kicsit elvagy szerintem árazódva. egy általános családi biztosítás olyan $300-$500 havonta. és abban még nincsenek benne vismajor események. minden esetre szép jövedelmed lehet, ha annak a 4%-ka havi bontásban több mint 60 ezer forint :D De akkor meg mit hisztizel? földhöz vág egy eseti tizes vagy huszas a borítékban? irígyled?
Szerintem sem.De: egyreszt akkor mar valoban lehetne erkolcsi magaslatokbol szamonkerni a bunbeeso orvosokat,masreszt lassankent, az orvos maga is,a jovedelme mertekevel egyenes aranyban fogja visszautasitani a halapenzt,ami meg egyszer :az AZ ORVOS SZAMARA IS KINOS ES MEGALAZO,meg ha nem is latszik esetleg rajta,sot meg ha szemlyesen o is az aki kiprovokalja.Hm...Elismerem,hogy igy visszaolvasva hihetetlenul hangzik,de igy van.
ugyanannyi.. hehehe na ne nevettess.. a sokszorosa. mint írtam, ottvan ugye a várólista. vagy piaci áron műtteted magad + ÁFA - ja ésmint írtam, ha piaci alapon kezelteted magad akkor nemjár táppénz - tehát nettópiaciáras korrupció esetére még mindig "jól jártál".
Az a vicces helyzet van, hogy egy egész világra, 2 felnőtt + 1 gyermekre érvényes egészségbiztosítás amcsi cégtől véve olcsóbb a jelenlegi járulékomnál. Megnézem azt az arcot, aki kizsarol belőlem egy fillért is, hogy nem taposom ki a nyamvadt belét. Volt már kísérlet, nem én kértem elnézést. :)
A kettónk között a különbség az, hogy miután leirtam, ég ugyanabban a hozzászólásban az it odavetettem, hog yez egy roppand demagóg szöveg volt.
Vagyisén tudatában voltam-vagyok ennek, de arra amit írtál (amitnem kétlek, hogy őszinte volt, ennek ellenére meglehetősen naiv szöveg -csak azért nem demagóg, mert őszintén gondolod)
Irtam én bárhol is, hogy a rendszer magától fog rendbe jönni?
Én csakis azt kifogásoltam , ezen rugózunk már jó ideje -, hogy akinek tele a zsebe - adózatlanul - az ne sirjon, hogy kevés a pénze.
A dokik becsületesebbje -akik érzik, hogy nem nagyon van joguk sirámra - nem is teszik ezt.
Azok panaszkodnak nagyon, akiknek a képükön igazán vastag a bőr.
A mai magyar társadalomban MINDEN szakma képviselője alul van fizetve az EU-hoz képest.
Teljesen egyetertek.Bar halapenz es korrupcio mas mas bunugyi kategoriakba sorolhatoak a beteg altal illegalisan lepancsolt penzosszeg kb uannyi lesz.Az orvosnak mindegy lesz,hogy milyen cimen kapja.Forgunk a farkunk korul,mint a kiskutya es nem tudunk kitorni:(
nemfog működni. hálapénz gameover. mostjön majd a valódi húsig hatoló korrupció - vagyis hogy megfizeted majd zsebbe hogy kikerülhess a várólistáról és téged műtsenek először. ez a hálapénzzel szemben már valódi korrupció lesz és nemfog a t. beteg hőbörögni sem mert masszívan köztörvényes módon - korrumpálni fog.
Még ha lesz is a nyugatihoz közelítő jövedelem az eü.-ben, a hálapénz akkor sem fog egyik napról a másikra eltűnn. (ne feledjük: több évtizedes berögződésről van szó!) Azonban valamikor, valakinek meg kell tenni az első lépést ennek érdekében!
most látom, hogy te a marketinget írtad, én metg a gyógyszrgyártókra gondoltam.
Igen...hülyén hangzik, de... á nem is irom le.
Szóval igazad van.
Pofátlan mennyiségű pénz van benne. (ami persze a gyógyszerárakban jelentkezik...meg a dokiknak fizetett juttatások is , meg a "gyógyszertára ajándéka" a Patika, meg a többi magazin, amik tkp. márcsak reklámból, marketing cikkből állnak.)
te is roppant demagóg szöveggel jöttél. Nezd!En nem vagyok demagog,amit leirtam,az az en OSZINTE velemenyem.Meg egyszer:amig nem lesz MELTANYOSAN megitelt,a nyugatihoz legalabb kozelito jovedelme az orvosoknak,addig mukodni fog a halapenz rendszere,ui mindeg lesz olyan orvos aki ezt MEGFOGHATATLANUL es BUNTETLENUL ki fogja tudni eroszakolni a betegektol,ami a tobbi betegben is osztonozni fogja a halapenzadasi hajlamot,az "orvosi kegy" elnyerese erdekeben.Igy,ongerjeszto modon a rendszer fenn fogja tartani magat.A rendszer tehat adminisztrativan FELSZAMOLHATATLAN.CSAK AKKOR LESZ FELSZAMOLHATO HA ELEG SOK ORVOS IS UGY LATJA JONAK.UI A FELSZAMOLAS SIKERESSEGE AZ ORVOSOKON MULIK. Ezt persze nem csak en latom igy,latjak jol a politikusok is. Ez a balkani zurzavar azonban nagyon jol jon nekik ui,barmikor jol jon meg egy ELLENSEGKEP,ami ellen, gumicsontkent elebuk dobva, hergelni lehet az embereket,elterelve a figyelmet a valoban fontos dolgaikrol.SAJNOS!!
Te normális vagy? Kizárólag a magam által tettekért és mondottakért vállalok felelősséget, 100% függetlenül a rémálmaidtól. A saját véleményemet mondom, és nem "keveredek" sehova, legfeljebb te próbálsz keverni, a bináris képedbe illesztendő.
"No igen , ez a felkészités sokkal előfordulét már és az is, hogy az operáció megsem történt meg!"
Ha olyan sok van, egyet csak tudsz idézni... (Olyat tessék mondani, ahol nincs a képben váratlan esemény, a beteg felvételekor már pontosan tudja a személyzet, hogy le fogják rázni.)
szerintem félrecsúszol. ugyanis ebből nem az a konklúzió amit te szeretnél, hanem az, hogy a fogyasztói társadalmakban társadalmilag legnagyobb becsben a pénzzel való foglalatosság van. egy másfajta, pl indiai társadalomban meg nem...
különösképpen nemérdekelnek a köpködések meg az erkölcsi ítélkezések. ebben az országban nagyon kevés olyan ember van akinek erkölcsi alapja van szóvá tenni bármit is. akik ide irkálnak, tán azoknak a legkevesebb.
HOl irtam én olyant, hogy a bankok meg a tőzsde dolgozói érdemlik meg a pénzt???
Pont, hogy azt irtam példának, hogy a mai kifacsart értékrendű világban ők kapják a a legtöbb pénzt....(pedig, ha jól megkaparjuk társadalmi hasznossága csak azért van, mert piacot teremtettek)
Sőt pont én példálóztam az előbb a szemetesekkel és utcaseprőkkel, mint akik társadalmi hasznossága mennyire fontos
Sőt még a buszsőfőrt is írtam, akik hatalmas felelőséggel dolgoznak nap-, mint nap.
nem kell a korpa közé keveredni és nem esznek meg a disznók! ha úgy érvelsz kmint a ballibek, akkor miért kéred ki magadnak a velük való azonositást? Nem kell annak látszani és akkor enm fognak annak tartani! capisci?
Egy szemével beteg embernek nem muszály agybetegnek is lennie! No igen , ez a felkészités sokkal előfordulét már és az is, hogy az operáció megsem történt meg! A vonatra is megveszed a jelgyet és várod, de ha valaki felszedte a kábelt/sint időközben, akkor bizony nem fog időre megérkezni! S az sem segit, ha szidot a MÁV-ot és az állomásfőnököt!
nem akadnák ki, mivel az 'sten/természet azárt adta az embernek az eszét, hogy használja. Aki meg képtelen rá, azt nem kell komolyan venni és felhasználni politikai csatározásokhoz faltörőkosnak!
"Nem véletlenül a bank - és tőzsde munkaerőpiac fizet a legjobban."
Az általam közelről ismert területekek közül (amiben van pénzügy is bőven) toronymagasan a gyógyszer marketing fizet a legjobban. De a pénzügy se rossz, tény... :)