Én pont most foglaltam BP-Bankok-Bp utat az Aerosvit járatával (77eft-illeték, összesen:125 eft), ha febr.28-ig kifizeted a jegyet, és július 15-ig megkezded az utazást.
A belső járatok pedig az Air Asia-vak a legolcsóbbak(pl.BKK-PHUKET-BKK 14eft illetékekkel együtt).
Pestről közvetlenül csak a Malév repül. Itt tudsz árakat nézni. Kb.210.000Ft körül jön ki mindennel együtt.
Átszállással Pestről pedig az Egyptair és az AeroSvit a legolcsóbb. Ide nézz át és bal oldalt a keresés-hez írd be ezt a két nevet, rengeteg infót fog kidobni.
Mennyibe kerülhet egy sima repjegy Bangkok-ba, és vissza? Nem kell szállás, meg semmi, csak egy megközelítő árkalkulávió, minden illetékkel, biztosítással, fityfenével...
Esetleg még annyi segítség jöl jönne, hogy HOL érdemes repülőjegyet váltani? Esetleg melyik légitársaságnál?
Én még új vagyok köztetek, de gondoltam írok. Szóval barátnőmmel elhatároztuk, hogy idén ki szeretnénk utazni Thaiföldre, mert egyszerűen mindketten kíváncsiak vagyunk...
Azt szeretném kérdezni, hogy mik azok az utazási irodák, ahol esetleg olcsóbb utakra is van lehetőség.
nem vagyunk még kint mindannyian (még 30nap) de taxival beláthtatlan az időtáv. Imperial Quennn a Sky train mellet tehát sky train Silom átszállásSilom vonal végállomás Saphan taksin állomás onnan Express Boat -Tha Thien állomás cca sky train +express boat max 1 óra. Tavaly Bon Laci javasolta ezt az utat. de 100as. ATha Thien állomástól a nagypalota cca 350 méter. Vigyázz, a zárva a Palota dumára ne ugorj báj mosoly many thanks ... és irány a palota..
Útlevél ne nálad legyen tök fölösleges, hanem zárt helyen.
Bea
Jó lenne, ha a visszajöttek, Phuket KoH Samui. stb. esteleg pár szót a tapasztalatokról szólnánank....
Szerintem ez a topik nagyon nehézkes, próbálkozz a hátizsákos (Thaiföld hátizsákkal) változattal, ott sokkal nagyobb a levééforgalom, biztosan fognak neked válaszolni. Én is azt olvasom jobbára. Válaszolni nem tudok, mert még én is csak az utazás előtt állok.
Igen tavaly már volt kaució, mi is ott tudtuk meg a recepción, áll. sok magyar tett zsebre dolgokat :-( És a tetelyébe már nem a hotel szebbik részébe szállásolnak el, de szoljatok a recepción, hogy nem dohányzó szobát kértek, mert tavaly majd kifordult a gyomrunk.
Adnak csomagot, de már 1/2 6-kor nyugodtan lehet reggelizni és az jobb mint a csomag, hmmmm azok a finom reggeli levesek, összefut a nyál a számban:-)))
köszi a választ, ezt a 100 dolcsis kauciót nem említette az utazási iroda...
közben +kaptam a +fejtést: kb. fél hétkor kel és kb. este olyantájt nyugszik
csak azért érdelekt, mert az Ayutthayai és az úszópiacos progink is 6.30-kor indul - és az időeltolódás + a reggeli sötét együtt nehéz komibnáció lenne
apropó: nem tudod véletélenül, h. ha szólunk a hotelben, akkor becsomagolják nekünk a reggelit a korai indulásra való tekintettel - vagy inkább szerezzünk be magunknak előre valami reggelit?
A reptéri pénzváltó a kijárat mellett teljesen korrekt volt, ott rögtön váltottam . Az árai megeegyeztek a városi pénzváltók áraival. Arra figyelj, hogy tavaly nekünk le kellett tenni 100 USD kauciót az Imperialban,amit kiköltözéskor visszafizettek. Gondolom neketek is így volt Laci? A napkelte időpontjának meghatározására nem merek vállalkozni, részint, mert pont egy hónappal később voltunk, részint bevallom nem tudom az időeltolódás miatt átaludtuk.
Bon Laci tavaly annyit segítettél , ugye most is megteszed??? Hetek óta nézem a Bangkok térképeket, de nem tudom megfejteni, hogy a a Wat Traimit , illetve a Márványtemplom (a thai nevét mindig elfelejtem) hogy érhető el legcélszerűbben a sky train-től. A Wat Arun tiszta ógy, hogy Saphan Taksin végállomás express boat átszállás a Thai Tien megálló komp , tavaly nem volt időnk átkompolni, mert mentünk a vacsorahajóval és tudtuk, hogy jönnek értünk az Asia travelesek, de idén gondoltam ott kezdenénk a városnézést, onnan vissza Thai Tien állomás komp, de onnét hogy jutunk el a Wat Traimithez ,ami a Chinatown szélén van? Vagy szerinted a hajótól taxi? Onnét mennénk tovább a Márványtemplomba, onnan meg esetleg a Dusit állatkertbe. tavaly is olyan jó közlekedési tippet adtál, köszönet érte.
És még azt szeretném kérdezni, hogy Samuin esetleg voltál-e a Bigg Budha parton? ha igen milyen??
+ a délutáni csúcsot sem szabad elfelejteni, mi legutóbb majd két órát ücsörögtünk benne, egy ével azelőtt pedig nem nyílt ki a repülőgép poggyász ajtaja nem tudták kivenni a csomagokat. Ez is volt kb 2 óra:-(