egy film olyan embereknek, akik ha reggel belenéznek a tükörbe...
...akkor arra gondolnak, hogy...
...s ha sikerül begyűjteni vmi ezeréves shaw brothers film görög felirattal ellátott vhs-kópiáját (no offense :), vagy netalántán a revenge of the nerds című film zenéjének limitált 33-asát...
...akkor úgy érzik, ma is volt értelme felkelni, mert...
harvey pekar közepesen érdektelen, ám nagyon is ismerős életéről konvencionális biográfia született, már ami a cselekményt illeti, a film narratívája viszont egyedi, jó párszor meglepett. amit pedig pekar (pecker!) mondani kíván, ezen a fórumon tuti nyitott fülekre találna.
Ray Bradbudy kegyetlen jövővízióját François Truffaut vitte mesterien filmre. A mai ember számár elképzelhetetlen egy olyan civilizáció melyben be vannak tiltva a könyvek. Könyvek, melyek tudásunk forrásai, melyek nélkül nem tudnánk élni. (Kivéve tán a szőke plázafiúkat és cicákat, melyekre nagyon hasonlított a főszerepet alakító Oskar Werner filmbéli felesége, Julie Christie, akik ha meglátott egy könyvet, ijedten felsikított :)
A félelmetes szövegek, melyekkel magyarázták a könyvek kártékony hatását, kellőképpen kihoztak a sodromból, így elérték céljukat. A kiváló fénykepezés, Bernard Herrmann félelmetes zenéje olyan aurát teremt, hogy ez lenne az utolsó civilizáció(?!) melyben élnék.
Kedvelem Frank Darabont-ot, de nem hiszem, hogy meg kéne csinálnia ennek a filmnek a feldolgozását.
Megyek és olvasok valamit.
no, még1x megpróbálok reagálni (dögölj meg, index!).
tehát üdv köreinkben kedves dahlgren (dolph lundgren nem rokon?), látom, feltűntettél egy tv-sorozatot is a besztof listádon. hmmm, akkor nekem is fel kellett volna rá raknom rá a futuramát, hisz szimplán csak mindent ver.
még annyit szerettem volna mondani, hogy a cinema paradiso látványától ments meg engem, ó uram! érezd jól magad! :]
vki nem is oly rég arra buzdította pengét, hogy adja le a szamurájkardot, s egyéb jóságait (nem elírás), az ő ideje lejárt.... ugyan már! ez a bőrszerkós kislány - bár kétségtelenül esztétikusan néz ki -, nem rúghat labdába a jó öreg daywalkrrel szemben: hiába ugrik olyan szép nagyokat, meg puffogtat ezüstnitrát töltényt szerteszét vagy háromszázat percenként, az őt megszemélyesítő beckinsale kisasszony túlságosan törékeny ahhoz, hogy képes legyen felvenni a harcot akár egy túltáplált zombisereggel, nem hogy bepöccent vérfarkasokkal. s pengéről még szót sem ejtettem.
hasonló a helyzet a filmmel magával is: túlságosan zavaros és körülményeskedő tündérmese a farkasemberek és a vámpírok évezredes küzdelméről, melynek kiváltó okát látszólag senki sem ismeri, pedig mindenki azzal álmodik. len wiseman (emmeric keze alatt volt trükkmester) filmje megpróbálja újra értelmezni a rómeó és júliát, csupán némi kémiát felejtett pumpálni a különböző vérszínek mellé bőrrucis hősnőnk és a divatosan hosszú loboncú védence, elnézést: szerelme kapcsolatába. sebaj, értelem és érzelem helyett pumpálnak olmot, ezüstöt és neonszínű vámpírölő töltényeket mindenbe, ami él és vicsorog. görög zita is játszik a filmben.
a perfect circle - thirteenth step
air - walkie talkie
boom boom satellites - out loud
freeland - now & them
lamb - between darkness and wonder
massive attack - 100th window
plaid - spokes
tipper - surrounded
u.n.k.l.e. - never neverland
zinc - faster
megjegyzem, zenei téren ritka egy szar év volt ez a 2oo3. dnb téren semmi esszenciális, sehol egy húzós dom&roland, vagy egy atmoszférikus teebee jellegű dolog: nekem sem ed rush+optical, sem klute új albuma nem jött be, de még az ezer éve várt ez rollers sem. ezt a tizes listát is elég nyögvenyelősen sikerült összerakni, a tízből egyedül a plaid albumát szeretem minden fenntartás nélkül, s a többi is csak azért került fel a listára, mert egyszerűen nem volt jobb idén. még szerencse, hogy filmzenék ügyében nem lehet okom panaszra. :]
"Ez egy teljesen felesleges film." - valóban. bőrpofa megszégyenült! mondjuk, nem most először, de a bevételi mutatókat elnézve, nem is most utoljára. a tcsm remake véres nagyon, mint a cabin fever, de legalább annyira idegesítő is. bónusz idekszikrák járnak azért is, hogy micsoda vígjátékokat áldoztunk fel ezért a szarért! :] az első fél óra, s a mindig tökéletes r. lee emrey megér -ot.
Rögtön leszögezem - lehet megkövezni -,hogy nekem az eredeti sem tetszett. Elismerem klasszikus és műfajteremtő voltát, valamit voltak benne nagyon nyomasztó és félelmetes képek, de összességében nem kedveltem.
A remake még ennél is rosszabb. Igéretesen, meglepően jól indul, 30-40 perc után folymatosan esik a szinvonal aztán, az utolsó perc meg szánalmas, szar és csapnivaló egyszerre. A nyomasztó hangulatot hírből sem ismeri a film, a karakterek egysíkuak, nincs kiért izgulni, nincs kinek drukkolni.
Boldog új évet mindenkinek! Jó bulizást nektek! Én idehaza búcsúztatom az újévet egy csillogó szemű leányzó és persze a Gyűrűk ura első részének társaságában... :)
+ kevesebb ruha amidalán
+ kevesebb jar-jar binks
+ többé-kevésbé az utolsó 4o perc
+ zene, habár nem egy phantom menace :]
+ aprócska szerepben, meg odavetített fejjel, de christopher lee
+ c3po egyetlen valamire való poénja: "die, jedi, die!"
+ a fénykardok fénye végre visszatükröződik az arcokról, brrr, micsoda érzés!
+ a kis boba :)
+ technológia: bámulatos hajók, járművek, lények
+ special guest: death star!
- a forgatókönyv: az elképzelés, hogy a felettesei nyomásának bilincsében sínylődő, anyja halálával szembesülő anakin elfordul a sötét oldal irányába jó - csupán megírni nem sikerült normálisan
- anakin és amidala szerelme: botrányosan lame, gondolom, a szappanoperákban tapasztalható meg hasonlóan borzalmas szerelmi pironkodás
- következetlenségek (a dolgoknak nincs súlyuk, yoda mégis rendesen megizzad bűvészkedés közben; amidala jelenléte egyik pillanatban zavarja, szinte fojtogatja anakint, a következőben pedig megnyugtatja - ok, ezt írhatjuk akár az ingadozó lélek számlájára is :)
- anakin és obi-wan: az egyik egy hisztis seggfej, a másik pedig egy beképzelt soviniszta barom. enyhén szólva.
- "ez mind obi-wan hibája!" igen, obi-wan tehet arról, hogy anakin anyja megmurdelt. persze. ja.
- shmi skywalker drámainak szánt, ámde szánalmasra sikerült vendégszereplése
- túl sok cgi! ott is, ahol nem kell. sterilnek tűnik az egész film
- a színészek nagyon gyengék - hayden christensennel az élen
istenem, ha lucas végre felfogná, hogy nem ért a filmrendezéshez... filmjében nincs egy normális, kreatív beállítás, az egész film a technológiai demonstrációnak van alávetve, szörnyű.