Csak pontosítok az érdi rendőrség közlekedési részlege Diósd településen található az új rendőrőssel egy épületben.
A térfigyelő rendszer monitoring helysége pedig Érden található. A felvételt,amennyiben az törvénybeütköző cselekmény felderítését segíti elő,akkor a rendőrség azt lefoglalja határozattal és mint bizonyítékot csatolja az eljáráshoz. Ha azonban nem indúlt semmilyen eljárás,akkor a rögzített adatokat(képi és hang), az adatvédelmi törvénynek megfelelően 30 napon belül meg kell semmisíteni.
A Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán lehetne érdeklődni Százhalombattán. (ott van leszállásolva ez az osztály) De nem szívesen adják ki. Megnézni biztos meg lehet. Sajnos én is láttam már ott egy felvételt...
Sajnos optimizmus híján, vagyok hiszen már végigéltem 89 óta sok választást, mind tele reménnyel, aztán mindből csalódottság lett. De nem mindegy mekkora a csalódás. Most rettenetesen nagy.
Sajnos addíg amíg csak valaki ellen lehet szavazni nem is lesz másként. És amíg nincs visszahívhatóság vagy tisztességes számonkérés és ítélkezés, nem is lesz másként. Ilyen meg az én életemben már valószínűleg nem is lesz.
És az is igaz hogy egy fecske nem csinál nyarat. Seres Máriát is pillanatok alatt körülvették olyanok akik nem segítették a Civil összefogást az előrejutásban. A mi körzetünkből 7 szavazatot kapott. Pedig ígéretes volt főleg előélete alapján.
Bocsánat hogy offoltam. De az az egész csatornaépítés és az utak állapota már nem engedi meg, hogy pusztán mint közlekedési anomáliáról beszéljünk.
Koránt sem a birkaságrol van szó.... Egyszerüen ha nem fizetsz ados leszel, késedelmivel felszámolva ujra és ujra fogják küldeni a sárgát, ha akkor sem fizetsz végre fogják hajtani. Mindegy nekik hogy egy, öt, száz vagy ezer autos ellen. Ráadásul mikor pereskedni fogsz, akkor a te adodból fizetett ügyvéd fog ellened eljárni. A vége? Fizetési meghagyás, esetleg foglalás, persze +perköltséggel, mert ugyis nekik fog itélni a biroság mert kell nekik a pénz.
Szivem szerint én sem fizetném be, de ez az összeg is megterhelő, nincs plussz pénzem a perre, (Utazás, munkábol kiesett napok) ügyvédre, perköltségre.
Na ez jó kezdeményezés !!!! És kérdem hány beszari bírka lesz, aki mint a mérgezett egér fog majd szaladni a postára amikor a sárgát megkapja a formanyomtatvány levéllel.
MERT! mondjuk ha az érdi autó tulajdonosok izéjében lenne elegendő vér akkor meg is tennék,de sajna még ehez is gyávák.
Ja majd azt figyeld mingyá gyün fizetett mindenhezértő olvtársunk XY..... és majd megmagyarázza,hogy nehogymá, mert a lakosok a hülyék és nem ők. Majd megmagyarázza és a nép meg megbékél a maszlag magyarázatával és fizet bírka módon.
Már egypárszor leíram más önkormányzat előírja az út azonnali, rövid határidejü helyreállítását!
Meg kell nézni egy kábel, akár más közmü fektetése esetén mi a helyzet!
A kivitelező köteles tömöríteni, úgy ahogy Érden is a főútak esetében! Ha csupán ezt végezték volna el, nem handabandáztak volna
akkor a kár kevesebb lenne! Igy a feltúrt aszfalt megmaradt része is összetöredezik, az autós tetemes kárt szenved, a mezei lakos
pedig káromodik arra gondol egy tetves eldugott tanyával is jobban járna.
Itt teljesen egyértelmü a hütlenkezelés, az összejátszás, a dolgok felett átnézése. Mit is számít egy párezer csóró, mérgelődő adófizető?
Amikor a kezdő szinész felmegy a szinpadra, lenéz a publikumra, izzad, zsibbad lámpalázas. ( talán a politikus is ilyen amikor még nem tanult csibészkedni, hazudni kétkézzel kaparni)
Nos dadog megminden...bekiabál a rendező ( legyen mondjuk a főelvtárs ) mit rinyálsz nézd ezeket a fejeket káposztafejeknek. Megnyugszik, tényleg ezek...
Nos akkor már itt is lennénk ebbe forradalmi hevülettől megrészegedett disznóólba.
Sokkal több kárt szenvedett a kocsim, meg arról nem beszélve, hogy naponta 2-3 km-t tötyögök egyesben haladva, mert feljebb nem lehet kapcsolni, így meg sokkal többet fogyaszt.
És akkor erre azt mondják, hogy tömörödik az út.
Már hogyan tömörödne, amikor nincsen utána töltve, ami miatt az autósok eleve kikerülgetik, így aztán nem is tud jobban ülepedni, emiatt meg semmi értelme a több hónapig tartó várásra, azonnal is meg lehetett volna csinálni a helyreállítást.
Ehelyett pofátlanul, cinikusan a képünkbe vágják ezt a marhaságot.
Aztán a Daróci is megér egy misét. Szinte egy méter sincs ami ne egy gödör meg egy bucka lenne. Persze nincs olyan utca-út amiről ne lehetne elmonda. Nem úgy bezzeg azok ahol a rokonok, barátok laknak. Láttam olyan utcát valahol a Spar kis körforgó és az Töhötöm utca környékén talán a Taksony utca? ami olyan volt mint valami autósztráda. Nm tudom ki lakhat ott. És nyilván tud sok mindenki ilyenről. Mint Miskolcon az alporgármester úr utcája. Vagy a "nagyemberek" bérbeadott házainak utcája. Közpénzből szórják ezekre, mi meg fizetjük. Van bőr a pofájukon.
Kíváncsi lennék valahol fellelhető-e még a csatornázás projekt költségvetés tervezete. Vajon mennyi lett az út rendbetételére számítva? És hol van az? Mert amiről papolnak, az már úgy hangzik, hogy majd lesz út, ha társulás jön létre aztán majd a lakosok. Szép lesz ezt is megfinanszírozni.
Még emlékszem a múltra, mikor TMA aktív résztvevő volt a fórumon. Most meg az idióta hírleveleit kapjuk a "virágzó kertváros"-ról. Inkább sárváros. Aztán azóta a fórumok is ki lettek herélve. Amelyik fórum rázós volt az már mind el is tünt. Kinek volt érdeke hogy megszünjenek ezek?
A gyerekeim gyűlölik Érdet. Meg tudom őket érteni. Bár mondom nekik hogy választópolgárként beleszólhatnának Érd jövőjébe, aztán erre az a válasz kire lehet szavazni. A megválasztott azonnal elfelejti mit ígért és rögtön hülyének néz mindenkit. Már csak abba reménykedem, hogy mivel a hitelünket nem tudjuk fizetni elviszik a házunkat és akkor visszamegyünk a nagyvárosba. Könnyű lesz Érdet elfelejteni...
10 méterenként fektették le, ami magában rejti azt a hibát, hogy rengeteg hullámvölgy van benne.Ott pedig sok lerakódás fog kialakulni, rendszeres lesz a dugulás és már is jöhet a bontás.
Lehet, hogy ez miatt nem állították helyre az utcákat, mert megvárják, hogy hány helyen kell bontani. És ez nem vicc.
Ott jöttem ma is. Borzasztó! Azonban nem jobb az sem ha a Vincellér u. felől jön az ember.
Ez amit elkövettek az felháborító! Az elején jöttek az útfúrás meg hasonlókkal. Modern technika, aztán a nagy semmi. Aztán felvágtákaz utakat ahol érték, a munkagép igy szépen elfért, de kivitelező nagyobb nyereségének az óriási kár az ára! Kérdezem ki kivel van ?
A megrendelő a kivitelezővel? Azonos netán? Hogy képzelik el az útak rendbetételét? Ez amit tettek a rablás egyik formája, ide a lóvét és fuss!
Milyen jó lenne, ha társadalmi engedetlenség címén sok ezren nem fizetnék be az összeget.
Mert ha csak páran csinálják, azokon úgy behajtják, mint a pinty és még rosszul is jár.
Minden nap végigmegyek az Alsóvölgyi utcán, ami hasonló, mint a lentebb közölt fotón is szereplő.
Nagy árkok keresztezik, amikbe szép lassan bele kell hajtani, majd a másik oldalon kikecmeregni belőle.Egyesben,max.kettesben kell kilométert hajtani, a fogyasztás persze jóval magasabb emiatt.
A sárról már nem is beszélek, semmi értelme lemosni a kocsit, mert másnap ugyan olyan lesz.
Mindennap hangosan káromkodva megyek végig, biztos azt hiszi, aki látja, hogy hülye vagyok.
Az Ön terepjárójának a kereke nem lesz sáros? Sajnálnám ha ilyen állapotban kellene hazaérnie! Csoda hogy enyhén szólva hányingere van az embernek az egész városból? Jól megcsinálták! Gratulálok!
Kérdezem a sajnálatos eset után kértetetk a rendőrségtől baleseti helyszíni szemlét? ha igen akkor hivatalból eljárást indítanak . Nekik kötelességük amennyiben van a közelben üzemelő és képi anyagokat is rögzíteni képes térdigyelő kamera annak a felvételeit kielemezni a cserbenhagyó autós felderítése érdekében .
Azért csak némi vigasz az a térfigyelő dolog,mert nem minden olyan térfigyelőkamweénak álcázott plexi valamiben van ám igazi üzemelő kamera,van ami saját magát őrzi és van amiben ninxcs is semmi.
Csak egy álltalános megjegyzés,arra amit ajánlott az egyik itt beíró társad. Nos egy polgári személynek,főként ha kétes életvitelű és előéletű is még akkor sincs joga a térfigyelő rendszer felvételeibe belenézni, ha ő most Érden a helyi Al Cappone. Az adatvédelmi törvények kizárják még őt is, így az első verzió a járhatóbb és türvényesebb lehetőség.
Ha még valami szükséges az eljárási procedúrában szívesen válaszolok.
Lehetséges hogy a postás hordta ki, de ha azt a fránya papírt, december első napjaiban küldetik ki, ami sokkal ésszerűbb, akkor talán sokkal többen értesülnek időben arról.
Amúgy meg, hazafelé menet este kiderült, hogy járt a kukásautó, ugyanis a lehullott szemeteket már össze nem szedik maguk után.
Azért ez nam csak az ő hibájuk, gondolom postán jött, az sem egy atombiztos cég.
Amugy ezt én ugy oldottam meg hogy felmentem a cég honlapjára és megnéztem hogy nálunk mikor lesz kukanap. Mondjuk nekem pont nem volt változtatás, 26.-án szerdán jöttek és elvitték a szemetet.
Naponta akár többször is végigmegyek az Alsóvölgyi utcán.Egy merő agyagos sár az egész és közte alattomos árkok húzódnak.
Csak egyesben lehet cammogni, közben nagyokat kerülgetni.
Teszem fel magamnak a kérdést, miért nem lehetett ezt az utcát ( és a többit ) helyreállítani még az ősszel?
Az nem igaz, hogy tömörödnie kellett, arra elég volt pár hónap, amit ráadásul egy tisztességes tömörítés ( 30-40 centinként vibrátorral ) még csökkenthetett volna. Kinek jó ez? Mert ez jövőre sem lesz olcsóbb. Kinek és miért érte meg ez a döntés, ezt magyarázzátok meg.
Hol lehet elolvasni a megkötött szerződéseket?
Ne merje senki azt mondani, hogy titkosak, mert ilyen meg olyan jogok stb.
A nép pénzéből ( részben ) elköltött százmilliók szerződése nem lehet titkos.
Mi szerepel benne? Hol lehet ezt követelni, hogy tegyék közzé?
Addig is a Jóisten verjen meg minden az ügyben érintett " politikus" szemétládát, aki a közpénzből akár egy fillért is zsebre tett, ahelyett, hogy tisztességes munkát követelt volna meg és a lakosság javát nézte volna a saját zsebe helyett.
Milyen pofával tette az ajándékot a fa alá a gyerekeinek, amit az ellopott pénzből vett?
Milyen vastag a bőr van a pofájukon? Krokodilbőr vastagságú?
Engem tegnap (24-én!!!!), amikor a Törökbálinti úton - Törökbálint irányába haladva - elértük a Szövő utcai / Folyondár utcai kereszteződést, eltalált jobbról egy autós (Folyondár utca felől), aki nem vette figyelembe a STOP táblát, ami megállásra kötelezi! A "szokásos" helyre, a Szövő utca és Törökbálinti út közti elég meredek kis utcácskába taszította le az autónkat. Éppen a kis névtelen utcácska közepén szánkázott le az autó, ez volt a szerencse. Ha kicsivel tovább kerül az autónk eleje, akkor a korláton felakadva borulunk, az tuti. Kb. 35-40-el jöttem, kb. mint amennyivel (érzésre) oldalról belém jöttek, és már nem tudtam elkerülni a balesetet. "Szerencsére" a másik fél elismerte a felelősséget, de a kár attól még kár marad.
Vajon mikor lesz itt lámpa felszerelve? Azt hallottam az ott lakóktól, hogy ha meglesz a 8 halálos áldozatot követelő baleset, akkor lesz lámpa. Eddig "csak" 2 volt, és csak a karácsonyi angyaloknak köszönhető, hogy tegnap nem növekedett 1-2-3 fővel (2 kicsi gyermekemmel utaztunk). Az autónk persze totálkáros lett, és így nagyszülőkhöz utazás, igazi karácsonyozás helyett itthon maradunk és örülünk, hogy senkinek nem történt baja.
Ezentúl karácsonykor csak séta lesz, autózás biztosan nem... :-(
U.i.: valaki nem tudja, hogy hogyan lehet a térfigyelő kamera felvételét elkérni? Kitől, hol? (Ugyanis az említett helyen van térfigyelő kamera)
csak tájékoztatásként említeném,már nagyon régen van egy megállni tilos KRESZ tábla a Szajkó utában a fehérvári útról bekanyarodást követően. Így ezt nem lehet mostanságra ráfogni(mint érdi ezt már rég óta tudom és állítom,mert gyakran megyek a jelzett postára).
A másik oldalon valóban egy magas padkakiépítésű rész van,de az nem parkolónak készült,mert a Vízművek területe.
Amúgy meg ha jól tudom egyáltalán az országban egyetlen posta intézmény előtt sem nagyon szabad csak úgy parkolni,kifejezetten azért,mert olyan intézmény(postabiztonsági vezető megfogalmazása).
Az, hogy a Szajkó utcában a lusta polgárok a tábla tíltó hatálya ellenére megállnak,sőtt szembe forgalommal is megállnak,az ....hát igen minősíti magát a polgárt főként vezetői engedéllyel rendelkező autósokat, az, hogy valaki meg néhány lépést lusta megtenni a posta épületéig a környező parkoló helyekről,amikben mindenféle tilalom nélkül lehet megállni,na az meg magát az ember lustaságát és minőségét méri meg.A környező parkoló lehet, a Vízművek parkolója, a Fehérvári úton a Szajkó utca előtt elhelyezkedő nagyobb terület, vagy a Fehérvári úton akár a vízmű előtti útszakasz, vagy a Skoda előtti útszakasz stb. Hiszen egy ijyen gyodálatosan "virágzó kertváros" friss levegőjén pár métert sétálás minden polgárnak csak gyönyörűséget kell, hogy jelentsen. A városi nagyok is így gondolják,tehát eszmei futtatásukat plántáltam tovább. ha esetleg az ezzel nem egyetértés merülne fel, hát kéretik azokat szidni.