Keresés

Részletes keresés

Juleska Creative Commons License 2010.11.24 0 0 291

Nézd, én úgy látom, hogy nincs 100% -os hatékonyságon működő nevelési módszer. Kb. a "nem tiltom, de elmondom, hogy miért nem tartom jónak"

Igen, így látom én is. Ezért fogalmaztam úgy: "Ha viszont sikerül úgy nevelni..."

Előzmény: ecinereb (284)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 290

Miért, aki abortuszra megy, az a saját életéről dönt szerinted?

Előzmény: vizinikk (286)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 289

Itt is többen közölték.

Előzmény: Ordas_farkas (287)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 288

Természetesen. Mindig is úgy gondoltam, hogy a közösség nem hagyhatja magára a gyerekeket, akárki is a szülejük.

Előzmény: vizinikk (275)
Ordas_farkas Creative Commons License 2010.11.24 0 0 287

Nem közlik.

Azt közlik, hogy jobb ha az anya döntheti el, hogy jobb-e a gyereknek meg nem megszületni.

Előzmény: Törölt nick (279)
vizinikk Creative Commons License 2010.11.24 0 0 286

na most, pont ezt a döntést óhajtják lehetetlenné tenni.

Előzmény: Törölt nick (285)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 285

Döntse ezt el mindenki maga a saját életéről. Aztán felőlem lehet hiteles is. : )))

Előzmény: vizinikk (281)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.24 0 0 284

Nézd, én úgy látom, hogy nincs 100% -os hatékonyságon működő nevelési módszer. Kb. a "nem tiltom, de elmondom, hogy miért nem tartom jónak", ami a legszélesebb döntési teret és felelősséget adja a gyereknek (az meg közhely, hogy a gyerek érezni akarja, hogy ő dönt), nagyobb az esély, hogy nem próbálja ki, vagy ellenőrzött körülmények között próbálja ki. A ki mikor kezdte kérdés meg viszonylag sokat vizsgált, és szerintem is van egy olyan vonulat ma, hogy márpedig teljesen oké már az általános iskolában. Azért vannak annak is jelei, hogy ennek is született a fiatalok között ellentézise, amiről mondjuk nehezen dönthető el, hogy a nagy szabadosságra adott "lázadás", vagy a körültekintőbb nevelés, felvilágosítás eredménye-e.

Előzmény: Juleska (274)
Juleska Creative Commons License 2010.11.24 0 0 283

Ok, de azt ugye te is tudod, hogy Te vagy maga a fehér holló...

Tudom.... sajnos... :(

Előzmény: Ordas_farkas (276)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 282

Ahogy érdemes azon is, hogy egy abortuszra menő egy másik életről dönt.

Előzmény: asta (257)
vizinikk Creative Commons License 2010.11.24 0 0 281

csaxólok, bizony, van ilyen.

Előzmény: Törölt nick (279)
vizinikk Creative Commons License 2010.11.24 0 0 280

ritkaságszámba mész (sajnos) mint a fehér holló. de vajon miért van az, hogy a normális gondolkozás nem, csak a hülyeség ragályos?

anno volt egy olyan kolléganőm, aki ratkó áldásos tevékenysége révén "kapott" egy nem kívánt - akkor tizenéves - gyereket egy nős férfitől.

a pasas persze nem vállalta, stabil kapcsolata a gyerekmiatt később sem lett, frusztrációját a szerencsétlen fiúgyermeken vezette le, aki ezt enyhe retardáltsággal viszonozta. sem ő, sem a gyerek nem járt még csak az eseti elégedettség közelében sem.

nem elég nekünk a hajléktalanná vált szülők intézeti elhelyezett gyerekeinek tragédiái, még egyebeket is kell generálni ezekhez?

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 279

Dehogynem. Az az első, hogy közlik, hogy annak a gyereknek jobb nem megszületni.

Előzmény: Ordas_farkas (254)
kilógó lóláb Creative Commons License 2010.11.24 0 0 278

Halmai, közismerten szadis ún. alkotmányjogász rémhírkeltésén kívül van a valami konkrét infó is a hírre, vagy csak ez is csak egy újabb ballib maszturbációs rettegőtopic?

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 277

"2. Ugyanakkor az azért érdekes, hogy az abortuszpártiak ítélkeznek (bigott katolikusok megnevezéstől akármeddig), de azt megkövetelik, hogy az ő nézeteiket tiszteletben tartsák."

Pont ez jutott nekem is eszembe.

Előzmény: ohrana (249)
Ordas_farkas Creative Commons License 2010.11.24 0 0 276

"...én 26 évesen vesztettem el, a feleségemmel, és neki is én voltam az első..."

Ok, de azt ugye te is tudod, hogy Te vagy maga a fehér holló...

vizinikk Creative Commons License 2010.11.24 0 0 275

na ja. de ha ekkora felelősséget érzel más magzata iránt, vajon hajlandó vagy-e ezt a felelősséget anyagiakban is vállalni?

Előzmény: Törölt nick (273)
Juleska Creative Commons License 2010.11.24 0 0 274

mi sem voltunk mások, csak felnőttként másként látunk dolgokat

Kapaszkodj: én 26 évesen vesztettem el, a feleségemmel, és neki is én voltam az első. :)

Lehetőségem lett volna rá, de nem éltem vele. Mondjuk ezt sokan még a közeli barátaim közül sem hiszik el nekem, de így igaz. :p

Már csak arra volnék kíváncsi, ki állítja be követendőnek?

Pl. a sok hülye csitri egymás között.

Nem a szex tiltásáról beszélek, azzal csak azt lehet elérni, hogy a gyerek hamar megtanul hazudni. Ha viszont sikerül úgy nevelni, hogy ne abban keresse az önazonosságát, hogy a többség hülyesége után megy és ne akarjon beállni a sorba, akkor van esély rá, hogy nem fog idejekorán kalandokba bocsátkozi, és teherbe sem esik.

Ami magát az abortusz-kérdést illeti: gyilkosságnak tartom, de két lábbal állok a földön, és tisztában vagyok azzal, hogy ha egyik napról a másikra tiltani kezdenék ahelyett, hogy inkább a megelőzésre fektetnének nagyobb hangsúlyt, akkor abból csak a már említett illegális abortuszklinikák, kontár orvosok kezei között megnyomorodó vagy elvérző lányok, meg abortusz-turizmus származna. :(

Előzmény: Törölt nick (269)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 273

"Mi közöd van neked ahhoz, hogy bárki is mit tesz a saját életével?"

Nekem pl. totál mindegy, hogy ki mit tesz a _saját_ életével. A sajátjával. Csak épp az abortusz nem a saját élettel való tevés.

Előzmény: asta (200)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 272

"Hogy veszed a bátorságot, hogy bárkit is elitélj?"

Nahát, eddig azt hittem, véleményszabadság van... : )))

Előzmény: asta (200)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 271

Biztos módszer nincs, így jártunk, de messze nem csak ebben az ügyben. Normális felvilágosítás kell, valamint kevésbé prűd hozzáállás a szülők részéről, ha a téma felmerül, az abortusz lehetőségét pedig meg kell hagyni. Ettől még az nem lesz kívánatos megoldás.

Előzmény: Juleska (268)
bocsmaci Creative Commons License 2010.11.24 0 0 270

Nem lennék ellene a dolognak, bár szerintem nem rögtön in medias res kéne kezdeni. Többet árt, mint használ. Először is nem úgy kellene felvilágosítani (ha lehet annak nevezni a sok rizsát) a mai gyereket, ahogy teszik, plusz nem akkor. Mi pl 8. o.ban kaptunk erről egy 1-2 órás fejmosást, abortuszfilmekkel tűzdelve, plusz egy egészségügyi csomagot. Ezzel az egyszerűbb értelmű gyerek nem sokra megy. Plusz jó lenne, ha a jó minőségi óvszer nem 600 Ft-ba kerülne (tudom, hogy a gyógyszer olcsóbb, de egy 13 éves ne szedjen hormonokat!!!). Ahelyett a mai gyerek inkább vesz egy doboz cigit, hogy utána elszívja. Kis túlzással, de sosincs jó vége annak, ha valamit csak egyszerűen megtiltanak.

Juleska Creative Commons License 2010.11.24 0 0 268

Egy jónak induló hozzászólást sikerült elrontanod a végére azzal, hogy a másik végletből hoztál példát.:))

Éppen azért hoztam, hogy ilyen is van, nem lehetetlen egy leánygyeremeket úgy nevelni, hogy ne kívánkozzon idejekorán szexuális kapcsolatba. És nem azért, mert ronda a kiscsaj, sőt...

Lehet ezt butaságnak nevezni, lehet középkorinak titulálni (lásd pellengér, vasárnapi mise elmulasztása), mégsem hiszem, hogy tud bárki is biztosabb módszert mondani a kamaszterhességek, meg a nemibajok terjedése ellen, mint a házasságon belüli nemi élet, vagy legalábbis a monogámia.

Ja, hogy képben legyetek: igen, hívő keresztény vagyok.

J.

Előzmény: Törölt nick (261)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2010.11.24 0 0 267

A mosolygós ember az felesleges luxus. Nem azért vagyunk a világon, hogy azt élvezzük.

Előzmény: Ordas_farkas (258)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.24 0 0 266

Nézd, ha a tampont reklámozni feladata, akkor simán mentálhigiénés szempontból ez is az lehet.

Előzmény: Galádriel (264)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.24 0 0 265

Keresztény hívőként mondom: nem érdekel, hogy mit mond x és y EGYHÁZ.

Nem hiszek a korporalista államban, ergo a szavazók döntenek, nem az ilyen-olyan testületek.

(Ami a tapasztalatot illeti, akkor most az jönne, ugye, hogy mekkora is a katolikus papok tapasztalata családi ügyekben. Meg hogy hány abortusza volt a plébános "házvezetőnőjének". De nem mondom.)

Előzmény: ohrana (259)
Galádriel Creative Commons License 2010.11.24 0 0 264

Biztos, hoyg az állam szerepe ezt megtanítani a gyerekkel?

Előzmény: ecinereb (260)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 263

"Pedig a nagyszülők szeretetben nevelték.

Én ilyesmot nem kívánnék sem a kislánynak, sem a gyerekének."

Hát, vannak, akiknek semmi nem elég. : )))

Előzmény: asta (162)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 262

A másik lehetőség ebben az esetben a halál. Azt érdemelné a "gyerek"?

Előzmény: G.B.Bejja (127)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 261

Egy jónak induló hozzászólást sikerült elrontanod a végére azzal, hogy a másik végletből hoztál példát.:))

Előzmény: Juleska (243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!