Hátha rajtam kívül mást is érdekel. Elsősorban Nektek az oldtimer fényképezőgép gyűjtőknek készítettem az alábbi 20 perces kisfilmet a Magyar Optikai Művekről és az ott gyártott fényképezőgépekről. Öt éve gyűjtöm és tanulmányozom a MOM gépeket. Az eddigi tapasztalataimat igyekszem megosztani. Ha valaki megszabadulna egy különlegesnek vélt MOM gépétől vagy szívesen oda tudna adni nekem térítés ellenében MOM relikviákat (MOM plakett, eredeti leírások, ismertetők, dokumentumok, stb) kérem szóljon. Mivel kevéssel is beérem még MOM gépváz és objektívszám adatoknak is tudok örülni. köszönöm
Milyen Minolta vázad van? Egyébként ahhoz is tudsz venni MD-m42 adaptert és még az automatika is működik munkarekesszel. De az objektivek se vészesen drágák. Inkább mailban válaszolj, mert ez nem az a fórum.
Nem tudom jó helyen kérdezem-e, ha valaki meg tudná mondani, hogy egy YASHICA elektro 35 tipusú fényképezőgép, melyet 1978-ban vásároltam, jó állapotban van, ér-e valamit, s ha igen, mennyit, és hol lehetne eladni.
Van még 3 db. működőképes Zenith E fénymérős gépem is, a kérdés u.a. lenne.
Igazad van az ár tekintetében, de egy öreg váz mindig rizikó. Akkor nem gond, ha csak úgy "témázgat" az ember, de nyaraláskor nem szeretnék kockáztatni. Volt, hogy egy Praktica útközben adta meg magát.
Állványt néha használok, de sajnos ritkán tudom magammal vinni. (Vagy állvány, vagy család..:)) ) Múltkor farsangon fényképeztem egy párat digivel -nem túl olcsó bridge - de nagyon siralmas az eredmény, mérgemben le is töröltem. Inkább vittem volna filmest.
Nyaralásra - ha lesz - vinnék egy jobb filmest, ahhoz van a Pentax váz.
Az anyagi lehetőségeim nagyon korlátosak, ezért obit nem akarok venni, de van több Heliosom és Praktica objektívem. Korosabb veteránt nem vinnék, mert vagy féltem, vagy bizonytalan a működése.
Sajnos ezek a korlátaim, ezt nem léphetem át.
Nagyon profi Minolta vázam is van, de ehhez MD-s obi kell. Van két zoom-os, de ezek elég gyenge fényerejűek, csak nappalra valók.
Szóval mindenképp a Pentax-ban szeretnék gondolkodni......
A templomban altalaban allvany kell, onnantol kezdve szinte mindegy milyen gepet hasznalsz. Menetes objektivekkel jobban jarsz, ha veszel, vagy eloveszel egy menetes vazat. Lehet ugyan az adapteres Pentaxszal is fotozni, csak kenyelmetlenebbul, tobb hiba lehetoseggel. Az eredmeny ugyis ugyanaz lesz.
Szereztem egy Pentax P30-as vázat, gondoltam, hogy van hozzá objektívem,de úgy nézem, tévedtem.... Vettem egy adaptert is M42-es obikhoz. Rossz fényviszonyok között szeretnék fotózni (pl. templombelsők), obiként lenne Helios, vagy Praktica obik, de nem tudom, hogy nem lenne-e gond ez a párosítás, illetve mire kell ügyelni.
Rengeteg civil eszközt rekviráltak a háború alatt, járműveket, gépeket, vagy optikai eszközöket, minden olyan dolgot amit a haderő használni tudott.
Ezeket a fődarabokon ellátták kitörölhetetlen jelzéssel, gyakran az alakulat számával.
Tudom itt nem erről van szó.
Az utolsó pillanatig nyilvántartás vezettek a besorozott eszközökről, és ha a napjainkban felbukkanó darabok is listára kerültek, a háborút a papírhiány miatt vesztették volna el........