Akkor bocs. Egyszerűen már nem tudom követni az eseményeket. Remélem Pancsa sem sértődött meg. Bocs tőle is.
Az akció amúgy önkéntes, sokan hiszik és várják, hogy a Liliomdomb Kft. megcsinálja előbb-utóbb a garanciális javításokat. És vannak, akik már nem hisznek benne. Én nekik nyújtok egy alternatív lehetőséget, és minél többen vannak az akcióban, annál olcsóbban megúszható az első lépés. Pereskedésről szó sincs. A kapcsolatot próbáljuk megtalálni a Liliomdombbal. Nem ígérek senkinek semmit.
Azért nem nyomultam ebben a témában a neten többet, mert hiszem, hogy mindenki el tudja dönteni, mi számára a jobb, mi az, amit akar. Van, aki a kivárásra játszik. És vannak, akiknek elegük van a várakozásból, szeretnének már valami konkrétat tudni.
ma sikerült beszereznem egy kaputelefonos leírást, ha jól emlékszem, te vállaltad a laminálást, azt is megbeszélhetnénk szerintem péntekre lesz időm legépelni és méretre nyomtatni (valahogy akkorába kellene, mint kint a kaputelefon, ne nézzen ki teljesen hülyén), a hétvégén talán még fel is furatom az emberrel...
"Én nem szívesen fordulnék addig ügyvédhez, ameddig nem derül ki egyértelműen, hogy nem fogják megcsinálni." Úgy érted, hogy ha egy év alatt nem csinálták meg, és érdemi válaszra sem méltattak senkit akkor te még bizakodsz abban, hogy megcsinálják? :P
"Vagy mi alapján akarod megbízni az ügyvédet. Van valami határidő, ami alatt már meg kellett volna csinálniuk? Nem igazán értek ehhez." Igen van, 30 nap bejelentéstől számolva. Ha már az átvételkor is fennállt a hiba akkor átvételtől 8 nap a szerződés szerint.
nekem tegnap sikerült elcsípnem a Romhányit, és kérdeztem a garanciális javításokról. Állítólag folyamatban vannak, de valami pénzre várnak. Többet nem sikerült kiszednem belőle.
Te tudsz erről valamit? Én nem szívesen fordulnék addig ügyvédhez, ameddig nem derül ki egyértelműen, hogy nem fogják megcsinálni. Esetleg neked van erről infód? Vagy mi alapján akarod megbízni az ügyvédet. Van valami határidő, ami alatt már meg kellett volna csinálniuk? Nem igazán értek ehhez.
Délután megyek kitacepaózni, itt is kérnék mindenkit: legkésőbb vasárnap estig kérném leadni az adatlapokat, mert hétfőn reggel küldöm tovább az ügyvédnek. Köszönettel.
Látom eluralkodott a Fórumon az önkormányzati adó kivetése és senkit nem érdekel, vagy csak nem látszik itt, hogy mi van az új közös képviselővel kötendő szerződéssel!
kedves D.kriszta, hogy paco155-re még rátegyek egy lapáttal, jelzem, hogy nem csak Új Budán, hanem Óbudán is van helyi adó és szedik is. Tudom, mert ott laktam eddig.
Ami meg a csekket kitöltő "spinét" illeti - se ingem , se gatyám az illető - nem lehet, hogy segíteni akart a csekk kitöltésével? és Téged minden szabad állampolgári jogodtól megfosztava egy meghatározott fizetésre kötelezni?
Én ezt a lehetőséget se hagynám ki!
Persze a fizetési kötelezettségről való értesítés mindenkit felpipásíthat.
"kétszer meg nem lehet ugyanazért adót kivetni. :-)"
Ebben biztos vagy? :)
Lásd benzin, illetve gázolaj, stb: Kisker árra megy a jövedéki adó (adó egyszer) + az összes egészre az általános forgalmi adó (adó mégegyszer). Pikantériája az ügynek, hogy még az adó is meg van adóztatva, nem csak a termék kétszer .
Bár az egész adós téma nem igazán ide tartozik, jól belebonyolódtunk, jó volna valami országos összehasonlító dolog, ahol ez tényleg látszana, én a megállapításaimat csak sajtóbeli (fél)információkra, meg a máshol lakó ismerőseim tapasztalataira alapozom, az biztos, hogy a legendásan csóró Budaörsön a lakóingatlan esetében csak valami elég luxusméret (120 v. 150 m2) után kell adózni.
Ezért lenne jó, ha megmaradna a mostani állami ingatlanadó törvénye. Az alapján a lakásunk adómentes, kétszer meg nem lehet ugyanazért adót kivetni. :-)
Itt a hozzátartozó rendelet is, a 9 paragrafus szerint 1080 ft/négyzetméter az adó, a telekalapra a 15 paragrafus szerint 240/nm az összesen kb 1300 - A kedvezményeket most nem kerestem ki, de biztos vannak.
Lehcsi: A lényeg hogy tudtommal kevés kivétellel minden önkormányzat beszedi a sápot vagy legalábbis a rendelet megvan ,csak az emberek nem tudnak róla,mert még nem küldték a nyakukra az apeh-et.
Csak az önkormányzat nem ilyen proaktív, hogy egyből elkezdje beszedni, ott megvárják amíg te jelentkezel, és ha nem akkor akár a büntit is rádsózzák....
Igen, de a legtöbb helyen magánszemélyeknek egyáltalán nincsenek ilyesféle adóik, cserébe Budafokon annál inkább, tehát a vitatott sarcot elsősorban annak köszönhetjük, hogy Budafokon lakunk.
Pár hónapja én is voltam ezügyben az önkormányzatnál, és rákérdeztem ennek számítására. Én azt a feleletet kaptam, hogy a lakás az "életfeltétel", a garázs már "luxus cikknek" számít, ezért utána magasabb adót kell fizetni.
De történt más érdekesség is. Én idén vettem meg a lakást. A rendelkezés szerint, csak jövőre kellene fizetnem adót. Náluk viszont tavalyi dátum van (földhivatali bejegyzés), amikor még kész sem volt a lakás. Így idén már fizethetek is!
Más.
Az E épületben (elsősorban, de lehet másikban is) van valakinek kiadó tárolója?
Nekem elmagyarázta az önkormányzat ügyintézője, hogy mivel a teremgarázsok egy helyrajzi számon szerepelnek épületenként, ezért a D épület esetében a 41 db. garázsra, ami 987 m2, 1x jár a 16m2-ig járó kedvezmény, azaz 971/41 m2-re kell fejenként adózni, ami ugye több mint 23 m2, tehát ha neked a luxusvillád mellett egy szerény 16m2-s garázsod lenne, akkor arra egy fityinget sem kellene fizetned, mivel azonban flancolsz és társasházban vettél garázst, ezért fizess.