Keresés

Részletes keresés

viktorya Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2136

és a legfurább, hogy családon belül is mást hall az anyuka, mert az anyja, az anyós, és ha van nagymamák, meg egyéb nőrokonok mind-mind másképp tanácsolják.

Előzmény: Gabiiiiii (2134)
földikutya Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2135

A Hipp-ben. ugyanazt a (korábban már)bevizsgált fedőt használják időtlen idők óta, csak most újra bemérték Németorsz-ban, sokkal pontosabb műszerrel, (vagy szigorúbb elvek szerint, nem emlékszem már) mint korábban, és most hirtelen rákkeltőnek bizonyult. Hippék elismerték, gyorsan léptek.

www.hipp.hu

Előzmény: pasa_ (2129)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2134

tudom,nagyon nehez eligazodni foleg egy elsogyerekes anyukanak a sok "jo" tanacs kozott.Szegeny a legjobbat akarja,aztan a sok akarasbol neha kinlodas lesz.

Ezert kellene sokkal tobbet az osztonokre bizni es sokkal tobbet nevelni a kicsiket szivvel,mint esszel.

De ez persze megint csak egy velemeny a sok kozul

Előzmény: viktorya (2133)
viktorya Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2133

Az szabott is, no meg a pénztárcám.

Megpróbáltam a lehető legkevesebb felszerelést megvenni nekik.

az előbbi hozzászólásaimat kiegészítésnek szántam ahhoz, hogy nincs egységes álláspont, és mindenki, akihez fordulni lehet egy kisgyerek születése után mást és mást mond az anyukáknak. Mekkora zavart keltve, és tulképp " belehajtva" őket a felesleges kiadásokba. És ismertem olyat is, aki azért hagyta abba a szpotatást a gyereke 4 hónapos korára, mert szerinte sokkal egészségesbb a bébiétel, mint az anyatej. Aztán a gyerek nemsokára ételallergiás lett. Igaz 2 hónapos korától kapta a különféle előregyártott vackokat. Gyanítom nem ők az egyedüliek ilyen problémával.

Ja! Az én akkori háziorvosom azt mondta, hogy kifejezetten árt a gyereknek egy éves kora után a szoptatás. Hát ezek több,mint másfél éves korukig szpotak, és nem látom, hogy akármilyen uzóhatása is lett volna.

Előzmény: Gabiiiiii (2132)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2132

ne felejts el,mekkora uzlet egy gyerek.

Mielott azt hiszed,valakit erdekel,hogy mit eszik a gyereked,gondold vegig,mekkora business lehet a bebietelgyartas:((((

Meg az osszes szir-szar,amit ujabban kikialtanak nelkulozhetetlennek.

Csak a jozan eszed szab hatartokat

Előzmény: viktorya (2131)
viktorya Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2131

nem, eszembe se jutott ilyen, és természetesen mindenki azt ad a gyereknek ami jó neki, ill kényelmes az anyának. Nekem is kényelmesebb volt a szpotatás, mint a főzőcske és tsai. Viszont azt is hallani elég jó nevű orvosoktól, hogy a túk korai hozzátáplálás okozhat elég súlyos ételallergiát,  akkor már inkább tápszer.

De gondolod, hogy a konkurencia rá tudta volna venni a köjált, hogy nyilatkozzanak a TV-ben erről?   Bár a mai világban semmi se lehetetlen...

Előzmény: Gabiiiiii (2127)
hodográf Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2130
Tetszik, amit írtál:)
Előzmény: pasa_ (2128)
pasa_ Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2129
Egyebkent melyik fedoben volt milyen rakkelto anyag?
Előzmény: viktorya (2126)
pasa_ Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2128
Biztos ok tisztaban vannak az "ajanlas" szo jelentesevel. Meg ezer olyan korulmennyel, amitol jol jonnek a bebietelek. ;) [Netan olvastak a tenykleges ajanlas teljes szoveget, amelyik dugig van ha-akkor es egyeb feltetelekkel. A vilag azert nem a negy lab jo ket lab rossz elvre epul.]

(Btw nagyon meg lennek lepve ha ugyanazon WHO-nak nem lenne egy polcra valo ajanlasa a kulonfele korban alkalmazott bebietelek osszetetelehez is, bleertve a 3 honapoakat ;-)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2127

biztos vagy benne,hogy ez nem a konkurencia ellenkampanya volt?? Nem kell mindent beszopni ami a TV-bol,radiobol jon

A WHO meg tehet egy szivesseget...mondom en,aki a kicsit 15 honapig szoptattam,de nem azert,mert valaki ra akart volna tudomanyos alapon dumalni.

Hanem azert,mert halal kenyelmes volt,a gyerek imadta,nem kellett fozocskezni,mosogatni,melegiteni es cipelni.

Es lehetett kozben osszebujni

Tudom,nem eleg trendi,de akarmennyire a szoptatas partjan allok,csak felnottem en is ha tapszeren is.Meg meg par ezernyi kortarsam,mert akkor akarmit mondott a WHO meg az LLL,anyamnak vissza kellett mennie dolgozni 4 honap utan es senkit nem erdekelt,hogy szopok-e meg utana

Gondolod,hogy akik 3 honapos kortol gyartanak bebieteleket,azok direkt meg akarjak gyilkolni a gyerekeket,mert a WHO meg az LLL propagandaja ellenere teszik???

viktorya Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2126

Ahoz képest hogy a WHO ajánlása a hat hónapos korig tartó kizárólagos szoptatás, már vannak 3 hónapos kortól adható bébiételek.

És mint utóbb kiderült rákkeltő anyag a fedőben. Fel is lélegeztem akkor, hogy drágának találtam, és végül nem vettem belőle.

Előzmény: pasa_ (2123)
viktorya Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2125

Amikor meg másik egészségügyi " szakemberek" pot azt mondják, hogy milyen fontos a folyadékbevitel.

Kedves védőnőnk az első, nekem azt mondta, hogyha túl hamar ( 2 órán belül ) kér a gyerek enni, inkább adjak neki cukros vizet, mert akkor szomja. Ez a gyerek öthetes korában volt, amikorra a mélyhűtőnk megtelt a felesleges anyatejjel. Ezután mondtam, hogy akkor jöjjön, ha hívom. Mitől jobb a cukrosvíz, mint a tejci eleje, ami amúgy is hígabb, főleg egy áprilisi babánál a nyár elején?  A nagy nem is ismerte cumisüveget. És amikor elkezdtük a hozzátáplálást, pohárból itattam. Ezen meg egy néni akadt fenn a Margitszigeten, hogy egy ekkora gyereket minek így kínozni. Megjegyzem teljesen ügyesen ivott pohárból már a csecsemőosztályon, ott ugyanis felajánlották, hogy lehet választani, miből itassák a babát, míg nem lövell be a tejci.

Bár több helyen olvastam, hogy semmi szükség nem volt erre sem. Állítólag felhalmoznak annyi tartalékot, ami elég addig. És a többszöri mellretétel csak szaporítja. Bár amint lehetett kikértem magamnak a gyereket, és a fürdetésen kívül velem volt. Talán amíg vizsgált engem a doki addig adtam be.

A másodikat sajna nagyon hamar elvitték tőlem a szívbetgsége miatt.

Előzmény: Törölt nick (2124)
pasa_ Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2123
>Pl eddigi " pályafutásunk " alatt 2 védőnőnk volt. Mindkettő mást mondott.

Es negy vedono negyfelet nondott volna illetve ugyanzok a vedonok is kulonfele dolgokat gy masik evben vagy akar heten. ;-)

Szerencsere a gyerekek szepen felnonek barmelyik otletsor menten, ugyhogy nem kell ebbol akkora felhajtast csinalni.

Plane hogy a bebietelekre is ra van irva hogy hany honapos, ami jo iranyzeknak, es magan a gyereken meg lehet figyelni, hogy mit eszik meg es hogy reagal ra a szervezete.

Előzmény: viktorya (2122)
viktorya Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2122

Nekem speciel fél évesen még a pépeset sem fogadták el, kiskanálból sem. Majdnem 8 hónaposak voltak, mire hajlandóak voltak bármilyen más kaját a szájukba venni az anyatejen kívül. Már azt hittem, ezek sose fognak leszokni rólam :))

De pl. a kicsi még 1 évesen is rendszeresen "fulladozott" a darabos kajától. Majdnem hogy totál simára kellett turmixolnom mindent. De aztán szépen lassan megtanulta megrágni a keményebb falatokat is.

Nekem a kocsiban max ihattak. A kicsi ugye cumisüvegből, a nagy pedig kulacsból.

De valahogy ezt igényelték is, ha hosszabb útra mentünk.

Különben elég zavaró, hogy nincs egységes álláspont arról, hogy milyen életkorban mit kaphat a gyerek. Pl eddigi " pályafutásunk " alatt 2 védőnőnk volt. Mindkettő mást mondott. Az elsőt a harmadik látogatása után megkértem, hogy akkor jöjjön, amikor hívom...  A második egyszer volt, azóta néha felhív, hogy vagyunk, van e kérdésünk.

Előzmény: Törölt nick (2121)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.06.07 0 0 2120

Na ne.. lenyomtad és nem kihúztad?

Egyébként vannak ilyen gyerekek is, akik inkább automatikusan nyelnek mintsem csócsálnak előtte, ez igaz. És nem az autóban kell kikisérletezni ez is igaz. De könyörgöm valamikor csak adni kell neki valamit amit rághat... és ami ehető... hiszen 6 hónapos korban már vígan eszegetik a habtapi széleit meg egyáltalán mindent ami a kezükbe akad nem? És ahol pl. kutya is van a lakásban és a szőrt kezdi eszegetni? Megfullad tőle? Egy frászt, kiköpi...

Előzmény: Törölt nick (2118)
kriszi Creative Commons License 2005.06.07 0 0 2119

Autóban a folyadékot is félrenyelheti, elég egy gyors fékezés. Ez nem azt jelenti, hogy mi mindig betartjuk, hogy mozgó kocsiban nincs kaja, de lehetőség szerint megállunk enni-inni.

Mondjuk, minél kisebb, annál veszélyesebb a kocsiban evés.

Előzmény: Törölt nick (2118)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.06.07 0 0 2117
MOndjuk ha mindezt az autóban műveli, hát előre edzzed magad a kocsitakarításra, én előre szólok... meg legyen kéznél vizes kendő meg efféle, mert mikor rágni kezdenek, iszonyatos mocskot produkálnak maguk körül... én szóltam előre...:-)))
Előzmény: evikismama (2116)
evikismama Creative Commons License 2005.06.07 0 0 2116

Köszönöm, hogy ezeket megosztottad velem, ha már a védőnőnk ilyen "hozzáértő"!

;o)))

Előzmény: AliceCsodaországban (2115)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.06.07 0 0 2115

Figyelj, nem olyan hülyék ám a gyerekek... olyan 6 hónapos kor körül még rendesen keverik ám a szopós meg a rágós mozdulatokat a szájukban... ez gyakorlatilag úgy néz ki, hogy leharapnak egy darabot, aztán azt vagy csócsálják addig míg lassanként le nem nyelik, vagy pedig kiköpik.

Ha ez nem így lenne, minden második gyerek fulladásos halált halna erre nem gondolsz?

Én anno ilyesmikkel nem is foglalkoztam, olyan dolgokat adtam nekik rágni ami miatt manapság már a gyámügynél kötnék ki, pl csirkecomb-csontot... az unokám is kap mindenfélét, persze ő lájtosabban, de ő is a biscontit kezdte, aztán adtunk neki almaszeleteket - szépen leharapott belőle darabkákat, majd ugyanazzal a lendülettel ki is köpte - most nagyjából 11 hónapos és még mindig ott tart, hogy mindenfélét kezd rágni, aztán egy részét meg is eszi, más részét meg kiköpi.

Nagyszerűen bevált egyébként az üres fagylaltostölcsér!!!! Csak ajánlani tudom... lényeg, hogy nuku kalória, nuku cukor, csak a rágcsálás miatt adjál neki valamit.

Előzmény: evikismama (2114)
evikismama Creative Commons License 2005.06.07 0 0 2114

Nem tud belőle nagy darabot leharapni? Mert a védőnőnk (a drága :o( ) azt mondta, nem szabad piskótát adni, mert, ha  nagyobb darabot harapna (!) le, az megakad a torkán!

Előzmény: Babco (2113)
Babco Creative Commons License 2005.06.07 0 0 2113
Ha már nem csak anyatejes, akkor Biscottit. Nem olyan agyoncukrozott, mint a babapiskóta, lágyan szétomlik és fogacska nélkül is lehet nyammogni rajta. Apuci meg takaríthatja az autót.
Előzmény: evikismama (2107)
evikismama Creative Commons License 2005.06.07 0 0 2112

Megnyugtattál, köszönöm!

Várom a beszámolód :o)!

Jó nyaralást nektek!

Évi

Előzmény: Gabiiiiii (2111)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.06.07 0 0 2111

aki azt mondja,hogy egy ekkora gyerek ugysem elvezi,az hazudik.

Imadta a tengert,azt,hogy egesz nap csupaszkodhatott,nagyokat aludt es jott velunk minden este halat vacsorazni:))))

Meg csak maszott,de egyaltalan nem zavarta,hogy koves volt a part,mert a vizbe,mint egy nemnormalis:))

Azt meg,hogy egy 2,5 eves hogy birja /azota megnott a kisasszony/ a,a jovo heten megmondom:)))

Előzmény: evikismama (2110)
evikismama Creative Commons License 2005.06.07 0 0 2110

:o)))

Mi is Horvátországba készülünk augusztusban, az akkor 8 hónapossal! Neked jó élmény volt? Jól bírta a törpid?

Előzmény: Gabiiiiii (2109)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.06.07 0 0 2109

csinalj ugy,mint en,mikor 2 eve Horvatorszagba mentunk az akkor 9 honapossal.

Akrobatakat megszegyenito mozdultokkal szoptattam szinte vegig,csak hallgasson mar el:))

Igaz,a vegere mar sem a derekamat sem a labamat nem ereztem

Előzmény: evikismama (2107)
bokor Creative Commons License 2005.06.07 0 0 2108

Victorya, mindenféle baleseti statisztika azt mutatja, hogy igen kevés az az eset, ahol a biztonsági öv hiánya mentett meg valakit, annál több viszont, amikor azt olvasod, hogy a karosszéria egy baleset után tulajdonképpen ép maradt, épp csak az utasok haltak meg, mert kirepültek az autóból... Be kell kötni magunkat, mondhatnám, hogy a kresz is azt mondja, de az ilyen szabályokra úgyis topik mindenki, beleértve a rendőrséget is. Szóval nem azért kell bekötözni magunkat, mert kötelező, hanem mert nélküle veszélyes.

A csikket hajigálóknak meg olyan szívesen visszadobálnám a cuccot, a lakásába, a kocsijába, mindenhová...

Előzmény: viktorya (2104)
evikismama Creative Commons License 2005.06.07 0 0 2107

Gabiiiiii!

Milyen kaját adhatnék a 6 hónapos törpinek útközben?

Előzmény: Gabiiiiii (2106)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.06.07 0 0 2106

Dehogy kavartal,latod,hogy mindenki egyetert:))

Ebben a korban a legjobb szvsz a kaja.Vagy valami ragnivalo,ami lekoti egy darabig.Mesekonyvet meg ugysem adhatsz neki:)

Előzmény: evikismama (2105)
evikismama Creative Commons License 2005.06.07 0 0 2105

Jééézusom, remélem nem gondoljátok, hogy kiveszem a kisfiamat az ülséből???!!!

Éppen azért fordultam hozzátok segítségért, Tapasztalt Anyukák, mert abban bíztam vannak esetleg ötletek, praktikák, amiket megosztanátok velem, hogy le tudjam kötni a figyelmét és  jól érezze magát az ülésben! Nem gondoltam, hogy ekkora vihart kavarok!

Évi

viktorya Creative Commons License 2005.06.07 0 0 2104

A tesómnak pl az mentette meg az életét, hogy NEM volt bekötve. És sajnos ismerek olyan embert is, aki amiatt lett egy baleset követketményében kerekesszékes, mert be volt kötve.

Természetesen van szépszámmal ellenpélda is. :(

De az mindenképpen megengedhetetlen, hogy kisgyerek biztonsági ülés nélkül utazzon. Sőt, én még a hátsó ajtón lévő gyerekzárat is bekapcsolom, és az ablaklehúzót is lockolom nekik.  Egyszer egyedül mentem a kocsival, és le volt húzva a hátsó ablak. Füstre lettem figyelmes, megálltam, hát egy ablakon berepülő csikk gyújtotta meg az egyik gyerekülésünk huzatát. Azonnal megálltam, eloltottam.

Azóta nem engedem nekik hogy lehúzzák az ablakot.

Viszont akik kihajigálják a csikkeket az ablakon, gondolhatnának arra, hogy ez is lehet balesetveszélyes.

Előzmény: Gabiiiiii (2103)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!