Keresés

Részletes keresés

smatte Creative Commons License 2006.10.09 0 0 2457
Konkrét árajánlat nincsen, mert először útvonaltervet kéne kitalálni. Ebben a "költöztetésben" több lenne a fuvar rész, mint a pakolás, ugyanakkor talán pont ez utóbbival lenne a legnagyobb gond. Persze ha az ismerőseid nagyon belejönnének a pakolászásba és pl. sörjutalom ellenében vállalnák...:)
Előzmény: szaboattila_ikon2 (2451)
MadDogzCo. Creative Commons License 2006.10.09 0 0 2456

Attila: A ráérzésed jó, valóban mi voltunk azok, ha Ti pedig azzal a falat gyerkőccel és a felmenőkkel próbálgattátok a kulcsot egy szinttel alattunk! :)

Kérdés a topiclakókhoz:

Mint a fenti válaszomból is kiderült, a kulcsátadáson már túlvolnék viszont a különböző közművekkel való szerződéskötésesátkötésesbejelentkezésesmegrendeléses mizérián még nem. Szóval a kérdés adódik: ki hogyan, milyen sorrendben javasolja a szükséges járulékos intézkedések megtételét? Ha lehet egy ütemtervet kérnék a lehetséges kiskapukkal, amik felgyorsítják az ügyintézést! :) A lényeg: bármilyen tanácsnak örülnék, amivel minél kisebb -elsősorban idöbeli- terhek nélkül túleshetnék ezeken a dolgokon! És ezúton is elnézést, hogy nem olvasom vissza a pár ezerrel ezelőtti hozzászólásaitokat, de tényleg nincs időm kibogarászni a közműszolgáltatókkal lefolytatott majd' egy évvel ezelőtti harcaitoknak az igaz történetét.

Kérlek segítsetek és adjatok tanácsot!!!

P.S.: ELMÜ, Vízművek és a többiek bürokratái megesznek bárminemű felhatalmazást, hogy vki más járjon el a nevemben és kössön meg a szerződést?

Előzmény: szaboattila_ikon2 (2442)
Fineszedző Creative Commons License 2006.10.09 0 0 2455
Saját készítésű hurokantennával és kisebb erősítős szobaantennával is csak M1, TVs és RTL jött be, + némi FixTV-s zizegés. A minőség függ attól merre néz az ablakod, legalábbis nekem igencsak tekergetni kellett míg elfogadható kép lett. Hang és kép meg sosem lett egyszerre jó minden csatornán.
Morócza László, magánfuvarozó hozott ide, rendesek, megbízhatóak és óvatosak voltak, ár: átlagos. 20-925-7133
Előzmény: szosza (2447)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.10.09 0 0 2454
Nekünk is szavazni kellett, de az AL rendkívül praktikusan és kulturáltan megoldotta: mindenki kapott a postaládájába egy szavazólapot (ha jól értettem most is erről lesz szó), és ezt kitöltve bedobta a társasház üzemeltetői postaládába. Miután összejött az 50%+1 IGEN, jöhettek a további szolgáltatók.
Előzmény: hacsek1 (2452)
szaboattila_ikon2 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 2453

Sziasztok!

Beszéltem az AFM-el /tel.:451-01-00/ a mai napon.

Amit megtudtam:

Jelenleg az Ikon 2-be a T-Com, T-Kábel, és egyéb T-sek vannak bent.

Ők már korábban bejelentkeztek a házba, így a bekötési idő is rövidebb nálunk.

Ha bármi más szolgáltatót szeretnénk a házba, akkor azt jelezni kell az AFM felé írásban és az egész ház 10% tulajdoni részének kérelmeznie kell a dolgot.

Ez azt jelenti, hogy ha a UPC-t szeretnénk, akkor jelezni kell a közös képviseletnél, ők körbeküldenek egy felmérő, igénylő lapot a házban és ha legalább a lakosok 10%-a támogatja a dolgot, akkor engedik be őket. Kicsit körülményes és szerintem hosszadalmas a dolog.

Jelenleg most én is nyakig vagyok a szolgáltatók szekálásában.

Telefonom T-com lesz /eddig is ez volt/

Netem interware /jön a t-com-mal együtt/

TV a T-Kábeltől lesz egyenlőre, aztán majd meglátjuk /eddig upc direct volt/.

T-Kábellel szerdán ülök le beszélni a részletekről, de jelenleg amit tudok az az hogy milyen adókat tudunk fogni / http://www.t-kabel.hu/engine.aspx?page=helpdesk-channels&position=8 ; a 3-as programcsomag/ és most valami akció is van, így nem lesz árban rosszabb, mint a többi.

Előzmény: hacsek1 (2452)
hacsek1 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 2452

Lehet hogy nem folyattam elég sokáig és azért nem jott, ma lecsekkolom megegsyzer

Küldtem egy  Emailt a WLA-nak azzal kapcsolatban ,hogy mikor lehet tőlük netet rendelni,azt mondták

"A héten fognak a póstaládában találni egy kérdőívet az üzemeltetéstől, hogy engedélyezik-e alternatív internet szolgáltatók betelepülését a házba. Az aláírt lapot a gondnokhoz(üzemeltetőhöz) kell visszajuttatni, a lapon leírtak szerint. Amint ezek az ívek visszaérkeztek, körülelül két hét mulva tudjuk elkezdeni a lakók bekötését."

Szóval biztató a dolog,persze nem tudom ,hogy ehhez 50%+1 szavazat kell vagy elég ha

van valamilyen érdeklődés?IKON 1 eseknél hogy volt?

Na szóval én még ma megnézem a postaládát hátha benne van ez a papir. 

Amugy nekem aki netfuggő vagyok eszembe jutott ez is

http://www.t-kabel.hu/engine.aspx?page=showcontent&content=Kabelnet-akcio-20050524

elvileg 30 nap mulva fel lehet mondani addigra meg már csak bent van az WLA is a házban

Előzmény: szaboattila_ikon2 (2442)
szaboattila_ikon2 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 2451

Milyen árakat kaptál, találtál? Én barátokkal, ismerősökkel oldom meg a pakolási részt, a teherautót pedig bérelem sofőrrel együtt /kapcsolatok vannak, ha kell/. Nem tudom így olcsóbb-e, de legalább a hangulat biztosított, és a cuccaimból sem fog semmi eltünni.

Mennyi cuccod van? Még akár egy Tranzit méretű kocsiról is tudunk beszélni, természetesen csak 7végén működhet a dolog!

Előzmény: smatte (2449)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.10.09 0 0 2450

Szia kgm!

Nekem a közepes csomagom van, HBO nélkül. Becsöngetett hozzám a Farkas Dezső(? - ha jól emlékszem a nevére) nevű területileg illetékes üzletkötő, és azonnal alá akart velem iratni egy papírt, és közölte hogy olcsóbban kapom a TV-t. Leültettem és elolvastam a szerződést, és valóban arról volt szó, hogy ez egy hűségnyilatkozat, amiért olcsóbban kapom a szolgáltatást. Ha pedig felmondanám akkor csak az igénybe vett kedvezményt kell visszafizetnem, vagyis ha felmondom, olyan mintha meg sem kötöttem volna a hűségnyilatkozatot. Kockázata tehát látszólag nincs.

Arra tudok csak tippelni, hogy ha alapcsomagod van, akkor nem kínáltak meg ezzel. Ilyet akkor szoktak cégek csinálni, ha várható a környéken konkurencia megjelenése, aki olcsóbban adná a hasonló csomagot. A UPC akkortájt jelent meg a házban, lehet hogy emiatt volt az egész.

Előzmény: kgm (2448)
smatte Creative Commons License 2006.10.09 0 0 2449
Ha már a költözésnél tartunk: valaki tud óccsóért költöztető céget ajánlani? Nézegetem az újságokat és elég sokba fájna némi fuvar, amelyik meg valamiért olcsóbb a többinél, annál attól tartok, hogy nem túl lelkiismeretesen dolgozna.
kgm Creative Commons License 2006.10.09 0 0 2448
ezt tényleg elfelejtették velem közölni, és nemhogy olcsóbban kapnám a T-Comos kábeltv-t (egy év után), hanem még emeltek is rajta.
valami konkrét info, hogy mit kapok olcsóbban, hol és kitől?
Előzmény: Szürkeszamár (2446)
szosza Creative Commons License 2006.10.09 0 0 2447

Na, most ismét jó alkalom nyílt arra, hogy megtudjam:

Mi az, amit előfizetés nélkül is tudok nézni? A földi sugárzású kódolatlan adók (MTV1, TV2, RTLK, Viasat3, FixTV) elérhetők?

Hogy miért nem próbálom ki? Tévét még mindig nem vettem. Ha ingyen nem nézhetem, akkor nem is fogok...
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.10.08 0 0 2446
Arról van szó, hogy olcsóbban kapod a csomagot ha aláírsz 1 (2?) év hűségnyilatkozatot. Veszélye nincs, mert ha felmondod, csak a különbözetet kell megfizetni.

Amúgy nem hiszem, hogy olyan sokan lesznek partnerek új szolgáltató bevonásában.
A lakóknak kb. 30%-a fizet elő kábeltévét csupán, és nekik is elég az, ami jelenleg van. Szerintem 3-4 lakásnál nem lehet többre számítani.
Előzmény: kgm (2445)
kgm Creative Commons License 2006.10.08 0 0 2445
mi volt az (mármint a T-Com-os ajánlat)? engem kihagytak... :((
Előzmény: Fineszedző (2443)
szaboattila_ikon2 Creative Commons License 2006.10.08 0 0 2444

Ki tudja, hogy az Ikon 2 D bejárata mellett a 8 m3-es konténert ki hozatta oda?

Ki fizeti? Hoznak még oda másikat is ennek a helyébe?

Lenne mit oda gyűjteni, de szerintem ezzel sokan így lesznek a költözés során.

Fineszedző Creative Commons License 2006.10.08 0 0 2443
Nehéz lesz. Legtöbbünk már aláírt egy évre vkihez (UPC, T-COM), utóbbi meg pár hete ment körbe egy egész jó ajánlattal, amivel újabb egy évet csikart ki (belőlem is).
Előzmény: kgm (2439)
szaboattila_ikon2 Creative Commons License 2006.10.08 0 0 2442

Szia Hacsek1,

nekünk 6-án pénteken adták a kezünkbe a kulcsokat! Minden kaffa volt! Azóta minden nap mászkálunk oda, de csak a méregetés és beszerelések kapcsán. A költözés maga csak 14-én szombaton lesz! Mi megpróbálkozunk a lehetetlennel és egy körben viszünk át mindent!

Szóval ezúton szeretném jelezni Mindenkinek, hogy szombaton jövünk egy teherautónyi (7,5 t) cuccossal! Leszünk egy páran, akik pakolászni fogunk, de ha valaki nem bír magával nem sértődök meg, ha meglátogat minket az Ikon 2 D kapujában. :o))))))))))))))

Néztem én is a vizet! Ha sokáig engeded jön majd a meleg is. Szerintem mivel még nem nagyon használták a csöveket a házban át kell folyatni rendesen...

Én ma lámpa szerelés közben engedtem a vizet. 2 lámpát fúrtunk fel, mire megérkezett a meleg víz! :)))

Ki az aki még a j7 szombatot szúrta ki magának a beköltözésre? Valahogy olyan érzésem van, hogy lesz egy kis tumultus aznap.

MadDogzCo.,

Ha jól emlékszem mi már láttuk is egymást szombaton!

Ezek szerint akkor már ti is megkaptátok a lakást! Költözés mikor lesz?

Smatte,

Én személy szerint UCP fan vagyok, mert jelenleg is még náluk fizetek elő és megfelelő a szolgáltatásuk. Igaz antennás megoldásban nyomjuk, de csak azért mert közölték, hogy a mi utcánkba nem kábeleznek ki, csak ha perkálunk egy kis plusz málnát...

Szóval én j7 elején hívom a UPC-t, a T-COM-ot, hogy a lehető leggyorsabban rá tudjunk kapcsolódni a rendszerre. :o)

Internetnél kicsit bajban leszek, mert jelenleg 4 hónapja előfizettünk az Interware-nél. Ezen még agyalok egy kicsit, és majd telefonos segítséget fogok kérni a szolgáltatótól...

Előzmény: hacsek1 (2441)
hacsek1 Creative Commons License 2006.10.08 0 0 2441

Szia!

Megvolt a költözés?

mi még csak szép lassan hordjuk át a cuccokat az albérletből,majd 16 án költözünk.

Nem tudom máshol is csak langyos viz jott ma (Vasárnap) a meleg helyett

kicsit furcsálottam a dolgot.

Előzmény: szaboattila_ikon2 (2437)
smatte Creative Commons License 2006.10.08 0 0 2440
Az Antenna Digitalhoz hasonlóan a Upc Directet és a Digi tv-t is igénybe veheted bármikor, tulajdonképpen mindegyik műholdas szolgáltatás, aminek legnagyobb hátránya - a kábelhez képest -, hogy 1 tv-n fogható, no Internet, no telefon. És ebben a műfajban a Direct a legjobb, még ha drágább is... De azért jó partnerkeresést, ez csak az én szerény véleményem...:)
Előzmény: kgm (2439)
kgm Creative Commons License 2006.10.08 0 0 2439
szeretném megkérdezni, hogy létezik-e a házban antenna digital szolgáltatás?
https://www.antennadigital.hu/?op=home

a szolgáltatás nem kábelon, hanem parabola antennán keresztül jön. lévén, hogy kislakásomra nem lenne szerencsés felaggatni egy ilyen kütyüt, ezért vagyok kíváncsi, hogy mást érdekel-e ennek a cégnek a szolgáltatása. ha többen jelentkeznénk, akkor a upc-hez, illetve a t-kábelhez, vagy internetszolgáltatás esetében a wla-hoz hasonlóan ez a cég is kiépítené a dolgait a házban, ami annyit tenne, hogy a tetőn elhelyeznének egy antennát, ami a széchenyi hegyről fogott adást a megfelelő dekóderrel rendelkező lakásokba juttatná.

az antenna ára függ attól, hogy milyen méretű antennával lehet az adást jól fogni, de a cég minden esetben 36.000 Ft-ot átvállal a költségekből, maga az antenna pedig a ház tulajdonába kerül. már ez az első lépés, ami miatt megérné egyrészt előfizetni, másrészt közösen (!) előfizetni a szolgáltatásra.
a második érv mellettük, hogy hároméves hűségnyilatkozat esetén egy évig, kétéves hűségnyilatkozat esetén fél évig ingyenesen lehet fogni a szolgáltatást, ezt követően pedig kedvezményes áron, 3.990 Ft-ért lehet hozzájutni a 60 valahány csatornához.

Félreértés ne essék, nem vagyok ügynöke a cégnek, egyszerűen jó ajánlatnak tartom, amiből még többet lehetne kihozni, ha többeket is érdekelne.
Mivel az ikon2-be is most költöznek be az új lakók, ezért különösen ideálisnak találom ezt az őszi akciót, továbbá visszaemlékezve arra a tényhelyzetre, amit a AL Holding teremtett a mi költözésünkkor, nevezetesen hogy hosszú ideig kényszerből csak egy szolgáltatótól lehetett tv-t, internetet, ill. telefont előfizetni, kívánatosnak tartom több szolgáltató jelenlétét és a választás lehetőségének biztosítását a házban.
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.10.05 0 0 2438

...például mi, az IKON 1-ből :)))

Tréfát félretéve: gratulálunk és veletek együtt örülünk ha zökkenőmentesen megy minden. Ma reggel is láttam egy jellegzetesen-lakásátadós szőke hölgyet a bejárat előtt. Tegnap előtt este még nem láttam égő lámpát egyik lakásban sem, de ez nem jelent semmit. Nálunk olyan is volt, aki a kulcsátvételre már a költözős kamionnal érkezett!

A csődbement és csúszó építkezésekkel teljesen igazad van: az az építkezés, amit annak idején (2 éve!) kinéztem magamnak és nagyjából már egy éve késznek kellene lennie még mindig épül! Ehhez képest már egy éve egy tök jó lakásban lakok it az IKON-ban...!

Előzmény: szaboattila_ikon2 (2437)
szaboattila_ikon2 Creative Commons License 2006.10.05 0 0 2437

Sziasztok!

Én csak annyit mondok, hogy nekünk eddig nem volt gondunk a csempékkel és padlóburkolással. Szépen lerakták, nem volt karcos, stb.

A konyhabútorral kapcsolatban: ha az embernek van pénze akkor ebben a konyhastúdióban bármit meg tudnak neki oldani, természetesen a fizikai lehetőségek határain belül...

A csempe miatti csúszás egy sajnálatos dolog, de én még most is azt mondom, hogy ez még mindig jobb, mint amit sok helyről hallok: alvállalkozó csődbe ment, leállt az építkezés, több hónappal csúszik maga az épület szerkezetének a befejezése...

Nem szép dolog most a fentiek után ezzel előrukkolni, de ez most már tény: holnap kapjuk meg a kulcsokat! J7en szombaton megkíséreljük a beköltözést is... :o)

Van már valaki, aki be is költözött?

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.10.04 0 0 2436

Én a konyhabútor studióban választottam ki és teljesen jól sikerült. Funkcionális és esztétikus is. Nem kellett sokat keresgélni, nem volt dárgább mintha hasonló kivitelű IKEA-t vettem volna, és még egy fontos szempontom volt: ha esetleg valami rosszul sikerül vagy elromlik (villany, szagelszívó- és víz bekötés, vízszint, falhoz rögzítés tartóssága), még csak véletlenül se legyen egymásra mutogatás az építtető és a konyhabútoros között ami rajtam csattanna.

Előzmény: malacmalac (2435)
malacmalac Creative Commons License 2006.10.04 0 0 2435
hat, en csak raneztem a konyhastudiora, meg par dolgot meseltek, illetve egy centeres kollega konyhaja - bar nagyon tetszett, de nagyon draganak tunt - alapjan inkabb ugy dontottem, hogy vegigkuzdom az asztaloskeresest.. (amugy en fokuszos vagyok :) )... kezdem ugy erezni, h bar 4 honapomba kerult, de meg fogja erni...
Előzmény: Carvi (2434)
Carvi Creative Commons License 2006.10.04 0 0 2434

Oké, semmi gond :)

Egyébiránt nem vitatom el a kis csempebolt érdemeit, a választék tényleg kellemes volt - magunk is onnan választottunk. Igaz, mi a konyhásokat is "beengedtük" a lakásba. Ebből viszont okultunk: hasonló helyzetben, legközelebb - látván már más "konyhastúdió" teljesítményét is - inkább maradunk a kedvenc svéd tömegtermék-forgalmazónknál... :) 

A "kínai-dolog" persze hosszasabb elemzést is megérdemelne, itt és most csak annyit tennék még hozzá, hogy nem is elsősorban a minőséggel van a bajom, hanem azzal, hogy pl. egy patinás márkanév presztizsét kihasználva prémiumtermékként jelenik meg a piacon a kínai - vagy bármilyen más eredetű - tömeggyártásban elkészített árucikk, ami innentől fogva immáron semmi másról nem szól, mint a gyártó extraprofitjáról. Na, de ez már enyhén off volt - elnézést is kérek érte.

További szép napot :)

Előzmény: malacmalac (2433)
malacmalac Creative Commons License 2006.10.04 0 0 2433

oh, szemelyeskedni nem akartam :) ugyhogy ne haragudj, nem ez volt a lenyege :)

magyarorszag kicsi piac, nem a magyar kereskedok es vasarlok pld. 1 olasz csempegyarto celpiaca...

pld. ebben a boltban - ami kifejezetten bemutatoterem! - rendelni lehet. iszonyatosan nagy valasztekbol... kiallitott es katalogusdarabokbol...

aki idoben lep, annak boven van ideje kivarni a rendelest, ha le kell veretni, az mar egy minositett eset, nem feltetlenul a kereskedo hibajabol nem lesz azonnal csempe...

a kinaban gyartott termek minosege lehet ugyanolyan jo, vagy meg jobb is, mint az irorszagi... csak nem mindegy, hogy a hidtol szamitva hanyadik dzsunkan keszul :)

Előzmény: Carvi (2432)
Carvi Creative Commons License 2006.10.04 0 0 2432

Carvi: mindenki magabol indul ki...

Nos, ez jelen viszonylatban kicsit erős, nem is teljesen értem, de ha személy szerint megbántottam volna valakit, úgy elnézést kérek tőle.

en a csempeseknel teljes mertekben elegedett voltam. a konyhastudiot viszont ki sem mertem probalni.

Akkor látahatóan volt, ami, és ahogyan neked sem volt elfogadható, egyébiránt a 2428-as hozzászólásomban általában nyilatkoztam a kereskedőkről, nem a csempeboltot akartam kipécézni.

nem varhatod el a kiskereskedo cegtol, hogy raktarat tart fenn, meg a hatalmas kisker cegektol sem. ez a multik lehetosege, de az o aruminoseguket inkabb ne is firtassuk...

Engedtessék meg, hogy megfogalmazzam azon véleményemet, hogy általában - tehát nem a konkrét csempeboltra vonatkóan - a gyártónak az a normális és elemi piaci érdeke, hogy rendelkezésére álló értékesítési csatornákon keresztül a fogyasztót elárassza a termékeivel, sőt, még akkor is rávegyen valahogy a vásárlásra, ha az nem is állt szándékomban. Ehhez készséges, gyors, kényelmes kiszolgálást kell biztosítania. Ha ehhez nem megfelelő minőségű az értékesítési csatornája, akkor valamit elrontott - a vásárló pedig továbbáll, és keres mást. A kisszériás kontra tömegtermék kapcsán a minőségi kategóriákat pedig el se kezdjük elemezgetni egy olyan világban, ahol mondjuk egy méregdrága Harman/Kardon hi-fi komponens hátoldalán az szerepelhet, hogy "Made in China"...

Mindez persze pusztán egy vélemény, a lényeg, hogy ne tévedjünk a személyeskedés mezejére, mert ebben a topicban az kevéssé szokás.

Tehát: pax vobiscum!

Üdv

Carvi

Előzmény: malacmalac (2431)
malacmalac Creative Commons License 2006.10.04 0 0 2431

Carvi: mindenki magabol indul ki...

en a csempeseknel teljes mertekben elegedett voltam. a konyhastudiot viszont ki sem mertem probalni.

nem varhatod el a kiskereskedo cegtol, hogy raktarat tart fenn, meg a hatalmas kisker cegektol sem. ez a multik lehetosege, de az o aruminoseguket inkabb ne is firtassuk...

Előzmény: Carvi (2430)
Carvi Creative Commons License 2006.10.04 0 0 2430

Ezzel egyetértek, de a kereskedők ettől még önmagukban elég kis "huncutok"... :)

Előzmény: Szürkeszamár (2429)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.10.04 0 0 2429

Szerintem az AL-nél messze a legjobb volt a csempeválogatás az összes építtető cég közül, amelyben annak idején jártam. A legtöbb helyen elébem raktak 8-10 csempét, hogy abból lehet választani. Egy helyen adtak egy kőbánya-kispesti címet, ahová kimehettem volna és ott összeválogatom magamnak. Nekem rendkívül kellemes meglepetés volt, hogy mindent egy helyen el lehetett intézni (konyha, csempe, szaniter, parketta, kapcsolók + kéznél az építész segítség), nagy és SZÉP választékkal, és még korrekt 3D látványt is lerendereltek az egészről. Az összes építtető példát vehetne az AL-es módszerről.

Előzmény: Carvi (2428)
Carvi Creative Commons License 2006.10.04 0 0 2428

"Akkor mi van raktáron? Semmi?"

Ja, kérem - persze tisztelet a kivételnek -, a mai kereskedők jelentős része nem készletez, mert az ugye neki pénzbe kerül. Ráadásul az adott - különösebben szerénynek éppen nem nevezhető - árképzéshez alaposan meg kell támogatni a fogyasztó sznobizmusát is, erre pedig kiváló eszköz a hosszan elhúzódó, csak-most-csak-önnek-csak-egyedi megrendelősdi. Emellett a mesterséges hiánykeltés ugyebár önmagában is árnövelő tényezővé válik. Mindez vegyül még azzal, hogy az építkezésnek ők az egyetlen hivatalos beszállítói, nélkülük marad a puszta beton&vakolat, s ez a felállás megint csak nem nagyon ösztönöz a vevőcentrikusságra.

Előzmény: Véső (2425)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!