A topic nevéből is látszik, hogy milyen fotós eszközök börzéjéről van itt szó.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
Számomra totál érdektelen a dolog, de kíváncsivá tettél, ezért elkezdtem matekozni a leírásod és az eBay-en a közelmúltban történt európai eladások alapján, nekem lényegesen kevesebb jött ki még postával is.
Felreertesz, en nem foglakozom azzal mennyiert kinalsz barmit is, arra reagaltam, hogy a Leica Shopra hivatkoztal. Az egy nagyon draga bolt, ott azt erdemes megvenni, ami nagyon hianyzik, amire szukseged van egy gyujtemenybe, vagy sajat hasznalatra. A toluk vasarolt dolgot ugyanazon az aron Magyarorszagon tovabb adni eleg remenytelen.
De, ha akad itthon egy gyujto, akinek pont egy fekete FM3a kell, majd megveszi.
Én is vettem már Rz67et 3 optikával 100ezerért. De az ilyesmi elég ritka. Jelenleg nikon fm3a-t nem lehet itthon kapni, internetről rendelni pedig drágább. Innentől kezdve az értéke adott. Meg lehet nézni mennyiért mentek el 2014-2016ig aukciós oldalakon milyen árat mondanak rá az amerikai "szakik", hogy alakult az ára az elmúlt 10 évben. Ez nem Amerika, de nem is Németország, ezért úgy olcsóbb, hogy ki lehet próbálni, meg lehet nézni élőben ami elég komoly előny. Számtalan oldal van ami beárazással foglalkozik és mivel mindenkinek van internet hozzáférése aki nem a harmadik világból jön elég könnyen ki tudják találni mi mennyit ér. Így a leica shop se féláron veszi a cuccait főleg, hogy az esetek nagy részében bizományiban megy a boltolás . Rátesznek 10-20%ot aztán viszlát.
Ez a 10-20 százelék lejön plusz még egy kicsi így a 150.000 forint. Nem olyan bonyolult ez. : - )
Nekem nincs elado gepem, de, ha Ausztriaban keresel, vagy Nemetorszagban, nem viszonteladotol, akkor esetleg nagyobb az eselyed. Szerinted a Leica Shop mennyiert veszi be azt a gepet, amelyiket 500 euroert kinal?
Kétszer drágább. Értem. Akkor megvan az emberem! 75.000 forintért vásárolnék öntől fekete Nikon fm3a-t mint esetleg near mint állapotban. Azonnali készpénzes fizetés!
előbbít 2004 óta gyártják utóbbit 2001-2006ig gyárotották. Nem "régi manuális analóg gépek" : ) Forintra pontosan tisztában vagyok a létező összes kamera árával, köszönöm!
Köszönöm, sokat segítettél! Most már kiderült számomra, hogy a két típus szinte párhuzamosan volt piacon. Valószínűleg emlékként megtartom, ahogy tanácsoltad és polcra kerülnek. Az obikat még tudom használni, mert Pentaxom van.
Kérdeznék tőletek. Van két tökéletes állapotú/működésű Praktica gépem, melyek közül az egyiket eladnám. Viszont nem tudom, melyik az újabb széria, melyiket érdemes eladni, melyiket megtartani, illetve mennyi ezeknek most az eladási/eladhatósági értéke. Nem találtam Praktica fényképezőgépek történeti áttekintésére weboldalt, ahol a sorozatjelek és a kibocsátási év szerepelt volna.
1. Praktica MTL3
2. Praktica PLC3
Vaku is van hozzájuk:
1. National PE-170
2. Amity
Az objektív parkkal nincs ilyen gondom, mert azokra több hirdetési adat is rendelkezésemre áll.
1. 1 db Pancolar auto 1.8/50 MC CARL ZEISS JENA DDR 1370
2. 1 db Pancolar electric 1.8/50 MC CARL ZEISS JENA DDR 1370; 10813099
3. 1 db electric MC FLEKTOGON 2.8/20 CARL ZEISS JENA DDR 1289
- Nikon FE2 váz: (sn:2198176) Nem egy vitrines darab, sajnos a fénymérő is megadta magát, de elemmel minden záridő pontosan lefut (elem nélkül adom). 15.000 forint
Érdeklődni a marton.juhasz.lol@gmail.com címen lehet.