BME-n végzett épületgépész mérnök vagyok. Hosszútávra keresek kiadó garzont a lakóparkban, akár azonnali költözéssel. Kérem, amennyiben felkeltettem érdeklődését jelezzen felém a +36703879449-es telefonszámon vagy a kzotya23@gmail.com e-mail címen.
Fiatal gépészmérnök egyetemista párjával keres hosszú távra kiadó albérletet az Önök házában.
A számunkra ideális lakás mérete 1 vagy 1,5 szoba lenne; 50-70eFT+rezsi /hó albérleti díj ellenében. Gépesített konyhájú, lehetőleg, de nem feltétlenül bútorozott, csendes közös otthont keresünk.
Köszönöm a válaszokat, azóta már beszéltem az egyik biztonsági őrrel/portással, aki mondta, hogy sajnos a közös tárolóban már nincs hely. :( Megengedte hogy a földszinti parkolóban a folyosón tároljam, amíg valaki nem jelzi, hogy zavarná az autós közlekedésben.
mindenestre, ha felmerül a tároló bővítésének kérdése, támogatom! :)
Én vállalom a véleményemet, és nem kívánok az ismeretlenség homályában elbújni, ezért is szerepel a keresztnevem a nicknevemben. Természetesen szívesen fogadom a jó érzésű, reálisan gondolkodó emberek üzenetét (ezek szerint én nem tartozom ebbe a körbe); ha időm engedi, válaszolni is fogok rájuk. Véleményem szerint a stílus és a reális gondolkozás két külön dolog: lehet stílusosan felbőszíteni az itt lakókat (ld. pobgabb 1924-es hozzászólása), és lehet felháborodottan ugyan, de előre mutató gondolatokat megfogalmazni. (Megjegyzem, az 1925-ös hozzászólás is súrolja a stílusosság határát: "a nyálverés azért megy".) Azt azért leszögezem, hogy az 1938-as hozzászólásom, függetlenül a többi kisgyerekes lakótól és a családom többi tagjától, kizárólag az én véleményemet tükrözi. Az utolsó néhány mondatomat pedig szigorúan képletesen értettem. Ha megsértettem pobgabb vagy bárki jóérzését, akkor elnézést érte.
Eladósorba került a Mandarinkert E épületében másfél szobás, 49 m2-es lakásunk. Tehermentesen, egyszerű konyhabútorral, zajzáró redőnyökkel és riasztóval felszerelten. Gyors költözés megoldható. Irányár: 17,45 MHUF.
Kérésre fényképeket küldök. Érdeklődni a 06305512018-as számon lehet.
Kérése alapján az előbb e-mailben felvettem a kapcsolatot a közös képviselőnkkel Juhász úrral ez ügyben és megtettem konkrét javaslatomat a vasúti zaj csökkentési feladatra, amihez mi a hatósági szakvéleménnyel és a zajcsökkentési megoldás műszaki kidolgozásával és költségvetésével tudunk hozzájárulni.
Az SZVB elnökének tudjuk az e-mail címét?
Mostantól már a ház kezében van a döntés. Az én lakásom az utcafronton van, ott nincs lehetőség a zajcsökkentésre(ezt persze tudtam előre), de szurkolok a megoldás érdekében azoknak, akik a vasúti oldalon vannak, mert az legalább megoldható, ha összefogunk és megtesszük a lépéseket.
1. Valóban a vasút előbb itt volt mint ez a társasház. DE: nem volt lehetőség próbalakásra, annak tesztelésére, hogy mennyire élhető a környék. Ezen kívül, ha valamit jobbá lehet tenni miért ne?????
2. Ez nem egyetemista városrész, és a társasházunk legkevésbé kollégium!!!!!
3. A mentők hangja és a gyerekek esetleges zaja illetve az éjszakai durvulás közé nem tennék semmiképp egyenlőségjelet! Egyébként sem értem, hogy miért nem lehet valamelyik fesztiválon vagy szórakozóhelyen bulizni?????
4. Ez egy társasház ahol különböző időbeosztású, életritmusú, érdeklődési körű és korú emberek együtt élnek. Talán sokak számára érthetetlen, vagy érdektelen, de úgy illene (és valljuk be kell is) itt élni, hogy minél kevésbé akadályozzuk egymást az alvásban, tanulásban, stb. Nem arról van szó, hogy mindenkinek el kell fogadni, hogy a szomszédok bármely pillanatban állattá válhatnak, hanem arról, hogy a többiek érdekeit, jogait is figyelembe kell venni. Egyébként létezik olyan, hogy csendrendelet, szmsz, házirend, nem véletlenül!!!)
5. Kedves pobgabb! Ne te mondd meg, hogy ki hol lakjon, ha nem tetszik amit csinálsz!
Csatlakozva Krisz_19-hez, én is arra bátorítok mindenkit, hogy álljon ki a jogaiért! Nem szégyen segítséget sem kérni!
A hozzászólása "nem teljesen" komoly volta nem igazán jött át (de ahogy nézem, az előttem hozzászólók esetében sem, úgyhogy nem vagyok egyedül ezzel), hacsak nem a szirénázó autók eltérítésének ötletére gondolt. Ez utóbbi komolytalan ötlet ugyanis egy valós és megoldandó probléma (vasút zaja) elbagatellizálásának, komolytalan köntösbe bújtatásának tekinthető. Teljesen jogos és érthető ugyanis azon lakók igénye, akiket zavar a közeli vasút zaja, hogy húzzanak fel egy zajvédő falat a sínek mellé, ezzel is komfortosabbá téve az életet a lakóparkban (ez egyébként nem csak a töltésre néző lakásokat tenné csendesebbé, hanem szinte mindenkiét a Bartók-frontot kivéve). És ha van rá esély, hogy felépítsék, miért ne próbálnánk meg? Semmit nem vesztünk azzal, ha elindítjuk az eljárást. És nem az "addigi környék fog igazodni hozzánk" (ezt a kijelentést nem tudom hova tenni; addigi környék = MÁV töltés + egy beépítetlen telek?), hanem mi alakítjuk úgy a környezetünket, hogy az mindenkinek jobb legyen. Teljességgel értelmetlen annak firtatása, hogy hol mi volt előbb felépítve. Csak az számít, hogy mi van most: "belbuda szívében" közlekedő tehervonatok keserítik meg nem kevés lakó életét, amin lehetne segíteni zajvédő falak telepítésével. Természetesen a társasházban is lehet házibulit tartani, és nem minden bulizás gátlástalankodás (ilyet nem állítottam), és általában toleránsak vagyunk, de a tolerancia is megszűnik egy ponton, például amikor este 10 után fiatalok részegen ordítoznak, kurjongatnak az erkélyen a vakvilágba. Én ezekről beszéltem, sajnos nem kevés ilyen eset volt már. Az átlagostól eltérő munkarendben dolgozók alkalmazkodjanak (pl. ablak becsuk, redőny lehúz, füldugó, ha esetleg nem tudnak aludni, de ők is költözhetnek családiba is) a túlnyomó többséghez, és ne fordítva. A hasonlatom, elismerem, kissé vulgáris, de hát így szól a mondás. Viszont azt elismerheti, hogy a hozzászólása lényegi üzenete ez volt, ami viszont annál kevésbé szimpatikus, és bizonyára sokakat (többek között engem is) felháborított. Ha elfogad egy jó tanácsot, ezen véleményét a társasházi közgyűlésen ne hangoztassa, elkerülendő a lincshangulat kialakulását. :)
Nem hinném, hogy az Ön dolga lenne megítélni, hogy nekem van-e gyermekem, illetve ezzel kapcsolatban olyan kijelentéseket tenni, hogy "jobb is így" (ha nincs), szerintem ez szimplán csak p@raszt jellemre vall, bárki is mond ilyet, bárkinek. :)
Én mindenesetre nem fogok senkit sértegetni.
Gondolom feltűnt, hogy "nem teljesen" komoly hangvételben íródott a hozzászólásom sem.
Még mindig úgy gondolom, hogy a társasházak (többnyire) kényszerű velejárója a többi lakó időnkénti zajkeltése, nekem legalábbis mindenhol ez volt a tapasztalatom, kivéve, igen, a kertvárosban. Szerintem, mivel ez egy társasház, egy-egy házibuli belefér, és nyilván én sem arra gondoltam, amikor valaki(k)nél mindennapossá válik a zavaró hangoskodás, olyankor az ember kihívja a rendőrt. Azonban egyéb esetekben szerintem megillet minden lakót némi tolerancia, ha már társasház, ami pedig nem "meghunyászkodás" az én fogalomtáramban.
Megjegyzem, az, hogy az egyetemisták/fiatalok buliznak, nem feltétlen "gátlástalankodás", szerintem egyszerűen csak más az életvitelük. Nem mindenkinek ugyanazok az igényeik, ha kikapcsolódásról van szó.
A kisgyerekesek zajkeltésével kapcsolatban; például, ha valaki az átlagostól eltérő munkarendben dolgozik, lehet, hogy őt a gyerekek nappali hangoskodása zavarja.
A MÁV-val kapcsolatban; ha a síneket most akarnák ideépíteni, a lakók nyilván teljesen jogosan léphetnének fel ellene, azonban a sínek itt voltak már jóval a társasház megépülte előtt is, és nem nagyon értem, hogy miért kell ebből gondot csinálni a beköltözés után, utólag, lévén, hogy szerintem még mindig jogos a kijelentés, hogy az emberek bizonyos szempontok szerint választanak lakóterületet, másrészt pedig szerintem emberek sokasága él országszerte vasúti sínek mentén, felvállalva és elviselve azt.
És még mindig állítom, hogy nagyon sok, főleg családos ismerősöm nem véletlenül költözött ki a kertvárosi részekbe, szerintem ebben semmi felháborító vagy meglepő nincs. Nyugalomra és csendre vágytak, és most elégedettek.
A hozzászólásából ítélve Ön az alábbi kategóriák valamelyikébe vagy akár tetszőleges kombinációjába tartozik: - MÁV alkalmazott (esetleg részvényes?), - házibulikat tartó egyetemista/főiskolás, - egy határtalan türelemmel bíró, mindig meghunyászkodó ember, - süket. Akármelyik is, az biztos, hogy nincsen gyereke, de jobb is így. Ezért nyilván nem tudja, hogy a pici gyerekek nem feltétlen értik meg, ha rájuk szólnak, hogy halkabban legyenek, így időnként elkerülhetetlen, hogy némi kiabálással, sikítással zajt keltenek. Fel akar lépni ellenük? Mit tesz? Kizárat minket az egyébként minket ugyanúgy megillető belső kertből? Ha már itt tartunk, a lakópark mellett lévő kisjátszótérről és sportpályákról is elzavarja a gyerekeket/embereket? Vagy kihívja rájuk a rendőrséget? Megsúgom, nem fog sok sikerrel járni. Azonban van egy apró, de nem elhanyagolható különbség a gyerekek és a zajongó házibulizók között. Az tudniillik, hogy míg a gyerekek fényes nappal keltenek zajt (együtt a forgalom zajával - kis kontraszt), addig a házibulizók akkor ordibálnak és bömböltetnek zenét, amikor egyébként csend van (nagyon nagy kontraszt) és az átlag emberek 90-95%-a aludni szeretne! Ja, és még egy, létezik olyan is, hogy csendrendelet, vagyis este 10 után kérésre a rendőrök kijönnek egyszer, majd mégegyszer, de már 30 ezres csekkel (másfél hete volt legutóbb ilyen a hathatós közreműködésünkkel). Szóval nekem ne vesse a szememre senki, hogy miért emelem fel a szavam, én nem az a típus vagyok, aki meghunyászkodok, mint egy bólogatós kiskutya. Ha legközelebb a rendbontók miatt a családom vagy én megint felébredünk, vagy nem tudunk elaludni, én gondolkozás nélkül újra kihívom a rendőrséget, mert igenis van hatása. És mindenkit bátorítok arra, hogy ezt tegye meg. Akiknek egyszer már szóltam vagy kihívtam hozzájuk a rendőröket, másodszorra már nagyon ritkán fordult elő náluk az eset. Nyilván nem voltam olyan naiv, hogy azt hittem, hogy ideköltözöm, és mindig teljes csend lesz. Tudtam, hogy közel vannak az egyetemek, sok lesz az albérlő; én is voltam egyetemista, bár nem az a gátlástalan fajta, mint itt néhányan. De tisztában vagyok a jogaimmal (pl. éjszakai nyugalomhoz való jog), amit kész is vagyok gyakorolni. Nem Önnek kell éjszaka órákat visszaaltatni a gyereket, miután felébredt a rendbontók zajára, és utána még másnap a munkahelyen is helytállni. És ne nevettessen, de nem fogok kiköltözni Rákosborzasztóra vagy az agglomerációba, hogy a szomszéd kutyaugatását hallgassam, és a fél életemet utazással töltsem el. Azt az időt inkább a családommal töltöm. De persze kinek mi a fontos.
A hozzászólásáról összességében egy mondás jutott eszembe, amit nyilván üzenni akart, csak nem akart ilyen formában leírni: "Aki k.rvának megy, ne sírjon, ha b.sszák!" Nos, ebben az analógiában a Mandarin Kert a bordélyház. Lehet, hogy Ön k.rvának ment azzal, hogy ideköltözött, csak az a különbség, hogy én nem hagyom, hogy b.sszanak!
Megbízható pár keres 1-1,5 szobás lakást, 50-70 ezer ft/hó áron, alacsony rezsivel. Aki tud esetleg ilyenről, kérem írjon: szabodorka87@gmail.com. Köszönettel, D.
Újra felhívom a figyelmet arra, hogy a vasúti zaj problémája még igy utólag is megoldható műszakilag, gond nélkül, ki is lehet fizettetni a MÁV-al, csak akkor meg kell tenni a jelzett lépéseket és kell egy kis türelem.
Az "emberi zaj" viszont nem, mert az nem műszaki probléma.
Ha elhatározza a ház, hogy lép a vasúti zaj ügyben, akkor keressenek meg.
Köszönöm reagálásodat, de közben megérdeklődtem én is a helyi Önkormányzatnál ezt az igen zavaros ingatlanadó ügyet és az alábbi tájékoztatást kaptam (dőlt betűs beszúrás: pontosítás) Szerintem másoknak is hasznos lehet.
"A jelenleg hatályos építmény- és telekadóról szóló 41/2010./XII.20./ XI.ÖK sz. rendelet (továbbiakban rendelet) 5.§ (1) bekezdés értelmében adóköteles az Önkormányzat illetékességi területén lévő építmények közül a lakás és a nem lakás céljára szolgáló épület, épületrész.
2013. január 1-től lép életbe a rendelet 7.§ g) pontja, mely a lakásként használt ingatlanok adóztatását, (pontosabban adómentességét) állandó lakóhelyhez - nem magánszemély esetén székhelyhez - köti. (tehát ha ott a cég székhelye, adómentes; magánszemély tulajdonában lévő lakások után eddig nem kellett adózni, mert kétszer is elhalasztották) A rendelet megtekinthető a www.ujbuda.hu honlapon.
A gépkocsitároló nem lakásként használt ingatlan (céges tulajdonos esetén) adóköteles, de magánszemély esetében adómentes.
Tájékoztatom, hogy a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának Képviselő-testülete minden év decemberében tárgyalja a helyi adó rendelet esetleges változtatásait.
Amennyiben további információra lenne szüksége a 37-24-573-as telefonszámon érdeklődhet ügyintézőinktől."
Kedves Szülő! Szeretné legféltettebb kincsét biztonságban tudni akkor is, mikor nem lehet vele? Gyermekcentrikus, bébiszitteri képzettséggel és több éves gyakorlattal rendelkező 28 éves pszichológus vagyok. Akár hosszútára, akár csak a nyárra vagy alkalmakra is vállalok gyermekfelügyeletet a lakóparkban, vagy a környéken. Kérésre bemutatkozó anyagot küldök. Keressen meg bizalommal!Mariann, 30/6847887
Más is fizet építményadót cég nevén lévő gépkocsibeálló után? Egyáltalán van ilyen? És magánszemély tulajdonában lévő után? Vagy ez utóbbi adózása is el van halasztva, mint a nem állandó lakhelyként szolgáló lakás esetében?