Keresés

Részletes keresés

kutykuruty brekege Creative Commons License 2007.06.01 0 0 462

Na, ezt fejd ki részletesebben.

Ha piaci áron kezelteted magadat, akkr miért is nem jár táppénz?

jelenleg is van olyan biztosítás, amin meg lehet venni a magasabb szolgáltatást. Nem a gyógyítást, hanem a hotelszolgáltatást.

Ennek része a betegnapokra eső anyagi térítés is.

Előzmény: kalashnikitty (458)
kalashnikitty Creative Commons License 2007.06.01 0 0 461
kicsit elvagy szerintem árazódva. egy általános családi biztosítás olyan $300-$500 havonta. és abban még nincsenek benne vismajor események. minden esetre szép jövedelmed lehet, ha annak a 4%-ka havi bontásban több mint 60 ezer forint :D De akkor meg mit hisztizel? földhöz vág egy eseti tizes vagy huszas a borítékban? irígyled?
Előzmény: Venyerin (457)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2007.06.01 0 0 460

na csak a valóság kedvéért.

Mivel eddig is volt várólista ezért eddig is volt azért adott pénz, hogy kevesebb ideig kelljen várnia.

Ez igaz akár vizsgálatokra, akár műtétekre. Nem uj keletű probléma, akármennyire szeretnéd is a reform kárára írni.

Nem a reformot védem - bár egyértelműen szükség van rá, viszont szakmailag nem tudom megitélni , csak a memóriát frissitem.

Előzmény: kalashnikitty (458)
szekely62b Creative Commons License 2007.06.01 0 0 459
Szerintem sem.De: egyreszt akkor mar valoban lehetne erkolcsi magaslatokbol szamonkerni a bunbeeso orvosokat,masreszt lassankent, az orvos maga is,a jovedelme mertekevel egyenes aranyban fogja visszautasitani a halapenzt,ami meg egyszer :az AZ ORVOS SZAMARA IS KINOS ES MEGALAZO,meg ha nem is latszik esetleg rajta,sot meg ha szemlyesen o is az aki kiprovokalja.Hm...Elismerem,hogy igy visszaolvasva hihetetlenul hangzik,de igy van.
Előzmény: Törölt nick (448)
kalashnikitty Creative Commons License 2007.06.01 0 0 458
ugyanannyi.. hehehe na ne nevettess.. a sokszorosa. mint írtam, ottvan ugye a várólista. vagy piaci áron műtteted magad + ÁFA - ja ésmint írtam, ha piaci alapon kezelteted magad akkor nemjár táppénz - tehát nettópiaciáras korrupció esetére még mindig "jól jártál".
Előzmény: szekely62b (454)
Venyerin Creative Commons License 2007.06.01 0 0 457
Az a vicces helyzet van, hogy egy egész világra, 2 felnőtt + 1 gyermekre érvényes egészségbiztosítás amcsi cégtől véve olcsóbb a jelenlegi járulékomnál.
Megnézem azt az arcot, aki kizsarol belőlem egy fillért is, hogy nem taposom ki a nyamvadt belét. Volt már kísérlet, nem én kértem elnézést. :)
Előzmény: kalashnikitty (449)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2007.06.01 0 0 456

A kettónk között a különbség az, hogy miután leirtam, ég ugyanabban a hozzászólásban az it odavetettem, hog yez egy roppand demagóg szöveg volt.

Vagyisén tudatában voltam-vagyok ennek, de arra amit írtál (amitnem kétlek, hogy őszinte volt, ennek ellenére meglehetősen naiv szöveg -csak azért nem demagóg, mert őszintén gondolod)

Irtam én bárhol is, hogy a rendszer magától fog rendbe jönni?

Én csakis azt kifogásoltam , ezen rugózunk már jó ideje -, hogy akinek tele a zsebe - adózatlanul - az ne sirjon, hogy kevés a pénze.

A dokik becsületesebbje -akik érzik, hogy nem nagyon van joguk sirámra - nem is teszik ezt.

Azok panaszkodnak nagyon, akiknek a képükön igazán vastag a bőr.

A mai magyar társadalomban MINDEN szakma képviselője alul van fizetve az EU-hoz képest.

Előzmény: szekely62b (444)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 455
Kettőn áll a vásár, jelen helyzetre ez még fokozottabban igaz.
Előzmény: Venyerin (453)
szekely62b Creative Commons License 2007.06.01 0 0 454
Teljesen egyetertek.Bar halapenz es korrupcio mas mas bunugyi kategoriakba sorolhatoak a beteg altal illegalisan lepancsolt penzosszeg kb uannyi lesz.Az orvosnak mindegy lesz,hogy milyen cimen kapja.Forgunk a farkunk korul,mint a kiskutya es nem tudunk kitorni:(
Előzmény: kalashnikitty (449)
Venyerin Creative Commons License 2007.06.01 0 0 453
"valamikor, valakinek meg kell tenni az első lépést"

Természetesen mindig a másiknak. Ez egy ilyen dolog... :)
Előzmény: Törölt nick (448)
Venyerin Creative Commons License 2007.06.01 0 0 452
Magadról, galambom, magadról.
Előzmény: kalashnikitty (450)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2007.06.01 0 0 451

Hááát, nekem nem jutott volna eszembe leírni ezt az erkölcsi példálózást, de azt mondják mindenki magából indul ki.

Bocs, de egyrészt felháborít az olvtársaidról alkotott véleményed, másrészt ez nagyon magas labda volt.

Előzmény: kalashnikitty (437)
kalashnikitty Creative Commons License 2007.06.01 0 0 450
nem képzeletem. kimondtam. mert tudom :D
Előzmény: Venyerin (447)
kalashnikitty Creative Commons License 2007.06.01 0 0 449
nemfog működni. hálapénz gameover. mostjön majd a valódi húsig hatoló korrupció - vagyis hogy megfizeted majd zsebbe hogy kikerülhess a várólistáról és téged műtsenek először. ez a hálapénzzel szemben már valódi korrupció lesz és nemfog a t. beteg hőbörögni sem mert masszívan köztörvényes módon - korrumpálni fog.
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 448
Még ha lesz is a nyugatihoz közelítő jövedelem az eü.-ben, a hálapénz akkor sem fog egyik napról a másikra eltűnn. (ne feledjük: több évtizedes berögződésről van szó!) Azonban valamikor, valakinek meg kell tenni az első lépést ennek érdekében!
Venyerin Creative Commons License 2007.06.01 0 0 447
"nagyon kevés olyan ember van akinek erkölcsi alapja van szóvá tenni bármit is. akik ide irkálnak, tán azoknak a legkevesebb"

Ezt mégis hogy képzelted?
Előzmény: kalashnikitty (437)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2007.06.01 0 0 446

most látom, hogy te a marketinget írtad, én metg a gyógyszrgyártókra gondoltam.

Igen...hülyén hangzik, de... á nem is irom le.

Szóval igazad van.

Pofátlan mennyiségű pénz van benne. (ami persze a gyógyszerárakban jelentkezik...meg a dokiknak fizetett juttatások is , meg a "gyógyszertára ajándéka" a Patika, meg a többi magazin, amik tkp. márcsak reklámból, marketing cikkből állnak.)

Előzmény: kutykuruty brekege (439)
kalashnikitty Creative Commons License 2007.06.01 0 0 445
Állította valaki is, hogy van? :)
Előzmény: kutykuruty brekege (442)
szekely62b Creative Commons License 2007.06.01 0 0 444
te is roppant demagóg szöveggel jöttél.
Nezd!En nem vagyok demagog,amit leirtam,az az en OSZINTE velemenyem.Meg egyszer:amig nem lesz MELTANYOSAN megitelt,a nyugatihoz legalabb kozelito jovedelme az orvosoknak,addig mukodni fog a halapenz rendszere,ui mindeg lesz olyan orvos aki ezt MEGFOGHATATLANUL es BUNTETLENUL ki fogja tudni eroszakolni a betegektol,ami a tobbi betegben is osztonozni fogja a halapenzadasi hajlamot,az "orvosi kegy" elnyerese erdekeben.Igy,ongerjeszto modon a rendszer fenn fogja tartani magat.A rendszer tehat adminisztrativan FELSZAMOLHATATLAN.CSAK AKKOR LESZ FELSZAMOLHATO HA ELEG SOK ORVOS IS UGY LATJA JONAK.UI A FELSZAMOLAS SIKERESSEGE AZ ORVOSOKON MULIK.
Ezt persze nem csak en latom igy,latjak jol a politikusok is. Ez a balkani zurzavar azonban nagyon jol jon nekik ui,barmikor jol jon meg egy ELLENSEGKEP,ami ellen, gumicsontkent elebuk dobva, hergelni lehet az embereket,elterelve a figyelmet a valoban fontos dolgaikrol.SAJNOS!!
Előzmény: kutykuruty brekege (427)
Venyerin Creative Commons License 2007.06.01 0 0 443
Te normális vagy? Kizárólag a magam által tettekért és mondottakért vállalok felelősséget, 100% függetlenül a rémálmaidtól. A saját véleményemet mondom, és nem "keveredek" sehova, legfeljebb te próbálsz keverni, a bináris képedbe illesztendő.

"No igen , ez a felkészités sokkal előfordulét már és az is, hogy az operáció megsem történt meg!"

Ha olyan sok van, egyet csak tudsz idézni...
(Olyat tessék mondani, ahol nincs a képben váratlan esemény, a beteg felvételekor már pontosan tudja a személyzet, hogy le fogják rázni.)
Előzmény: Törölt nick (434)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2007.06.01 0 0 442

Eddig csakis a nyugati -piac központú társadalmakról volt szó. (EU pl. tökéletesen ennek felel meg)

Az eddigi fölvetéseknek közük sincs az indiai társadalomhoz.. (a dokik se oda akarnak kimenni tömegével a jobb pénzkereset remé.yében)

Előzmény: kalashnikitty (438)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 441
nem, jóléti társadalmat.
Előzmény: Venyerin (436)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 440
bocsi, valóban nem írtad.
Előzmény: kutykuruty brekege (435)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2007.06.01 0 0 439

Na jó, róluk elfeledkeztem.

(bár az ő hasznosságuk azért meglehetős, de azért erkölcsi problémák ott is vannak. Na, de ez nem az a világ, amelyikben ezen kéne rágodni)

Előzmény: Venyerin (433)
kalashnikitty Creative Commons License 2007.06.01 0 0 438
szerintem félrecsúszol. ugyanis ebből nem az a konklúzió amit te szeretnél, hanem az, hogy a fogyasztói társadalmakban társadalmilag legnagyobb becsben a pénzzel való foglalatosság van. egy másfajta, pl indiai társadalomban meg nem...
kalashnikitty Creative Commons License 2007.06.01 0 0 437
különösképpen nemérdekelnek a köpködések meg az erkölcsi ítélkezések. ebben az országban nagyon kevés olyan ember van akinek erkölcsi alapja van szóvá tenni bármit is. akik ide irkálnak, tán azoknak a legkevesebb.
Előzmény: kutykuruty brekege (431)
Venyerin Creative Commons License 2007.06.01 0 0 436
Kommunizmust akarsz?
Előzmény: Törölt nick (430)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2007.06.01 0 0 435

MI van???

HOl irtam én olyant, hogy a bankok meg a tőzsde dolgozói érdemlik meg a pénzt???

Pont, hogy azt irtam példának, hogy a mai kifacsart értékrendű világban ők kapják a a legtöbb pénzt....(pedig, ha jól megkaparjuk társadalmi hasznossága csak azért van, mert piacot teremtettek)

Sőt pont én példálóztam az előbb a szemetesekkel és utcaseprőkkel, mint akik társadalmi hasznossága mennyire fontos

Sőt még a buszsőfőrt is írtam, akik hatalmas felelőséggel dolgoznak nap-, mint nap.

VAgy én értettelek félre?

Előzmény: Törölt nick (430)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 434

nem kell a korpa közé keveredni és nem esznek meg a  disznók! ha úgy érvelsz kmint a ballibek, akkor miért kéred ki magadnak a velük való azonositást? Nem kell annak látszani és akkor enm fognak annak tartani! capisci?

Egy szemével beteg embernek nem muszály agybetegnek is lennie!  No igen , ez a felkészités sokkal előfordulét már és az is, hogy az operáció megsem történt meg! A vonatra is megveszed a jelgyet és várod, de ha valaki felszedte a kábelt/sint időközben, akkor bizony nem fog időre megérkezni! S az sem segit, ha szidot a MÁV-ot és az állomásfőnököt!

nem akadnák ki, mivel az 'sten/természet azárt adta az embernek az eszét, hogy használja. Aki meg képtelen rá, azt nem kell komolyan venni és felhasználni politikai csatározásokhoz faltörőkosnak!

Előzmény: Venyerin (429)
Venyerin Creative Commons License 2007.06.01 0 0 433
"Nem véletlenül a bank - és tőzsde munkaerőpiac fizet a legjobban."

Az általam közelről ismert területekek közül (amiben van pénzügy is bőven) toronymagasan a gyógyszer marketing fizet a legjobban. De a pénzügy se rossz, tény... :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!