Hello! És mik vannak meg? Mert nekem azért több hiányzik:) Csak a kemény európás és mkk-osok érdekelnek! Budapesti vagyok, email címem: christy@cs.elte.hu. A jó állapotú könyvekért elég korrekt árat fizetnék. Christian
Sajnos ezek pont nincsenek meg... A Poirot karácsonya nekem még Albatroszos kiadásban volt csak meg, totál széthullott darabjaira. Az Ackroyd-gyilkosság szintúgy... A Temetni veszélyes a fekete-könyvek sorozatból volt meg, de azon már túladtam. Az ABC-gyilkosságokat pedig már elígértem valakinek. :((( Bocs!!!
És főleg pont azokat adja ki, amiket még meg akartam szerezni... ezek közül csak kettő van meg, a Karácsonyi puding és az N vagy M!
Azt nem tudod, mikor jelenteti meg ezeket?
A levelet pedig kb egy hónapja írtam. Erre válaszoltam nekik, hogy az Önéletrajzot miért nem tervezik?... majd jött a gúnyos hangvételű levél, hogy ezt mejd ők eldöntik, meg így meg úgy... (no comment)
2007-ben a következő köteteket jelenteti meg az Aquila kiadó: Zátonyok közt, A karácsonyi puding, A váratlan vendég, Gyilkosság méretre, A kutya se látta, Az álmok háza, Tizenhárom rejtély, N vagy M
Szerintem nagy dolog, hogy az Európa Kiadó így felvállalta a Christie regények megjelentetését. Nagyon várom az Éjféltájt és a Ferde ház megjelenését is! Számomra ez a két regény nagyon meghatározó, szóval bízom benne, hogy még idén kézbe vehetem a vadiúj kiadásukat. Nagy szó így is, hogy havi 1 könyv kiadását merik vállalni. Biztos megéri nekik, különben nem csinálnák... De azért így is örülök, hogy már 22 kiadvánnyal rukkoltak elő 2004 vége óta. :))) Bízom benne, hogy sok régi Hungás könyv kerül majd új köntösbe és új fordításba náluk. ;)
Kíváncsi vagyok ez a "belátható idő belül" mit jelent?
Szerintem jó eséllyel 2. félév, ha most írtad a levelet, mert a január-júniusi megjelenést általában október környékén szokták tudni, a 2. félévest meg február vége, március elején.
Remélhetőleg tényleg ezeket a régen megjelenteket adják ki és nem mondjuk a Tíz kicsi négert rövid időn belül harmadszor. Bár nekem az összes hungás is megvan, de szívesen megvenném ezeket is újra, minőségi kemény kötésben, mert akkor relatíve egységes lenne a gyűjteményem (a régebbi európás és mkk-s másabb borítóját leszámítva, de ez nem vészes).
Nemrég érdeklődtem az Európa Kiadónál. Felsoroltam csomó címet, főleg Hungásakat, és rákárdeztem az eredeti színművekre is, hogy azok közül miket akarnak kiadni.
Ezt írták:
"Tisztelt...!
Tájékoztatjuk, hogy Agatha Christitől most nem adunk ki színdarabot. Az Éjféltájt - nemsokára - belátható időn belül tervezzük kiadni. Sittaford-rejtéj és a Ferde ház (Crooked House) is tervbe van véve.
A Hunga-sok közül főleg a Gyűlölet őrültjét kellene kiadni és ÚJ FORDíTÁSBAN!
Aki olvasta az tudja miért. Ez nem is fordítás, hanem magyarítás. Több fejezet rövidítve van benne, egy meg kompletten hiányzik ebből a "fordításból".
Egyébként biztos sokan tudják, de lehet hogy nem mindenki: 2007 I. félévében az Európa kiadó kiadja AZ ALIBI c. könyvet (szerintem a könyvhét környékén, mert még nincs fenn dátum). Szóval aki tud egy kicsit várni, ne adjon érte min. 5-6 ezer Ft-t, mert ekkor újonnan megkapja 1900 Ft-ért (ráadásul az egyik online áruházban +25% kedvezmény erre is biztos élni fog a listaárhoz képest).
Ezen kívül kiadhatnák még: 1. Éjféltájt c. könyvet is, szerintem ez a legrégebben kiadott A.C. könyv, amit nem adtak ki újra. (ráadásul az enyém nem túl jó állapotú).
2. A pókháló c. színdarab C. Osbourne által regénnyé átdolgozott változata (ahogy a Feketekávé és A váratlan vendég is megjelent már).
Jaja! Még emlékszem, amikor utcai könyvárúsoknál árgus szemekkel figyeltem, hogy mely AC könyvek nincsenek még meg anyunak... Na akkor még kb 9-10 éves lehettem. :)))
Egyetértek. Csak az a baj, hogy nagyon sokat csak a hunga adott ki, kis példányszámban... és azokat manapság nagyon nehéz beszerezni, és persze vagyonokat kérnek érte.
De hát Csaba, aki az anyukájától kunyizik, ugye?:DDDDD
Nagyon-nagyon szeretném, ha majd egyszer az összes AC mű keménytáblás és az írónő mérhetetlen sikeréhez méltó kiadásban jelenne meg. Ennek a Hunga kiadónak peddig a hírét se hallanánk már...
Elvileg ugyanaz. A kedves Hungának sikerült elírnia a szerző nevét... A Hungásból egyébként is hiányoznak a képillusztrációk. Tehát az "Erzsis"-et el lehet felejteni!!! :P
Joan Hickson, mostanában adta őket a tévé is, illetve ugyanaz a sorozatborító. Újabb kalandjátékot találtam a polcon, ez esetben nem biztonsági másolatos: Sherlock Holmes és az ezüst fülbevaló esete. Hátha ez jobb deketívesdi lesz, ha nem kötött a sztori.