Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Láttad már ezt a videót? Van benne egy mondat az ügyvéd úr az mondja hogy megváltozott a jogszabály és most már van megelőző jogos védelem tehát nem lehet ez a célja a jogalkotónak hogy elvonjon egy ilyen jól használható eszközt mint a gumilövedékes fegyver. Nos van egy másik videó is amit a gumilövedékesre töltöttem fel ahol egy jobbik képviselő firtetja a kérdést a parlamentben szóval szerintem DE ez volt a célja a jogalkotónak hogy elvegye ezt a fegyverkategóriát. :( Mert eléggé kevés sikerel zárúlt az érintett képviselő felvetése/javaslata. :/
Néha hatalmas öngólokat lehet olvasni a fegyverjoggal foglalkozó oldalakon:
1. idézet
-"Ne ostobasagokat tessenek fantazialni, hanem naponta nezni a kormany.hu belugyminiszterium/jogszabalytervezetek menupontjat, illetve a www.parlament.hu iromanyok alatt a folyamatban levo torvenyjavaslatokat.
HA es amennyiben ott megjelenik VALAMI, az a valosag, amit barhol mashol hallasz, olvasol: minden manipulacio, hazugsag, dezinformacio."
2. idézet
"Jog es Fegyver - FIGYELEM, EZ A MUZEALIS HÁTULTÖLTŐ ÉS MUZEÁLIS GUMILÖVEDÉKES FEGYVEREK TARTÓINAK ÉRDEKES INFORMÁCIÓKAT TARTALMAZ!
- Szakmai szervezetek Javaslata - Az utolso HIVATALOS kormányzati tervezet teljes szövege és indokolása! - szakmai szervezetek véleményezése, javaslatai a konkrét hivatalos tervezetről - a MEFLSZ és a Keserű Művek ezzel kapcsolatos közlemenyei, állásfoglalása
Összesen 11 oldalon foglalkozunk a témával!"
Na szerintetek a 2-es idézet tartalma megfelel vajon az 1-es idézetben foglalt véleménynek?
Csak még annyit, mindkettő idézet ugyanattól a személytől származik.....csakhát a példányszám mindennél fontosabb ugye.
Egész életemben irigyen néztem az ostobákat. Nekik soha nincsenek kétségeik, hogy igazuk van-e valamiben.
Másrészt az ostobaságuk következményeképpen egy szikrányi felelősséget sem kell érezniük mások iránt, akik esetleg nem értenek meg dolgokat és ez hátrányos lehet számukra.
De a legirigyebb mindig is azokra voltam, akik még a dolgok bekövetkezte után is sziklaszilárdan vallottak és terjeszetettek egetverő marhaságokat. Akik a legcsekélyebb belátóképesség nélkül képesek másokra jelzőket aggatni.
A tudatlanság óriási előny az önbecsülés megszerzésénél.
Te még mindig azt hiszed, hogy én vagyok az egyetlen, aki ekként értelmezi a jogszabályt. A gumilövedékesben láthatod, hogy a Jobbik már felvetette a témát a parlamentben.
Neked szerintem az fáj, hogy sok témában fejtek ki véleményt. Ez amolyan testi hiba, a túlzott iskolázottsággal együtt jár.
Hihetetlen szórakoztató azt tapasztalni, hogy amit ideírok, az hatással van a jogszabály változásokra.
Pár hónapja itt háborogtam, hogy az intellektuális és kötelesség mulasztásos bűncselekmények miatt kiszabott büntetés esetén is, a mentesülés után öt évig nem kephat engedélyt, mert a jogszabály mindent összemos.
Na hálistennek hatalmas az olvasottságom és mi történt? Új jogszabálytervezet itt:
- a lőfegyvernek minősülő fegyverekkel lehet csak lőtéren lőni, kivéve a vadászfegyverekkel vadászterületen, illetve az önvédelmivel bárhol, ha a jogos védelmi helyzet fennáll.
Sokadszorra írom le, hogy Mgayarországon un megengedő típusú jogi szabályozás van érvényben, azaz az égadta világon mindent szabad csinálni, amit jogszabály kifejezetten nem tilt, vagy engedélyhez nem köt.
Ha MKH kártyával rendelkezik a 7,5 J-os légpuska, akkor is használhatod a saját portádon!
A flóbert hiába 7,5 J alatti, de tűzfegyvernek minősül és ezáltal csak lőtéren használható.
A csúzli az KKVE-nek minősül de csak közterületen, a portádon löhetsz vele.
Sajnos nem minden rendőr ismeri a jogszabályt, mert az előljáróik nem ismertetik velük a jogszabályokat.
Csak a lakóhely szerinti Igazgatásrendészeti előadóhoz érdemes fordulni tanácsért, mert azok többé-kevésbé tisztában vannak vele.
Többször ítam már, hogy az autóm csomagtartójában lévő éles fegyverem meletti tokban tárolt 7,5 J alatti légfegyveremről is kérte az igazoltató rendőr az MKH kártyát. Megkérdeztem tőle, hogy a nem engedély köteles légfegyverhez miért kéri a kártyát? Azt válaszolta, hogy így lettek eligazítva, hogy ahhoz is kell a közterületen való szállításhoz! Ha nincs nálam az MKH kártya, akkor lefoglalta volna és egy herce-hurca kör után valamikor visszakaptam volna ki tudja milyen állapotban.
Eddig is köszi, de mi a helyzet a jellegét tekintve: Muzeális fegyvernek? Szintén engedélymentes és startpatronnal, valamint légfegyverlövedékkel műkszik? Ez az
Tudtommal riasztópisztoly használat nem tiltott, kivétel ha a szomszédok zsennyegnek miatta-ahogyan a mellékelt ábra mutatja. Azonban a rendőrség még az önvédelmi fegyverhasználatot is kivizsgálja, ehhez pedig először is elkobozza az eszközt, majd a független magyar bíróság megállapítja hogy történt-é valamilyen szabályszegés, vétség vagy bűntett. Úgyhogy szerintem visítva el kell hányni minden ilyen eszközt, és nagyon vigyázni hogy a rendőrség hatáskörébe eső cselekedetektől távol tartsuk magunkat. A hangulat lőporos, és a rendőrség kivételes éberséggel ugrik minden ilyen cselekményre.
Valószínű, hogy a "norvég" tolvajokat így próbálta távol tartani a portájától. Nem csodálkoznék, ha szétlopták volna a portáját, amíg a sünök vendégszeretetét élvezte.
A légfegyveres részéhez tudok hozzászólni. Lakáson belül minden további nélkül használható a légfegyver (természetesen 7,5J alatti eszközről van szó). Ha pl. a kertben szeretne az ember célbalőni, az csak úgy lehetséges, hogy a lövedék semmiképpen se hagyhassa el a telekhatárt.
Ettől függetlenül egy félős vagy ideges szomszéd, kitalált indokkal kihívhatja a rendőrséget.
A többi eszköz legális használatáról nem tudok nyilatkozni. Engem konkrétan a lakótelepi környezetben történő pirotechnikai eszköz indítása, riasztópisztoly segítségével érdekelne (magyarán tűzijáték rakéta fellövése). Szabad, nem szabad?