Ezt a bejelentési kötelezettséget én vezettettem be az Erstevel. Bocsánat. Amúgy nem tudom mennyire veszik komolyan, mert szerencsére a scriptjeim kifigyelték a szabályzat változást.
Hozzáadnám a Revo fizikait a gpayhoz, de nem akarja. Próbaterhelés oké, de a revotól nem jön az sms megerősítő kód... A revo szerint hiba történt, de minden rendszerük hibátlannak látszik. :-(
Igen. Így meg tudod tenni, hogy mondjuk az EUR-os költést, mely eredetileg a Curve váltott a forintos "hitelkártyádra" konverzió nélkül terheld a Revolutra (amelyet erre az időre EUR-ra állítasz át a Curveben). És a Revolut kártyádon nem kell előtte az EUR-os zsebben fedezetet "képezned", a Revolutban ez az automatikus váltás is értékelendő.
Ha a Curve váltott, akkor az átváltott forintos összeget két hitelkártya között is mozgathatod.
Szerintem revolutot használni, hogy odavissza utalgass folyamatosan összeget nem túl szerencsés. Az, hogy kiutalod meg vissza, lényegében nem különbözik a revolut számára attól, ha mindezt a Revolutos számládon csinálod.
Az emberek döntő többsége bukik az állandó deviza váltásokon. Igen nehéz dolgod van devizaárfolyamokra spekulálni oda-vissza váltásokkal. Én lebeszélnélek róla.
IBKR-nél is tudsz devizázni, ott nem büntetnek emiatt, de legalább relatíve jók az árfolyamok. Szinte bármilyen devizát tarthatsz rajta.
Fxpronál nem cfd-vel csak devizapárokkal kereskedem, nincs mitől tartanom, több mint 10 éves a számlám, nem használok stoppot, amúgy is csak játékpénz, nem 20-30Mről van szó. Amiről te beszélsz tüskék meg társai az azoknak szokott fontos lenni, akik 1:500 tőkeáttéttel kereskednek (majd elbukják minden pénzüket), nálam ilyenről szó sincs, max 1:10. De inkább 1:3, 1:5 ami nálam lenni szokott.
Mivel a forint hosszútávú trendje a gyengülés, ha megfelelően hosszú időtávra tervezel, csak nyerhetsz azon, ha nem forintban van a pénzed (és találsz más értelmes befektetést a devizádnak). Ami ellened dolgozik az a kamatkülönbség.
Sajnos én is osztom a pesszimizmusodat. Ezért én hosszas hezitálás után elengedtem a váltásokon realizálható nyereséget, és kivittem az országból inkább a pénzt. Kis pénzen kevés a haszon, naggyal meg nem merek játszani. Ami maradt, ment infláció követő állampapírba.
Revoluttal én szintén óvatos vagyok, nem tennék rá nagy összegeket, az Erste meg pofátlanul magas díjakat számol minden egyes utalásra.
Ami nekünk megoldás volt, hogy igazán nagy összegekre a treasury adott egyedi árat, ami akár a Revoluttal is versenyképes, nna de nem mindennap vált az ember 30-40 M Ft-ot. Szóval utazásra, ilyesmire marad a Revolutos váltogatás.
Nemigen figyelik azt. Egyszer folyószámlára visszavezetést kértem egy egyenleget a hitelkeret fölé emelő refund miatt, szóba sem került, hogy a visszatérítést elvennék.
Mindenképpen jobban jársz, ha a Curve mögött használod a Maxot. Ha nagyon rosszul váltana a Curve, vagy a 30 nap alatt bagyon beerősödne a Forint, akkor a GBIT-tal Revolut kártyára terhelve az eredeti devizás vásárlást sokat spórolhatsz. És még a 4 %-ot ise veszted el.
396-nal tok hulyeseg 20+ milliot atvaltani. miert nem rakod legalabb a penz egy reszet pmap-ba? az idei inflacio mar az mnb szerint is 10+ szazalek lesz, a pmap meg inflacio+masfel szazelekot fizet majd (2024-ben). sokkal biztosabb, mint ilyen valtasokra bazirozni
es boven benne van a pakliban, hogy egyszer azert valamit megallapodunk az eu-val, es valamit visszaerosodik a forint. 350-ig nyilvan nem, de szakertok szerint 365-370-ig siman visszamehet
Olyan nagyon nem akarok devizazni, csak arra gondoltam, hogy ha Forint helyett valamilyen valutában, dollár vagy euró tartom a megtakarításaim zömét, akkor ahelyett, hogy egy devizaszamlan passzívan tarolnam esetleg kereshetnek is vele.
Eddig is csináltam. A wise-on nagyobb, pár milliós összegben, ott talán nem ennyire sarkos, bár lehet, hogy ott is tiltott, mivel mindenen beszédik a díjat, a revoluton pedig néhány százezres összegeket váltva.
Nem volt belőle gond mert az 1-2 havonta váltás (revoluton) úgy tűnik belefért meg a Standard csomagban is, ráadásul úgy, hogy talán még a kártyámat sem aktivaltam.
Mivel az irány sajnos már régóta adott, forintgyengülés, a hullamokon tudtam keresni. Nem sokat mert ritkán váltottam, nem nagy összegeket, de tudtam.
Kb egy hónapja visszaváltottam a map+ mat mielőtt felemelték a visszavaltas díjat.
Most ott áll 20+ millió az államkincstár számlán és keresi a helyét.
A wise nyereséges, (volt legalábbis, a részvényei jelenleg a béka segge alatt két emelettel) de pénzügyi szolgáltató, nincs betétbiztosítás. A revolut veszteséges, van betétbiztosítás, de litván és ha baj lenne akkor nem biztos, hogy jutna zse, 18 millió revolut felhasználónak egy pár milliós országból.
Valahogy sehogy se jó.-;)
Megoldás lehetne (??) ha a revoluton atvaltom a nagyobb összeget majd rögtön elutalom egy normál banki devizaszamlara ahol biztonságban van, értelmes betétbiztosítás van rajta.
Azután amikor újra váltani akarok Forintra akkor a revultra vissza, váltok, majd újra vissza egy forint bankszámlára.
Tehát a revoluton kívül kell még egy banki deviza és egy banki forint számla is!
A Raiffeisen prémium forint számlája jöhetne szóba mert ingyenes az utalás.
A devizaszamlajukkal az a baj, hogy a gyakori utaláson sokat buknek mert ott csak a számlavezetés ingyenes.
Fio bank esetleg szóba jöhetne, mint devizaszamla?
Nem néztem meg meg a díjait.
Kicsit bonyolult a történet és ezért nem biztos, hogy működőképes, a legnagyobb kérdés, hogy a revolut elnézne-e nekem a gyakori váltást cserébe a díjfizetesemert vagy zarolna?
Van még egy ibkr szamlam, semmi másra nem használom csak wise részvényeim vannak és annyira nem is vagyok képben. De ha jól emlékszem akkor azt nem tudom devizás szamlakent használni.
Valami csavar van, hogy csak egy konkrét alapdevizaban tarthatok ott pénzt.
Nagyon nem ismerem sem a forexet sem az fxprot. Némi alapkepzettsegem azért van.
Nem tartasz attól, hogy az fxpronal cfd-kel kereskedsz és adott esetben úgy vernek át ahogy nem szegyelnek, hiszen ők az arjegyzok?
"Tüskék" és stop kiszedesek, hasonlók, tényleg nem értek hozzá.
A revolut kifejezetten tiltja, hogy a felhasználó az árfolyam emelkedésre és csökkenésre spekulalva hasznalja a szolgáltatást. Viszont a fizetős csomagjaiban korlátlan váltást kínál.
Szerintetek hol van az a határ amikor a rendszer jelez, hogy a felhasználó túl sokszor vált és valószínűleg tiltott, nem rendeltetésszerűen használó userrel van dolga?
ezt most nem igazan ertem. miert ne lenne ertelme ranezni? a curve azon az arfolyamon valt, ami a kalkulatorban van. 20.54-kor azon, amit akkor ir ki, 21:34-kor meg azon, amit akkor. a ket arfolyam akar 10-15 forintra is lehet egymastol, ha epp ugy jon ki a lepes
viszont a konyveles napjan ervenyes arfolyamot nem tudod elore. tobbnyire jobb a mastercard, de 4% ide vagy oda, nem biztos, hogy a curve lesz a jo megoldas
de volt olyan nap, amikor 12-14 forint volt a kulonbseg :) ez most "semmi", de teljesen random, mit szamol ki a mastercard. minden valtasos vasarlas elott erdemes ranezni (frissites munkanapokon este 21.00-21.15 kozott)