Állítólag tényleg morog (mások szerint inkább röfögés). A kopoltyúcsontjait dörgöli egymáshoz. Nem tudom, hogy döglötteken ki lehet-e próbálni, arról már valszeg lemaradtunk.
Én úgy vettem észre a recepteknél, hogy nem vágják le sem a fejét sem a farkát, hanem hagyják, hogy belefőjön-belesüljön az étel ízébe a halcsont zamata is. Van pár francia szakácskönyvem, abból néztem ki a reciket, mindegyik recihez van kép is, és mindegyiknél rajta van az összes alkatrészük;)
Valóban fajsúlyos a téma, mert már likvidálták is a topikot! (nem találom sehol, de már írtam a supportnak)
Amúgy úgy gondoltam, hogy az össztársadalmat a halsokkal kezdem! Majd később jönnek a csirke, pulyka, disznó, marha és egyéb hús kedvelők, majd a vegák is....
Ezek után megváltjuk a világot!
Majd ha ezt mind megtettük, hátradőlünk , és egy baromi nagy adag halászlevet belapátolunk az arcunkba majd megkoronázzuk egy double corona méretű kubaii szivarral!
Elég fajsúlyos a téma, de azt hiszem ebben az ügyben nem csupán a halbarátoknak (már amennyiben azok, mert megeszik a szerencsétleneket) kellene összefogni, hanem az "össztársadalomnak", ennek pedig nemigen látom jelét.
Ha a kagylo jo minosegu, nem is kell fozni, sutni - es az ize. . .mmmmmennyei! Nem vagyok hive az agyon izesitesnek, semmibol sem - ennek sem. Jo minosegu alapanyag kell, es akkor ott az iz is.
Az izesitesnekn nem elnyomni kell az izet, hanem tamogatni, ervenyesiteni jobban.
Ezt én sem értem, de már én is többször találkoztam ilyennel.... Pont a kagyló ízét veszik el azzal, hogy agyonízesítik. Sőt, olyannal is találkoztam, aki BEÁZTATTA felhasználás előtt, hogy ne legyen olyan intenzív íze...:(
Utólag vettem észre a második hozzászólásodat;) Semmi gond szerintem sem azzal, hogy nem szereted, csak egyszerűen az a letaknyolás nem jött be nekem;)
(egyébként nézd meg a fésűkagyló húsának az állagát, teljesen olyan, mint egy szép halfilé-korong, vagy rákláb, tehát nem a "hagyományos" kagylókhoz hasonlít)
"comad válasz | megnéz | könyvjelző 2007.06.19 15:48:18 (1379) Bakker, mi a jó a kagylóban? 'an, mint egy darab takony! Nekem ne mondja senki, hogy az finom! Csak beképzelés! Mert a menők eszik?! Természetesen ez csak egy magánvélemény, nem biztos, hogy ragaszkodom hozzá."
Ne is ragaszkodj hoza!!! :))! Kostoltad mar?
Nem kell menonek lenni hozza. . .egyszeruen inyencnek lenni is eleg :)).
Kostolj osztrigat. . .nagyon finom, fogod szeretni. Ne hagyd ki ezt az elmenyt!
Trofimov, elnezesedet, ezt a comad-nak irtam, csak n em a jo ra utottem meg a valasz gombot. Nincs erom ujra betenni a kepeket - olyan lassu az Index. . .
A kagyló és a takony? "kicsit" keverheted a dolgokat. A kagyló még állagra is más, nyersen és sütve egyaránt....
Neked nem jön be, na és? Attól még másnak bejöhet. Legyél tekintettel a többiekre is, akik (velem együtt) szeretik, sőt imádják. Egyszer lehet, hogy egy normálisan elkészítettet kellene megkóstolnod, és rögtön megváltozna a véleményed. (Én pl. évekig utáltam a zúzát, mert amit először kóstoltam az iszonyat szar volt.)
Amit írtál az minimum dőreség, nem ilyen hozzászólásaid voltak eddig...:(((