Jovánczai Zoltán a Hungária körúton kezdi meg a felkészülést
[2005-06-18 13:54] Bár csapatunknak várakozáson felülire sikeredett az idei bajnoki szezon, a szurkolók mindvégig hiányoltak a csapatból egy vérbeli támadót, aki góljaival mérkőzésről-mérkőzésre hozzájárul a csapat sikereihez. Nos, a drukkerek ezen vágya az új szezonban teljesülhet, ugyanis a bajnokság befejezését követően nem sokkal klubvezetésünk megállapodott a Kaposvár tehetséges támadójával Jovánczai Zoltánnal, hogy a következő szezontól már a Hungária körúton kamatoztatja tudását. A huszonegy éves játékos a legutóbbi bajnokságban ugyan csak két gólt szerzett, ám teljesítményével Oláh Lóránttal egyetemben kitűnt a többi kaposvári futballista közül, ezért is figyelt fel rá szakvezetésünk. Az amúgy kiváló paraméterekkel (182 cm, 76 kg) rendelkező U-21-es válogatott labdarúgó klubjával már megállapodott az MTK, így a vidékiek fiatal csatára a jövõ hét hétfőn kezdődő felkészülést Budapesten, az MTK-val kezdi meg, ahol az elkövetkezendő években futballozni is fog. Illés János a kaposváriak ügyvezető elnöke elmondta: "Szóban már megállapodott egymással a két klub, amelyet a jövõ héten fektetünk le írásban, de az már biztos, hogy Zoli már az MTK labdarúgójának vallhatja majd magát a jövőben."
Jovánczaihoz hasonlóan a Hidegkuti Stadionban kezdi meg a felkészülés Selei András is, aki ez idáig a ZTE csapatában futballozott, s akárcsak Jovánczai ő is utánpótlás válogatott tagsággal büszkélkedhet.
Semmit nem tudok semmilyen megállapodásról, csak tippeltem. Amúgy az önkormányzat tuti, hogy így is ráfizet a boltra, pláne, ha nem sikerül új támogatókat szerezni.
Azt el tudnám fogadni, hogy egy előre kialkudott fix összeget, vagy a bevétel egy előre meghatározott százalékát az önkormányzat teszi el, de a teljes bevétel elvétele az kicsit durva. Hát azért mégiscsak nagy mértékben a csapat szereplésétől függ, hogy mennyien jönnek ki a stadionba!
Kedden ülésezett a kaposvári városi sportbizottság, amelyen - a kosarasok és a röplabdások mellett - a futballisták anyagi támogatásáról is döntés született. A Rákóczi helyzete korántsem mondható könnyűnek, mivel 30 milliós hiánnyal zárta az idényt, ráadásul az eddigi névszponzor, a NABI mellett egy másik főtámogató, a Vegyépszer is kilépett a klub mögül, így ez további 50 millió forint mínuszt jelent. A Somogyi Hírlap információi szerint mentőövet jelenthetne a klubnak, ha a város átengedné a jegybevételt, és - szintén a lap szerint - az önkormányzat minden korábbinál nagyobb támogatást szavazna meg a csapatnak.
Kevés komoly infó volt az NS tegnapi átigazolási körképes cikkében, úgyhogy ezek miatt én nem nyugtalankodom. De az tény, hogy egyelőre az az érzésem, a most következő bajnoki év nehezebb lesz az előzőnél, talán vízválasztó jelentősége lesz abból a szempontból, hogy tartósítani tudjuk-e az élvonal-beli tagságunkat.
Olvastátok, hogy Lórit és Andruskót is vinné a Pécs? Még Andruskótól is nagyon rossz néven venném ha pécsire cserélné a Rákóczi-mezt, de Oláh esetében ez tényleg orbitális melléfogás lenne. Mondjuk nála szerintem nincs sok esélyük a mecsekaljiaknak.
Jovi nagy csalódás volt. Jóképességű labdarúgó, de a jelenlegi mentalitása alapján csak távozzon nyugodtan! Még egy éve is Rajczi utódját láttam benne, de ez nagy tévedés volt. Sok sikert kívánok neki, de ha nem változtat a hozzáállásán, akkor aligha lesz része bármiféle sikerben is.
Lórit bizonyos szempontból megértem. Ahonnan ő jött (Vajdaság), ott a Fradinak még mindig nagy varázsa van, nem csodálom, hogy a IX. kerületi bizonytalanságok ellenére is oda vágyik.
Valahogy csak elleszünk jövőre is, bár a Zsolnai, Horváth R. csatárkettős egyelőre elég vékonynak tűnik...
Csütörtök óta egyszerűen egy percem sem volt, hogy bekapcsoljam a számítógépemet, így csak most gratulálhatok a fióknak az utolsó négy forduló vitézségéhez és a végülis biztos bennmaradáshoz. A 12. hely az eddigi legjobb eredmény a csapat életében, és legalább jó eséllyel tovább javítható. Persze, az értékeinket meg kell tartani, és az anyagiak függvényében tényleg nem ártana erősítés a csatárposzton.
Az év játékosa címet szerintem Balu vagy Lóri érdemli meg a csapatból.