Keresés

Részletes keresés

cx 25 tri Creative Commons License 2014.07.19 0 0 7895
Igen ez így van! Köszönhetö a Roman es Afrikai csloknak!!!
Előzmény: tessloff (7894)
tessloff Creative Commons License 2014.07.19 0 0 7894

Lehet, hogy csak a boncoin szivat, valamiert az remlik, hogy a nem francia IP cimekrol csak korlatozott hozzaferest biztosit.

Előzmény: afitos (7892)
tessloff Creative Commons License 2014.07.19 0 0 7893

A topik amit korabban ajanlottam errol szol illetve van egy masik is Marseille,  Nizza, Monaco cimmel. Olvasd vegig oket nem tul hosszuak sok erdekes es szep dologrol van bennuk szo. Ha viszont ekkora kanyart teszel vedd figyelembe, hogy Francaorszagban az autopalya nem olcso mulatsag. Az utkoltseg szamitasakor szamolhatsz kb 2×es benzinkoltseggel igy nagyjabol jo leszel autopajadij ugyben is...

Előzmény: melcsi1984 (7891)
afitos Creative Commons License 2014.07.19 0 0 7892

Sziasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni Tőletek!

Touluse mellől- egész pontosan Bouloc-ból szeretnék saját részemre egy Oldtimer jellegű autót megvásárolni, és kölcsönkért trailerrelel hazahozni. Kérem, ha valaki ott, vagy nagyon közel lakik és úgy érzi tudna segíteni, akkor írjon nekem az afitos@freemail.hu címre.

A segítségkérés arra vonatkozik, hogy küldenék egy Magyar nyelven megírt kérdést, amit szeretném ha lefordítana az eladó részére (a hírdetés a leboncoin.fr honlapon található, telefonszám sajnos nincs megadva az eladó részéről). A kapott válasz alapján dönthetnék a vásárlásról. Persze az lenne az ideális, ha személyesen meg tudná nézni az autót. Megköszönném ha felvenné velem a kapcsolatot. Köszönettel: András (Természetesen telefonon visszahívom! T:36-30/3002240)

melcsi1984 Creative Commons License 2014.07.19 0 0 7891

Még egy kérdés? Ugy döntöttünk hogy monaco-bordeaux fele mennénk, mit érdemes megnézni arra?

melcsi1984 Creative Commons License 2014.07.19 0 0 7890

Lehet hülye ötlet, meg nem is láttam még ezt a faisselle-t, de esetleg egy kis zselatinnal nem lehetne rajta segiteni hogy sütibe jó legyen?Mondjuk én is néha inkább csináltam turót, de elöször is nem volt egyszerü normális tejet szerezni, meg valahogy szerintem nem lett az igazi.Mondjuk ezt  már lehet bebeszéltem magamnak, mert valahogy nem szerettem nézni hogy napokig kint van a tej mire megalszik.

Előzmény: tessloff (7884)
cx 25 tri Creative Commons License 2014.07.19 0 0 7889
Friss citrom leve , habverővel gyorsan "verni" es felkeményedik! Cukor ízles szerint a végên hozzá keverve! Paprika a Cora-ban kaphato!
Előzmény: tessloff (7884)
tessloff Creative Commons License 2014.07.19 0 0 7888

Talaltam kolbaszt, fustolt sajtot, krumplinyomot, bort, palinkat, de turot nem....

Előzmény: tessloff (7887)
tessloff Creative Commons License 2014.07.18 0 0 7887

Hat nem hiszem, egy Bretagne Aquitaine kiruccanast megerne egy turos palacsinta, kicsit sokba kerulne....:-D Parizsban is vannak orosz, lengyel, nemet meg talan meg egy magyar bolt is de eddig meg nem vettem a faradsagot. A magyar bolt azt hiszem foglalkozott csomagkuldessel is. Mindjart utananezek....

Előzmény: pannaszofi (7886)
pannaszofi Creative Commons License 2014.07.18 0 0 7886

Na ezt megpróbálom. Ha van időm amikor Bordeaux-ban vagyok elmegyek az orosz boltba. Na ott van igazi túró :-))) Tegnap is vettem. Csinálok túrós palacsintát. 

Előzmény: Törölt nick (7885)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.18 0 0 7885

Ami a legjobban hasonlít a magyar túróra, az a "fromage de brousse". Csodálkozok, hogy a tifosiknél az nem kapható.

Előzmény: melcsi1984 (7881)
tessloff Creative Commons License 2014.07.18 0 0 7884

A faisselle igazan csak turoscsuszanak jo mert tul folyekony barmifele toltelekbe. Talan valami kendobe akasztva kicsopogtetve hasznalhato masra is. Meg nem teszteltem lehet, hogy egy probat meger

Előzmény: melcsi1984 (7881)
farapuci Creative Commons License 2014.07.17 0 0 7883

Orange, meg a többi felsorolt   kártyát csak akkor vegyél ha szereted, hogy állandóan szopatnak.

Van annál sokkal jobb,

Előzmény: sándor1000 (7880)
pannaszofi Creative Commons License 2014.07.17 0 0 7882

Szia

hát a túró kérdésben ne reménykedj! Sajna! Van egyféle a Danone csinálja nagyon drága és az van ráírva hogy cottage fromage. Olyan kicsi dobozban van mint a krémtúró. 4 van egybe csomagolva. Az talán de horror az ára! Én csinálni szoktam de ritkán itthon tejből. Meggy az van legalábbis a mi környékünkön. Van itt piac igazi termelős sztori imádom. Lehet ott is találsz majd olyan helyi piacot. Különben ha találsz piacot ott mindent meg tudsz venni. Zöldség gyümölcs aszalt gyümölcs sajtok hús fűszerek mindenféle kenyér és mindez termelőktől szóval én nagyon szeretem ezt.

Netet csak feltöltőset tudsz venni amíg nincs itteni bankszámlád. Itt a bankszámla mindenhez kell.

Fapados repülőjárat más városból is van mint Párizs. Írj majd közelebbit hová költözöl és leírom hol találsz fapados járatot.

Én Bordeaux mellett lakom egész délen de az óceán itt is hideg úgyhogy sztem ott is hideg a víz de az óceán szuper. Imádom!

Hát ha szeretnél még tudni valamit kérdezz nyugodtan. Itt ami nincs az a pirospaprika, kolbász(ha szereted a jó magyar kolbit). Más mindent megtalálsz, és finom dolgokat is. Még tuti savanyú káposztát is lehet venni de csak téli időszakban van. Tehát nyáron nem főzünk káposztás ételt :-)))

Na de most már befejezem mert eszembe jut mindig valami.....

Előzmény: melcsi1984 (7877)
melcsi1984 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 7881

Köszi szépen a sok infót, ahogy látom kajaügybe nem fog sokat változni a helyzet. Mondjuk erre a turóra kiváncsi leszek, hogy lehet-e vele valamit kezdeni, de ha már ízre megközeliti az otthoni turót az már valami az olasz ricotta után.

Előzmény: tessloff (7878)
sándor1000 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 7880

Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy szeretnék egy (feltöltős) francia orange sim kártyát, de sajnos Magyarországon ezt lehetetlen beszerezni.
A Francia orange hivatalos honlapján lehet rendelni, de csak Franciaországon belül.
http://boutique.orange.fr/mobile/carte-prepayee-mobicarte
Ha minden igaz egy ilyen sim kártya 2 euro.
Tudna nekem valaki segíteni abban, ha az ideje engedi, hogy elmegy egy Orange üzletbe, vagy megrendeli online és elküldi nekem Magyarországra? Természetesen kifizetem a kártyát és a postát is.
Ha valaki tudna nekem ebben segíteni az kérem írjon rám.
Köszönöm.
Üdv. Sanyi

tessloff Creative Commons License 2014.07.17 0 0 7879

Kicsit megbolondult a forummotor a vegere: szoval a Dél-Franciaország rejtett szépségei topikrol beszeltem

Előzmény: tessloff (7878)
tessloff Creative Commons License 2014.07.17 0 0 7878

A 4 legnagyobb internet es mobiltelefon szolgaltato: SFR, Bouygues, Orange, Free. A legutolso kicsit kilog a sorbol, mert nincs hagyomanyos ertelemben vett ugynokseghalozatuk (legalabbis csak nagyon keves) hanem a neten keresztul lehet bejelentkezni hozzajuk. A masik haromhoz becsattogsz es veszel egyet avgy husegszerzodessel vagy anelkul. Ezen az oldalon talasz egy gyujtemenyt azt hiszem a teljesseg igenye nelkul, de kiindulopontnak eleg lesz. A husegszerzodesekhez lakcimet igazolo papirost kernek, (gazszamla, villanyszamla stb) ha ilyened meg nincs akkor a szallasadod irjon egy papirt (declaration sur l'honeur) miszerint valojaban nala laksz, aztan kerni fognak meg egy  RIB-et (Relelvé Identité Bancaire) magyarul egy bankszamlalszamot igazolo papirost ami a bankodnal kaphatsz, (ki lehet nyomtatni a penzkiado automataknal, vagy a csekkfuzetekben is szokott lenni, de mivel uj kliens leszel kerjel egy parat rogton a szamlanyitaskor az ugyintezotol, mert sok helyen lesz ra szukseged.

A munkahoz legjobb es legmegbizhatobb nethez ugy juthatsz ha otthonra beszerzel egy "box"-ot (egy  modem egy wifi router-rel kombinalva) raadasul ez megoldja a hazatelefonalast is, mert M.o korlatlanul hivhato a boxxal egyutt jaro vezetekes telefonrol. Ehhez termeszetesen az kell hogy egy hagyomanyos alberletben lakj valahol.

Vasarlas:

tejföl - crème fraiche épaisse

turó - faisselle izre megkozeliti, de az allaga teljesen mas sokkal folyekonyabb

meggy - griottes letezik de meg is kell talalni szemely szerint tobb mint 10 ev alatt egyszer sem lattam...

gesztenyepüré - a klaszikus otthon kaphato kompakt verzioban meg nem talalkoztam vele csak mar habositott verzioban (mousse à la creme de marron)

háztartási keksz: izre a "casse croute"-nak nevezett keksz hasonlit hozza de meretben sokkal nagyobb

mák - pavot lehet kapni csak keresgelni kell egy kicsit

Bretagne-ban meg nem jartam, de vannak nagy homokos tengerpartok is ahol egyszerubb furodni mint a sziklas reszeknel bar a viz nem a legmelegebb ;-), latnivalok ugyben nezz at topikba ott most epp Bretagne-rol van szo.

www.free.fr/

Előzmény: melcsi1984 (7877)
melcsi1984 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 7877

Sziasztok!

Hétfőn megyek ki Franciaországba dolgozni.Lenne egy pár kérdésem, hátha valaki tudna segiteni:

Az első és legfontosabb hogy nagy szükségem lenne internetre, mivel jelenleg honlapokat is csinálok. Milyen lehetőségek vannak hogy gyorsan internethez jussak?Esetleg  ha el tudnátok egy pár szolgáltató weboldalát küldeni. Mondjuk nem lesz egyszerü mert egy szót se beszélek franciául... Nem is tudom otthon pontosan hogy mondják mi ilyen kulcsos netnek mondjuk, mert itt olaszba leforditva ugy mondják, ami ilyen pendriveról megy, szóval olyat esetleg lehet gyorsan szerezni francia papirok nélkül?Más lehetőség?

Telefonkártyát milyet érdemes venni?Esetleg van olyan ahonnan olcsón lehet hívni magyarországot?Magyar papirokkal lehet intézni?Mondjuk szerződésem lesz, de gondolom idő amire minden papirja megjön az embernek.

Fapados repülők csak Párizsból indulnak?Eddig csak onnan találtam.

Ezek közül mit lehet kapni kint:tejföl, turó, meggy, gesztenyepüré, háztartási keksz,mák?Mondjuk ezekre ugyis rájövök idővel :)Mindenesetre örülnék ha lehetne valamelyiket, mert 10 év olaszország után megváltás lenne ha lehetne ezeket kapni.

Bretagne környékén mit érdemes megnézni?

Az óceánparton is vannak kiépitett fürdőzésre alkalmas helyek vagy ez csak inkább délre jellemző?Nagyon hideg a víz?

Köszi mindenkinek :)

40oz Creative Commons License 2014.07.15 0 0 7876

Köszi szépen a sok infót, ha aktualizálódik a dolog, még jelentkezem!

Előzmény: pannaszofi (7873)
farapuci Creative Commons License 2014.07.14 0 0 7875

https://www.youtube.com/watch?v=bZKbYvVyQKM

farapuci Creative Commons License 2014.07.14 0 0 7874

https://www.youtube.com/watch?v=hyPw43VI744

pannaszofi Creative Commons License 2014.07.13 0 0 7873

Szia,

azt javaslom nézz körbe a neten. Sok borászatnak van honlapja. Van itt egy magyar ismerős, akinek a férje egy nagyon jó borász. Esetleg keresd meg őket. Azt javaslom írj a hölgynek egy mailt de időben, hogy jönnétek és tudna e munkát biztosítani. Nyugodtan írj neki magyarul. A neve Zita Dubois. A honlap http://chateau-cassagne-haut-canon.com/. Hivatkozni ne hivatkozz rám kérlek, mert én nem ismerlek és nem vállalhatok felelősséget értetek. Zitával nagyon jó a kapcsolatom és nem szeretném ha ez változna. Egy emailt megér!

Ha sikerül valamit intézni ha gondolod írj róla. Én szüreteltem itt egyszer, érdekes viszont igen fárasztó munka:-))))

A kijutásról!

Repülő Párizsig és TGV vagy fapados kombináció ryanair, easyjet, wizzair Budapest Bordeaux. Azt hiszem innen talán (Bordeaux-ból) Milánó felé de ennek utána tudsz járni. Ami még olcsó az a busz a népligettől Bordeaux-ig. Ha jól tudom 30 egynéhány óra. TGV jegyet lehet venni 25 eur körül is, de időben kell foglalni. Nézz rá az sncf.fr oldalon. Beírva Párizs Bordeaux, időpont és kihoz mindent! A repülőről kérek Neked infót mert az ismerőseim szoktak vele jönni menni. Ha párizs felé jöttök Párizsig van esyjet és ryanair érkezik párizs mellé. Busszal lehet bemenni a vasútállomásra. Ez érvényes mindkét párizsi repülőtér és a vasútállomás között is (Montparnasse). Van olyan TGV ami a repülőtérről megy(Charles de Gaulle). Sok a lehetőség....

Ha van konkrét írj és amiben tudok segítek. 

Üdv

Előzmény: 40oz (7865)
pannaszofi Creative Commons License 2014.07.13 0 0 7872

Hát nem jól tudod! Borászata válogatja, ki milyen módszerrel szüretel itt. Én ismerek olyan borászatot, ahol kézzel szüretelnek és olyat is ahol géppel. Sőt vegyesen is csinálják. Képzeld el még olyat is láttam, hogy szántottak kézi erővel, tolta a nő az ekét! Érdekes volt!

Előzmény: farapuci (7866)
farapuci Creative Commons License 2014.07.11 0 0 7871

Feldúlják Spanyolországot a több százezer elrabolt csecsemőért

http://www.origo.hu/nagyvilag/20120509-gyerekrablasok-kisertik-spanyolorszagot.html

farapuci Creative Commons License 2014.07.11 0 0 7870

https://www.youtube.com/watch?v=gEjJcj_7jlw

farapuci Creative Commons License 2014.07.10 0 0 7869

Előzmény: farapuci (7864)
farapuci Creative Commons License 2014.07.10 0 0 7868

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=teZTzstOYy4

farapuci Creative Commons License 2014.07.10 0 0 7867

Ötgyerekes anya rabolta el a csecsemőt

Tavasszal elvetélt, ez lehetett a motivációja a 38 éves nőnek, aki felkészült az egynapos Hédi felnevelésére. Tovább »

forrás: Index.hu

farapuci Creative Commons License 2014.07.10 0 0 7866

Én úgy halottam, hogy arra felé nem kézzel szüretelnek, hanem gépekkel.

Vagy sikerült már a munkát  lefoglalni?

Előzmény: 40oz (7865)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!