Keresés

Részletes keresés

MrJones512 Creative Commons License 2024.02.26 0 0 2235

"A komputer, alighogy Csongrády befejezte epés kifakadását, szokatlanul lassan, szinte kelletlenül további információkat tartalmazó cédulát lökött ki. Ez állt rajta:

73 etoh

21 n

32 coo

8 oo

51 cxoxhxnxsx

atm

kibe

Csongrády a cédula láttán megenyhült. Meg is jegyezte:

– Nahát! Megy ez, csak oda kell egy kicsit figyelni! Egyébként fantasztikus!

– Bizony az – tette hozzá Logodi.

Debreczenire még hatott a kezelés.

Gesztesi pedig természetesnek tekintette Artúr üzenetének ezt a részét is. Folyékonyan olvasta:

– Hát bizony eléggé eltér Artúr légköre a miénkétől, de végül is azért közli, hogy biztosítsuk a számára. Kicsit magas benne az alkoholkoncentráció, 73 %! Viszonylag kevés oxigénnel beéri a fiú, az rendben van, hanem hogy mi teszi ki az 51%-ot, azt a mi derék komputerünk sem tudta megfejteni egyből. A sok X szerint a képlet valóságos talány a számára!

– Akkor tegyük át a „Játékok és Talányok” rekeszbe! – mondta határozottan Csongrády, s már programozta is a kérdést. A komputer villogva jelezte, hogy érti a kérdést. S nyilván azt is, hogy nincs közte és Csongrády között harag.

A komputer a képletfelderítés terén hihetetlen nagy adattárral rendelkezett, így abban biztosak voltak, hogy az összetételt megfejti. Kérdéses csak az volt, hogy mennyi idő alatt. Az idő pedig nem mellékes, hiszen Artúr érkezése öt nap múlva esedékes.

Negyvenhárom másodperc kellett a megfejtéshez. Még jóformán fel sem ocsúdtak, kígyózni kezdett egy vékony szalag, s rajta a feladvány megfejtéséhez vezető részletes matematikai út, majd pár centis üres szakasz után a végeredmény, mely ebben az esetben egyetlen szó volt:

hagyma

– Állati! – mondta Csongrády.

– Állati! – mondta Logodi.

– Állati! – mondta Ikszperkettő.

Debreczeni nem reagált.

Gesztesi vidorkodott:

– Fura gusztusa van ennek az Artúr gyereknek! Hagymabűzt szív alkoholban, persze végtére is nem rossz, nem rossz, csak ízlés dolga. No, ezt kell Artúr számára biztosítanunk. De honnét vegyünk ilyen légkört?

– Majd megmondja a komputer – szólt Csongrády –, ezt is beteszem a „Játékok és Talányok” rekeszbe.

A komputer a feladatot 0,04 másodperc alatt oldotta meg. Megint hosszú szalagon a lépések logikáját dobta ki, majd pár centis üres szakasz után ismét egyetlen szó volt a válasz:

gazsi

Ezt a választ a három fiatalember nem értette. Debreczeni, aki eddig meg sem szólalt, lassan, nyugodtan, nyilván a kezelés hatása alatt, magyarázta meg a komputer közlését:

– A régi selejtraktárban dolgozott Gazsi bácsi. Évek óta nyugdíjban van a derék öreg. Minden reggel hagymát evett kolbásszal, no és nagy titokban egy-két kupica házipálinkát. Aztán ezt lehelte záróráig… A komputer szerint az, amit Artúr belehel, egyenértékű azzal, amit Gazsi bácsi kilehel. Gazsi bácsit kell idehívni Artúr fogadásához, hogy lehelje körül vendégünket." (Dévényi Tibor - Hová lett Artúr?)

Előzmény: In Lak'ech (2232)
MrJones512 Creative Commons License 2024.02.26 0 0 2234

"De nem látom esélyét, hogy egyedül bármely ellenzéki párt labdába tudna rúgni.

Így meg csupán bohózat az ellenzék parlamenti részvétele. Főleg a vészhelyzeti kormányzás mellett."

A Parlament kérdése egyszerű: onnan csak a fizut kell felvenni, de nem ott kell dolgozni. Minden perc ott eltöltött idő ugyanis teljesen felesleges - pont azért, amiért írtad. Ki kell vinni a politikát az utcára, ahogyan Orbán is tette.

Előzmény: In Lak'ech (2230)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.02.26 0 1 2233

És én tényleg beszélgetni szeretnék ilyen témákról. Értelmesen, anyázás nélkül, ami eddig is jellemezte ezt a topikot.

Előzmény: In Lak'ech (2232)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.02.26 0 1 2232

Az a baj, hogy nem vagyok benne biztos, hogy komolyan veszed a kérdésemet. Az egyszavas válaszból nem jön le.

Előzmény: MrJones512 (2231)
MrJones512 Creative Commons License 2024.02.26 0 0 2231

"De akkor ki volna az, akivel a bal oldal nyerni tudott volna? Komolyan kérdezem, mert nem tudom és tényleg érdekelne."

Medgyessy.

Előzmény: In Lak'ech (2230)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.02.26 0 1 2230

De akkor ki volna az, akivel a bal oldal nyerni tudott volna? Komolyan kérdezem, mert nem tudom és tényleg érdekelne.

És tényleg úgy vagyok kénytelen szavazni, hogy mindegy, csak ne a fidesz, és ha nyer is a fidesz, legalább adja Isten, hogy ne kétharmaddal.

Ha írásba adod, hogy minden ellenzéki a kétfarkúra szavaz és ezzel elzavarja a regnáló hatalmat, esküszöm rájuk szavazok és viszek még öt embert. De nem látom esélyét, hogy egyedül bármely ellenzéki párt labdába tudna rúgni.

Így meg csupán bohózat az ellenzék parlamenti részvétele. Főleg a vészhelyzeti kormányzás mellett.

Javíts ki, ha rosszul látom. Mert lehet, hogy tényleg naiv vagyok.

Előzmény: MrJones512 (2228)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.02.26 0 2 2229

Nekem is az volt az érzésem, hogy az ellenzék nem is akart igazán nyerni.

Abban bízhattak, hogy Orbán belebukik a maga kreálta válságba.

Még mindig nem értik a demagóg propaganda jelentőségét.

Látható, hogy tömegek igénylik, hogy gombatrágyával etessék őket.

Előzmény: MrJones512 (2228)
MrJones512 Creative Commons License 2024.02.26 -1 1 2228

Akkor mondok jobbat.

Az eszem-faszom megállt, amikor először bemutatták, mint keresztény, ötgyerekes, konzervatív, satöbbi családapát...

Azaz gyakorlatilag elém raktak egy orbánviktor vékettőnullát.

A balliberális oldalról.... hát van ezeknek eszük????

Akkor elintéztem azzal, hogy hát biztos a fideszes szavazókat akarják vele átvonzani. Node hát úgy, hogy közben a saját, rendes szavazóikat meg kiábrándítják????

Én nem tudom, hogy ki "találta fel" MZP-t, de nagy szolgálatot tett vele... a Fidesznek.

Előzmény: Nyúlszájú (2227)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.02.26 -1 2 2227

Szerintem meg egyáltalán nem balfasz, hanem inkább köcsög: "

Egyre jobb...:)

Előzmény: MrJones512 (2226)
MrJones512 Creative Commons License 2024.02.26 -1 1 2226

Szerintem meg egyáltalán nem balfasz, hanem inkább köcsög: ahogy megnyerte az előválasztást, az egyesült ellenzék helyett egyből saját magának kezdett kampányolni, meg pártot gründolni maga alá.

Oszt' nem mondta neki nyilvánosan egyik jelölő se, hogy "drága fijam! Téged erre a melóra nem fusizni szerződtettünk, hanem azért, hogy nekünk dógozzá'!"

Előzmény: Nyúlszájú (2223)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.02.26 0 1 2225

Balfasz:Szánalmasan ügyefogyott, tehetetlenül mafla és gyámoltalan"

Előzmény: In Lak'ech (2224)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.02.26 0 2 2224

Lehet, hogy igazad van. A "balfasz" jelentheti azt is a te olvasatodban, hogy becsületes, ám annál naivabb, nem pont pont a politika mocskos közegére termett ember?

Előzmény: Nyúlszájú (2223)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.02.26 0 1 2223

MZP felelőssége 50% a kudarcban. Ritka naiv balfasz.

Előzmény: In Lak'ech (2222)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.02.26 -1 2 2222

Miért nem lehet ez fordítva? Összefogunk, aztán megpróbáljuk. Ha nem sikerül, akkor leszarjuk örökre.

Amúgy az is teljesen igaz, amit Nyuszi mondott. Legalább is a második mondata.

A harmadikkal azért vitatkoznék, mert a "szerencsétlenkedő" csupán abban az értelemben jogos, hogy nem volt szerencséjük. Ha nincs az ukrajnai háború, nem lett volna (ennyire) siralmas a szereplés. De mivel volt és ezt meglehetett etetni (ld. a fentebbi második mondatom) a birka, alulművelt magyar néppel, hát ez lett belőle. Az összefogás erősségét meg hűen példázza, hogy amint kiderült a csúfos vereség, minden "hűbazmegdeösszefogtunk" menekült a süllyedő hajóról, mint a patkány, ez a szerencsétlen MZP meg ott állt a gyerekeivel a színpadon, egyedül. :-(

Előzmény: MrJones512 (2219)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.02.26 0 2 2221

2022-ben megvalósult az összefogás.

Szart sem ér a pénz, a propaganda, a médiafölénnyel szemben.

Meg amíg az MZP-féle szerencsétlenkedő naivakat tudják csak előszedni.

Előzmény: MrJones512 (2219)
búvár-halász Creative Commons License 2024.02.26 -2 1 2220

Van új Dömsödi-Havas az yt-n. Ez tényleg jó, már csak az emlékeik miatt is. Vissza is kell néznem a többit is.

MrJones512 Creative Commons License 2024.02.26 -1 1 2219

"Ameddig 5-6 pártocska csatározik egymással, addig Orbán marad."

Nézd, ez egy olyan dolog, hogy csak egyszer kell összejönnie jócskán több szavazónak összesen az ellenzéknél, mint a Fidesz.
Onnantól kezdve a következő választáson kurva erősen motiváltak lesznek az összefogásra, mert akkor a győzelem várható, méghozzá kétharmaddal.

Annak meg a mihasznákon kívül nem ellensége egyik se.

Előzmény: Nyúlszájú (2216)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.02.25 0 1 2218

Én többet nem veszek részt választási komédiában.

Előzmény: Rendszer.hiba (2217)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2024.02.25 0 0 2217

"Ameddig 5-6 pártocska csatározik egymással, addig Orbán marad."

Milyen véletlen, hogy már a papírforma szerint könnyen hozható, ellenzéki vezetésű önkormányzatoknál is egymást fúrják ... a "komolyak". 

Előzmény: Nyúlszájú (2216)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.02.25 -1 2 2216

Ameddig viccpártok(2farkú, párbeszéd) elindulhatnak, addig Orbánnak csak kávét kell rendelni.

Úgy lett átalakítva a választási rendszer, hogy a Fidesszel szemben csak egy párt indulhat eséllyel.

Ameddig 5-6 pártocska csatározik egymással, addig Orbán marad.

Ráadásul a pénz és a hatalom, média, propaganda is a kezükben van.

Itt csak a népharag jöhetne szóba, de az talán 50 évenként egyszer jön össze.

Előzmény: In Lak'ech (2214)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2024.02.25 -2 2 2215

"De a többi ellenzéki párt együtt sem hoz annyi szavazatot, mint a Dk."

Azért a többiek esetében is azt az ellenzéki szót erősen idézőjelbe is lehetne akár rakni....  :)  Illetve miféle erős ellenzéki párt az, melynek a vezetője miatt valószínűleg sokkal többen nem szavaznak az ellenzékre, mint amennyien igen? Szerintem orbánnak főnyeremény gyurcsány léte.

Az emberek kormányról, a politikáról, az ország helyzetéről és az ellenzékről is alkotott véleményét igen szépen megmutatta az, hogy mennyien voltunk kint múlt héten pénteken...

Tudod, az a baj, hogy akiket valóban komolyan kéne-lehetne venni, azoknak a leszalámizásában az ellenzék is vastagon benne volt-van... :(

Előzmény: Nyúlszájú (2213)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.02.25 -2 3 2214

A probléma az, hogy a számok makacs dolgok. Szavazhatsz te bárkire, az ellenzéki pártok közül, ha önmagában egyik sem kormányváltó tényező. És így élek a gyanúperrel, hogy tényleg csupán az a cél, hogy felelősség nélkül benn legyenek a parlamentben kényelmes, jó pénzért. Mintha nem akarnák az esetleges kormányváltással járó felelősséget.

Ha megegyezés születne, le lehetne váltani a fideszt. Ha az ellenzékből csupán 1-2 párt is kilóg, nem lehet. És úgy tűnik, mindig akad egy-kettő, akinél van az a pénz, amiért korpásodik a haj.

Ez van. Ez a ma Magyarországa.

Előzmény: Nyúlszájú (2213)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.02.25 0 3 2213

Én nem vagyok dékás, sosem szavaznék rájuk. A Fideszre sem régóta.

De a többi ellenzéki párt együtt sem hoz annyi szavazatot, mint a Dk.

Előzmény: Rendszer.hiba (2208)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2024.02.25 -1 0 2212

Köszönöm. :)

"Ami nem azt jelenti,hogy Jones-al nem értek egyet. Tulajdonképpen te is egyetértesz vele, csak legfeljebb más a megközelítésetek."

A kisördög a részletekben bújik meg.

Sokféleképpen lehet jót akarni. A kilencvenes évek környékén apósom sokdiplomás, liberális (vagy annak gondolt) értékrendet valló mérnökemberként ugyanúgy hitt a rendszerváltásban, mint az Ő apósa, szintúgy értelmiségiként, de elkötelezett szocdemként. De mindketten kicsit másképpen ...

Viszont pár kormány kínlódását követően a viták és különbségek elsimultak, és egyre inkább egyre több mindenben egyetértettek.

Talán a leginkább abban, hogy a rendszerváltó értelmiség önös érdektől vezérelve elárulta a magyarokat és az országot.  Mivé lesznek a kezdetben még "hatalmas különbségek" miatt késhegyre menő vitákból?  Ők felismertek valamit ...  Sajnos már egyik sem él. :(

Erről még az jut eszembe, hogy anno az "átkosban" Szörényi és Bródy is hitt egy szebb és szabadabb jövőben. Aztán hamar kiderült, hogy nem egészen ugyanarra gondoltak ...

Előzmény: In Lak'ech (2201)
búvár-halász Creative Commons License 2024.02.25 -3 2 2211

Nagyjából oda van belőve a dolog, hogy belpolt ajánlani lehet, direkt linkelni nem. Szerintem ez nagyon messze van a te múltkori produkciódtól.

Előzmény: kibé1 (2207)
MrJones512 Creative Commons License 2024.02.25 -1 1 2210

"Pedig ez a választék."

Nem, nem ez a választék.

Asszem, hogy 2006-ban mondta szinte szóról-szóra ugyanezt az egyik ismerősöm. Oszt' amikor megkérdeztem tőle, hogy hány induló párt volt szerinte, akkor NEM TUDTA.

Mondom neki: huszonhét.

Lesett, mint a luki nyúl.

Hátbazmeg! - Mondom. - Ha te ebből a huszonhétből a szavazólapon csak kettőt vettél észre, az nem nyomdahiba!

Előzmény: Nyúlszájú (2204)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.02.25 -3 3 2209

Az teljesen mindegy, hogy felépítette, vagy sem. Az érdemei elismerése, vagy elvitatása nélkül, egy megosztó személyiség, ráadásul egy vitatott politikai korszakból. Biztos vagyok benne (nagyon-nagyon sok emberrel beszélgetek, mert muszáj :-)), és ebből az jön le, hogy akik nem szavaznak, azok jelentős része miatta nem megy el szavazni. Fiatalítani kellene. Én sem szavaztam szívesen (csak muszájból) a DK-ra legutóbb, és pont miatta. Bár bajom nincs vele, mert egy jó tehetségű, bár kicsit bohókás politikus. De tudom, hogy kárt okoz azzal, hogy nagyon megosztó.

Remélem ez még nem szigorúan napi politika.

Előzmény: Nyúlszájú (2206)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2024.02.25 -3 1 2208

Nem, nem csak ez a választék. Csak míg az újonnan létrejövő próbálkozó pártokat nem csak a hatalom, de még az ellenzék is igyekszik leszecskázni, úgy igen nehéz lesz... Féltik a kis langyos vízben való pancsikázásukat. Kvázi semmi munkával igen sok pénzt kereshetnek udvari ellenzékként.

TISZTELET a kivételnek!!! Mert akad ilyen is.

Valamint ... Nem véletlenül létezik az "összegyurcsányozás" kifejezés.... sem. Sok-sok kormányt utáló, kiábrándult, és kvázi politikai hontalan szavazót távol tart a léte az ellenzékre való szavazástól.

Előzmény: Nyúlszájú (2204)
kibé1 Creative Commons License 2024.02.25 0 4 2207

Ilyenkor eltűnik nálad a "jaj, bezárják a topikomat" befosás? :)

Előzmény: búvár-halász (2196)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.02.25 0 3 2206

Gyurcsány vert helyzetből felépítette a DK-t, amelyik ma a legerősebb ellenzéki párt.

A többiek sehol sincsenek.

Ha Gyurcsány el is tűnne, azzal csak azt érné el, hogy a Mi Hazánkon kívül nem lenne más Fideszen kívüli párt a Parlamentben.(direkt nem írtam ellenzékit)

Előzmény: In Lak'ech (2205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!