Nálunk 21 hónap van a két lány között, mondjuk az hárommal több, mint a másfél év, de nem hiszem, hogy az a pár hónap lenne a döntő. Én is azt gondolom, hogy a környezet (szülők, rokonok viselkedése, szokások, életforma...) sokat számít, de szerintem a gyerekek személyisége a döntő, illetve az, hogy egymáshoz mennyire illenek. Nálunk szerencsére kevés balhé volt, jóban voltak mindig, kisebb villongások persze vannak, de pl. sose bántották egymást.
A kis korkülönbség nálunk leginkább engem viselt meg :), de csak mert úgy érzem, hogy nekem sok volt az a két terhesség olyan gyors egymásutánban.
Nekem ugyan ez volt, Nálam is első kettő között másfél év van. (Nálunk mondjuk most már inkább a kicsi üti a nagyot a játékkal) Én most majd attól tartok, hogy a nagyobb oviba megy ősszel a kicsi még nem mehet (2 lesz 1 hó múlva), és hát semmit nem hajlandó a Nővére nélkül. Remélem az új kistesó majd leköti valamennyire :)
csak bíztatni tudlak. nálunk is másfél év van a két lányom között.
az első hat hónap nagyon egyszerű volt. majd elkezdett a kicsi kúszni és elkezdte a kezébe venni a játékokat. akkor kapta az első ütést, csípést stb. onnantól kb. 1, de inkább 1.5 év őrült harc, állandó bántás a nagyobb részéről. közben a kicsi is megedződött, volt, hogy egy tincs hajat kitépett 1 mp alatt a nagyobbik copfjából. volt, hogy úgy éreztem, ez nem igaz, ez rémálom. pl. a nagy odament a békésen játszó kicsihez és homlokon harapta, a szeme felett. ott voltam mellettük, és egy pillanat alatt kitört a háború.
pedig kínosan odafigyeltünk, hogy külön is legyen velük apjuk, anyjuk, nagyi is és mindent mindenki kapjon stb. büntetésként sarokba állítás volt néha, de az nem nagyon használt, inkább térválasztóként ültem anappali közepén velük....
aztán valahogy ez elmúlt, most 2 év 2 hónapos a kicsi, a nagy aug-ban 4. és összenőttek, szeretik egymást. ha egyiknek adok túró totyit (így hívják:), azonnal ad a másiknak is. jól játszanak, csak együtt fürdenek, egy szobát akarnak stb. szóval, most ezzel én nagyon boldog vagyok.
Nem biztos,hogy keserves,csak össze kell szokni ,más napirendet kitalálni.Nekünk 3 év 2 hónap lesz. én hamarabb szerettem volna kistesót,de nem úgy alakult.
Van egy ismerősöm ,akinél ennyi a korkülönbség a 2 fiú között. Eleinte elkélt a segítség,de most amikor a kicsi majdnem 3 teljesen összenőttek. És nincs féltékenykedés. Gratulálok hozzájuk!
Napi egy magne b6 az semmise, úgy értem rosszat biztosan nem tesz, de lehet, hogy konkrétan semmit se tesz :) de aggódni miatta biztos, hogy nem kell :))
Fiammal én is a citrici-t szedtem. Kis szurkálások vannak néha ,de ilyen a fiammal is volt. napi egy magne b6-ot vettem be szombat óta. Annyira örültem a jó hírnek a dokinál,hogy sok mindent elfelejtettem megkérdezni. Ezért is jó,hogy itt tudunk tapasztalatokat cserélni.
magne b6-ot nemhogy szabad, de görcsök esetén kifejezetten ajánlott is. de azért mindenképp konzultálj majd erről az orvosoddal, hogy mennyit, meddig, és ha nem elég jó a magne b6, van más is. olcsóbb is, hatékonyabb is. csak nem reklámozzák. én az egész terhessége(i)m alatt görcsöltem, keményedtem, és nekem a magneb6 nem hozott "megnyugvást", pedig napi 3x2-t szedtem. aztán a sokkal barátibb árú magnesii citricii-ből napi 2db azonnal csodát művelt(vénymentes, 10db 300 Ft, tehát 30 db is 1000 alatt, míg a magne b6 extra 1650 Ft).
igen, gyorsabban, sokkal:) Nem nagyon van idő most elmélkedni, jobban pörögnek az események, észbe sem kapok, és már megint uh (most pl. kicsit nyafka is vagyok, hogy minek ilyen gyakran...).
De jó,hogy már ott jársz. Látom neked is a második babó?! Nem is lesz sok köztük a korkülönbség!:) Most gyorsabban telik az idő ,mint az elsővel? mert én arra számítok,hogy így lesz.
Sziasztok! El van veszve mindenki. Ma voltam dokinál és 4.7mm petezsák van!! Nem kiabálom el,mert sajnos tudom mik történhetnek! Szedek mától femibiont. volt pár nap,amikor pici görcsök voltak és szedtem pár napig magne b6-ot,szabad ezt ilyenkor? és a mazsolám!!!!!!!!
a hivatasost ugy ertem, hogy allamilag elismert es hivatalos pecsetet te nem tudsz tenni a forditasaidra...es odahaza az a szent. (kiveve a konzulatust, ok nem ragaszkodnak ehez). A hazassagi papirok szemelyi adatainal is mindenhol kertek a hivatalos forditast (nekunk meg meg pluszba azt a sorsverese apostille pecsetet is ra....)
Te 5 perc alatt, de megbantasi szandek nelkul, te nem vagy hivatasos fordito gondolom :D:D OFFI altal huitelesitett forditast szoktak kerni szemelyes papirokrol, azt meg te nem csinalhatsz. Illetve dehogynem, de akkor is le kell adnod nekik a vegeredmenyt (az offinak) felulhitelesitesre, es az sem ket filler, es gondolom az sem azonnal megy (sot tuti) max talan gyorasbb.
A konzulatuson (ez nem kovetsegi tema) itt is megcsinaljak hivatalos forditas nelkul, ez az elonye a dolognak. Hatranya, hogy nekem (neked is mar ugye) messze van, valamint a diplomaciai posta miatt meg sokkal lasabb az egesz mert hazakuldik meg vissza. De asszem anyakonyveztetest siman megcsinalnak most is. Utlevelet mar nem.
Ugy tunik anyagi okok miatt en nem fogok tudni iden hazamenni, akkor nekem majd marad a konzulatusi verzio.
mi az hogy tobb het???? en 5 perc alatt leforditom :) arra gondoltam, a francia nagykovetsegen fordittatom (vagy leforditom es kunyeralok toluk egy pecsetet), de ezek szreint ez nem ilyen egyszeru... (eddig ezt is a nagykovetsegen inteztem, nekik forditani sem kellett, ugye ok beszelik a nyelvet) elore latom ra fog menni az otthon toltott honapom erre.... (igaz, max hazarepulok meg pluszban augusztusban)
Apasagi odahaza is teheto, amennyiben anyuka nem 300 napon belul valt el a szules datumatol vissza, mert akkor nem lehet :) De amugy igen. Itt meg apasagi nyilatkozat is kell, meg is allt az eszem. Bar minket ez nem erint :)
Szerintem nem fogod tudni anyakonyveztentni ennyire pikk-pakk, mertfix, hogy hivatalos szuletesi forditast fognak kerni, szoval ha van odahaza valakid aki kozel van az OFFIhoz es be tudja adni, akkor a forditast (tobb het ugye meg sok penz) erdemes elore elintezni. (itteni baratnom allitja, hogy az elso gyerekuket mikor odahaza anyakonyveztettek eloben kelltt oda apuka, annak meg 'hivatalos' tolmacs' de ez nemigen megy a fejembe, hiszen volt egy ervenyes szuletesi anyakonyvijuk, es nem egy egbol pottyant gyereket kellett bejegyezni hanem egy meglevo es mar mashol bejegyzettet, akinek a magyar jogosultsaga ugye anyja utan valo tehat ahoz sem igazan apuka kell hanem anyuka leigazolasa... mindenesetre csak mondom, hogy egyaltalan nem biztos, hogy odamesz es ezt siman elintezed, plane ha elott meg az elozo hazassagot is toroltetni kell. Ahoz kell ugye birosagi vegzes amit leadsz az anyakonyvben, de a tied gondolom nem magyar, tehat ergo, forditas... es nincs kicsukva, hogy ahoz is hivatalos forditast fognak kerni)
no, hát lehet, hogy le vagyok maradva, most már azt találtam, hogy a 2009-es nem lépett életbe az AB vétójoga miatt, de azóta módosították, és most már mégis lehet külön és azonos neműeknek is. Én meg áldom az eszem, hogy a lakásvásárlás miatt amúgy is kimondtam az igent:)
hát nézd, hirtelen ezt találtam, de tök kaotikus, először leírja, hogy csak azonos neműek között lehet b.é.k, aztán meg azt, hogy hogy alakul a különböző neműek gyerekének jogállása:O Hát na...
nalunk apasagi nyilatkozat teheto elore, ha mindketten nyilatkozunk, igy ezt 4 hos terhesen elinteztuk :))) (mi sem vagyunk hazasok, sot en Magyarorszagon meg hazasnak szamitok, exferjjel, meg nem volt alkalmam bejelenteni a valast, ezt meg kell tennem Liliana magyar anyakonyveztetese elott) viszont az anyakonyveztetest elvileg te intezed, nekem szerencsem volt, a korhaz elintezte, igaz egy hetbe telt es vissza kellett menni a korhazba a papirokert, illetve a csaladi kiskonyvet meg mindig nem kaptuk meg, azt elvileg a mi polgarmesteri hivatalunk kuldi majd, az anyakonyvet a korhaz szerint illetekes polgarmesteri hivatal csinalta. (amugy kulon kiskonyvet csinalnak, igy a 3 gyerekhez 3 kiskonyvunk lesz).
azert figyelek hogy mi minden kell, mivel juliusban en is anyakonyveztetni akarom otthon a gyereket.
Hát az nagyon szuper lenne, de miért nem tudnak erről a visszavonásról a közjegyzők, az önkormányzatok vagy akár a védőnő (jó, ez utóbbi tényleg luxus lenne, de tud valamit és azt terjeszti) Mindegy, most már tényleg ott tartok, hogy nem foglalkozom vele, kicsit szar, hogyha minden később lesz - merthogy ennek köszönhetően pénz, azaz tgyás meg hasonlók is később lesz, amiből most igencsak híján vagyunk - csak emiatt az idegeskedés miatt ne csütörtöktől vasárnapig szüljek...
2010. január 1-jétől mind az azonos, mind a különnemű párok kérhetik élettársi kapcsolatuk nyilvántartásba vételét a közjegyzőknél. http://hu.wikipedia.org/wiki/Bejegyzett_%C3%A9lett%C3%A1rsi_kapcsolat na és hát ebből van a bonyodalom, mert aki meg nem kérte, annak szülésnél igazolnia kell, hogy nem kérte.
úgy tudom én is, hogy jelenleg M.o-on regisztrált élettársi kapcsolat csak azonos neműek között létesülhet, a különböző neműek esetében az alkotmánybíróság megvétózta ezt, lévén, ez a házasság szinonimája lenne. Hülye ez az ország, én mondom:(