Adok egy állítást. Meg kell fejteni, hogy igaz vagy hamis. A helyes megfejtő ad újat. Meg kell várni a helyeslést.
Washington DC Washington államban van
hamis
Amiket irtatok az mind igaz.... én csak annyit kérdeztem hogy a ""mánia"" ilyen értelemben ""rögeszme"" -e.
Ti magatok bizonyitottátok, hogy ez bonyolult és összetet dolog, de lényegében "" hullámzó hangulatváltozás"" és ez önmagában nem rögeszme .... ez akkor állna fenn ha én például Napoleonnak képzelném magam....
Sziasztok! Anna, ha már így rákérdeztél a következőt hámoztam ki.
Rögeszme: A megrendíthetetlen, önmagában véve logikus, rendszerint cselekvésre késztető, többnyire téves eszme. Szélsőséges esetben elmebetegség tünete, a köznyelvben jelenthet azonban ártalmatlan hóbortot is. Aki sem magának, sem másnak nem okoz kárt rögeszméjével, azt a személyt a modern társadalom és a magát intelligensnek tartó ember tolelja.
A mánia pszichiátriai megbetegedés. Jelentése őrület, őrjöngés.
Mániát több tényező is kiválthat, mint például droghasználat.
Jellemző tünetei az emelkedett hangulat, hiperaktivitás, csökkent alvásszükséglet, figyelemzavarok, megnövekedett önbizalom és olykor felelőtlen, kockázatvállaló viselkedés.
A bipoláris érzelmi hangulatváltás általános (nem orvosi) és közérthető elnevetése
a mániás kitétel.
A betegségre az "érzelmi hullámvasút" jellemző a depresszió lehangolt periódusát a mániaának is nevezett bipoláris szakasz indokolatlan hangulati emelkedettsége követi.
Kérem szépen (Gabica vagy Oshaka)... aki előbb jár erre és van kedve hozzá adjon fel újat.... harmadszor nem szeretnék én lenni a feladó....... Köszönöm..
Ez egy kissé eldönthetetlen kérdés,rengeteg rejtély van a piramisok és néhány ősi kultúra környékén. Egyik pillanatról a másikra emelkedtek fel majd buktak kultúrák-régészek-történészek vitatkoznak azon hogy mikor milyen fejlettségi szintet érrtek el,miért vannak a piramisokban űrkabint ábrázoló domborművek és miért nem engedi a mexikói kormány ennek tüzetes tanulmányozását. Ez talán egy olyan kérdés mint az hogy mezopotámiában mire használtak galván elemeket. :)
A fodrásznál szoktam pletykalapokat olvasni. Ebben a multkor egy amerikai sztárról azt irták... """. most már hajlandó mániás depresszióját kezeltetni....""
Igaz vagy hamis ... hogy a mániás kifejezést itt azt jelenti,.. az illetőnek valamiféle
A középamerikai népek teljjesitményének kiiismerhetetlen bizonyitékai... az azték piramisok, a maya romvárosok , Chichén Itza a legismertebb maja város.....stb..
Még várok egy kicsit, hátha van valakinek hozzáfűznivalója az igaz-- vagy hamis , kérdés lényegéhez...,,
A középamerikai náépek teljjesitményének kiismerhetetlen bizonyitékai... at azték piramisok, a maya rombűrpsok, Chichén Itza a legismertebb maja város.....stnn
Még várok egy kicsit, hátha van valakinek hozzáfűzni valója az igaz-- vagy hamis , kérdés lényegéhez...,,
Látod, érdekes kérdést tettél fel. Mi akkor az igaz. Végignéztem a közép-amerikai népeket, de erről nem találtam semmit. Persze az összes közép-amerikai nép nincs is feltüntetve a gugliban, de ők is tudtak egys mást. Csak azt tudtam írni amit találtam. Te tudod honnan tetted fel a kérdést. Válaszold meg és agyjál fel újat légyszíves.
Elnézést kérek, de a hőség megzavarta a gondolkodásom:
... ha Kre,előtt 2000-ban középamwerikai népek ismerték a mágnesességet.... akkor az nem régrbbi, mint a kinaiak 1000-re datált ismerete.
--- ha a köépamerikaiak ""ismerték"" nem jelenti ez azt, hogy valamire haszbálták is... bár ők nem voltak olyan híres utazók mint a kinaikat.-- legalábbis európa nem tudott semmit róluk..
Ha az előbbi kettő állítás igaz, akkor a feltett kérdés miért hamis...????
Egyes ásványok mágneses tulajdonságait már i.e. 2000 körül az ókori középamerikai népek is ismerték.
Az iránytűt az ókori Kinában időszámításunk kezdete előtt 1000 évvel alkalmazták az akkori szárazföldi utazók. A kocsikon vízzel telt edényben elhelyezett úszó falapra felerősített „delejes” lemezecske mutatta a déli irányt.
Ezt a készüléket vették át az arabok, majd közvetítésükkel (a 13. században) az európaiak.
,Igaz e ,,hogy az ókorban, a kinaiakat megelőzve egy másik nép már ismerte a delejes követ....... s ezzel minden korokat megelőzve használta az iiránytűt -- illetve annak ősét..????,,
Az állitás hamis mert a ""jelentéktelen embert"" nem választják kétsze ris ujra.... márpedig Ő nem csak egy cikluson át volt elnök..
""".....Ugyan Grant maga becsületes maradt, szemet hunyt közeli munkatársai korrumpálódása felett, és kiállt mellettük, mikor üzelmeik nyilvánosságra kerültek. Megakadályozta a polgári szolgálat reformját és 1872-ben ellehetetlenítette a Republikánus Párt berkeiben működő reformmozgalmat. Az 1873-as gazdasági válság okozta recesszió hatásait képtelen volt visszafordítani. Mindezek miatt a politikai szakértők az Egyesült Államok kevésbé jelentős elnökei közé sorolják, bár tekintélye az utóbbi években valamelyest megnőtt a feketék jogainak támogatása miatt.
1880-ban nem tudta harmadszorra is megnyerni az elnöki választásokat...."""
Ez így nem igaz, mivel a finn statisztikák szerint 187888 (egyszáznyolcvanhétezer-nyolcszáznyolcvannyolc) tavuk van. Ez az elnevezés mindössze annyit jelent, hogy nagyon sok tóval bírnak, ami az iménti adatból ki is tűnik.