Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Igen, közben rájöttem, hogy hol lehet módosítani. Haver is az előbb végignyomta újra a két üzemmódot, próbaképpen. A boltiban nem maradtak meg az egyéni beállításai, az otthoniban meg igen.
Köszönöm mindenkinek, valószínű itt lesz a kutya elásva, mert ahogy emlékszem, nem tettem át otthoni üzemmódba, hanem a boltin maradt. Alapból az első bekapcsolásnál végig kellett vinni egy installálást, ahol elmaradt az otthoni üzemmódba való belövés.
Az ország másik végén élő haverom is pont tegnap vásárolt egy az enyémtől minimálisan eltérő modellt, ő átrakta otthoniba, nála nem jelentkezik a hibajelenség.
Holnap ha hazaérek, újra végigzongorázom a telepítést, immáron otthoni üzemmódban.
Végülis a bolti üzemmód amolyan demó verzió, ha jobban belegondolok.
Úgy van, ahogy Celtis mondja. Üzleti, Bemutató vagy Demo képmódban maradt a tévéd, át kell kapcsolni a menüben a profilt, a manual biztosan írja, hogyan kell.
Nem ismerem a tipust, de lehet a gyári profil nem szerkeszthető. Fel kell venned egy saját profilt, aminek már szerkeszthetők (és mentődnek) a beállításai...
Lehetséges....bár nálam is volt olyan pillanatnyi kikapcsolás a plazmánál amikor a konyhai lcd nem kapcsolt ki, és a többi digitális kütyü sem. De az biztos, hogy feszültség ingadozástól kapcsolhat ki, aztán, hogy mennyire érzékeny azt talán egy állítható feszültségű hálózattal lehetne kipróbálni.
Kell, hogy legyen egy "üzleti" vagy "bemutató" vs. "otthoni" mód beállítás valahol a menüben. Bemutató módban pont azt csinálja minde TV amit leírtál. Magától beáll riktó képúre, hogy ezzel csalogassa a vevőket és tegye tönkre a plazma piacot. Persze ami a boltban jól mutat, az otthon nézhetetlen...
A plazmák/LCD-k un. "kapcsoló üzemű" tápokkal működnek, ahol a feszültségingadozás csak nagy, +/- 20%, (sőt több), estén kezdenek "érezni".
Ezért én a villamos hálózatot vizsgáltatnám felül: kötések az elágazódobozokban, bejövő feszültség nagysága, azonos körön lévő nagyobb fogyasztók által okozott kontakthiba. (ugyanis kis terhelésnél a kötések rossz állapota nem számít, de ha ugyanazon az áramkörön beindul egy nagyobb 1000-2000 W-os fogyasztó, akkor azonnal leesik/leeshet/ a feszültség, akár felére is)
Én pillanatnyi áramingadozásra tippelnék az elektromos hálózatban. Előfordulhat, hogy a lakáson belül egy másik, vagy több nagyobb fogyasztó bekapcsolása okoz minimális mínuszt a feszültségben. Úgy vettem észre, hogy a Panasonic nagyon érzékeny a fesz ingadozásra és már akkor lekapcsol mikor egy másik fogyaszó még simán működik.
Egy olyan irányú problémám lenne, hogy tegnapelőtt vásároltam egy Sharp AQUOS LC-50LE752V típusú aktív 3D-s LED TV-t. Eddig nincs különösebb poén, ez volt kinézve alapjáraton.
De: beállítottam egy saját képjellemzőkkel bíró felhasználói beállítást, ami egész jól sikerült. A gond ott van, hogy ha kikapcsolom a készüléket, visszaáll a dinamikus jellemzőkre ( a kép színe megváltozik, emellé még pluszban rájön a "brazil szappanopera"-effekt (természetellenes képmozgás)). Bekapcsolt állapotban megcsinálja ugyanezt 30 perc után, minden hozzányúlás nélkül.
Ez a felállás valljuk be, bármilyen tévénézésre alkalmatlan.
Ötletek esetleg, hogy hol lehet állandósítani a saját beállítást? Olyat, hogy mentés, nem találtam sehol a menüben. Használati sem dobott erre találatot.
És még sorolhatnánk, hol NEM lehet kapni, de a link szerint 14 helyen lehet. Abból körülbelül 10 ahol valóban, viszont hozzájön pár hely, ami nem szerepel az árukeresőben. :)
"Nem, többféle LG plazmát kapni, és van közte HD Ready is."
Na, erről tényleg lemaradtam.
Ugyanakkor már fél éve kifutottak a 'Readyk, az Euronics honlapján sincs felsorolva (edigital, 220volt dettó nem). Épp előfordulhat, hogy találtak valamelyik raktár sarkában egyet, de nagyon-nagyon valószínűtlen.
Közülük a Sony-t és a Philipset láttam is már,egészen kellemes,relatív természetes képük volt.A két Panáról viszont nem sokat tudok,illetve kérdés,mennyire lehet nagy előny a smart funkció.Mennyire működőképes mondjuk egy 5 megás netről.
Szóval ha bárkinek van véleménye,tapasztalata,kérem ossza meg,melyiket válasszam.
"Az egyetlen kapható plazma (az a bizonyos LG) full HD."
OK. De a mondatomban az is benne volt, hogy vagy HD Ready-t nézett, vagy csak a 42-es GT-hez képest csalta meg a szeme. A lényeg az, hogy számomra (jó értelemben) vicces volt, hogy nagyobbnak látja a pixeleket, de semmi sértő szándék nem volt a mondandómban, csak egy egyértelmű félreértést-félrenézést akartam korrigálni. :)
Igen, a 660 as volt , az full hd. Csak az egyéni észrevételem volt, a pixelek természetesen egyformák azonos képátlónál. Lehet az én szemem a 42 esre van kalibrálva:) De mondom, akármilyen rossz minőséget néztem, pixelt/pixelsort soha nem tudtam kivenni, más képhibát igen--de csak alacsony bitrátájú sd vel. Hd-n tökéletes minden.
Az egyetlen kapható plazma (az a bizonyos LG) full HD. De a fene tudja, mit játszottak le rajta, milyen beállításokkal, meg azért tényleg értelmetlen összehasonlítani egy 42-essel. (A 42PX80-amon pl. pont tegnap láttam elég csúnyán nagy pixeleket 3-3,5 méterről. Na ja, komponensen kötöttem rá egy MiniDV kamerát.)
"Első észrevételem az volt, h látom a pixeleket, mint egy régi(nagy) képcsövesnél. A Gt-mnél ilyet nem tapasztalok, igaz a méret kisebb--42 coll"
Vannak problémák az LG plazmáival, de az biztosan nem tartozik közéjük, hogy nagyobbak lennének a pixelei. :))) Valószínűleg HD Ready lehetett, és/vagy a 42" vs. 50" sem mindegy. Egyformák azok a pixelek egy ugyanolyan méretű és felbontású megjelenítőével, az biztos. :)
Euronics tv körkép....két plazma is a polcon! Persze a kifutó Lg modellekről van szó, 50 collos méretben. Most már megértem a plazma hierarchiát, és hogy a Pana miért ül a trónon. Egyéni vélemény, de nekem ezek az Lg-k nem kellenének, pedig jó árban vannak. Első észrevételem az volt, h látom a pixeleket, mint egy régi(nagy) képcsövesnél. A Gt-mnél ilyet nem tapasztalok, igaz a méret kisebb--42 coll, de valahogyan az össz képhatás mégis teljesen más, pedig (Istenrontás) járatok rajta rosszabb minőségű anyagokat is, de pixelt eddig soha nem tudtam kivenni a képből, még egészen közelről sem. Fogalmam nincs, alkalmaz e a gyártó valami extra dolgot hogy ez így van, de az élménybeli különbség ég és föld.Messzebbről nézve is látható volt a jelenség, pedig demó anyag ment a tv ken.Mentségére legyen, az lcd-k sem muzsikáltak, a hastáncosnő hasa képtelen volt követni a mozdulat gyorsaságát, a kép ha nem is esett szét, de mintha darabos lett volna a test mozgása.Több fórumon olvastam, a büdzsé lcd ezt tudja...hát tényleg.Szupi drága prémium modell nem volt, pedig kíváncsi lettem volna rá.Biztosan a karácsonyra hangolták a választékot; olcsó fullhd 200hz. Teszkó boltban ment egy nem olcsó Lg, összefolyó színekkel--úgy értem, h az arc színe "kifolyt" az arc körvonalából.Jézus, hogy akarják ezt így eladni? Szóval a jelen tv körkép helyi szinten siralmas.
Panasonic 42 collos led (pontosabban lcd) tévét szeretnék venni. Elsősorban a megbízhatóság, valamint a kép- és a hangminőség számít, az egyéb izék (wifi, médialejátszás, stb.) mellékesek, a 3D nem érdekel.
Melyik típus(oka)t ajánljátok? Előre is köszönöm a tippeket.
Köszönöm szépen a segítséget,marad a Samu....samu 190eft.lg 203eft....még az ára is jobb...akkor azt mondjátok h jó választás ez a samu modell?! Szép napot mindenkinek.