Az Index Forradalmi Nemzeti Bizottmány kiáltványa és Modos Moderandija, ami azonnal hatálybalép, a népnyúzó moderatúra 72 perce kap, hogy önként lemondjon, különben eltorlaszoljuk a sávszélességet!
Mély érdeklődéssel olvastam Krasznai Zoltán újságíró szabálytalan önéletrajzát, amit töredelmesen bevallom, azért kezdtem keresni a világhálón, mert alkotója olyan „közéletnek” lett a vezető személyisége, amely meglehetősen távol áll tőlem. Azt is bevallom, hogy – mint mások véleményére kiváncsi – érdeklődéssel olvasom azokat a topicokat, blogokat is, amelyek alkotóinak világlátása nem esik egybe az enyémmel. Mindig megrendít, hogy ezeken a fórumokon mennyi naiv, megvezetett ember hite úszik el nagy adag karrierizmuson, egoizmuson. Jutott ez pedig eszembe annak okán, hogy a fent említett Krasznai urat volt szerencsém némileg ismerni, mint egyetemista. Nem is hánytorgatnám fel egykori MSZMP tagságát, ha ma, önéletírásában vállalná ezt a botlását. Tekintve azonban az életrajz stílusát, kissé gusztustalannak tartom, hogy egy egyenes gerincű, determináns ősökkel rendelkező forradalmár visszaretten múltjától. Annyit üzennék még a Krasznait támadóknak, hogy nem kell III/III-as múlttal hírbe hozni, hisz a párttagokat nem szervezte, szervezhette be az elhárítás, muzsikáltak ők maguktól is az egyetem közhangulatáról, hallgatótársaikról, ha azt kérték tőlük a BM-es összekötők. S mivel Krasznait is látták együtt az összekötővel – többször is – nem kell őt rosszabbnak gondolni, mint amilyen (volt).
Tehát, ha jól értem, november negyedikére vinnem kell: fehér szalagot, nyakbaakasztható vekkert (nemzetiszínű szalagon), 100 forintot, kokárdát, gumitehenet, traktort, fáklyát, mécsest, öngyújtót, meg még egy embert. Remélem nem felejtettem el semmit. Az ápoló azt mondja, így felszerelve nem biztos, hogy kijutok a kapun. MICSINÁJAK?