Keresés

Részletes keresés

barnaszemu Creative Commons License 2008.05.16 0 0 6112

a használatbavételi engedély kiadása elvileg 60-90 nap, ez ok, de egy ilyen nagyméretű beruházás esetében nem lehetséges, hogy a Minronnak van vmi összekötettése az önkormányzattal, hogy ez az idő kevesebb legyen??????

neki se érdeke, hogy kötbért fizessen...

hogy lehetne ezt meggyorsítani????? meg lehet???? :O

barnaszemu Creative Commons License 2008.05.16 0 0 6111

Haliho,

a használatbavételi engedély kiadása mennyi idő volt az F1 épületnél? ill. összességében ott mennyit csúszott az átadás az eredeti határidőhöz képest??????

köszi,

barni

pestam Creative Commons License 2008.05.15 0 0 6110
naccerű... majd jön vmi irodaház, oan közel építve a telekhatárhoz, h semmi kert nem lesz szinte. és a sarki hányás felújítására a minron vállalt vmilen kötelezettséget, vagy az is úgy marad?
úgy néz ki, az F2 tényleg nem ment már oan jól, mint az F1... vagy a Gropius-szal is bajuk van, és együtt ez elég volt, el lehet adni üzleti célú hasznosításra, ha már mellette ekkora vásárlóerő van. tőlem egy kisebb üzletház lehetne, fent irodákkal, de max. 5-6 emelet, nem 8, és jó nagy parkot hagyva, és rendbe vágva a sarki részt is!
Előzmény: zsoci2 (6109)

zsoci2 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 6109

Sziasztok

Ma voltam műszaki átadáson, hát nekem nem volt sikeres, kb 1.5 oldal hibát írtunk össze, mondjuk lehet hogy én vagyok túl alapos, de ha már ennyit fizetek akkor legyen a tökéleteshez közeli az állapota. (Nagyon meglepett, hogy a mi házunkba nem lesz portaszolgálat, szerintem erről nem szólt, úgy árulták, hogy portaszolgálat fog működni a házban)

Kérdeztem az átadást is, mondták, hogy mindent a Minron intéz, de az biztos hogy még nincs beadva.

Nem tudom, hogy hallottátok-e, de a maradék épületet nem akarják felépíteni(Minron), most éppen a telket próbálják meg értékesíteni.

Üdv

t0m1 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 6108

Sziasztok!

Információ szerzés gyanánt  tudakozódtam a XIII. kerületi Önkormányzatnál a használatbavételi engedéllyel kapcsolatosan... még mindig nem nyújtották be hozzájuk. Röviden ennyi. Az átfutási időre minimum 60 napot mondtak...

t0m1 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 6107

"További ravaszság:
Az eladó kiköti, hogy az épülő lakást akárhányszor nem látogathatja. 2 látogatás
után fizetni kell a megtekintésért. Ezt képesek azzal indokolni, hogy nincs idő arra,
hogy mindenkit külön kísérgessenek.
Azonban a lényeg az, hogy ezzel megakadályozzák az építkezés közben felfedezhető hibákat, szabálytalanságokat, amiket később takarással el tudnak tüntetni."

forrás: http://ujlakas.b13.hu/

Előzmény: Dreadnought (6106)
Dreadnought Creative Commons License 2008.05.14 0 0 6106
Na valaki épp most méricskél az egyik hetedik emeleti lakásban.  Pont a sarkon. Ha valakinek ismerőse, akkor szóljon neki, hogy az utcafront felöli falba csak óvatosan fúrjon, mert ott tutira nem vízszintesen meg függőlegesen megy az egyik vezeték hanem a legrövidebb úton átlósan (valahol még talán meg is van képen mert megörökítettem). Épp az ablakosokat várom, december óta 2 mérés után és több tucat e-mail és telefont követve végre kicserélik a repedt üvegünket. igaz, hogy 10 és 11 közé ígérték őket, de az már kicsit elmúlt, mindegy, de ha délig nem jönnek és szabit kell kivennem és ne adj isten még akkor sem jelennek meg ma, akkor valakire tuti ráborítom az asztalt, aztán a kezébe nyomom a számlát a napi fizetésemről, ami a szabimat fedezi.
pestam Creative Commons License 2008.05.13 0 0 6105
ilyen volt??? bár mi korábban kötöttük a dolgokat, és nekünk a 3 napra 3800 Ft-ot számoltam, de már írni kéne a Minronnak, h fizessék ki, ez is milyen már, h neked szólni kell a jogos járandóságod miatt, erre nincs jogszabály?
Előzmény: Dreadnought (6104)
Dreadnought Creative Commons License 2008.05.13 0 0 6104
Szerintem nem árt ha utána nézel az 500 000 Forintodnak, mert ha pl.: építési engedély hiánya miatt, vagy más valami hivatali dolog miatt késik akkor szerintem simán vis majornak tekintik, és csak a jogerős végzések után időarányosan keletkezett késést fogják MAXIMUM kifizetni. Nálunk pl.: simán bejátszott olyan, hogy előszerződés volt az ÁFA módosulás miatt, abban volt egy módja a kötbérszámításnak, amikor aláírtuk a véglegeset, akkor nem figyeltünk rá, mivel kijelentette az ügyvéd kettőnk előtt, hogy csak az áfa miatt módosították az összegeket benne, a többi dolog nem változott. (A fenét nem!) A kötbér nevetséges lett, havi 3000 Forintra jött volna ki, mivel egy tizedest elirtak??? benne... Szerencsére nem volt érdemleges késés (persze a kihasznált 3 hónap után) de simán koppantunk volna emiatt, mert felhívtam az ügyvédet, hogy most hogy is van ez? Erre azt a választ kaptam, hogy ahogy az általam aláírt szerződésben van. Pont.
Előzmény: zsoci2 (6092)
t0m1 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 6103
és a költözés dátuma hogyan alakult? megkapták mondjuk a használatbavételi engedélyt... és onnantól számítva mikor lehetett költözni?
Előzmény: pestam (6101)
szucsati Creative Commons License 2008.05.13 0 0 6102
A legtöbb határozathoz elég lesz, ha ott lesztek páran, mert a megismételt közgyűlés a legtöbb kérdésben határozatképes, akár 100-an vannak ott, akár 10-en.
Előzmény: pestam (6100)
pestam Creative Commons License 2008.05.13 0 0 6101
az őröktől függ, de alapvetően beengednek, a liftek miatt sem rinyálnak, persze óvni kell, mert inox meg üveg... ami gáz, a garázsba max kisebb egyterű v SUV fér be, esetleg Peugeot Partner, VW Caddy jellegű autó, de rendes mikrobusz már nem...
Előzmény: t0m1 (6099)
pestam Creative Commons License 2008.05.13 0 0 6100
mi is furcsálltuk... de egy van, de még rendes közgyűlés nem volt, csak lakógyűlés, arról is elkéstem, és sajna a házban sok suttyó, így rendes szabályok és döntések sem könnyen lesznek, + mi az F2-vel egy társasház leszünk... tehát vagy 200 lakásnak kell dönteni (mennék én már vidékre családi házba :)))
Előzmény: szucsati (6098)
t0m1 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 6099
ha már így belelendültetek a fórumozásba, akkor adhatnátok valami infót a beköltözésről is. kinél hogyan történt ez? parkolót lehetett-e használni? mindenki egyszerre vihette a cókmókját stb?
szucsati Creative Commons License 2008.05.13 0 0 6098
Nálunk is egy nagy kalap a külső ajtó, szétesik a zsanér, meg a kilincs és a zár. Viszont a kaputelefon jól működik, nekünk minden lakáshoz külön titkos kód van. Nálatok mindenki ugyanazt a kódot használja? Az elég low secure...
Előzmény: pestam (6096)
zöccem Creative Commons License 2008.05.13 0 0 6097
Van kaputelefon. Csak maga az ajtó olyan, h csak komoly erőfeszítéssel lehet kinyitni, ergo: neki kell esni. Babakocsival és/vagy csomagokkal elég nagy kihívás.
Előzmény: szucsati (6095)
pestam Creative Commons License 2008.05.13 0 0 6096
alapvetően és általában nyílik a kapu, de az egész egy rakat sz..!
-a tasztatúra műanyag gombos (ien érintőgomb jellegű), be van már horpadva, amit használunk, még jó h 5 jegyes, nem lehet kitalálni könnyen...
-néha beszarik a zár
-néha lehullik a kilincs
-és ennek oka, h a behúzó vmi selejt vacak, tök nehéz az ajtót nyitni, és még be is csapódik (vagy állítani kéne rajta, vagy kuka), egyébként a lift is hasonló elven működik: lassan nyílik/gyorsan rádcsuk (mindezt havi 80e-ért)
Előzmény: szucsati (6095)
szucsati Creative Commons License 2008.05.13 0 0 6095
Olvasgatom a fórumot. Nálatok nincs kaputelefon vagy kaputelefonnal nem nyitha a kapu? Vagy mi a probléma?
Előzmény: pestam (6094)
pestam Creative Commons License 2008.05.12 0 0 6094
automata tényleg jó lenne, mer elég szar az ajtó, de a portás nem nyitogatja...
kvázi közös képviselő: kiviszi a kukákat, a kertet elvileg ők csin, ellenőrzi a kazánokat, körbejárja a házat, neki lehet jelezni a problémákat, és hát őrzi a bejáratot, általában már tudják, ki idegen, és azt csekkolják, hova megy, kit keres...
a közterületfenntartásra van a mi pénzünkből fizetett önkormányzati vállalat... meg is látszik a munkájuk eredménye!
Előzmény: t0m1 (6091)
pestam Creative Commons License 2008.05.12 0 0 6093
az szép... de ti legalább elvileg kaptok egy konyhányi pénzt :) mi meg 5+3-ra semmit!
Előzmény: zsoci2 (6092)
zsoci2 Creative Commons License 2008.05.11 0 0 6092
Birtokbaadás legkésőbbi időpontja a szerződésemben 2007.07.31 ezután jön 3 hónap kötbér nélküli csúszás, aztán a kötbéres dolog. Hát így 2008.05.31-ig a kötbér mértéke majdnem 500.000 ft, (a lakás 14.000.000 volt).
Előzmény: pestam (6085)
t0m1 Creative Commons License 2008.05.11 0 0 6091
a szemetelés tényleg gond. sajnos mindenhol találkozunk vele. olyan mintha a balkánon élnénk. egyébként, ha arrébb tesszük a buszmegállót, az ilyen téren
nem sokat számítana. legfeljebb pár méterrel lenne több szemét. max annyi
előnye lenne, hogy elférnénk a járdán:-))) amúgy a biztonsági őrök/portásoknak
mi a dolguk? mit csinálnak egyáltalán? mert ügyelhetnének a tisztaságra, a részeg csöveseket elkergethetnék a környékről stb. mert így sok értelmét nem látom
a jelenlétüknek. retek van a környéken... csövesek fetrengenek, nekik meg azért fizetünk/fizettek, hogy nyitogassák az ajtókat? ahhoz egyszerűbb egy automata,
amit csak egyszer kell megvenni...
Előzmény: pestam (6087)
nehogyka Creative Commons License 2008.05.11 0 0 6090

ZER! Mi a földhivatal által érkeztetett példányt a szerződéskötés után néhány nappal megkaptuk...

... nesze nektek buszmegálló....

Előzmény: _ZER_ (6088)
_ZER_ Creative Commons License 2008.05.11 0 0 6089
Számomra is érthetetlen, miért nem tudták megtartani a buszmegállót a régi ideiglenes helyén ahol nem zavart senkit.
Előzmény: pestam (6087)
_ZER_ Creative Commons License 2008.05.11 0 0 6088
A kötbéres dolog engem is érint. Ez nálam is kb 500.000 Ft-ra rúg. Írtam a Minron-nak levelet, amire válaszoltak is. Benne: később személyes találkozó...miután elkészült a ház csak azután tudják megállapítani a kötbért. Plusz nekem azt mondták, hogy el kell utalni az utsó részletet is és utána tudnak kötbért fizetni (ennek talán vmi könyvelési magyarázata van).
Mondjuk nekem a lakás egy része hitelből lesz, így problémás lenne az utsó részletet visszatartani, mert nekem feltétele ennek megfizetése a hitel folyósításához :-)

Más: ti megkaptátok a földhivatlal által érkeztetett adásvételi szerzdősét? Nekem kéne a hitelemhez és én ilyet nem kaptam!!! :-((((

Előzmény: zsoci2 (6083)
pestam Creative Commons License 2008.05.11 0 0 6087
a sok köcsög már tele is hányta cigicsikkel a buszmegállót.... még véletlenül sem feltűnő a kétoldalt lévő narancsszínű szemetes, mind2-n van csikktartó is! erre csak azt tom már mondani, h a jó b....s k.....a a.......t!!!
Tamisu Creative Commons License 2008.05.11 0 0 6086
Sziasztok!

Még nekünk sem szóltak, hogy menni kéne a második bejárásra/műszaki átadásra/. Gondoltam, írok, hátha gyorsabb lesz a dolog. :)
Mi az ötödiken vettünk lakást.
pestam Creative Commons License 2008.05.10 0 0 6085
ezt biztos jól számoltad??? mikori a szerződéses átadásod?

mi mondjuk az építési engedéllyel szívtunk, mert 5 hónapot csúsztak "büntetlenül", ugyanis az F épület eredetileg egy volt, és kettészedték, ez a többi épületnek nem tetszett, ment a huzavona, így beszoptuk a dolgot, a vége szumma 8 hónap lett, de a kötbér végül csak 3 nap, ami kb. 3800 HUF, de lehet poénból még benyújtjuk most az igényt, és ha nem fizetik ki, megkérdem már bent az ügyvédet, h szívathatjuk meg őket, pl. egy kis felszámolási eljárás... lehet a Gropius-szal is lesz egy balhénk, a WC-t kissé elb....ták, ami komplett átépítéssel orvosolható sztem.
Előzmény: zsoci2 (6083)
pestam Creative Commons License 2008.05.10 0 0 6084
akkor sorjában:
-írtam a BKV-nek, én is kív. vok a válaszra, leginkább arra, h egyáltalán kapok-é...
-az átadással kapcsolatban: én már rég mondom, h ennyire ne éljétek bele magatokat, íme, úgy történt, ahogy ettől a bagázstól már megszokhattuk!
-közszolgáltatói szerződést a ház köt víz-gáz esetében, neked csak az elmű-vel kell foglalkozni, mi kb. 4-5 hónappal később abszolváltuk...:)) de ezt ne mondjátok ott példaként...:))))
zsoci2 Creative Commons License 2008.05.10 0 0 6083

Sziasztok!

Átadással kapcsolatban én is hívtam a Minront, de engem igazán a kötbér érdekelt, hogy mikor és hogyan akarják kiegyenkíteni. A hölgy megnyugtatott, hogy május végi átadás biztos nem lesz, így a kötbér is ráér.

Valaki másnak is van kötbér problémája?

Érdekelnek, hogy ti mit csináltok, mert én nagyon meg szeretném kapni azt a pénzt, ami jelen esetben nálam közel 500.000 ft. Gondolkodom rajta, hogy az utoló részletet vissza kellene tartani, amíg ők nem fizetnek. Ahogy olvastam Angyalkertnél is van jó pár kötbéres, így nem szeretnék valami gyors cégváltásba belefutni, hogy lelépnek a pénzemmel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!