Vagy több kardszárnyú delfin. Ha elolvasod a cikket egy újságosnál, a hosszabb variációban az érzékelők szerint a jeladó jó darabig egyenletes meleget és nyomást észlelt. Könnyen lehet, hogy valami lenyelte és természetes úton került újra a tengervízbe, majd partra sodródott.
A február havi Hihetetlen újságban van egy cikk, amiben az egyik, jeladóval ellátott, háromméteres nagy fehér cápa partra vetett jeladójáról szól. A jelek szerint valami fölfalta, és az a valami egészen figyelemreméltó lehet.
Egy másik, kétoldalas cikkben az ogrékről van szó, Skóciában 1929-ben még láttak egyet, de valamivel később is. Miután ezeknek az ember mint táplálékforrás jön számításba, nem várták meg, hogy közelről is szemügyre vehessék. Ezt a szokásukat még akkor si helytelenítem, ha nem túl valószínű, hogy gasztro-turizmus miatt Pestre látogatnak. Egyébként most jó néhány olyan cikk volt benne, ami érdekelt, ezért meg is vettem.
Ez e havi, Lidércfény című amatőr folyóirat Nyakonöntött Próbagoblin rovatában van egy kétoldalas cikk a yowie-ről, képekkel illusztrálva. Nálam ügyesebbek megpróbálhatják ide is beilleszteni.
Köszi, a könyvet nem ismertem. A 254-ik oldaltól olvasható és 10 oldalt szentel az eseménynek a könyvben. Szóval biztos hosszabb a leírás, mint a netes oldalakon.
Ennek a képnek a készítője, Robert le Serrec, írt egy könyvet Öt év vitorláson címmel, ez megjelent magyarul is. Nekem is megvolt, de már elajándékoztam. Emlékszem erre a történetre, de a részleteire nem nagyon. Olyasmi rémlik, hogy egy szokatlanul nay hal volt.
a "felfedezés" körülményei nyilván behatárolják a lehetőségeket, ennél az esetnél kezdettől fogva a hoax volt a valószínű, míg egy őserdőben elrejtett/mélytengeri kamera felvételén látható, addig ismeretlen állat nagy valószínűséggel valóban egy addig ismeretlen állat.
Boldog új évet és sok érdekességet a topic minden olvasójának!
A január havi UFO-magazin a témánk szempontjából érdektelen. A Hihetetlen egy kétoldalas cikket közöl a manticorról, de nagyon úgy tűnik, maga sem veszi komolyan az egészet. Valami olyasmit próbál mondani, hogy esetleg egy túlélő barlangi oroszlán, esetleg egy kardfogú tigris. Teszi mindezt nem túl nagy meggyőződéssel.
Ami engem illet, számomra ez a lény a címerállat kategóriába tartozik, éppúgy mint a kétfejű sas.