Keresés

Részletes keresés

y3k Creative Commons License 2005.01.11 0 0 179

iTrip: hat az arahoz kepest eleg gagylak kivitel, amugy teszi a dolgat rendesen, uzemidot felezi, harmadolja, es persze azert nem olyan mintha a line-int hasznalnad.

Cserebe barhol, barmikor:)

Előzmény: Gung-Ho (175)
RogerWilco Creative Commons License 2005.01.11 0 0 178
Garit nem tudom, mert én Tokióban vettem és nem Magyaro-n lakom, szóval...
Előzmény: Gung-Ho (177)
Gung-Ho Creative Commons License 2005.01.11 0 0 177
A kazetta-adapteres megoldás nálam kizárva, mert az autómban csak cd lejátszó van.
Elég sok negatív véleményt olvastam a neten az iTrip-ről, hogy hallatszik a statikus zaj, nehéz jó rádióadót találni, stb... Érdekelt volna egy magyar tapasztalat is. :)
A 40 gigás változathoz jár a dokkoló, úgyhogy hülyeséget kérdeztem.
A garanciáról tudsz valamit? A magyar Apple képviselet is kicseréli az iPodot 100 dollár ellenében, ha kezd az akksi tönkremenni?
Előzmény: RogerWilco (176)
RogerWilco Creative Commons License 2005.01.11 0 0 176
iTrip - nem tudom, Európába nem szállítanak. Én a Belkin féle kazetta-adapteres megoldást használom, autóban elmegy a minöség, árban 15 euró körül van, szóval nem érdekes.

Dokkoló - azt hiszem típustól függ, van-e hozzá, az elözö sorozatnál (3G) a 15 gigáshoz nem járt, a 20 és 40 gigáshoz járt. Ha az otthoni sztereódhoz akarod esetleg csatlakoztatni, akkor lehet értelme, mert nem a fülhallgató csatiján hozza ki a hangot, hanem alul, digitálisan (ugyanezt teszi egyébként az autós kazetta-adapter is). Amúgy pusztán kényelmi dolog, nekem a számítógép mellett nem hiányzik, mindegy, hogy az ipodra dugom a kábelt, vagy a dockba állítom.
Előzmény: Gung-Ho (175)
Gung-Ho Creative Commons License 2005.01.11 0 0 175
Engem is elfogott az iPod láz, veszek én is egyet. Viszont lenne pár kérdésem, amit hátha megtudtok válaszolni.
-Jelenleg Sydneyben vagyok, nemzetközi garancia van, vagyis Magyarországon tudom szervizeltetni?
-iTrip-et használ valaki? Meg van vele elégedve? Én főleg a kocsiban hallgatok zenét, lényeges lenne, hogy normálisan tudjam az iPodot használni az autóban.
-A dokkoló egység gondolom nem jár az iPodhoz. Megéri megvenni?
RogerWilco Creative Commons License 2005.01.11 0 0 174
Nálam egy munkanapot kibír, igaz nem sokat dolgoztatom a vincs esztert, azaz pl. nem ugrálok a számok között. (Tudni kell, hogy az ipodnak elég nagy a cache-e, azaz ha lejátszólistát, albumot, stb hallgatsz, akkor elég ritkán pörgeti fel a vincsesztert és nem fogyasztja az aksit)
Végülis tök mindegy, hogy a mutató hol áll két szám után, a kérdés, hogy mennyi idö után áll le. Van egy pici hack, amivel át lehet alakítani úgy, hogy ne a ceruzaelem képét mutassa, hanem 0-500-as skálán számkkal. Azon látszik, hogy amikor elindul, akkor a töltés leesik vagy 50-100 egységet, majd szépen visszakúszik. Részletesebb magyarázat az apple oldalán, a batteries-re keress rá.
Előzmény: Heloise (173)
Heloise Creative Commons License 2005.01.11 0 0 173

Szasztok!

Miért van az, hogy az IPODmini aksija nem bírja azt a 8 órát, amit feltűntetnek a leírásokon?

Ezek szerint ez csak akkor érvényes, ha ki-be kapcslod, de egy darab zenét nem hallgatsz vele..Merthogy nekem egy majdnem egynapos folyamatos töltés után, két zeneszámot meghallgatva már a felére csökken a battery ikonkán a feltöltöttség...

Na erre varrjatok gombot..

Nektek is ennyire hamar merül??? Kábé most hallgatom a kicsikét harmadszor...szóval nincsen agyonnyúzva... 

Freebandi Creative Commons License 2005.01.02 0 0 172
Valaki mondja meg nekem van olyan iPod amely tud radiobol is felvenni? Es a taviranyiton van kijelzo? Egyaltalan adnak hozza taviranyitot? Jobb a 4.gen. ?
RogerWilco Creative Commons License 2005.01.01 0 0 171
FireWire-re kötve ilyet nem csinál az XP, bár az tény, hogy mielőtt elkezdené az iTunes a szinkronizálást, még egy darabig azt írja ki, hogy "complete", pedig dehogy az!
Előzmény: sz_bela (169)
DaemonLaz Creative Commons License 2005.01.01 0 0 170
Sajnos nem, meghallgatok egy lemezt, ami x idő múlva magától eltűnik, úgy, hogy PC-t még messziről sem látott!

[ D a e ]
Előzmény: RogerWilco (168)
sz_bela Creative Commons License 2004.12.31 0 0 169
Nálam ez akkor szokott előfordulni, amikor beteszek egy új albumot az iTunes listájába majd rákattintok a másolásra és a Windows XP-nek már megint valami baja van az iPod-al ami miatt baromi lassan szinkronizálja a tartalmat. Ekkor az iPod listájába bekerül az album de fizikailag még nem másolta át, hiába, hogy azt írja ki az iTunes, hogy iPod Update Complete.
Én ilyenkor kihúzom az USB-t majd visszadugom és azonnal el kezdi ténylegesen másolni a cuccot.
Előzmény: RogerWilco (168)
RogerWilco Creative Commons License 2004.12.31 0 0 168
a címeket látom, de átugorja őket

Nekem nagyon úgy tünik, mintha az adatbázisban mglennének a számok, de fizikailag nincsenek a ipod vinyóján
Előzmény: DaemonLaz (167)
DaemonLaz Creative Commons License 2004.12.31 0 0 167
J-grindcore hallgatása is garivesztéssel jár? =o) Az miért lehet, h időközönként tucatnyi szám tűnik el a masináról (a címeket látom, de átugorja őket), illetve miért van az, hogy ilyenkor egyes meglévő számok pedig ugrálnak, mintha - ahogy mint itt azt már említette valaki - régi lemezt hallgatnék? Tele van a mindenem ezzel a cuccossal, pedig nagyon bíztam benne.

[ D a e ]
Előzmény: RogerWilco (166)
RogerWilco Creative Commons License 2004.12.31 0 0 166
A restore szvsz nem csinál mást, csak leformázza az adatpartíciót és visszaállít minden beállítást a gyáraira.

(Linuxon megnézve ui. kiderül, hogy az ipodon két partíció van, az egyiken az oprendszer van, a másikon minden más)
Előzmény: sz_bela (164)
y3k Creative Commons License 2004.12.30 0 0 165
A leirasban is benne van, a tuc-tuc hallgatasa a garancia megvonasat vonja maga utan:)
Előzmény: sz_bela (164)
sz_bela Creative Commons License 2004.12.30 0 0 164
Sziasztok!

Nekem október 1. óta van egy kék iPod mini -m. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Windows alatt használom. Néha kicsit "megbolondul" de ez csak annyit jelent, hogy hosszas várakozás után az iTunes nem találja az iPod-ot, majd kiírja, hogy Uptade-eljem vagy Restore-áljam. Általában ilyenkor újraindítom a gépet és újrapróbálom. 10-ből 9-szer eddig ez múködött, nem kellett restore-álnom az iPod-ot. Egyébként párszor már megtettem. Ez csökkenti az élettartamát vagy nem számít, hogy az ember hányszor csinálja meg a restore-t???
Szóval, magával a kis kütyüvel nincs gond de néhány napja a hozzá kapott fülessel van egy kicsi. A bal fülhallgató maximum hangerőn elkezdett recsegni. Persze csak a basszusoknál. Általában elektronikus zenéket hallgatok amikben van bőven basszus. Köznyelven: "tüc-tüc" zene. :) Az EQ-t Dance-re vagy Electronic-ra szoktam állítani. Kérdésem: Mindezek együtt okozhatták azt, hogy max. hangerőn recseg? Mármint, az EQ, a tüc-tüc zene és a gyakori hangos zenehallgatás együttese? Ha kicsit lejjebb veszem a hangerőt a maximumról akkor már nem hallható, tehát csak maximális hangerőn.
Viszont tudtommal ezekben a készülékekben lenni kéne valami védelem az ellen, hogy a zene ne tegye minimálisan sem tönkre a fülhallgatót, nem?

Köszönöm előre is a válaszokat!
RogerWilco Creative Commons License 2004.12.27 0 0 163
A 3G-shez csak Firewire van a dobozban.
Előzmény: DaemonLaz (162)
DaemonLaz Creative Commons License 2004.12.27 0 0 162
Aztán már miért ne adnának hozzá? Firewire ÉS USB IS jár hozzá.

[ D a e ]
Előzmény: Gege.of.PeT (147)
Gege.of.PeT Creative Commons License 2004.12.26 0 0 161
nekunk normal, 3. generacios 15gigas van. amihez nem jart usb kabel (papirjai szerint sem).
Előzmény: ájpod (148)
RogerWilco Creative Commons License 2004.12.26 0 0 160
mindenki windowst használ

Jó poén, de szerencsére nem igaz

PC-vel és Mac-kel egyaránt kompatibilis
Miért, nem az?

egy büdös mondattal se írnak pl olyat hogy pc-vel nehezebb a használat
Nem tudom mac alatt milyen, de PC alatt könnyebb már nemigen lehet.

Amikor én vettem az enyémet, megnéztem, milyen csatlakozása van - FireWire + USB2. A gépemen volt? Nem. Vettem párezer forintért egy FireWire+USB2 kártyát. Ha valamivel újabb gép lett volna, az USB2 már rajta lett volna.
Előzmény: ájpod (151)
Simulacrum Creative Commons License 2004.12.24 0 0 159
Símán lehet, mármint a txt fájlt olvasni vele. Tényleg erre nem is gondoltam, hogy puska is lehet. :PPP
Előzmény: ájpod (154)
y3k Creative Commons License 2004.12.24 0 0 158

Igen, es en vettem le a foliat. Valami oka volt annak, hogy bontottak voltak, ha feltetelezed, ha nem, valaki kivette, kiesett stb.. Szoval ne idegeld magad tovabb, hanem ha mar egyszer ismeros, akkor kerjetek egy usb kabelt, es annyi. Kar ezen elszurni egy karacsonyt, ilyesmi elofordul..

Előzmény: ájpod (157)
ájpod Creative Commons License 2004.12.24 0 0 157
figyi itt se volt semmi gond, apu ismeri a csajt akié az üzlet 60ba adta oda. szal neki nem lett volna érdeke kinyúlni de akkor a bokor utcaiak??róluk meg vhogy nem tom feltételezni....asszonyodét is jézuska hozta???
Előzmény: y3k (156)
y3k Creative Commons License 2004.12.24 0 0 156
iTunes nem veszteseg, letoltod es annyi, a kinyulas viszont biztos, eleve nem ertem miert voltak bontva. Asszonye matrix68-bol jott, hihetetlenul korrektek voltak..
Előzmény: ájpod (155)
ájpod Creative Commons License 2004.12.24 0 0 155
y3k félre ne értsd én nem az apple-t szidom hanem a magyar apple-ösöketfotexnél vettem ISMERŐSNÉL amit nem is említettem. miért baszna át?? mondtam hogy adjanak egy olyat amin a fólia sértetlen-->mindegyiken fel volt bontva.....és bele volt rakva még a kartonba amibe a bokor utcába szállítják. ezt hozta el apum. szal a kinyulás az nekem is gyanus de behajtom rajtuk az biztos.ja meg iTunes is hiányzik.......
Előzmény: y3k (153)
ájpod Creative Commons License 2004.12.24 0 0 154
Kösszi hogy valaki legalább együttérez:-))) Bakker de pont szenteste érted, mindenki boldog aztán meg apum érzi magát szarul hogy gagyit vett:-(( na mind1 túltettem magam rajta...... egyébként azt szeretném kérdezni hogy txt szöveget olvasni is tud vagy csak tárolni??? Puskázni faxa lehet... Ja ami még szupi: a magyar "felhasználói kézikönyv" az nektek is kb egy A/4es oldal???
Előzmény: Simulacrum (152)
y3k Creative Commons License 2004.12.24 0 0 153
A minihez biztosan jar, a tiedbol ekkor kinyultak, szoval ne az almat szidd, hanem ahol eladtak..
Simulacrum Creative Commons License 2004.12.24 0 0 152
Mikor én vettem ugyanígy járhattam volna, én is kerestem a kábelt és csak egy volt, a firewire. Nekem viszont szerencsém volt, mert alaplapra integrált firewirem van (haverom anno azt tanácsolta ilyet vegyek, megéri a kicsit több pénzt, egyszer majd használni fogom, ezt nagyon megérezte, és ha jól tudom nem is olcsó a firewire). Így nem volt gond. Megértem a dühödet... :(
ájpod Creative Commons License 2004.12.24 0 0 151
Nem ártana, ha nem úgy tájékoztatnák az embereket, hogy PC-vel és Mac-kel egyaránt kompatibilis és használata nem igényel különösebb szakértelmet! Nem ártana, ha számítástechnikai szakemberként tisztában lennének a piac túlnyomó többségét birtokló Windows-PC-k világával is! ezt találta tőled Bbocy. hát én hasonlóképpen gondolom a dolgot, de az felháborító hogy a parasztok egy büdös mondattal se írnak pl olyat hogy pc-vel nehezebb a használat....most azért vegyek mac gépet mert van egy iPod-om?? van egy garázsom, veszek hozzá autót, vagy nem ugyanolyan???? szerencse hogy volt más is a fa alatt az mentett meg az idegbajtól:-)) ettől függetlenül még örülök a masinának.
Előzmény: Bbocy (149)
ájpod Creative Commons License 2004.12.24 0 0 150
egyébként most hogy karácsony van a haragom elmúlt de az apple mo. még megkapja a magáét ja és hogy lehet az hogy iTunes sincs hozzá??valami selejteset kaptam???vagy mi?? ugy tudom hogy ezeknek azé kb uyanazt kéne tartalmazniuk a csomagban, nem??:-))) tök gáz, aszittem már ma este hallgathatom, de mivel síelni megyek ezért majd csak januárba hallhatom a kicsikét....... van akinek hasonló esete volt???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!