"A műbőr szandálhoz viselt zokni csak NDK-turisták esetében volt ciki, bokánál takarosan visszahajtva, klumpához viselve azonban alapvetően más életérzést sugall. Linda nyilván azért is kedvelte különösen, mert akcióhelyzetben a támadók így nem tudták arcukkal beszennyezni a talpát." (velvet.hu)
Anyukámnak most lesz a szülinapja, de már megleptem egy fekete pescura heel-lel, nagyon tecc neki. Azt mondta, hogy újra tininek érzi magát és hogy egész nyáron le sem veszi a lábáról. :) Én most ezt a kivizöldet vadászom, szóval, ha valaki lát valahol...Köszi!!!
Tegnap felpróbáltam a Diva-t egy matt harisnyával, amit javasoltál, Biandora. Á, az sem az igazi. Valahogy nem megy a járás így benne, na. Vagy nálam ez egy berögződés, hogy papucsot és szandált csakis harisnyátlanul? Inkább várom a jó időt.
Lelőhelyet itthon én nem tudok. (Egyáltalán, lehet itt valamit is kapni?!) Én az ebay.de-ről rendeltem egyet. Próbálkozz Te is a neten körbenézni, sok bolt az EU-n belül kedvező áron bárhová kézbesít.
Elelmesnek kell lenni. Mo-n (szvsz) nincs kizarolagossaga a scholl.hu cegnek, hogy csak ok hozzanak be és forgalmazzanak scholl terméket. EU tagok vagyunk, igy elvileg bárki importalhat es arusithat. A Vermont ceg Olaszorszagbol vasarolja a scholl termekeket. Bizonyara az USA piac merete miatt tudnak 10-15 USD (incl. szallitasi ktg) koruli aron beszerezni egy par papucsot. Tudom, hogy hol gyartjak a scholl fapapucsokat.
Ossze kellene allni, egy bt-t alapitani vagy egyeni vallalkozas is eleg lenne és igy behozni. Piackutatast vegezve visszahozni a tinik es fiatalok koreben divatcuccnak, napi viseletnek, mint ahogy az 1970-80-as evekben volt es lattam. Megfelelo mennyiseg rendelese eseten a referencia boltok aranak feleert is megfelelo profitot lehetne elerni akar internetes bolt formaban.
e-bay.co.uk es ebay.de illetve ebay.com oldalakon meg lehet nézni a teljes választékot, ami ma létezik. Létrehoztak scholl.hu oldalt is, amely gagyi, lengyel, belga es mas europai oldalakon, meg scholl.uk is joval tobb termeket tartalmaz, mint a magyar. Miert hivjak referencia boltnak azokat, ahol scholl dolgokat arulnak. A marka jo, minosege bizonyitott, mihez kell a referencia? Ja, hogy csak naluk van? Szivesen cserelnenk mi is ujabbra a regieket, de nem ilyen aron es valasztekbol.
Ugy gondolom, hogy a magyar piac merete es fizetokepesseg miatt van a sok reklam a kicsi valasztek es a magas ar. Tessek megnezni mit hordanak legtobben, a kinai piacon vasarolt rusnya, sz@r muanyag, gumi es hasonlo papucsokat, fujjjjjjjjj. Az teny, hogy a 3 vezeto marka (berki, birki es scholl) kozul utobbi a legolcsobb a diva es exercise es talan mas termekek teren.
Van vallalkozo szellemu forumtag?
Mi Itthon el vagyunk latva 10-20 eve gyartott papucsokkal es ennek orulok. Hordjak is zoknival, harisnyaval es mezitlab a mai napig. Ha megyek Londonba megnezem az ottani valasztekot.
ha fázol, megpróbálhatod matt harisnyával. bár divatszakértők nem ajánlják, és a scholl brossúrák szerint az "exercise" is csak mezitláb működik igazán, ennek ellenére szvsz. harisnyával még szexibb.
Már hogyne láttam volna! :( Sőt, mi több, be is próbáltam szerezni egy fatalpút, felhívtam a Villányi úti referencia boltukat, az Astoriánál lévő boltukat és sehol sem lehet még olyanokat kapni. Gondolok itt a festett talpú zöld, illetve narancs papucskákra, a talpukon gyümölcsök vannak. De most komolyan, a Scholl normális? Kész röhej, hogy úgy érzem, én vagyok értük, nem ők értem. Akarok venni valamit, amit naggggggyon reklámoznak és nem lehet sehol kapni?! Átlagban hetente megjelenek az Astoriánál náluk, már személyesen előre köszönnek. Állandóan azt mondják, hogy majd a jövő héten jön..jön.. Csak győzzem kivárni. Mikor lehet kapni? Majd ősszel, amikor lemegy a szezon? Áááááá!
Aki bárhol lát ilyen papucsot, akárhol....írja le legyen szíves, bárhová elutazok érte!
Más: itt a Diva a lábamon, egyenlőre csak a munkahelyen hordom, még kicsit hűvös van reggelente, harisnyával meg nem bírom hordani, annyira előre csúszik a lábam benne. Szép, mindenkinek tetszik. És olyan kecsessé teszi a csülkeimet, mintha vékonyabban lennének. :))
Láttátok-e a scholl.hu új óriás plakátjait? Villamos és metrómegállókban van 2 fajta. Egyiken csak fapapucsok, másikon néhány más termék is.
Irtam az USA-ban levő Vermont cégnek mailt, hogy lesz-e hasonló akció, mint tavasz előtt. Válaszukban leirták, hogy szezon végeztével árusitják ki a raktáron levő maradványokat. Magyarországra elvileg postáznak, ha rendelnék. Igy kb. 35-40%-a lenne postaköltséggel egy pár ára az itthonihoz képest. Ennyiért E-bayen sem lehet kapni. Ami öröm számomra, hogy végre jönnek vissza az 1970-80 közötti tipusok, igaz akkor 200-300 Ft volt egy pár, most 25-30x ennyi.
Öröm számomra az is, hogy még vannak itthon 80-as években gyártott, 300-500 Ft-ért vett Scholl papucsok. Ezeket imádom nézni feleségem lábain.
Nos ma végre egy olyan napra virradtunk amikor nyugodtan lehet klumpát esetleg papucsot húzni bár zokni harisnya kell hozzá. Én ma klumpásra veszem a figurát.
Még emésztem. :) A www.scholl-footware.com/uk oldalon láttam narancs és piros (?)talppal illetve felsőrésszel. Itthon csak a pinket forgalmazzák. Kicsit furi, a páromnak meg nagyon tetszik, - na, vegyünk egyet, o'an szép!- de egyáltalán, mihez lehet felvenni? Túl sokszínű.
A klumpát én nem nagyon kedvelem, nem tetszik annyira. Szeretem, ha a lábujjaim szabadon kóricálnak a papucsban, nyáron ugye meg a klumpában igencsak izzadna a lábam, sajnos ilyen vagyok. Érdekes, általában a doktorbácsik klumpában vannak és az meg baromira vonzza a tekintetem, tehát úgy néz ki, hogy a fiúkon meg tetszik. Inkább a fapapucsokra szavazok, nagyon tetszenek a klasszikus, hagyományos fazonok. Scholl-on kívül nem ismerek mást, pálcát meg nem akarok így törni más márkák felett. Valószínű azért ragadtam le itt, mert annak idején gyakorlatilag a nagyimtól anyukámig mindenki Schollban klaffogott. :)
Nos igen ay idő a gumicsizmának kedvez nem a szexis papucsoknak klumpáknak. No meg a szekxis női lábakat sem látni még. De egyébként én már azért voltam nem egyszer klumpában az utcán. Nekem az a kedvencem. Neked mi a fapapucs a sima papucs a klumpa vagy csak a trendi papucs ill. cipő jön be. Mind az ellentétes nemű társakon mind a saját lábadon?h
Klif-klaf, klif-klaf, klif-klaf... Hahó, hová tűntetek? Bár az utóbbi időben inkább gumicsizmát kellett hordani, nem papucsot.. :( Valakinek valami új szerzemény?
Én is hatalmasat pislogtam, amikor láttam, hogy az ebay-de-n az pescura papucsok 30 euro-ról felmentek 60 euro-ra. Itt a szezon és ilyenkor a határ a csillagos ég. :(
Bár azért ki lehet fogni szépet. Pl. most még fenn van a Louis Vuitton csoporthoz tartozó designer által tervezett Scholl fapapucs. 37,5-ben van csak és türkiz színű, szaténos felsővel. A csatja nagyon szép!!
Biandora!
A Rákóczi úti Scholl boltban megint nem láttam Diva-t, sőt az eladó megkérdezte, hogy azmegmi? Képet is mutattam, csak rázta a fejét. :(
Döbbenettel láttam, hogy megjött a jó idő. Onnan tudom, hogy előző hozzászolásomban irt vermont cég 12,99-ről 30 USD fölé visszaállitotta az árat. Bruhaha, pedig rendelni akartam tőlük párszáz pár igazi scholl papucsot. Helyette itthoni parfümkereskedésbe fogtam.
Tegnap én is elmentem a Rákóczi úti Schollba, de én dívát nem láttam. Az a magasabb sarkú modell ami jelenleg 2 színben van, az a Chic. Én úgy tudtam, hogy a Divát a Scholl itthon nem is forgalmazza, elkértem a nyári katalógusukat és abban sem találtam. Jól látod, hogy a flat nem valami "csajos". Nekem sem tetszik.
A katalógusban még láttam olyan pescura heelt, amelyik talpán színes gyümölcsök lesznek festve, a pánt pedig kivizöld ill. narancs. Ezek nekem nagyon tetszenek, bár nem kéne még egy pescura, így is van 3 pár. Alig várom, hogy hordhassam őket.
Viszont a német e-bay-en rendeltem egy divát, "geblümt" virágos. Remélem, jól írtam. Piros és rózsaszínű virágok vannak a pántján. Csudi szexuális. Kíváncsi leszek, tudok-e majd benne szépen járni. :)
sziasztok. jó tudom, alink nem müködött, de azért kis rutinnal ki lehetett bogarászni.
a váci úti schollban láttam a szokásos égkék exercise fapapucsok mellett hasonlót kahaki vászon felsőrésszel.
a rákóczi úti ref üzletben fehér divát, a szokásos new generationokat, és egy fekete férfi flat ot. még gondolkozom rajta, de a flat szerintem nem túl sexy,kicsit nagypapás. mit gondoltok.
Nagy a csend, pedig jön a tavasz. A lenti linket találtam nemrégen, itt is 12,99. Asszonyom elájult mennyi szinben kapható ott, nálunk pedig 1-2 szinű pánttal.
Kérdeztem tőle mi a véleménye, érdemes lenne-e egy itthoni netoldalt késziteni, ami közel webüzlet lenne. Alacsony árréssel, de SSL/Scholl Hungary cég által diktált árak feléért árulni kedves vásárlóknak fapapucsokat, klumpákat. Nagyobb tételben rendelve a szállitási dij sem vészes. Úgy tűnik tőlünk Európábbra és Amerikábbra visszajött a divatba az igazi fapapucs, nálunk SSL/Scholl süket és vak ezek szerint.
ezt találtam ,yahoo groupos linkek között, gondoltam megosztom. mondjuk a jó öreg scholl hirdetéseket már ismerjük innen onnan, de az eredeti képek zseniálisak. tessék itt vanangel dívája
Feleségem nagy ováciőval jött haza egy 2005-ös scholl katalógussal. Mondta, hogy van benne egy papucs, amiért él-hal és nyárra megveszi. Ha-ha-ha mondtam, ez a leggyagyibb scholl katalogus, ide sz@rt sem hoznak be, de azt is méregdrága áron.
Mondjuk az alábbi fapapucs szinten már kissé európaibb és 2005-ös katalógus. http://www.scholl-footwear.com/uk/products/index.asp?category=WOODEN%20EXERCISE%20SANDALS