Egyik Némo-ban élő közeli rokonom lett Richárd pont azért, hogy multifunkcionális nevet kapjon. A kétlaki kategóriából is vannak jobbak, meg az se baj, ha osztrák viszonylatban ritkának fognak számítani. Van német nyelvterületen Judit vagy Eszter pl.? azért a Gyöngyvérrel vagy a Szabolccsal ne próbálkozzatok :)
vezetéknév: a mienk is benne van a top 40 leggyakoribban, az meg hülyén hangzott volna, ha az enyémet kötőjellel hozzátesszük. (aki ismeri a neveket, most szolídan felröhöghet :) )
Nagy nehezen rátok találtam. Hát ilyet, nem is értem, hogy most mire ez a fontoskodás. A moderátorok mindig ott moderátorkodnak ahol nem kellene, bár ezért a véleményemért lehet hogy hamarosan kinyír a nagytezsvér. Sipric, gyűjtsünk aláírást?
Vetettem egy pillantást a névkalkulátorra, nekünk igazán fantasztikus a helyzetünk mert a leggyakoribb magyar vezetéknévhez kell majd találnunk olyan keresztneveket amik magyarul és németül is értelmesek. Ráadásul mi is csak egyszerű nevekben gondolkodunk, csak semmi Dzsenifer és Vanessza esetleg Kevin vagy Dzsordzs no de még az Inge és a Helmut sem merült fel bennünk. (bocs mindenkitől, akiknek ezek a favoritjai, tőlem messze állnak). Időnk az még van ahogy elnézem. :)
Ma amúgy bazi sok a dolgom, nem tudok jönni túl gyakran sajnos.
Majd néha linkeld be a régóta váromba ezt, hogy idetaláljon mindenki, aki még nem tette be a kedvencek közé:)
Rozi, Palkó - tök jó nevek!!! A Rozinát épp tegnap vetettem fel otthon, mert jól lehet becézni, Rozi, Zina, Zini. Úgyhogy ha esetleg nálatok Rozália lesz, akkor sem ütközünk:D
Nálunk az előző babánál a Laura/Bálint volt a nyerő, ebből a Laurát akarja a párom továbbra is. Nekem azóta a Regina tetszik, de a drágámnak az se. Régi kedvenceim a Johanna és a Simon, nahát azok meg szóba sem jöhetnek nála:( Néha emlegettünk viszont ilyen neveket, hogy Kincső, meg Flóra, de majd meglátjuk. Korábban teljesen a lányra voltunk rákattanva, most meg mindegy.
Egyébként mielőtt terhes lettem, volt egy "jelenés", az egyik vizsgálaton megjelent előttem egy baba, akiről akkor egyértelmű volt, hogy Ő lesz a mi gyerekünk. De babonából se a nemét, se a nevét nem mondhatom el, amíg ki nem derül a neme (ami esetünkben a vizsgálati eredményközléssel együtt lesz), csak a párom tudja. Hát, nem meglepő, hogy neki az a név sem tetszik.
De ha idáig eljutottunk, ezzel a névüggyel is megküzdünk majd;)
en hallottam :) volt egy tanitvanyom akit igy hivta kes nagyon szerettem a kiskolkot (egesz csaladot)... onnan a nevvalasztas. egyebkent leventet akartam, de ferjem tesoja is az
es akkro enekelheted neki, h hej rozika te, gyere a moziba be :) . kepzeljetek holnap lesz a picifiam nevnapja. talan az elso amit nem felejt el a csaladja :)
kívánságod parancs :) : ha csaj lesz, akkor Rozi. nem Rozina, nem Róza, hanem Rozália. Fiú nem lesz, mert azt mondta a megérzésem, hogy fiú lesz és én már nem hiszek neki :D
Ó, az még nagy csata lesz. A drágám épp tegnap mondta, hogy neki az a lánynév tetszik, amelyik az előző babánál felmerült, de én nemtom, az nem jó emlékű nekem... Ez még nagy csata lesz. Főleg, ha fiú, mert abban aztán még ennyi kompromisszum-ganyú sincs. És nektek? Priviben is megírhatod;)
örülök, h kezded elhinni. én is most kezdem úgy érezni, ha az első stresszes pár hónap után most jön el a terhesség jó része (persze azért még várjuk meg a pénteket stb. stb.)
Saját megnyugtatás miatt, mert 7.,9.,12. heti vetéléseim voltak, utóbbi korábban elhalt baba volt, csak akkor derült ki. Tehát az eddigi heti egy UH mind-mind az én hitetlenségem ellen kellett, persze jó érdekérvényesítő képesség tette lehetővé a megvalósítást:)
Most már elhiszem, hogy van ott egy baba, most majd azon fogok parázni, hogy nehogy a kromoszómavizsgálat miatt baj legyen. Egyébként a mai vizsgálaton rájöttem, hogy nincs is nagy hasam, volt velem egyszerre egy napra pontosan annyi idős terhes nő, akinek a méreteit magaom úgy 2-3 hónap múlva tudom elképzelni.
Ja, a párom szerint "olyan fiús" volt a baba, ami azért fura, mert mi mindig lányként beszéltünk róla anno, még a terhesség előtt. Azóta nemi kérdések nem merültek föl, csak annyi, hogy legyen egészséges.
Ja most nem kaptam fotót (elfelejtettem kérni, bár lehet, hogy amúgy sincs nyomtatójuk). De ez most nem fáj annyira, mert az öröm nagyobb, mint a hiányérzet:)
Már régebben meg akartam kérdezni, h orvosilag kell ennyi UH, vagy csak jó az érdekérvényesítő képességed ;) és a saját megynugtatásodra nézitek ilyen gyakran a gyermeket?
Csajnevekkel próbálkoztam (mert mi van, ha mégse fiú :D) Mondjuk kicsit megrengett a bizalmam, amikor javasolta a Galamb (!) a Kalipszó (!!) és a Nóna (!!!) neveket, de megnyugodtam mert az ajánlottak között volt a mi választottunk is :)) mégiscsak jó ízlése van a programnak ;)
nézzük a jó oldalát: a saját kéró építgetése egy izgalmas dolog, leköt + amúgy is nehezen képzellek el, amíg szépen, nyugiban, halk zene mellett olvasgatsz, hímezgetsz... :))))
Miért nem a "Bejárt topikok"-ban keresed? Én mindig onnan indulok, így nem tűnik el semmi...Ill., csak az, ahol már rég nem jártam. (Most látom, hogy nem az SZMK-ban van a topik. ;o)
Mi most a kánikulai melegnek köszönhetően úgy döntöttünk, ma nem megyek dolgozni, helyette amint mormota kibújt az ágyból bepattanunk a kocsiba, és irány Mogyoród meg az Aquapark :)))) Aztán holnap majd mozdulni sem tudok. Csak ez elmaradt a nyaralós szabim alatt, mert elromlott az idő, mire hazaértünk Horváto.ból.