Az H, E, L100asok is gumibakon vannak, jobban is surrognak. De az önindulós motorjuk is hangosabb.
A 4db gumibak helyett 8! gumibak kell. 4 a polc felett a TG alá és 4 a polc és a nagy kalapos alátét közé. Úgy már nem tudja átadni a rezgést a szekrénynek.
Ha függesztőrugóban gondolkozol, barkácsboltban kapsz valami szögidomot. Jó esetben lyukakkal is. 4db kb. 4cm-es rugó kampókkal és már kész is vagy.
Legjobb volt az A modellem rögzítése. Perselyben 4 csavarrugón állt a TG. Csöndben is futott, hordozható is volt. Ezt változtatták 36-ban a kempingágy rugóira :-)
Szerintem nagyon is fog változni. Az eszméletlen virtuozitása mellett nagyon kreatív egyéniség.
Tapasztalatból mondom, mert már van közös munkánk és továbbiak is vannak folyamatban.
Bár tematika szerint "off" azért beszúrok egy olyan felvételt ahol nem akármilyen zenészekkel játszik, s szerintem nagyon szép egyéni szólókat produkál fuvolán. Biztosan lesznek előbb-utóbb saját darabjai Hammond orgonán is, mert az a legfőbb kedvence....
Üdv! 2014. aug. 1-én pénteken ete 8-tól a városligeti Sörsátorban TEAM Rock Band. Annak, aki aznap este retró hardrock hangulatra vágyik. Mindenkit szeretettel várunk!
Sziasztok! Tudom, hogy nem ide tartozik, de kétszintes, profi billentyűs állványt keresek. (Voice Kraft, Ultimate vagy bármely hasonló) és Hammond xb-1hez keresek kemény tokot!
Szia Gábor! Mintha a kopoltyú előtt látnék egy mikrofont fönt. Lent? Le kell venni a két hátlapot és nagyjából a lezli pereménél legyen a mikrofon feje. Akkor jó. Ha nem úgy van, akkor meg nem jó, ahogy te is megérezted. Ezzel csapták agyon szegény Lonnie Smith koncertet is a MűPa-ban. Nem értem ezt a bénázást, amikor ez a szép 1974-es B3 annyifelé megfordult már.
Szia Zsolt , - ( élek még ) - Igen vasárnap én is ott voltam , egészen a közelben. B3- /talán / 122 -el . Modern Art Orchestra: kiváló, homogen Big-Band sound . Bacsó Kristóf / világszínvonal !! / Rhoda Scott : megszokott blockharmonia - játék. Ízes, letisztult, visszafogott játék. Nekem nagyon tetszett. Épp annyit játszott csak hozzá az ismert Standard-arrangement-ekhez.- amennyit kellett...Egyedül: Moanin, Caravan , Tequila +dob. Aztán jött egy schwarze énekesnő : LaVelle -- Igazi Entertainerin , Jazz énekesnő a '' jó kis Elle Fritzgerald ''időkből. Zseniális ! -- A ''hátára vette az egész koncertet, és elfelejtette pár percre mindenkivel az aznap éjjel történt borzalmas tragédiát. Sajnos a Leslie-t megint csak nem tudták jól kitenni a nagy cuccra. A vastag , meleg mély basszus egyáltalán nem volt hallható, búgott helyenként egy hang. Nem tudom miért nem kérdeznek meg akár Téged, melyik micro alul melyik felül , hová, és milyen távolságra ? Nem , és ezzel pont a beteljesülést teszik tönkre. .. Egy kicsit off, de ha valakinek van ideje utazzon el székesfehérvárra Agusztus 6 - Dirty Loops koncert https://www.youtube.com/watch?v=nsqh9jHkHlM
Ez a szép ezekben az analógokban hogy mindegyik egyedi és más és mindig lehet rajta mit bütykölni, finomítani mint egy veterán motoron. Igazi erény aki otthonában tudhat egy ilyen hangszert. Ha meg lehetne építeni házi körülmények közt egy B3-at, nekifognék... csak hát szakértelem, pénz stb. csak ennyi hiányzik. :)
Bizony bizony! Írtam Norbinak minap hogy közös egykori zongoratanárunk, Bundzik Pista talán egyik olyan tanítványa aki nemzetközi vizeken is legtöbbre vitte közülünk. Másik zenei géniusz tanítványként még Tálas Áront nevezném meg! Ismerik is már jópáran az országban mint zenei polihisztor gitáros, billentyűs, dobo és még ki tudja... ;)
Bencéék "zúztak" tegnap a Kertemben. Szerencsére jó sokan voltunk, és kifejezetten Hammond szeretők is.
Minden koncertre egyre jobb az egyébként is klassz csapat, az Organism. Nagyjából az ismert műsort hozták, de sokkal jobban vágott, jobban megnyomták a szólókat.
Egyre érdemes mindenkinek odafigyelni, a lezlit minél messzebb a dobtól ha ki kell mikrofonozni hogy tényleg ki lehessen. Ami egyébként klubban ok. Itt sajna szinte a cintányér alatt volt lacibá', úgyhogy vagy a cin lett volna túl hangos, vagy a tölcsér/forgás halkabb. Utóbbi, több vonaljellel. Ezek mellett is szuperül szólt, ill. a többi hanxer kíválóan. Csak elismeréssel illethetem a csapat többi társát is!
(csak zárójelben, senki nem tiltakozna ha olcsóbb sikereket céloznának meg! :-D )
Tényleg, ezt még nem is láttam, csak pár napja volt ez a buli. Ez legalább ON :) Így szól az Electro 4D Hammondja egy 7ö-es évekbeli HH MA-100 erősítőn és HH Dual Concentric 2x12-es ládán keresztül. Köszönöm az elismerő szavakat!
Hát ez piszkosul élethű! Mondhatnám magyarul hogy autentikus sound :-)
Azt veszem észre hogy mára a nagy öregek lassú távozásával egyre több ilyen hiperrealista csapatot láthatunk, hallhatunk megidézve a sajnálatosan késői születésből fakadó hiányzó előadót. Ebből a szemszögből jogos a Rhodes látványa. No meg a hangja.
Idehaza a Tóth Attila - féle Keep Floyding és a Soós Norbi orgonálta Cry Free számomra hasonló. Ámbár ti talán még ennél is pontosabb lenyomatot adtok elő. Azt hittem hogy Jim Morrison meghalt 1971-ben, erre 42 év alatt mit sem öregedett?! :-) Hibátlan, félelmetes.