaz...gyilkos). Ha nagyon leegyszerüsíteném a dolgot (megint), akkor pl. Jax fogja Tarát a gyerekkel, aztán tanúvédelmi program keretében leköltözik Argentínába, oszt jónapot. Így is ki lehet szállni. Nyilván ez a sorozat halálát jelentené, ezért húzzák-nyúzzák ezt a vívódás-bűn és bűnhődés dolgot...de a lényeg, hogy van más (jóval békésebb) megoldás is ennek az életformának a befejezésére.
:) ezek szerint nem érted a lényeget. Jax nem azért öl, mert szereti ezt csinálni, hanem mert a helyzetek belekényszerítik és ezért ölnie kell. nincs más út. az egész sori gyakorlatilag a bűn és bűnhődés mondanivalója körül forog. aki erre az útra rálép nem nagyon tud lejönni róla, egy kanosszajárás a történet szinte minden karakter esetében. mindegyik követ el bűnt és ezért valamilyen módón vezekel, megbocsátást kíván, egy jobb életet. lehetne ezt még boncolgatni, hiszen rohadt sok utalás van a filmben, amin lehetne elmélkedni, de ez az alap. ha Jax megjavulna, véget érne a sorozat. azt meg nem akarjuk még:)
A mi kis Hamletünk vívódik, nem határozott ő el semmit. Attól emberi, hogy gyakran csak sodródik, és próbál megoldást találni, máskor meg behúzza a féket.
én nem látok egy túljátszott karaktert sem ebben a műben. talán Chucky, ha már említeni kell valakit, de ő inkább egy díszlet, mintsem egy igazi karakter. ebben a dologban épp hibátlan ez a sori.
Jó persze nem lehet egyik napról a másikra megváltozni...de ha már elhatároztam, hogy mivé szertnék válni, akkor az sem mindegy, hogy hogyan jutok el oda...feltételezve, hogy valami jobbá akarok válni, akkor nem gyilkoságokkal kövezem ki az odavezető utat.
Nekem a karaktere sem tetszik...már-már túljátsza a szerepét. Nyilván látványos és utána mindenki erről beszél (ami jó a sorozatnak), de nekem már "toomuch", hiteltelen.
szerintem nagyon is valóságszaga van ennek a sorinak. persze vannak benne túlzások. minden sarkon lelőnek benne valakit, de soha senki nincs, aki látná az elkövetőt, simán adják veszik az RPG-ket az utcán. khm, hát ez messze van a valóságtól, de a többi az áll.