Keresés

Részletes keresés

HnéKati Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3262

Szia bocs, az ital befizetéséről érdeklődnék, pontosan le tudnád írni, hogy mi van benne, pl.. hány dl bor, vagy mennyi sör. Lehet-e, hogy mi ketten megyünk, egyet fizessünk be? Köszi

Előzmény: nadap3 (3231)
HnéKati Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3261

Szia mi a Wiz-Air géppel megyünk a barátnőmmel  reggel, együtt könnyebb lesz boldogulni. Jó hogy igy többen megyünk. Szia Kati Kérdésem lenne, hogy az italcsomagban tudja -e valaki , hogy mi van benne. Fakultatív programokra mentek?

Előzmény: Törölt nick (3253)
HnéKati Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3260

Szia, Hné Kati vagyok. Én ma foglaltam le repülőjegyet reggel 6.05-kor indul a gép, 8 előtt vagyunk Milánóba  Melpanzán.  Én ugy tudom, hogy a központi pályaudvarról megy a vonat Genovába még én is nyomozok. Ha lesz infóm írok, írjatok Ti is. Szia Kati

Előzmény: Ati-Divina (3241)
Andi T Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3259

Szia! Mi Barcelonában szállunk fel a hajóra 26-án.Hárman megyünk, barátnők. Az első hajóutunk lesz. Ti hányan jöttök , és honnan?

Ha van már tapasztalatotok ilyen útról szívesen veszünk minden praktikus tanácsot, infót .

Előzmény: andor99 (3203)
utazóZsuzsa Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3258

Nálunk a kisebbik gyerkőc 10 éves fiú.

Előzmény: Samponos (3254)
andivoda Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3257

Kedves Fórumozók!

A korábbi hozzászólásainkban már jeleztük, hogy a január 30.-án induló Divinára van utunk befizetve.

A problémánk az, hogy még nem foglaltuk le a repülőjegyet és a jelenlegi jegyárak mellett ha esetlegesen ketten megyünk autóval az is ugyanannyiba kerül, mint a repülőút. Ha esetleg vannak köztetek olyanok(2 fő), akik megfontolnák az autóval való utazást kérlek jelezzétek felénk.

Üdv.

bigju Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3256

Rendben, ha visszajöttünk jelentkezem.

Mi is elsősorban Odessa-Jalta miatt választottuk ezt az utat.

Próbálok visszaolvasni, de ha kapcsiból valaki tudna esetleg írni tapasztalatot az italjegyekkel kapcsolatban. Érdemes venni, vagy sem. 

Nem vagyunk nagy ivók, esetleg a vacsorához egy pohár sör vagy bor, és napközben esetleg 1-2 koktél, üdítő.

Rengeteg csomag variációt találtunk, de elég húzósak, persze gondolom simán megvenni sem olcsóbb.

Azért még áll az ajánlat, ha valaki jönne.

Most még holnapi befizetéssel igen jutányos az ár.

Előzmény: Arentiro (3255)
Arentiro Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3255

Ugyan mostanában biztosan nem megyünk arrafelé, de azért érdekelne majd egy beszámoló. Odessa, Jalta nem gyakran szerepel a fórumon, és a Lirica sem. Külföldi fórumokon néhányan lehúzták a Liricát, de érdekelne a ti véleményetek is. A hajóról és a kirándulásokról is. Köszi előre is.

Előzmény: bigju (3248)
Samponos Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3254

Sziasztok!

Jön valaki nov 25-én 5-8 év közötti gyerekkel a Divinára?

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3253

Szia!

Mi Wizz-Air géppel megyünk, úgyhogy ha Ti is azzal jöttök találkozhatunk a reptéren. Ha nem, akkor pedig Milánóban a vasúti pályaudvaron. Visszafelé szintén Wizz Air 21:45 órakor. 

Előzmény: Ati-Divina (3241)
Samponos Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3252

Mikor indultok?

Előzmény: Hajogergo (3212)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3251

Funchallal, Santa Cruz-al, és Lisszabonnal tudok segíteni, sajnos tovább nem ismerem, de majd talán valaki más. Funchalról írtam Babszinak e-mailben mert itt azt írták, hogy minden fenn van egy weboldalon, ahol én nem találtam, ezért inkább nem zavartam vele. Ha érdekel Funchal írj egy e-mail Babszinak, hogy küldje el, mert nálam elveszett, és a Te e-mail címed nem publikus. Illetve ha a több is, akkor nekem is egy e-mail-t, és amikor jövő héten megjövünk a Balti tengerről, akkor írok egy hosszabbat. (szerintem akkor még aktuális lesz)

Előzmény: Számolgatós (3234)
Hevocka Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3250

Kedves Pindurka, engem minden érdekel, amit tapasztaltatok és hasznos lehet számomra. Mi nov 25.én indulunk a Divinával.

Köszi előre is.

Előzmény: Pindurka1 (3240)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3249

Érdekel még a park, mert megnéztem mindent, de csak most látom, hogy kérdezted.

Előzmény: Babszi75 (3223)
bigju Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3248

Sziasztok.

Nov. 19.-én indulunk az MSC Lirica-val Genovából Isztambul-Odessa útvonalon.

Esetleg ha jön még valaki akkor.....

MSC csónakos Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3247

Szia!

Szinte mindent ihatsz a napi 23eur csomaggal (MSC) RedBullt meg idősebb viszkit nem, illetve ha ezek valamelyike benne van valamelyik koktélban az se... Borból asszem 2 vörös egy rosé és egy fehér borból "választhatsz".  Sörből a csapolt van benne, az üveges nem. Legalább 20 fajta koktélból viszont bármennyit.

Előzmény: Zsanett84 (3244)
walkerj Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3246

Ezen a linken akár az utazás előtti 3. napig is tudsz bármilyen csomagot foglalni (plusz még kirándulást, parkolást, egyebeket is):

http://www.msccruises.com/gl_en/Reservations-On-Board/Login.aspx

Sőt akár még a beszállás előtti váróban és a hajón is tudsz csomagokat venni, csak azt hiszem ott már hozzáadják a 15% szervizdijat.

Előzmény: Zsanett84 (3235)
liz 53 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3245

Mi is Chivitavvechiaból indultunk okt.12.-én.

Előző este érkeztünk a Fiumiccio-ra , közelben foglaltunk

szállást, másnap reggel a repülőtérről vonattal terveztük az

utat a kikötőig.

A taxis, aki a szállásról elhozott bennünket, mondta,

hogy a kikötőbe nincs közvetlen vonat összeköttetés a rep.térről,

előbb be kell utazni a Terminire, majd onnan egy másik

vonalon a kikötőbe. Ezekután úgy döndöttünk, hogy taxival

egyenesen a kikötőig utazunk. / borsos ár , EUR 120,- igaz

négyen voltunk. /

Már 10 óra előtt a hajónál voltunk, én is abban biztam, -mert ezt

korábban többször is olvastam ,- hogy előbb beszállhatunk.

Nem igy lett ! Elmúlt 13,30 amikor a check in megkezdődött, 

úgy 200-300 beszálló lehetett.

A kiszállás is 5 csoportban történt, mi az utolsóban voltunk,

9,30-kor hagytuk el a hajót.

Ismét taxival a rep.térre , / csatlakozott még egy ausztrál

házaspár is hozzánk, igy 4 főre 100 EUR-t fizettünk /

Van csomagmegőrző a rep.téren, /legalsó szint / dija: EUR 6,-/csomag /.

Mi már sajnos nem a fiatal korosztályhoz tartozunk , / 60 és a felett / igy

számunkra a kényelem fontos szempont volt, ezért újra

taxival a Vatikánhoz / EUR 50,- / Itt befizettünk egy vezetésre, kb.15

óráig voltunk ott.

Onnan taxival / EUR 10,- / Spanyol lépcső, gyalog tovább Trevi-kút,

majd II. Emanuel emlékmű, végül Colosseum kivülről.

Eléggé elfáradtunk igaz még csak 18 óra volt, de visszautaztunk a rep.térre.

Első hajós utunk volt, felejthetetlen élményekkel !

Sokfelé jártunk már a világban, ez az ut mégis egészen más volt !

Mindenkinak jó utat és sok szép élményt kivánok !

Előzmény: nadap3 (3233)
Zsanett84 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3244

Szia

Lenne még egy kérdésem az italcsomaggal kapcsolatban...

Volt aki azt írta másik odalon, hogy maximum 4 alkoholos italt lehet inni vele... Persze ez bőven elég, sőt.... De ez valóban így van?

Te mit tapasztaltál... Olyat is írtak, hogy meg lehet venni a hajón is gond nélkül ezeket a csomagokat, akár az első nap rögtön, de a következő napokban is... (Természetesen akkor is az egész útra)

Zsanett

Előzmény: nadap3 (3231)
MSC csónakos Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3243

Sziasztok!

Ausztria felől most Genováig 41,50 Eur a pálya díj.

Előzmény: Törölt nick (3214)
zsizsikke Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3242

Mindenképp. Minden sornak örül az olvasó :)))

Előzmény: Pindurka1 (3240)
Ati-Divina Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3241
Rozsi008,andivoda,astorr75,annamariska,HnéKati!
Azt kérdezném ha már így " egy hajóba evezünk " (jan.30), hogy ti melyik társasággal utaztok: r yanair bergamo, vagy wizzair melpansa?
Jó lenne együtt buszozni vonatozni a repülőtér után mivel ezek a kisvárosok 2 irányba vannak Milánótól? Visszaut?
3 éves kislányunkal megyünk nem akarunk annyit keverni.
Előre is köszi

Pindurka1 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3240

Sziasztok. Most jöttünk vissza MSC Magnifica Ny-Mediterrán útról. Ha valakit érdekelnek tapasztalatok, szíves írok. Jelezzétek.

czmeme Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3239

Na, írtam egy hosszút, megnyomtam az elküldömöt, és elküldtem, a levesbe.

Szóval nem zavartok, csak ki kell találni kit mi érdekel, múzeum, vagy séta, medina vagy városkép stb. Mi valószínűleg benézünk barátokhoz is, de az 1-2 óra lehet, és majd a program végére rendezzük.

Terminin és a Fiumicinon is van csomagmegőrző.

Marseilleben nem voltam soha. Genoában érdemes valamit megnézni?

barcelonai csokimúzeum? Én voltam, most is tervben van..., érdekel titeket?

Melinda

Előzmény: nadap3 (3233)
czmeme Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3238

Mi is utólag rendeltük a csomagokat, és minden ment gond nélkül. Igaz, jegyünk még nem volt, csak a megrendelés, előlegbefizetés.

Előzmény: nadap3 (3236)
czmeme Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3237

A lányom 5 éves, a fiam majdnem 1 éves lesz, mikor megyünk.

Helyzeti előnyöm, hogy Tunéziában ösztöndíjjal voltam kint egy ideig, majd kb. 3 évente megyünk vissza a barátokhoz, eddig nem volt semmi félnivalónk. Lányom szőke, világos bőrű, igen, valóban megnézik, fényképezik (Izraelben ugyanez volt), de jó viseli, sosem volt gond. Amúgy voltam Kairóban, Casablancában és Agadirban is, eddig gond nélkül. Ha jó az idő, én kivinném őket, de Marrakeshben nem voltam, az tény.

Előzmény: Babszi75 (3207)
nadap3 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3236
Ha jól tudom amíg a jegyet nem állította ki a hajotarsaság addig be lehet fizetni.
Előzmény: Zsanett84 (3235)
Zsanett84 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 3235

Tudja valaki, hogy az italcsomagot meg lehet rendelni utólag is? Mivel az út már fizetve van.... gondolom van rá mód...

Számolgatós Creative Commons License 2012.10.28 0 0 3234

Segítséget kérek.

A tavaszi hajóúthoz (Fantasia) nagyon jó leírások voltak a hozzászólásokban Genováról, Barszelónáról stb.

November 11.-én indolnánk megint a Fantasiával és az úthoz kérnék hasonló segítséget Lisszabonról, Funchalról, St. Cruz de Tenerife-ről mit érdemes megnézni és hogyan érhető el a legkedvezőbben. Salvadorról, Buziosról és, hogy Santosból miként lehet a Sao Paulói repülőtérre bejutni csak reménykedem mert ezen területekről men találtam bejegyzést.

Azért Cruzost szólítottam meg mert az Ő leírásai alapján mindent ott találtunk ahol írta.

Köszi!

Előzmény: Törölt nick (3163)
nadap3 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 3233
Szia!
Az msc weboldalon az elején Németországot vagy Angliát válaszd úgy már lesznek árak .Akkor egy géppel megyunk ,de én foglaltam egy transzfert Civitavecciaba ,és ott alszunk a kikotonel foglaltam szobát,és szerintem mar 10 körül beszallunk .Romaba visszafelé szeretnénk bemenni.
Úgy terveztem hogy a hajo transzferevel elmegyünk a reptérre lerakjuk a csomagokat ha van csomagmegorzo és bevonatozunk Rómába.estig ráérünk csaszkalni mert elég későn indul a gep.
Hat majdnem ugyanez volt Genova Nápoly Palermo tunisz Barcelona Marseille Genova.
Igazabol a feleségemnek szánom ezt az utat mert januárban leszünk 20 éves házasok és februárban van a szülinapja ,de hat igy a gyerekek is jól járnak bár a kislányom pont január 31.- én lesz 11 éves igy neki is ez az ajándék no meg hogy loghatnak a sulibol :)
Tuniszban ha nem zavarunk csatlakoznánk mert önállóan nem indulnánk neki .
Marseille nekem nem tetszett ugyhogy azt kihagyjuk Barcelona csodás mindig ,akárhányszor megy az ember.

Udv Laci
Előzmény: czmeme (3202)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!