Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Normál esetben az se fordulhatna elő, hogy a trolibuszok csak 6 és 18 óra között közlekedjen, de itt bármi megtörténhet.
Annyi "logika" van a történetben, hogy a sok viszonylat kihasználatlan néhány (főleg külső) szakaszon. Ezért előbb-utóbb hozzá kell nyúlni az útvonalakhoz. Nem hiszem, hogy a 11-es, 23-as, 23Y-os viszonylatok hosszútávon fenntarthatóak.
Én sajnos el tudom képzelni, hogy néhány viszonylat útvonalát lerövidítik, a kisforgalmú szakaszon pedig ritkábban közlekedő viszonylatok fognak közlekedni. Erről már nem egyszer volt szó. A polgármesterünknek is volt anno (még a szolgáltatóváltás előtt) egy ominózus elszólása, mely szerint a 19-es útvonalát három részre is bonthatják. Tekintve az egyre nagyobb veszteséget, van benne logika.
Persze ezzel nem oldanak meg semmit (sőt), de megtörténhet.
Ne képzeljük már magunkat Budapestnek vagy milliós nagyvárosnak, ahol még van is értelme az ilyen decentrumoknak, mert az átlagos utazási idő 50-60 perc! De ott is metró, villamos és busz között történik az átszállás és nem busz-busz között. Egy kb. 20 perces utazást szakítunk szét 2×10 perces utazásra plusz még várakozni is kell... Komolyan gondoljátok, hogy ez jó?
Akárhogy is nézem, egy viszonylattal nem fogják tudni megoldani a továbbutazást a Komáromi Csipkés György térről.
Amit meghagynék továbbhaladó viszonylatként az a 25, 25Y, 37, 41. Ki is fejtem miért.
A 25-ösre szükség van a Tócóskert - Belváros - Faraktár utca - Csapókert kapcsolat miatt. Ha csak a Komáromi tér és a Veres Péter utca között körözgetne valami, elvágnánk a térséget a Belvárostól. A Budai Nagy Antal utcáról amúgy sem lehet balra térni a Vámospércsi útra, így nehézkes lenne megfordulni.
A 37-es az egyedüli kapocs a Nagyállomás és a keleti városrész között. Érdemes lenne egy 37A viszonylatot is indítani a Nagyállomás és a Kéknyelű utca között, a 45-ös pótlására.
A 41-es jó gerincjárat lenne. A menetrendjén sűríteni kéne, hogy pótolja a 41Y-t és a 45-öst.
Amiket nélkülözni lehet:
A 11-es útvonalát lerövidítenén az IT-Services és a Komáromi tér közé (indoklás később).
A 45-ös egybeolvadna a 41-essel, ami a Vincellér utca és a Kinizsi Nyomda között. Esetleg el lehetne gondolkodni egy új 41Y-on, ami az István út - Kishegyesi út - Nyugati utca - Széchenyi utca érintésével közlekedne
41Y (indoklás később).
Új viszonylatok:
37A (már említettem).
Tetszőleges viszonylatszámmal, és annak Y-os verziójával két új körjárat a Komáromi Csipkés György tér - Létai út - Lahner utca - Diószegi út - Hét vezér utca - Vámocpércsi út - Komáromi Csipkés György tér között. Pótolná a 11-es kieső szakaszát, és a 41Y-t.
Erről már én is hallottam. Sőt, egy Komáromi Csipkés György téri forduló már 1996 óta terv, de az akkor kijelölt helyen (a templom mögött) nincs igazán hely rá. Első sorban a villamnyvezeték miatt.
A végállomást a szervîzúton jelölnék ki a Hétvezér utca és a Létai út között. Ott lenne elég hely a buszoknak.
Nem a legideálisabb hely (fonoman szólva), kétlem hogy annyi viszonylat ott elférne.
De a 45öst pedig így meg is lehetne hosszabbitani a Kéknyelű utcáig.
Szerintem a hálózat érintett részét át kell szabni. Majd agyalok rajta ha lesz szabadidőm :)
Hallottam egy érdekes dolgot mostanában, de már többször is. A városunk tömegközlekedési sýolgáltatója, a DKV állítólag azt akarja csinálni, hogy a város keleti részéről érkező járatok (11??, 25,25y,37,41,41y,45,45H) csak a Komáromi Csipkés György térig közlekednének a külső végállomásuktól, innen pedig egy átszállással tudnának a kedves utasok a központba eljutni egy új járattal. Nektek erről mi a véleményetek? Ja, és még azt is mondták, hogy mivel át kell szállni majd egyszer, ezért a járatokat sűritenék, hogy a kedves utasoknak ne kelljen annyit várni. Pl: 30 perc helyett 20 perc, 20 perc helyett 15 perc, 15 perc helyett 12 perc. Szerintem ez így jobb lenne, mert így sűrűbben járnak a buszok, hiába kell átszállni, és a Komáromi CsipkésGyörgy tértől legalább ütemesen indulnának a buszok, nem pedig egyszerre, utána meg sokáig semmi. A végállomást a szervîzúton jelölnék ki a Hétvezér utca és a Létai út között. Ott lenne elég hely a buszoknak.
De a 45öst pedig így meg is lehetne hosszabbitani a Kéknyelű utcáig.
Tanakodjatok!!!
Na ja, 2-es villamos építése, vagy nem építése valamint a fél város úgy néz ki mintha bombatámadás után lenne... Szégyenteljes ez az egész...
Ha valaki megnézi az eredeti kivitelezési paramétereket: vágányépítés befejezése 2012. május !!! Tehát 90 napon belül! Csodálkoznék igencsak, ha akár szeptemberre is elkészülne, nemhogy 2012. májusra. Reálisan nézve az első CAF villamos megérkezésére (2013 nyár) várom azt a pillanatot, amikor nagyjából az első próbajáratos villamos végigmehet az új pályán és végre megszűnnek ezek az anomáliák, és állapotok amik a mostani közlekedési helyzetet uralják. Valamiért úgy tűnik, hogy 2014 tavaszára úgy akarják befejezni az egész közlekedési probléma megoldását, hogy minél látványosabb legyen, mivel ismét az urnák elé kell járulni... Addig való "huzd meg erezd meg" játékot meg el lehet játszani eredményesen. Azaz megint nem a lakosságért hanem önkoriban lévő emberek önmaguk fényezésére történik minden....
Az előbb kimaradt (bár lehet senkit nem érdekel :D), hogy nekem a 3. változat tetszik a legjobban. A 2-esnek nekem túl pucér az eleje, az első pedig olyan snassz! :)
Itt a link, bár én nem találom a gombokat, csak az eredményt írja ki...
Egyébként nem értem, hogy ha már a trolika és a buszokra is ráhúzták ezt a (szerény véleményem szerint mondjuk elég szar) színtervet, akkor az új villamosok miért nem ugyanazt kapják meg?
A dehir.hu-n lehet szavazni az új villamos színéről. Mondjuk nekem leginkább az tetszik, ami a főtéren van kiállítva, de az nem szerepel a listában. Így, amelyek közül választani lehet, akkor inkább a második.
Eger felől volt 100 perces késés is. 150 óra körül pedig vártuk a józsa felől jövő 34-es buszt, de 10 perc elteltével sehol sem volt. Közben jött két garázsmenetes busz is, de semmi olyan, amivel a nagyálló felé lehetett volna kijutni. Ezt megunva 24-esssel a Pesti utcáig, majd onnan 42Y-al nagyállóig csak kijutottam.
A DKV-járatok menetidejében 15-20 perces késések vannak, a külsőségeken (Bánk, Józsa, Kismacs, Nagymacs, Pac) közlekedő autóbuszok 20-30 percet késnek.
Bodaszölő megközelíthetetlen!
Ebes és Debrecen között 12 óra 10 perckor elromlott a biztosítóberendezés, így a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vasútvonalon csak a biztonsági előírások betartásával tudnak közlekedni a vonatok. Az utasok átlagosan 35-40 perc késéssel számolhatnak a MÁv szerint, azonban ennek ellentmond, hogy Nagykereki-Debrecen járat már 55 percet, Eger felé 74 percet késik!
Csak az induljon útnak autóval akinek nagyon szükséges, mert a műanyaggyárnál is elakadt járművek miatt járhatatlan a út!
Elnézve ezeket a mélyen politikai színezetű írásokat belinkelve melyek alapvetően egy ember lejáratására szolgál nem tartom helyénvalónak egy közlekedési fórumban! Részemről maximálisan elítélendő, ha valaki a szólásszabadságot arra használja fel, hogy másokat megszégyenítsen, lejárasson, megbélyegezzen miközben egy nick mögé bújva anonimátásba burkolódzik! Vagy merd felvállalni önmagad egy politikai fórumon saját neveddel és elérhetőségeiddel, vagy pedig ezen hozzászólásaidat mellőzd, mert btk. szerint ez rágalmazás kategóriába sorolandó ha állításaidat nem tudod bízonyítani, és akit rágalmazol az bírósági pert is akaszthat a nyakadba nagy nyilvánosság előtt elkövetett jó hírnév megsértése címen! S mellékesen mondom, hogy az állításaidat minden esetben neked kell alátámasztani, bizonyítani, amennyiben ezt nem tudod megtenni, úgy a bíróság még kártérítési kötelezettséget is kiróhat rád, mellékbüntetésként pedig helyreigazítást is megítélhetnek!
Csak mellékesen nem tisztem megítélni Kósa Lajos tevékenységét, ezt eldönteni 4 évente a választók joga és kötelessége! Mindazonáltal egy dolog, hogy valaki polgármester, de tisztában kell azzal is lenned, hogy a döntések meghozatalakor milyen mechanizmusok zajlanak le! A polgármester és a önkormányzatba beszavazott képviselők hozzák a döntéseket (többségi szavazással) amelyek a polgárokat érinti. Ebből fakadóan ha bármilyen elhibázott döntés miatt bárkit is szidni kell, az a komplett önkormányzat képviselői, amibe a polgármester is beletartozik! Egyet kiemelni közülük? Eléggé elhibázott dolog, mert a felelősség egyetemleges, és mindegyikre érvényes!!!Más kérdés, hogy a felelősséget nem vállalják fel közülük sokan, ha egy döntés nem úgy sül el ahogy kell...
Nem lep meg, amilyen össze-visszaság van most a trolinál :(
Régen megkapta valaki a beosztását, egész nap 3-ason volt, 18 óra (vagy éppen amelyik aktuális volt) táblacsere, és ment 3A-ban. Most meg...
Az érdekes, hogy rajtam kívül két öreg néne vette észre, a többiek egykedvűen ültek... Ezek hova mehettek???
Biztos az Árpád tértől kifelé akartak leszállni :)
A másik verzió, hogy nem mertek szólni. Jártam már én is úgy, hogy elküldtek a k.... anyámba, amiért megkérdeztem, hogy nem az xy utcán kéne-e menni. Persze ez buszon volt, nem trolin.
Ma jól indul a reggelem. Sietek munkába. Látom, hogy éppen jön a 3-as troli.
Örültem éppen jól jött.
Felszállok, az utastájékoztató köszönt a hármas járaton. Velem együtt kb még 15 utas.
Elindulunk. Gyanús volt, hogy a váltóhoz közeledve nem a megszokott dallamocska volt. Hm.. Aztán gyanúsan a troli a külsőben maradt. (Elnézhettem a viszonylatszámot?) Aztán az egyik kirakat üvegében megláttam, hogy visszatükröződik a 3-as felirat.
A buszállomás után előre megyek és megkérdezem a sofőr bácsit, hogy mégis ez melyik viszonylat?
Ja, hogy a hármas, őőőő bocs bocs elnézést... :O
A Máv rendelőtől már ketteskék voltunk. :( Az érdekes, hogy rajtam kívül két öreg néne vette észre, a többiek egykedvűen ültek... Ezek hova mehettek???
Szívből örülök, hogy örülsz! Nagyon sok időt, pénzt lehet ezzel a járattal nyerni! Nem utolsósorban pedig sok embernek munkalehetőséget fog biztosítani!
Már csak egy jó Debreceni DKV-s reptér transzfer hiányzik!
H-Sze-P napokon 10:10 kor indul a járat (szeptember 30-ig) ezért 8:10-re ki kell érni! Erre simán 3 lehetőség is adódna:
1, 7:00 és 7:30 kor Doberdó u-tól induló 31-es busz Nagyállomástól Repülőtérig tovább közlekedik
2, 6:30 és 7:00 kor Józsáról induló 34-es busz Nagyállomástól Repülőtérig tovább közlekedik.
3, 7:15 kor Jégcsarnoktól 30-as busz Nagyállomástól repülőtérig közlekedne 30R jelzéssel.
Utóbbi mellett esélyes még a bónusz lehetőség: 2-es Troli Kassai útról 7:28-kor és/vagy 2-es troli 7:28 kor Segner térről drót alatt Nagyállomástól önjáró módban a reptérig.
Ezzel a 3+1 ópciós megoldással a város 70-75 % -a lefedve lenne!
H-Sze-P napokon 9:40 kor érkezik a repülőjárat (szeptember 30-ig), ezért 10:10 /vagy 10:30 kor kellene visszaírányba a buszjáratoknak indulni. Késés esetén módosítani a visszaindulás időpontját!
SZVSZ annak is örülni kell majd, ha lesz egy buszjárat ami betér a reptérre és azzal eljut az ember a Nagyállomásra. Pedig színvonalas transzfer kellene! Akkor talán van esély, hogy több menetrendszerinti járat és utas is lesz.
Részemről azt tartanám a legmegfelelőbb megoldásnak, ha kötöttpályás kapcsolat létesülne. Db-Nagykereki vasútvonalból leágazva pár száz méter pálya megépítése és egy ingázó dízel motorvonat (na nem Bz :))) ) beállítása. Ezzel a megoldással 4-5 perc lenne az eljutás!!
Szívből örülök, hogy örülsz! Nagyon sok időt, pénzt lehet ezzel a járattal nyerni! Nem utolsósorban pedig sok embernek munkalehetőséget fog biztosítani!
Már csak egy jó Debreceni DKV-s reptér transzfer hiányzik!
H-Sze-P napokon 10:10 kor indul a járat (szeptember 30-ig) ezért 8:10-re ki kell érni! Erre simán 3 lehetőség is adódna:
1, 7:00 és 7:30 kor Doberdó u-tól induló 31-es busz Nagyállomástól Repülőtérig tovább közlekedik
2, 6:30 és 7:00 kor Józsáról induló 34-es busz Nagyállomástól Repülőtérig tovább közlekedik.
3, 7:15 kor Jégcsarnoktól 30-as busz Nagyállomástól repülőtérig közlekedne 30R jelzéssel.
Utóbbi mellett esélyes még a bónusz lehetőség: 2-es Troli Kassai útról 7:28-kor és/vagy 2-es troli 7:28 kor Segner térről drót alatt Nagyállomástól önjáró módban a reptérig.
Ezzel a 3+1 ópciós megoldással a város 70-75 % -a lefedve lenne!
H-Sze-P napokon 9:40 kor érkezik a repülőjárat (szeptember 30-ig), ezért 10:10 /vagy 10:30 kor kellene visszaírányba a buszjáratoknak indulni. Késés esetén módosítani a visszaindulás időpontját!
SZVSZ annak is örülni kell majd, ha lesz egy buszjárat ami betér a reptérre és azzal eljut az ember a Nagyállomásra. Pedig színvonalas transzfer kellene! Akkor talán van esély, hogy több menetrendszerinti járat és utas is lesz.
Részemről azt tartanám a legmegfelelőbb megoldásnak, ha kötöttpályás kapcsolat létesülne. Db-Nagykereki vasútvonalból leágazva pár száz méter pálya megépítése és egy ingázó dízel motorvonat (na nem Bz :))) ) beállítása. Ezzel a megoldással 4-5 perc lenne az eljutás!!