http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/alszent4670/
...Az alkotást Nickolaus Myslicki álnéven Toepler Zoltán drámaíró és filmrendező jegyzi, aki a Filmpont.hu cikke szerint beismerte, hogy a jelenet felvétele során elpusztult az állat...
Én fatalista vagyok és hiszek abban, hogy ez az ásvány valóban elnyeri valamiyen formában a rászabott büntetést. De hidd el, neki nem biztos, hogy az lesz a legnagyobb büntetés, hogy három tagbaszakadt ürge megveri.....
Már, ami most történik körülötte, az sem mindennapi....
Szerintem bármelyik szervezet feljelentésénél és bármilyen pénz vagy letöltendő büntetésnél többet ér a SORS,m ki tudja megmondani,h mikor, hol és kivel futsz össze, bárhol a világban! Mert ezt a DARAB SZART most sokan (nagyon sokan)megjegyezték maguknak egy életre! És akkor majd 2 ember csodálkozik egy nagyot,hogy: Jéé, kicsi a világ...
A szomszéd nem jelent fel senkit, mert fél, hogy a feljelentett megbosszulja a dolgot, magyarul önbíráskodik.
Ásványt lincseld meg nyilvánosan - és akkor. Majd a másik ásvány észrevétlenül csinálja, de csinálja. Ez persze, fennáll sajnos akkor is, ha a törvény szigorodik és kap mondjuk két év letöltendőt. Ez innentől kezdve már értelem meg morál kérdése.
Sok-sok ember véleményét nem lehet figyelmen kívül hagyni! Még jobb, ha szervezetek veszik kézbe a társadalmi vélemény ügyét. De ez már messzire vezet...
Elhiszem. Én most egy-két mondat kíséretében kirakom a linket az iwiw-es üzenőfalra, így látják a legtöbben, és reménykedem, hogy egész lavina zúdul a levelesládákba.
Csak ilyen az országban szerintem naponta több száz v ezer történik. Ami ellen csak úgy tudnánk tenni, ha az ilyen Tapló Toepler féléken példát statuálna a hatalom, vagy a pórnép,h az ilyen lószurkálók ne merjenek többé hasonlót sem csinálni,m tartaniuk kellene attól,h meglátja őt a szomszéd és feljelenti, vagy beírkálja a fórumokba..
Miért nincs hatalmad? Tegnap még önbíráskodni akartál, s "nagyot csalódtál bennem", hogy nekem más volt a véleményem, mert "csak" a törvényt szerettem volna és szereteném érvényesíteni egy aljas állatkínzó esesetében és nem a családját kiírtani pld.
Csak elhatározás kérdése az egész, nem hatalomé.
Ahogy kulturáltan tiltakozni, reménykedni, hátha végre mozdul valami, maximálisan elítélni ezt az őrült, magát művésznek gondoló roncsot.
Vannak fenntartásaim, félelmeim nekem is, de azt hiszem, tenni is lehetne! S meg fogom tenni, ami módomban áll. Pl. meg fogom írni a tiltakozó levelet, s nem egyedül. Azt elhiheted...
Nem tudhatod, lehet, az öregasszonynak voltak macskái is, a kiscicákat lazán agyonnverte, mert ahogy elnéztem, a lovát sem tudta etetni, szerencsétlent, annyira sovány volt (remélem, elkobozták tőle), nekem ritka unszimpatikus volt, primitív, undorítónak találtam. Szánt szándékkal szúrkálta a lovat, amikor már vérzett, akkor is. Nyilvánosan.
én is elküldtem és az összes ismerősömnek elküldöm a cikket és a mintaleveleket hogy ők is küldjék el! ha mindazok akik ezt a topikot meglátogatták ezt megteszik akkor többezer tiltakozó üzenet fog érkezni Hillerhez és Janischhoz....
Azért ez a gerinctelen senki szerintem sokkal rosszabb mint az az öregasszony,m simán kinézem belőle a fényképei alapján és amit olvastam róla idáig,h már többször is csinálhatott ilyesmit. És én is azt mondom,h ki tudja, hányadik felvétel sikerült neki ilyen jól, mint ahogy elképzelte magának, (hány macskát folytott vízbe a jelenet kedvéért)!
Így másodikra olvasva igen - elsőre is csak azért nem, mert túl egyszerű és szép volt elképzelni bizonyos részeit:
..menhelyre sem lesz szükség, mert nem lesz kóbor állat, a gazdik öregkorukban sem dobkák ki az álaltaikat, normális körülmények között tartják majd az állatokat..
Én is ugyanígy gondolom. Nyilván nem jó a törvény, pontosabban a betartatása, betartása, hogyan most van. Lépnie kellene az álaltvédő szerevezetek országos szövetéségnek, hogy történjen ezügyben valami: népszavazás, aláírásgyűjtés, bármi.