Na, eme régi nagy patinás név újrafelfedezésebukkanása, ileltve CSABEE szakipari virtuóztársam remeklése (bazz, a vízórásra egyből rámondanám látatlanban, hogy a te műved :))) egyből megihletett...
Kellemetlen dolog a nyolcvanas évek NDK-turista divatjában randira menni...
A szituáció elég szar, mer' Ferkó
Nem látja: ciki a farmerszerkó...
A szuperzsaru sem tévedhetetlen...
Az én saram a karambol, ám
Nem gyanaxik Columbo rám...
A müncheni rendőrök is fogyóznak néha...
Én répán élek, s fetán,
Míg kecsketejen Stefan...
A szakítás után nem az otthoni koszt ugrásszerű minőségromlása zavar leginkább...
Az nem zavar, hogy száraz a keksz,
De kár az a szex...
Iszákos aneszteziológus azzal dolgozik, ami kéznél van
Mindegy az, hogy gin, éter,
Csal aludjon a tinédzser!
Vajon nyereséget hoz-e az üzletláncnak a saját márkás serkentőital piacra dobása?
Profit-e a
Profi Tea?
Miss Delta jól kiosztotta a kutyáját nem európai módon sétáltató férfiút
Jól leszidta Kudlik a Pált,
Amiért a pudli kakált...
A zöldségárus csak szép portékát kínálva tud annyi bevételt elérni, amiből megveheti a régen áhított paripát
Akkor lesz saját a ló,
Hogyha a saláta jó.
McFergus nem is sejti, mennyire hülye ötlet volt népviseletben Vidámparkba menni...
ses, megoldottad egy dilemmámat: a régi oldalakat nyálazgatva rábukkantam egy hozzászólásomra, amit nagy kedvem lett volna beidézni, de aztán úgy gondoltsasm, hogy ez akkor nagyon jó volt, most már tán kevésbé. De, ha már itt vagy, akkor, mintegy köszöntőajándéknak mégis.
A "fiataloknak": mintegy 7 éve kisebb vita lángolt fel itt arról, hogy a kecskerímeknek a rövid, velős ,vagy épp ellenkezőleg, a rokokósan terjengős, és egyben szürreális tartalmú címek valók inkább. Ses és jómagam a hosszú címek mellett érveltünk (nem utolsósorban azért, mert mindketten űberelhetetlen királyok voltunk a kategóriában :))). Érvként kigyűjtöttem az addigi termés (mintegy 300 hozzászólás) leghosszabb címeit. Na, engedelmetekkel ebből szemeznék most, tehát csak címek jönnek, jó hosszúak, de nem is annyira a terjedelmük, mint inkább az abszurd jellegük miatt szórakoztatóak:
Az építési telkem felvásárlására jött külföldit jól fejbe ütöttem az egyik, épp a kezem ügyébe eső szerszámmal, miáltal egyensúlyzavarai támadtak
A koncentrációs tábor foglyain perverz kísérleteket végző orvos ellenőrzi a trapézra kötött és ott naphosszat lóbált szerencsétlent
Miután a terrorista a kommandósok összezavarására összes fogvatartottját befújja az oltókészülékkel, meglepő módon menekülnek a tetthelyről
Ne kirándulj erdőben fejlődési rendellenességel születettekkel, mert ügyetlenül ugyan, de megdobálnak terméssel
Az egri vár kapitánya fagylaltért megy legénysége számára, de mindig valami mással tér vissza – ha viszont tévedésére emlékeztetik, felbőszül
Katona fegyvere véletlenül működésbe lép, ami a közeli tavacska lakóit érinti kellemetlenül: kültakarójuk leég
Az indiánok minden győzködés dacára nem voltak és nem is lesznek hajlandók felsőbb hatalomnak elismerni koszorús költőtársamat; helyette jól agyonverték
Az atya úgy dönt, hogy nem vesz részt a további, szadista akciókban: hagyja, hogy neje s gyermeke verje agyon a következő jószágot, és szegezze tetemét a nyílászárón már korábban elhelyezett, állati testrész mellé
A skandináv légtornászcsoport hibázott a szabadtéri előadáson, minek következtében egyikük lábbelije a habokban landolt
A haspók ács végre 1* telezabálta magát a közkedvelt vendéglőben, ettől — no meg azért is, mert a megrendelő jó minőségű anyaggal látta el — úgy belehúz a munkába, hogy ihaj!
Bár szintén győztes hármasugró testvére egy tehénlepényen ért talajt, a gátfutóbajnok úgy érzi, mindkettőjük aranyérme az atléták védőszentjéhez való buzgó fohászkodásának köszönhető
Sokféle állat épít ki horgászhelyet magának a befagyott erdei tavon, de csak a birka tartja tisztán a sajátját
Barátommal azon tűnődünk: vajh milyen szakon végezte el az egyetemet ez a rettegett szovjet államférfi, hogy mindenkit összevagdos az aratószerszámmal?
Nem világos, miért dőlt be egy vidéki falu legtöbb lakója a fenékre ragasztható fogyasztószalagot áruló szélhámosnak
A viziállatoknak fenntartott edzésterületen úgy hanyatt esik, hogy a saját kertjében élő ízeltlábú is kineveti
Öreg új-zélandi erdei remete tanácsa egy autós turistának: a cigaretta nem meggyújtva és elfüstölve a legélvezetesebb!
Londoni néni asztalos unokájának üzeni: abbahagyhatja a mankó faragását, mert a folyón elolvadt a jég, nem lehet többé lábbal átkelni
Petőfi versben emlékezik meg olaszországi útjáról, ahol az elétáruló, fehéren habzó folyó egykori parancsnoka esküvőjére emlékeztette
Baranyai újságíró epés megjegyzése tolnai kollégájához a megyék közötti tornászbajnokságon, egy punkfrizurás szekszárdi versenyző kevésbé sikerült gyakorlata után
Hivatásos katona apuka a jelenlévő vendégek miatt kulturáltan igyekszik evésre ösztönözni a vasárnapi ebédkülönlegességtől szemmel láthatóan ódzkodó fiát
A tengerről visszatérő halászt kényelmetlen ruháján felül a helyi pap is idegesíti, aki a csónak mellé térdepelve szagolgatni kezdi a kifogott halakat
Egy jólértesült környékbeli magyarázatot ad a vidéki város hosszú idő óta tartó, érthetetlen zárkózottságára: kiderül, hogy még mindig Senna halála miatt levertek a helybéliek
Forgatókönyvi utasítás az Erkel-opera alternatív értelmezésű előadásából, amelyben a főszereplő az egyik jelenet során öregkori önmagával találkozik
Az adás szerkesztőjének felkiáltása, midőn az ismert riporter alsónadrágban érkezik meg egy helyi közönséggel felveendő stúdióadásra
Egy kerti partin a poharába töltött üdítőital meghatározásával bajlódó vendég figyelme hirtelen a tetőre szegeződik
A hangyakirálynő véleménye, amidőn a feminista dolgozók egyenlő munkáért egyenlő bért és kevesebb elvonást követelnek
Megfigyeltem egy rágcsálót, amint hasi fájdalmak fogták el közvetlünül egy bambi-kivonat elfogyasztása után
Két kutatóorvos elmélkedése egy régi rendszer béli sötét társukról, aki véletlenül elszállíttatta az ellenanyagot termelő kísérleti állatot
És végül az öt űberelhetetlen:
A kutyák éhhalála után a hősies kutatók, élükön a felszerelés tulajdonosával, saját maguk húzzák tovább szánjukat a viharos északi jégmezőn – de estére így is csak a szán fa-részei használhatók fel a vacsorához
Az árvízvédelemben élenjáró honpolgár, aki helytállásáért annak idején értékes italokat kapott ajándékba, most a Rádió Gyermekkórusát kíséri kirándulásra, minimális személyes előkészületek mellett
Úri hölgynek magyarázzák az eset okát, hogy azon alföldi város csapatát szidta az egyik elítélt, ahonnan egy zsidó pap származik
Rendetlen indián épp írószereit keresi, mikor beköszönt a régvárt pillanat: elhúznak a költöző madarak a tóról, és ő újra hallgathatja kedvenc operettlemezeit
Na, némá, dézsa-vű! Épp a 2000-es év termését vizslattam át az alanti válogatás miatt, ott még igen aktív voltál, erre most megint itt vagy - Sirály!!! :)
No, csak visszakeresgéltem a hosszú rímeket. Íme, pár:
Pásztörperc:
Aktuális: a kisgyazdák lefoglalták kampánygyűlésükhöz és az előtte rendezett, pancser tömegsport-rendezvényhez a tornatermet és járulékos létesítményeit
Torgyántól nem veheted hasznát a szertárnak; éppen toboroz ott A tudatlan tömegből, mely előtte szertornaképpen táborozott
A rajzfilmben jellegzetes használati tárgyaik játsszák el a főhősöxerepeit
Fénylő kirakat előtt a bátor kalap ácsingózott Füstös vonatokon a botor kalapács ingázott
Derék ősöm figyelmét egész 1*űen fel kell hívnom az exportunk zömét adó lobbicsoport nyomulására
Hallod-e, nagyi? Gépipar lamentál ma! Megvalósul a gagyi, népi parlament álma.
A mesélő figyelmezteti a szerepjátékost arra, hogy jutalmat kaphat, ha helyesen fogalmazza mexövegét, s eközben a pontosabban meg nem határozott disznópásztor megpróbál az alku lezárásaként a tenyerébe csapni
Vigyázz! Kimondása karmát ér — inti valami kondás a markát érinti
Magácska nincs tisztában azzal, hogy az egyszerű magyarok muzikálisak — nem véletlen hát, hogy egy efféle, szőke nőt kizárólag szexuális késztetéstől hajtva szoktak felkeresni!
Tudhatná, hogy a nép is zenél! Különben Mit is keresne a pénisze nélkül Önben?
Nemcsak az egykori, hírhedett kémnő csodálatos, de még az állatait a karámban tartó madzag is. Micsoda meglepetés: a divatmajom jazig (alán, roxolán; nem kívánt törlendő) egy kínai sertés nyakszirtjét húzta föl lábára!!!
Pazar Mata Hari s nyája zsinórja Hopp, a szarmata harisnyája a sin orja
Sors kegye nem oldhat, mára búcsúzom is, Bevallom: pedig hát mar a bú, csúzom is
ses:
Cigánylegény lakóhelyén nem díjazzák új frizuráját Bár a fickós kis séró baró máma, emiatt beleköt kissé Róma romába...
A király az ősei által kerülő úton szerzett, hatékony kis jóseszköz segítségével próbálja kideríteni, hogy igaz-e a pletyka, amely szerint szerény intelligenciájú fiát a lovagi torna döntőjében egy álruhás fattyú győzte le Fejtse meg ügyes, régen lopott szelence, hogy kitől eme gügye régens szopott, lelenc-e?!!
Gr0:
Angol haveromat figyelmezttem, hogy a mixert kézzel kell működtetnie, és az azon található repedés feleségét annyira elkedvetleníti, hogy inkább az aznapi ruhát tisztítja, és szót sem szól A keverő, Ben, nem áramos: luka Kéjt lever őbenne mára: mos, kuka.
Persze, könnyen lehet, hogy ez nem a teljes lista :)
Rendkívül rozsdásan jelentkezem, ráadásul főleg régiekkel is, amelyeket talán már fel is tettem anno - de ha igen, akkor is rég volt. Vagy, ha nem, de közben más is feltalálta őket, akkor pedig lopok, és azért kérek elnézést :) Naszóval:
Hibátlan versenyművel rukkolok elő a kézimunka-világbajnokságon Mindenkit meglep szőttesem: nem találsz rajt' szeplőt te sem!
A kőműves úr hol dolgozik? Zalafőn falaz Ön?
A tudós csalással nyeri el kártyapartnere haját Trükkös a Kármán-talon: így marad Kálmán taron.
A szerelem vak Akkor is szép Léna, ha bandzsa: a kritikád béna halandzsa!
A cseh doktornak be nem áll a szája, amikor reggelente a helyére illeszti notebookját Hadova sokkol, ha Sova dokkol!
Igénytelen bordélyház Vágyakat a repedő blúz olt: az ágy hideg, a lepedő brúzolt.
Bilicsi építésze magyarázza a bizonyítványt Tivadarom, divat a rom!
Hát, Tóth Árpádhoz se hasonlítottak még :))) Mindenesetre köszi :)
A legtöbb szótagszámú rím? Hát, úgy 4-5 éve ses, Pásztörperc, ill. jómagam egyszer már eljátszottunk ezzel a kérdéssel itt (főleg Pásztör szaki mániája volt a sokszótagos rím), akkor emléxem, hotgy volt egy 11 szótagos rímem, arra már nem emléxem, hogy be is írtam-e, és azt sem, hogy van-e most erőm átfutni a topikot ezért :DDD
kicsit elmerengtem... anno a középiskolában az okarína / soka rí ma rímpárról (Tóth Árpád: Rímes, furcsa játék) áradozó irodalomtanárom azt mondta, hogy milyen zseniális, hiszen NÉÉÉGY szótag cseng össze.
Nomármost :)))
a "konyhádban járólap, ám / Bonyhád kanjáról apám..." akárhogy is számolom, überel, hiszen itt mindkét sorban hetes darab összecsengő szótag található, (nem beszélve arról, hogy az előforduló mássalhangzók teljesen egyeznek a fenti két sorocskában) tehát hetvenöt százalékkal veri a költő zseniálisnak kikiáltott szerzeményét.
nem akarom lefitymálni (de jó szó :DD) a nagy versfaragót, de itt ezen a topikban is van tiszteletre méltó szürkeállomány.
Melyik az a rímpár, amelyik a legtöbb összecsengő szótagszámmal dicsekedhet???
"A pácsi szálat elba..tad :DD (amúgy is azt hittem, én írtam meg még a múlt században de asszem echte kispál és a borz...)"
CSABEE a tanúm rá, hogy biztos voltam benne, hogy nem nekem jutott először eszembe, de, mivel egyikünk sem emlékezett rá még a topikból, bepróbáltam...
Mindenesetre sokkal nagyobb megtiszteltetés tőled lopni, mint a kispáltól :))))