Keresés

Részletes keresés

DOGMAN Creative Commons License 2002.08.31 0 0 539
Dejakkor csak az aliasos azonosítás megy...
Na mind1 megoldottam cookie-val a beléptetést.
Inputboxba user passt bekérem, elküldöm a kliensnek fél órára, az oldalban megminden refresh-kor lekérem a cookie-t.
Már csak valami titkosítást kéne alkalmazni hogy ne lehessen kinézni cookie-ból az user/passt.
Arról még mondhatnál valamit mennyire könnyen lehet ezt kijátszani. :))

Köszi

Előzmény: crockl (538)
crockl Creative Commons License 2002.08.30 0 0 538
Nem kell hozza semmi modul, de ha jol emlekszem neked windows alatt van local-ba igaz?
Ott mar ajanlottam hogy ne modulosan tedd be apache conf-ba.
Előzmény: DOGMAN (537)
DOGMAN Creative Commons License 2002.08.30 0 0 537
Köszi ez akkor rendben!!
Még mindig megvan a gondom: ha Apache madulként futtatoma php-t és headerben azonositást kérek,akkor user pass beviteli ablak előjön de nem enged át akármit írok be.
Pedig újra megkéne hívnia a linket ahonnan a headert küldtem és szépen pl kiíratni usert és passt a $PHP_AUTH_USER és $PHP_AUTH_PW változókba.
Műxik a freeweben is meg mindenhol de localban nem tudom beállítani.
Elküldeném a konfigokat nézze már meg valaki, pl milyen modulok kelleek hozzá.
Előzmény: crockl (533)
SvinGergely Creative Commons License 2002.08.29 0 0 536
Köszi... megpróbálok elbírkózni vele ;o)
Előzmény: crockl (535)
crockl Creative Commons License 2002.08.29 0 0 535
Parancsolj: http://www.php.net/manual/hu/install.windows.php
Előzmény: SvinGergely (534)
SvinGergely Creative Commons License 2002.08.29 0 0 534
"A(z) PHP4TS.DLL fájl hiányzó exporthoz van csatolva *hecadecimális számok*"...
Ezt a hibaüzenetet kapom, ha .php kiterjesztésű dolgokat akarok megnyitni. :o( Mit kellene megnéznem a httpd.conf file-ban?
crockl Creative Commons License 2002.08.29 0 0 533
szia,
korlatlan idotartamu nincs, csak jo hosszu ljarati ideju, de az se biztos, hogy orokke a gepen lesz ugye. Ha nem adsz meg idot, akkor az session cookie lesz, azaz csak addig fog letezni a cliens gep memoriajaba (tehat nem mentodik a rendes kukik koze) amig a bongeszo nyitva van.
- nagyonsokaigjokuki: setcookie('neve','erteke',time()+60*60*24*365); peldaul ez +1 ev.
- sessionkuki: setcookie('neve','erteke');
A megfelelo leiras, linkekkel az rfc-kre, itt:
wp.netscape.com/newsref/std/cookie_spec.html
Előzmény: DOGMAN (532)
DOGMAN Creative Commons License 2002.08.29 0 0 532
Hi urak!!

Most épp a cookie-kkal foglakozom és érdekelne bármi infó, link a témában, azon a kevésen kívül, ami a php.neten és a súgójában van.

Pl hogy lehet korlátlan időtartamra cookie-t küldeni??
Nekem ha nem adok meg neki érvényeségi időt, el sem megy a böngészőbe, vagy csak nem tárolódik ??

Előre is kösz
DOGMAN

sha_dowe Creative Commons License 2002.08.29 0 0 531
Microsoft IIS + MySql .. ha nincs jobb... nekem tök jól megy win200 alatt....
Előzmény: SvinGergely (528)
req999 Creative Commons License 2002.08.28 0 0 530
A file kiterjesztése ".php"? Megnézted a httpd.conf file-t az Apache-ban?
Előzmény: SvinGergely (529)
SvinGergely Creative Commons License 2002.08.28 0 0 529
Mondom: (? php print ("Ménemmegy?"); ?) természetesen a végén-elején kacsacsőrökkel... ;o)
Mégeccer előre is köszi.
SvinGergely Creative Commons License 2002.08.28 0 0 528
Üdv, jóemberek...
Már hosszú ideje foglalkoztat a dolog, hogy el kellene kezdeni PHP-t tanulni. Ami leginkább visszatartott, az a linuxos ismereteim hiánya... ennek ellenére azt gondolom, nincs minden veszve (van egy OKJ-s programozói végzettségem, ami Delphi-t jelent, meg minimális SQL-t). Hallottam egy PHPTriad nevű progiról, ami PHP4+Apache+MySQL -t telepít+konfigurál Windows alá - le is szedtem, fel is raktam, csak olyan láma vagyok, hogy azt sem tudom, hogyan tovább. Elindítottam az apache.exe-t, erre elkezdett futni a server (ellenőriztem, a http://localhost/ megy), de ha egy olyan html-t nyitok meg, amibe PHP kódot raktam (ígynézki:), akkor nem jeleníti meg.
Tudna valaki segíteni? NEm hiszem, hogy emiatt fel kellene adnom ;o) Előre is köszi.
req999 Creative Commons License 2002.08.23 0 0 527
Mi van, ha a $tomb-öt is felrakod MySQL táblaként, és a MySQL-re bízod a válogatást?
Előzmény: Geitenbeffer (526)
Geitenbeffer Creative Commons License 2002.08.23 0 0 526
Van sokszor olyan feladatom, ami a következő analógiára épül:
foreach ($tomb as $emailcim) {
if (mysql_fetch_row(mysql_query("SELECT akarmi FROM tabla WHERE email = '$emailcim'"))) { /* do something */ }
}

Azt vizsgálom tehát, hogy egy emailcím szerepel-e az adatbázisban.
És a $tomb elemszáma kb 10.000 .

Ez így jó brutállassú persze.

Milyen módszerrel lehetne ezt felgyorsítani?

Kösz

G.

crockl Creative Commons License 2002.08.16 0 0 525
Header-nek nincs az output-ra kimenete.
Előzmény: tomb (524)
tomb Creative Commons License 2002.08.16 0 0 524
4.1.2-es a php. A hétvégén azt hiszem felrakom a fejlesztői gépemre a 4.2.2.-t, kipróbálom hátha az jobb.
Van egy másik alk., amit most nézegetek (TUTOS), az tele van flush() hívásokkal. 90%-ban lejönnek az oldalak, de akkor is 2-3 másodperc, a procit meg hajtja rendesen, szóval az ob elég gagyinak tűnik a 4.1.2-ben.
A header kimenete nem az ob-be megy? Mert ha igen, akkor mindenképp kell az ob_end_clean.
Előzmény: crockl (523)
crockl Creative Commons License 2002.08.16 0 0 523
Nem, mar a 4-es ota, mondjuk igazabol 4.1 ota normalisan, voltak bugjai, de 4.1 ota nem volt bajom vele :)
Amugy a header elott mint irtam nem kell (nem szukseges) ob_end_clean mert a header utan ugyis exit-elsz es eleve van ob_start elotte ami megfogja. De lehet roszzul ertem. De probalkoznek ezekkel, hanyas php-d van fent?
Előzmény: tomb (521)
tomb Creative Commons License 2002.08.15 0 0 522
Szal az általam írt alkalmazás használja a SM-t, hogy érthető legyek :-)
Előzmény: tomb (521)
tomb Creative Commons License 2002.08.15 0 0 521
Nos, az ob_* függvényeket nem igazán én használom, hanem egy siteManager nevű frameworköt (oo, templatek, session, form kezelés nagyon jó, stb), abban használják. A lényeg, hogy nem echot, vagy printet használ kiiratásnál, hanem a module classnak van egy say függvénye, ami szépen gyűjti a kimenetet, és a végén ob_end_clean();echo $output; (_flush-t nem használ, rosszul írtam). Az egésznek az az értelme, hogy ha pl. az oldal közepén, mondjuk egy form feldolgozása után úgy dönt a program, hogy átmegyünk máshova, akkor jöhet az ob_end_clean();header(..);exit;
a kulonbozo buffer szinteket megfoghasd
egymásba ágyazott bufferek nem csak 4.2-től vannak?

1ébként a hócipőm tele van a php-val, épp azon gondolkozom, hogy portolni kéne ruby alá a SM-t, csak nincs rá időm :-(

Előzmény: crockl (520)
crockl Creative Commons License 2002.08.15 0 0 520
Felesleges a vegen ob_end_flush-t nyomjal, es header elott is felesleges az ob_end_clean. Siman
print " asd ad";
if($nemjo) { Header(...); exit;}
Amugy volt regebben(? nemtom meg most is-e) baja, ha az ob gz handler-es cuccot probalta az ember, neha nem szerette, foleg ha volt readfile is:)
Probald ki hogy amit elobb irtam azt kiveszed, mert 1reszt feleslegesek oda, masreszt masra valok, azaz nem arra mikor a php veget erne amugy is, hanem hogy a kulonbozo buffer szinteket megfoghasd stb stb.
Előzmény: tomb (519)
tomb Creative Commons License 2002.08.15 0 0 519
Üdv!

Miután körbenéztem a bugs.php.net-en, a levlistákon, google, stb... , továbbra is maradt egy nagy gondom.
output_buffert használok, azaz a script indulásakor ob_start, majd a végén ob_end_flush(), vagy ob_end_clean();header("Location...");. Látszólag véletlenszerűen néha segfaultol egyet az apache, a processz beragad, proci 100%-on. Az apache megy tovább, de egyszercsak újra ugyanez, a load meg szépen nő a serveren. Addig jutottam a turkálásban, hogy valószínűleg az output bufferrel van gáz, de reprodukálni nem tudom a dolgot. Találkozott már valaki hasonlóval?
Környezet:
debian woody
apache 1.3.26
php4 4.1.2
postgres

crockl Creative Commons License 2002.08.07 0 0 518
mind1, windows alatt nincs sok jelentosege.
Előzmény: Andreas (517)
Andreas Creative Commons License 2002.08.07 0 0 517
Miért? Most tök jól müködik minden (Apache service-ként fut, a PHP modulban), van valami oka hogy CGI-t javaslod?
Előzmény: crockl (516)
crockl Creative Commons License 2002.08.07 0 0 516
win2k alatt ne modulosan akard a php-t az apache-ba.
Ez a 3 sor kell bele:

ScriptAlias /php/ "c:/php/"
AddType application/x-httpd-php .phtml .php
Action application/x-httpd-php "/php/php.exe"

Előzmény: Andreas (509)
Magnat Creative Commons License 2002.08.07 0 0 515
Thanx!

Én is arra gondoltam, h php mod nincs, de annyira nem is baj, mert ez csak teszkörnyezet, és végül úgyis Linuxon fog futni a dolog, ott meg nem nagyon javallott, a freetype, mert nagyon lassú. :-)

Ilyen esetekben jönne jól win alá is a cron, azzal nyélbe lehetne ütni a dolgot ... (maxlifetime)

Előzmény: crockl (489)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.06 0 0 514
Ez is igaz, de én ennél vadabb dolgokra gondolok.
pl. esetleg egy függvényt az egyik op.rendszeren így kell paraméterezni, a másikon meg úgy, stb.
Jó, ez részemről megint a java-s példa volt, de pl. az apache doksiban is emlegettek eltéréseket. Viszont az is igaz, ha csak most kezded, akkor még nincs gáz ;-)
Előzmény: Andreas (513)
Andreas Creative Commons License 2002.08.06 0 0 513
Igaz, mert pl. ott van rögtön a fájlkezelés...
De egyelőre még csak kóstolgatom a PHP-t, arra jó lesz ez is. Egyébként a helyi háló másik végén egy Pentium 200-as lóg és a rendrakásnál találtam egy valami Debian feliratú CD-t is, szóval nem olyan vészes a helyzet :)
Előzmény: Törölt nick (512)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.06 0 0 512
Ez nem tudom, most mennyire volt komoly részedről, de ha valóban így lesz, akkor lehet, hogy jobban tennéd, ha tényleg ott fejlesztenél...
Úgy emlékszem, még apache és apache közt is vannak különbségek attól függően, hogy milyen op.rendszeren futtatod...
(mondjuk én egy VMS-Java párosítással szívtam meg anno, de alaposan ;-) )
Előzmény: Andreas (511)
Andreas Creative Commons License 2002.08.06 0 0 511
Hát izé őőő szóval.. :)
De esküszöm hogy a kész kód linux-os szerverről fug futni.
Előzmény: Törölt nick (510)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.06 0 0 510
Egy ajjas kérdés: miért nem linuxra? ;-)
Előzmény: Andreas (509)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!